חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Nokia 3.1 16GB נוקיה
מותג: Nokia
גודל מסך: 5.2 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2018
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
ציון WiseBuy
6.8
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
דובי 22.04.19
eytan 21.09.18
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia 3.1 16GB נוקיה

אלי כהן | 01.10.2018
הטוב
  • מבנה קל ונוח לאחיזה
  • ממשק אנדרואיד נקי
הרע
  • ביצועים נוראיים
  • אין קורא טביעות אצבע
  • נפח אחסון של 16GB בלבד
  • איטיות ותקיעות לאורך הממשק
בשורה התחתונה
קשה להאמין שבשנת 2018 ישנן יצרניות סמארטפונים שאינן משקיעות מספיק מאמצים בשוק הסלולר הנמוך, אך ה-Nokia 3.1 הוא הדוגמה המובהקת לכך. הביצועים שלו בתחתית הטבלה, הזיכרון הפנימי שלו מצומצם מאוד, הוא מוותר על קורא טביעות האצבע והמחיר שלו יקר מאוד ביחס לתמורה. נוקיה כבר מזמן לא מה שהייתה פעם, וההחלטה של HMD לתמחר את מוצרי המותג באופן שכזה בהחלט מרתיעה.

עם תחרות כה רבה ומגוונת בשוק, בקלות ניתן לדלג על הנוקיה 3.1 ולרכוש את מכשירי השוק הנמוך והבינוני של אחת מהמתחרות הסיניות, כדוגמת שיאומי ומייזו, שיספקו תמורה מצויינת למחיר ולא יגרמו לכם להתייאש מהשימוש במכשיר לאחר ימים ספורים. ה-Nokia 3.1 פשוט לא מצליח לעשות את עבודתו כראוי לטעמנו.
הקדמה

ייבוא הסמארטפונים של נוקיה בשוק הישראלי עברו לאחרונה שינוי משמעותי למדי, עם החלפתה של חברת יורוקום הוותיקה (מאוד), בחברת בת של ח.י אלקטרוניקה, אחת מהשחקניות הבולטות ביותר בשוק האלקטרוניקה והטכנולוגיה הישראלי. זמן קצר לאחר החלפה היבואן בישראל באופן רשמי, החלה ח.י בהשקת חלק ממוצרי המותג בשוק המקומי, כשהשיקה 3 דגמים הפונים לשווקים השונים. 


Nokia 3.1 - לא עושה את העבודה


הדגם הצנוע ביותר בסדרה הוא ה-Nokia 3.1, שכבר בשוק הבינלאומי הושק עם מחיר די גבוה תוך שהוא מציע מפרט צנוע בלשון המעטה. ואילו כשהגיע לישראל, לקחה זאת ח.י אף צעד נוסף קדימה כשהצמידה לו תג מחיר גבוה מהצפוי: מחיר מומלץ של 749 שקלים. אז האם בשוק הביניים, בו ניתן למצוא מגוון נרחב של סמארטפונים סיניים במחיר דומה או מעט יותר גבוה, יוכל מותג נוקיה המתחדש להתחרות? לקחנו את נוקיה 3.1 לסקירה מקיפה.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

קטגוריית איכות האודיו והשמע  בסקירות סמארטפונים היא, בחלק ניכר מן המקרים, קטגוריה בה מרבית היצרניות מצליחות לעשות עבודה לא רעה, וכך גם HMD Global, שאחראית על ייצור מוצרי המובייל של נוקיה. ה-Nokia 3.1 שלקחנו לסקירה מגיע אלינו עם רמקול מונו יחיד שמשולב בדופן המכשיר התחתונה, והוא משלב אפרכסת שיחות סטנדרטית. בסך הכל אין כאן כל הפתעה, וכל פעילות המכשיר סטנדרטית למדי בטווח המחירים הזה.


הרמקול מגיע לעוצמה די גבוהה, אם כי איכותו כצפוי לא טובה במיוחד (גם לא בווליום ממוצע), כאשר אפרכסת השיחות עושה את עבודתה ומאפשרת לנו לשמוע את הצד השני בבירור במרבית הסיטואציות. כשאנו ניגשים לכל מה שנוגע לקלט אודיו, ניתן לראות כי המכשיר משלב מיקרופון יחיד בחלקו התחתון, יחד עם מיקרופון נוסף הנמצא בגבו, סמוך למערך הצילום הראשי של המכשיר. מדובר במערך סטנדרטי למדי שנועד במרבית המקרים לספק איכות שיחה טובה יותר. עם זאת, בזמן שבסביבות סטנדרטיות לא התקשנו יותר מדי, אך שיחות על רמקול ושיחות בסביבה רועשת לא היו נעימות כלל. 


נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

בשנים האחרונות שאבו השראה חלק ניכר ממכשירי שוק הביניים והשוק הנמוך ממוצרי השוק הגבוה, והגיעו אלינו עם עיצוב יוקרתי שכולל מבנה מתכת מלא ולעיתים גם מבנה זכוכית. זהו לא המצב עם Nokia 3.1, כשזה אינו מיישר קו עם הטרנד במלואו, וכולל מסגרת עשויה אלומיניום עם גימור נעים למראה בצבע נחושת, וכן משלב גב עשוי פוליקרבונט מוקשח. החזית, כמובן, עטופה בזכוכית גורילה גלאס מדגם שאינו ברור (סביר כי Gorilla Glass 3). 


Nokia 3.1 - לא עושה את העבודה


העובדה שבחזית המכשיר נמצא מסך בגודל 5.2 אינץ', מה שנחשב כיום לקטן במיוחד בכל קנה מידה, הופכת את הנוקיה 3.1 למכשיר שמרגיש לא רע ביד, עם נוחות אחיזה ברמה גבוהה וקלילות בניווט והגעה למסך בחלקיו השונים. לצערנו, מכאן כל נוחות השימוש במכשיר רק מתדרדרת. הוא מציע כפתורים קשים ללחיצה עם פידבק חלש שאינו מורגש כראוי ובאופן מפתיע ובלתי מובן בעליל, הוא פשוט לא כולל קורא טביעות אצבע.


כמעט כל מכשיר שיוצא כיום לשוק, בין אם מדובר בסמארטפון הפונה לשוק הנמוך ובין אם בכזה הפונה לשוק הגבוה, ניתן למצוא אפשרות לזיהוי ביומטרי באמצעות קורא טביעת אצבע (מלבד מכשירים שמוותרים על זה לטובת זיהוי פנים ב-3D, כדוגמת אפל). אך בנוקיה החליטו כנראה שמדובר בפיצ'ר מיותר ולא משלבים זאת במכשיר. בשימוש הרציף שלנו זה היה סיוט מתמשך, שכן נאלצנו להקיש את הסיסמה בכל פעם שרצינו לפתוח את הנעילה. 


האכזבה ממשיכה גם מתחת למכסה המנוע. ה-Nokia 3.1 כולל מערכת שבבים מסוג MT6750 בייצור מדיה-טק הטיוואנית הכוללת 8 ליבות Cortex-A53 בתדר מקסימלי של 1.5GHz, יחד עם זיכרון RAM בנפח מגוחך של 2GB ורכיב אחסון בנפח עוד יותר מגוחך של 16GB. מפרטו של המכשיר פשוט בלתי מתקבל על הדעת במחיר שהוא מוצע - 749 שקלים (מחיר מומלץ לצרכן). 


Nokia 3.1 - לא עושה את העבודה


המכשיר מגיע כחלק מסדרת Android One ובהתאם לכך מציע את אנדרואיד 8.1 אוראו בגרסה נקיה מתוספות ופיצ'רים של היצרנית. עם זאת, ביצועי המכשיר והממשק היו בפועל הרבה יותר גרועים ממה שהמפרט שלו מתאר. הנוקיה 3.1 פשוט איטי באופן בלתי נסבל לכל אורך מערכת ההפעלה, עם תקיעות מורטות עצבים ועבודה פשוט מאכזבת שכמעט וגרמה לנו להתייאש ממנו. אין ספק שניתן למצוא מכשירים עם מפרט עוצמתי יותר באופן משמעותי במחיר דומה, או מעט יותר גבוה - אך התמורה שנקבל תהא גבוהה משמעותית ולא תגרום לכם להתחרט על רגע הרכישה. 


בחזית נמצא מסך בגודל 5.2 אינץ', ברזולוציית HD Plus (או 1440X720 פיקסלים). המסך מציג את התכנים השונים בצורה סבירה למדי. הבהירות די טובה, אך הצבעים לא מדוייקים והמסך לא חד במיוחד. עם זאת, המכשיר לא בדיוק מיועד להיות חיית תוכן, כך שהמסך הלא איכותי זהו דבר שעוד ניתן לספוג.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

סביר מאוד להניח כי אף אחד מן הצרכנים ששוקלים לרכוש את הנוקיה 3.1 אינו מצפה לקבל ממנו מצלמה מרהיבה, שתפיק תוצאות מדהימות. עם זאת, יכולות הצילום בשוק הביניים מתקדמות יותר ויותר בכל דור חדש שיוצא לשוק, וכיום מציעים מכשירים שמחירם דומה ל-Nokia 3.1 מצלמה שמצליחה להפיק תוצאות די טובות, כשחלק מהם אף כולל 2 חיישני צילום בגב המכשיר המאפשרות צילום פורטרט עם אפקט בוקה.


Nokia 3.1 - לא עושה את העבודה


Nokia 3.1 - לא עושה את העבודה


עם ה-Nokia 3.1 שבחנו המצב שונה. ראשית, הוא כולל חיישן צילום ראשי בודד, ברזולוציית 13 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם של f/2.0 ופלאש LED בודד. בשימוש היום יומי שלנו עם המצלמה נתקלנו בממשק סטנדרטי למדי, אך נוכח ביצועי המכשיר היה זה איטי מאוד והקשה על חווית הצילום בצורה משמעותית. זמן צילום התמונה היה גם הוא ארוך מאוד, ולעיתים אף לא נשמרו לנו תמונות שצילמנו אם יצאנו מהאפליקציה מהר מדי. פשוט נוראי.


