מצלמת האבטחה לא גדולה או קטנה מדי ומזכירה את מימדי רוב מצלמות האבטחה הביתיות: 7.8 ס"מ' גובה, 7.8 ס"מ רוחב, 11.5 ס"מ עומק ובעל משקל של 239 גרם. בחזית המצלמה ניצבת העדשה ומעליה נורית חיווי מצב, המעידה על כמה מצבים, ביניהם האם השימוש פעיל, האם יש חריגת רשת, האם הוא מעדכן הגדרות וכו'. לחצן RESET ממוקם מאחור בבסיס גוף המצלמה, כאשר לחיצה ממושכת עליו תשחזר את הגדרות ברירת המחדל. לצדו שקע ה-MicroUSB, הנדרש להפעלה רציפה של המצלמה.
אפליקציית Mi-Home זמינה להורדה למשתמש iOS ואנדרואיד ומאפשרת שליטה, הגדרה והתחברות, דרך הסמארטפון, טאבלט או כל מכשיר תומך אחר. נתחיל מהורדת האפליקציה: מעולם לא נדרשנו למסור כל כך הרבה פרטים עלינו. מתן ההרשאות כולל את הזהות, אנשי הקשר, המיקום, הטלפון, גישה לתמונות, מצלמה, מיקרופון, פרטי חיבור Wi-Fi ובאמת שזו רק חצי מרשימת ההרשאות אותן Mi-Home דורשת כדי לעבוד. לא ברור לנו למה צריך להקריב כ"כ הרבה מהמידע האישי שלנו, אבל בלי אישור של כל אלו, אין במצלמה כל שימוש.
ההתקנה הראשונית לא אורכת זמן רב, רק שימו לב שבתור משתמשים מישראל, משום מה עלינו לבחור באפליקציית Mi-Home את שרתי סינגפור, היציבים הרבה יותר מאלו באירופה. בתוך 10 דקות התעדכנו בשדרוגי חומרה שהומלץ לנו להוריד ומיד התחלנו להגדיר היכן המצלמה ממוקמת מתוך כמה הצעות כמו המטבח, חדר השינה, הסלון ועוד. האפליקציה מאפשרת לשלוט בשידור החי דרך הזזה שלה ב-360 מעלות וכן בתמונה הנוכחית הנשקפת לנו, בהסטה ימינה ושמאלה ובביצוע זום באמצעות מתיחה/צביטת המסך.
הניווט בשידור החי קל להפליא ומתבצע בנוחות ראויה לציון, בזכות ציר זמן אינטואיטיבי שמקליל את המעבר בין הקטעים שונים ביום. עניין אחד מאוד צרם לנו: למרות שהמצלמה הייתה ממש צמודה לראוטר במהירות 100 מגה, עדיין ישנו עיכוב מורגש מאוד בהעברת התמונה החיה ומהירות הפקודות שלנו, כלומר מרגע לחיצת הכפתור עד שמתרחשת הפעולה בשטח. נותר רק לחשוב מה היה קורה אילו מהירות האינטרנט שלנו הייתה נמוכה מ-100 מגה, כפי שלא מעט בתי אב בישראל מחוברים כך כיום.
עוד תכונה מעניינת היא שימוש ברמקול החיצוני המובנה לשדר קטעי קול חיים – מדובר במאפיין מקורי שעוד לא מצאנו לו שימוש טוב מלבד לתפוס פורצים "על חם", לאיים ברמקול ואולי כך לגרום להם לברוח מהבית בבהלה. בכל הנוגע לאיכות הסאונד, הספיקר עוצמתי ומשדר באיכות את מה ששידרנו מהסמארטפון. בנוסף לספיקר החיצוני, במצלמה שולב מיקרופון כך שניתן גם לתעד סאונד, אם כי לא היינו ממהרים לסמוך על שיחות צלולות ונקיות מרעשים, אחרי שהקשבנו לכמה שיחות חולין מהספה שניצבה בערך 2 מטרים מהמצלמה והצלחנו להבין רק חלק מהמילים.
את הסרטונים שצולמו ניתן לאחסן בשלוש שיטות שונות – על גבי חשבון Mi Cloud מבית שיאומי, על גבי נתב שיאומי ייעודי או אופציה שלישית והמועדפת עלינו, על גבי כרטיס MicroSD הנתמך בעד 32GB, שלטעמנו די והותר בכל הנוגע לצורך שהמצלמה ממלאת. הגישה לחריץ כרטיס הזיכרון מאוד פשוטה, אשר נמצא ממש מתחת לעדשה, לשם ניתן אותו לתחוב בקלות את כרטיס הזיכרון. הקטעים המוקלטים מסודרים בצורה נפלאה ומתויקים לפי שעות פעילות ברורות מאוד, כך שלא אמורה להיות בעיה לשלוף קטע מסוים מיום ושעה ספציפית, במידה ותדרשו לכך.
עוד באפליקציה אופציית Home Guard שימושית מאוד, המאפשרת לתעד תנועות ולדווח עליהן ישירות בהתראה מהירה לסלולר, תחת שעות המוגדרות מראש, כאשר אותו וידאו שזיהה תנועה עולה מיד לענן של Mi Cloud ונשמר שם למשך 7 ימים. ניתן להשתמש בשעות שהאפליקציה מציעה; בבקרים וצהריים (בין השעות 8:00-20:00), בלילות (20:00-8:00) או בכל שעות שנרצה להגדיר מראש. התכונה אמורה להוות פתרון מצוין לעובדים עד מאוחר, לדיירים הסובלים מפרצות חוזרות או אפילו סתם לדיירים שטסים לתקופה לחו"ל ומעדיפים לוודא שהדירה נשארת מוגנת.
אי אפשר להתעלם מעקב האכילס של המצלמה: היא לא קטנה או נסתרת במיוחד, כך שמספיק לשלוף אותה מהחשמל כדי לגרום לה להפסיק לצלם. כן, כ"כ פשוט לגרום למצלמה להפסיק לעבוד. לכאורה מדובר בבעיה המשותפת לכל מצלמות האבטחה, אלא שרובן נסתרות או שכבל החשמל שלהן אינו חשוף או מאפשר הוצאה פיזית מהשקע. צריך להתייחס לעוד פיל בחדר: מכיוון שהמצלמה נזקקת לכבל Micro USB בכדי לפעול, טרם הצלחנו למצוא את הפתרון האסתטי ביותר לקבע את המצלמה בתקרה מבלי לכער את התקרה בכבל טעינה הצמוד לו, שלא לדבר על כבל באורך 2 מ' שסופק לנו במארז ורחוק מלהיות ארוך מספיק בכדי להגיע עד לשקע הקרוב ביותר.
בקופסה קיבלנו את המצלמה, שנאי חשמל, כבל Micro USB באורך 2 מ', ספרון הדרכה וכן ערכה להתקנה הפוכה על התקרה כולל ברגים. הערכה די פשוטה: פשוט מבריגים לתקרה שתציג בצורה נאותה את רוב חלקי הבית ולאחר שבסיס הפלסטיק הותקן, כל שנותר הוא להבריג את תחתית המצלמה אליה בסיבוב מהיר.