סקירת wisebuy - חצובה וגימבל Zhiyun SMOOTH 4
- ערכה שלמה עם כל מה שדרוש
- מהיר תגובה
- ניתן לנעילה
- שליטה ידנית בפוקוס ובזום
- סוללה מצוינת
- כבד למדי
- מבלבל לשימוש
- אפליקציה ייעודית איומה

מייצבי תמונה קטנים וממונעים הופיעו לראשונה ברחפנים שהפכו למאוד פופולריים, ואותה טכנולוגיה עברה מלהיות מותקנת בתחתית רחפן, לקצה של ידית אחיזה, ובמקום מצלמה קטנה ויקרה, ישנו סמארטפון - מוצר שכבר יש לרוב האוכולוסיה. בדקנו את ה-Zhiyun Smooth 4 - מייצב תמונה ממונע לסמארטפונים המסוגל להחליק ולבטל תנועה בשלושה צירים. יש לו מגוון כפתורים גלגלת פוקוס, ומחיר אטרקטיבי.
תודה לאתר Lululook ששלחו לנו את המכשיר לבדיקה שם המכשיר נמכר כרגע בכ-450 שקל.
נוחות השימוש
(50% מהציון הסופי)ה-Zhiyun Smooth 4 מגיע כמערכת של חומרה ותוכנה, כשניתן להשתמש בחומרה בצורה עצמאית, אך בצורה בסיסית, כלומר בלי פונקציות מתקדמות או תמיכה בכפתורים.
המכשיר כבד למדי - 888 גרם, זאת בנוסף לטלפון מגיע לקצת יותר מקילו שאתם מחזיקים ביד. זה סוג המשקלים שבהתחלה אינו מורגש אך ברגע שאתם ממש משתמשים במכשיר, שמים לב אליו מאוד.
השלב הראשון בצילום עם מייצב הוא לאזן אותו ללא הפעלת המנוע. זה מבטיח שלא תהייה סטייה במהלך הייצוב, ובכללי זה צורך פחות סוללה. להבדיל מהמייצב של DJI שלו יש בורג נעילה, כאן החלק שתופס את הסמארטפון הוא קפיץ חזק, בסגנון שרואים בעיקר במקלות סלפי רק עבה. בבדיקה הכנסנו כמעט את כל סוגי הסמארטפונים הסטנדרטיים למתקן, כשהגדול ביותר היה הנוט 9 שכבר גרם למתקן להיות לא מאוזן כשהוא כבוי. למרות תוספת המשקל, המייצב התאזן היטב ועבד כראוי.
שמחנו לראות שיש כאן מצב נעילה שמאפשר לבטל את תנועת המייצב תוך כדי שהוא פועל. במידה ותרצו להניח את המייצב תוך כדי עבודה, תגלו כיצד הוא מפתח חיים משלו ומתחיל להשתולל. הנושא הזה מובהר בהוראות ולשם כך ניתן לסובב את הסמארטפון למצב אנכי, מה שמבטל את תנועת המנוע. בנוסף זה גם חוסך בצורך לחבר את המייצב שוב ושוב לאפליקציה הייעודית דרך בלוטות' - משהו שבאייפון היינו צריכים לעשות עד כדי תסכול.
על המכשיר ישנו פאנל כפתורים המשמש לניווט ושליטה באפליקציית ZY Play של החברה. הכפתורים מאפשרים לבצע שינוי במצב העקיבה, הפעלה ועצירת ההקלטה ושליטה בפוקוס. אותה גלגלת בנויה בסגנון טבעות ה-Follow Focus שרואים במצלמות מקצועיות. הרעיון הוא לאפשר לצלם לשנות את הפוקוס בצורה עדינה ומתמשכת, כדי שהשוט יראה כמה שיותר טבעי. בהתחלה גם אנחנו התלהבנו, ואז נזכרנו שכלל אין עומק שדה במצלמות סלולריות, האפליקציה לא צובעת את האזורים שנמצאים בפוקוס ובכללי פוקוס אוטומטי בסלולרים חדשים עובד מצוין, אז זה קצת חסר תועלת. אותה גלגלת יכולה לשמש גם כבקרה לזום. קחו בחשבון שגם אם יש לכם עדשות אופטיות שונות, האפליקציה הייעודית של המכשיר תפעיל זום דיגיטלי בלבד כך שגם זה קצת חסר תועלת.