Nokia 3.1 - לא עושה את העבודה


Nokia 3.1 - לא עושה את העבודה


תוצאות הצילום עצמן, כצפוי, לא היו מרהיבות או מרשימות במיוחד, אך בתנאי תאורה טובים מאוד (עם דגש על צילומי חוץ), הצלחנו להפיק תוצאות די טובות. רמת הדיוק בצבעים הייתה לא רעה וכך גם כמות הפרטים והחדות. כשהתאורה פחתה ובצילום לילי, התוצאות כמובן פחות טובות באופן משמעותי. בסופו של דבר מדובר במצלמה ממוצעת וצנועה למדי, אם כי במרבית הסיטואציות אלו הבוחנים את רכישת מכשיר שכזה ככל הנראה אינם מחפשים את המצלמה הטובה ביותר. מצלמת הסלפי שנמצאת בחזית מגיעה ברזולוציית 8 מגה פיקסל ותוצאותיה סבירות, אך פחות טובות משציפינו. 

מבזק מבוסס נורת LED הנמצא בטלפונים סלולריים רבים עם מצלמת סטילס. פלאש LED מספק עוצמת תאורה נמוכה למדי ומספיק להאיר למרחק קצר בלבד, אך יתרונו הוא שהוא מסוגל לפעול באופן רציף (ולא רק בהבזקה בודדת) ולשמש בכך גם כפנס קטן בעת הצורך. חלק מהטלפונים משתמשים במערך של 2 נורות LED המאירות בו זמנית ומסוגלות להאיר שטח גדול יותר ובעוצמה משופרת.לעומת פלאש ה-LED, פלאש Xenon קרוב יותר לפלאש "אמיתי" ומספק הבזקה בודדת עם עוצמת תאורה חזקה למדי, המסוגלת להאיר למרחק רב יותר.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

הנוקיה 3.1 מציע למשתמשיו מסך לא גדול במיוחד וברזולוציה לא גבוהה - 5.2 אינץ' ורזולוציית HD Plus בלבד, כאשר מתחת למכסה המנוע משולבת סוללה בקיבולת של 2,900mAh. יחד עם שבב העיבוד ורזולוציית המסך הצנועים, ציפינו לקבל חיי סוללה מצויינים, אך בפועל נותרנו עם חיי סוללה סטנדרטיים ומעט פחות מכך.


בשימוש לא כה אינטנסיבי שכלל בעיקר ניווט ב-Waze, שיחות טלפון והודעות טקסט (דרך ווטסאפ בעיקר), החזיק לנו המכשיר כמעט עד סוף יום העבודה. זמן המסך של המכשיר נע סביב 3 שעות, כשבחלק מן המקרים גם קיבלנו תוצאות אף גרועות יותר המתקרבות לכשעתיים וחצי. בחלק מן הפעמים הצליח המכשיר להביא אותנו עד לסוף היום ללא צורך בטעינה, אך מדובר היה בשימושים צנועים ובסיסיים למדי.


Nokia 3.1 - לא עושה את העבודה


אם ציפיתם לפחות לקבל טעינה מהירה, הרי לכם אכזבה נוספת. המכשיר מגיע ישירות באריזה עם שנאי 1A/5V, ואינו תומך בכל טכנולוגיה לטעינה מהירה. כך, אם תרצו להטעינו מ-0 ל-100 אחוזים, תאלצו לחכות קרוב לשעתיים וחצי, כאשר 30 דקות טעינה הצליחו להביא אותנו מ-0 לכ-20 אחוזים בלבד. מדובר בנתונים מאכזבים מאוד גם בהשוואה למוצרי שוק ביניים ושוק נמוך אחרים הזמינים בטווח מחירים דומה. הטעינה עצמה, דרך אגב, תתבצע דרך שקע Micro-USB מיושן למדי.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

ה-Nokia 3.1 בפיתוח, ייצור ושיווק HMD הוא עוד סמארטפון שוק נמוך שמרגיש לנו כאילו נותר בשנת 2016. הוא מציע גב עשוי פלסטיק מוקשח ולא איכותי במיוחד, מציע מסגרת עשויה אלומיניום שדווקא נעימה למגע וכן בחזית יתעטף המכשיר בזכוכית הגנה מסוג גורילה גלאס (הדגם הספציפי לא נחשף). כצפוי, לא נמצא במכשיר כל עמידות ייחודית כנגד נפילות או פגיעות מכל סוג שהוא, וכמובן גם לא כל עמידות בפני מים או אבק. עם זאת, נוכח העובדה שמדובר במבנה פלסטיק המשלב מסגרת מתכת, המכשיר די עמיד מפני פגיעות קלות. 

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply