למרות מסך גדול למדי, 5.46 אינץ', מידות המכשיר די קומפקטיות: 143 ס"מ גובה, 72 ס"מ רוחב ועובי 7.4 מ"מ הופכים אותו לדוגמן של ממש. השוליים גם מזעריים – עובי של 1.1 מ"מ בלבד בין צדי המסגרת למסך והחוויה באמת עתידנית, למרות שלא מדובר במכשיר דגל שמתיימר להציג את המילה האחרונה בתחום הצגים. לטעמנו העיצוב יפיפה: גב אלומיניום בצבע אדום מטאלי סוחט מבטים ושאר הכניסות והמקשים במכשיר מעוטרים בפס אדמדם נאה למדי. מתחת למסך ממוקם כפתור בודד, המשמש כמנהג Meizu מקש רטט, מקש פיזי וכן חיישן טביעת אצבע.
אגב חיישן טביעת אצבע, הוא מצוין כמעט כמו כל יצרנית סלולר סינית אחרת, המוכיחות עליונות ברורה על יצרניות-העל בתחום זה. הרבה זמן לא חווינו הזנה ראשונית כה מהירה של טביעת האצבע שלנו וגם התפעול בשוטף מצוין: כמעט אפס תקלות זיהוי ועלייה זריזה של מסך הפתיחה. גם
זיהוי פנים שולב פה, שמבצע את מלאכתו בצורה מרשימה, בוודאי כשמתחשבים בעלות הסמארטפון. אפילו זיהוי פנים בלילה הפתיע והוכיח את עצמו כיעיל למדי, כשבהירות המסך משמשת כתאורה זמנית לסריקת הפנים.
רזולוציה גנרית של 1080p ביחס 16:9 לא הכינה אותנו להפתעה שחווינו לאחר מכן: תצוגה באמת מצוינת, הנמתחת על פני פיזור פיקסלים של 403ppi. הצבעים מדויקים, הרוויה אותנטית, החדות מרשימה והפירוט בסרטוני טבע מפעימה. הבהירות המקסימלית בוהקת מספיק ומאפשרת בקלות לצפות במסך גם תחת השמש הישראלית, אלא שעל הבהירות האוטומטית לא היינו סומכים, בעיקר במקומות סגורים כמו משרדים מוארים בהם המסך התכהה מדי.
המכשיר מתחמם במהירות בפעילות השוטפת וקשה להחמיץ את זה: לא רק שהגב מתחיל לבעור, החום גם מוקרן על הזכוכית מקדימה. לא מדובר בחום שמקשה להמשיך לתפעל את הסמארטפון אבל ההרגשה לא הכי נעימה ומזכירה מהו החיסרון בגוף דק מדי. אגב, אפקט החום לא התרחש רק בזמן משחקים או בהרצת סרטונים תחת בהירות מקסימלית; גם בכתיבת מיילים סדרתית, תוך מעבר בין אפליקציות שגרתיות כמו ווטסאפ ואינסטגרם התחלנו להרגיש בחום המוגזם, כך שלא קשה מדי לגרום למכשיר "להזיע".
תוצאת מבחני AnTuTu השיגו 81,436 נקודות בממוצע, שהם לא התוצאה הכי גבוהה שתיעדנו במכשירים אף זולים ממנו, אבל תוצאה לא רעה בזכות עצמו. שאר נתונים על הנייר כוללים מעבד Snapdragon 626 מתומן ליבות המיועד למכשירי ביניים, לצעד זיכרון RAM בנפח 4 גיגה וכרטיס גרפי Mali-G71. עוברים לתוצאות בשטח: ה-15 Lite זריז ותכליתי - התפריטים צצים במהירות, מיילים נפתחים כשורה ואין אזכור לשיהוקים גם במהלך ריבוי משימות. משחק המכות TEKKEN רץ חלק למדי, עם טקסטורות מפורטות ומינימום מסכי טעינה, כשאחת לכמה דקות יש קפיאת מסך קלה אך באמת לא נוראית ודי נסלחת במבחן הכולל.
באשר לשטח האחסון, ה-Meizu 15 Lite מגיע בשתי תצורות של נפחים, 32 גיגה ו-64 גיגה כאשר לטעמנו גם הגרסה הרזה מספיקה, בהינתן שירותי ענן פופולריים וחריץ MicroSD ל- 256 גיגה נוספים.
ממשק Flyme 7.0.1.1 מבית היצרנית הסינית הותקן במכשיר, הנשען על
אנדרואיד בגרסת 7.1.2 Nougat ובניגוד לשאר הקטגוריות, כאן לא הצלחנו לגבש דעה ברורה. נתחיל מהנקודות הרעות דווקא: עדיין יש כאן יד מכוונת ברורה אל נראות מערכת ההפעלה של אפל. התפריטים בהירים וברורים, האייקונים נותרו נקיים ומסך ההתראות עדיין דומה מאוד ל-iOS. באותה נשימה, אזורים כמו שורת המצב והאפשרות לבחור ערכות נושא רבות עדיין מזכירות שמדובר בסלולרי המריץ את מערכת ההפעלה של גוגל. תאהבו או תשנאו אותו, הוגן לומר שממשק Flyme 7 יעיל למדי במבחן הכללי. אישית, פחות אהבנו את הכפתור הרב-שימושי ותכונת ה-mBack פחות קרצה לנו בשוטף, אם כי צריך לזכור שתמיד ניתן להחליף אותו במקשי הניווט הקלאסיים, למרות שהם "גונבים" טיפה מקום מהחלק התחתון במסך.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.