האפליקציה המבלבלת עם הכפתורים המזעריים של Zhiyun מאפשרת לבצע מעקב ויזואלי אחרי אובייקט כך שאם תרצו לצלם את עצמכם זזים ושהמצלמה תעקוב, או שאתם רוצים לנוע בעצמכם לרוחב אובייקט מסוים, המצלמה תינעל עליו ותסובב את המנועים כך שהוא ישאר במרכז הפריים. זה לפחות הרעיון, מבחינת הביצוע נתקלנו שוב ושוב בעקיבה איטית ומאוחרת, כשהמצלמה מתעקשת להשאיר את האובייקט במעקב בפינת המסך כך שהשוט אינו שמיש.
תכונה אחרת שיחסית עבדה היא ביצוע Time Lapse תוך כדי תנועה. המכשיר יצלם וידאו לאורך זמן ובמקטעים שאתם מגדירים, ותוך כדי ינוע על כלל הצירים, כולל האופקי. על פניו אפשר לקבל שוטים מגניבים מאוד, אך הממשק הקטנטן והמבלבל של האפליקציה, הפך כל אינטראקציה איתו לאתגר של סבלנות. פעם אחר פעם תכנתנו את התנועה, ופעם אחר פעם נגענו בטעות בחלק אחר של המסך והכל הלך לפח.
אחרי כל זה שאלנו את עצמנו, למה שלא נהפוך את המצלמה לכזו שיש לה בקרת תנועה, ונתכנת כל מיני שוטים חלקים במיוחד? מסתבר שהפונקציה הזו אינה זמינה במכשיר הזה, אך היא כן זמינה באפליקציה עצמה רק כשהיא מחוברת למכשירים אחרים יותר מקצועיים של החברה. אם כך מה שעשינו הוא להציב טלפון אחד בתוך המייצב, ומכשיר אחר שדרכו נשלוט באפליקציה ויחד, אולי נקבל משהו.
כדי לתכנת את התנועה יש להיכנס לתפריט הרלוונטי, להניע את המייצב פיזית לפוזיציה שבה תרצו להתחיל וללחוץ על כפתור ה-Key Frame שלוכד את המידע. לאחר מכן יש להזיז את המצלמה לפוזיציה השנייה שתרצו ולהוסיף עוד Key Frame. תוכלו להגדיר את הזמן שייקח למצלמה לנוע בין כל תנוחה עד הסיום ובכך למעשה מגדירים את אורך ה-Time Lapse. זה פחות או יותר עובד, בעיקר מבלבל וכל הגדרה שעשיתם נמחקת מיד עם סיום הפעולה כך שאי אפשר לשמור תנועות ספציפיות שאהבתם או סתם לתקן תכנות קיים שלא בוצע כמו שדמיינתם.
שמחנו לגלות שהמייצב נתמך גם באפליקציית Filmic Pro כך שניתן להשתמש בכל הכפתורים המובנים במייצב עצמו. אותה אפליקציה מיועדת למי שרוצה לסחוט את המקסימום ממצלמת הסמארטפון שלו ומוכן לשלם על זה 50 שקל.
ביצועים
(30% מהציון הסופי)סוללה
(20% מהציון הסופי)הסוללה מספיקה לעד 12 שעות עבודה אך זה משתנה באופי השימוש ובמשקל המכשיר ששמתם. אנחנו לא נתקלנו בסיטואציה שבה הסוללה אפילו התקרבה לכדי 50 אחוז כך שהרגשנו הרבה ביטחון. מצד שני, הסמארטפון עצמו לא ממש יכול להחזיק כל כך הרבה, וכאן יש ל-Zhiyun פתרון מעניין. על המתקן שמחזיק את המצלמה יש שקע מיקרו USB, כך שאם תקנו כבל OTG שבקצה אחר הוא מיקרו USB זכר ובצד השני USB C זכר, תוכלו לטעון את הטלפון תוך כדי. בנוסף לכל זה, תוכלו לטעון את המייצב עצמו תוך כדי שימוש כך שאפשר לסחוט ממנו יום עבודה שלם.
תודה לאתר Lululook ששלחו לנו את המכשיר לבדיקה שם המכשיר נמכר כרגע בכ-450 שקל.