מידות המצלמה קומפקטיות למדי: רוחב ועומק של 7.8 ס"מ וגובה 118 ס"מ. משקלה כ-239 גרם, לא משהו שעלול להפריע מדי וניתן להציב את גופה גם על מדפים קטנים. צריך לזכור שהפרופיל של ה-Mi 360 עדיין רחוק מלהיראות מוסתר, כך שאם אתם מחפשים מצלמת אבטחה חשאית, זה לא המוצר עבורכם. המצלמה דינמית בתנועותיה: ניתן לצפות עד 110 מעלות אנכית והזווית הרחבה מציעה עד 108 מעלות. למצלמה גם מנוע דואלי שמאפשר לסובב אותה כ-360 מעלות והיא מציעה גם התקנה הפוכה, אם תרצו למשל להציבה במרפסת נמוכה, בחצר או בקצה חדר עם תקרה גבוהה.
במצלמה משולב אינטרקום דו-כיווני, כלומר ניתן להקליט את עצמכם באפליקציה הייעודית והקול יועבר בזמן אמת דרך רמקול המצלמה. לחלופין ניתן לדבר אל המיקרופון המובנה במצלמה, והשמע יופעל בסמארטפון. עוד בענייני חיווים קוליים, ה-Mi 360° תומכת ב- Google Assistant ו-Apple Homekit.
בהסטת העדשה למעלה נחשף חריץ כרטיס הזיכרון MicroSD שתומך בנפח של עד 32GB, ואינו מסופק במארז. מלבד המצלמה, עוד במארז קיבלנו כבל באורך 2 מטר שבקצהו חיבור MicroUSB מיושן, וכן ערכת ברגים לתליה על הקיר. אין במארז תקע חשמל שיתווך בין קצה כבל ה-USB לחשמל הבית, כך שתצטרכו לרכוש אותו בנפרד.
עוברים להתקנה הראשונית: מציבים את המצלמה במקום המבוקש, מחברים לחשמל והפקודות הקוליות מתחילות לבקוע מהרמקול של ה-Mi 360. פתחנו את אפליקציית Mi Home, שהמליצה לסרוק את קוד ה-QR שהודבק בתחתית בסיס המצלמה. עוד דקה-שתיים של איתור הדגם ותיווך ל-Wi-Fi סמוך – והשליטה עברה לידינו. תפעול המצלמה ידנית פשוט מאוד: באפליקציה יש ג'ויסטיק גרפי עם ארבעה כיוונים שמאפשר ניווט עם העדשה וניתן "לצבוט" את המסך כדי לבצע זום ידני, שכמובן פוגע באיכות התמונה ככל שתתקרבו, בהיעדר זום אופטי. עוד אופציות בהקלקה מהירה כוללות הקלטה מיידית בווידאו, צילום סטטי של הפריים והקלטה בזמן אמת שתועבר ברמקול של המצלמה, דהיינו האינטרקום.
אפליקציית Mi Home היא המוח מאחורי המצלמה: היא זמינה למכשירי אנדרואיד ו-iOS ודרכה מתפעלים את כל תכונות המצלמה. את האפליקציה של היצרנית הסינית אנחנו מכירים מכמה וכמה מכשירי חכמים של שיאומי שכבר בדקנו ויש לנו בעיקר מחמאות לחלק לה, בעיקר בזכות נוחות שימוש גבוהה ותגובתיות משתפרת מעדכון לעדכון. החלק הבעייתי במשוואה: היא עדיין דורשת אוריינטציה טכנולוגית מינימלית ואנחנו לא בטוחים כמה היא תקל על משתמשים בוגרים יותר או כאלה שאין להם טיפת ידע בנושא. כלומר יש כאן חסם טכנולוגי שעלול להגביל לא מעט משתמשים – וחשוב להכיר זאת.
מה האפליקציה מציעה? התכונות השגרתיות כוללות שיתוף השליטה על המצלמה עם משתמשי Mi Home נוספים, עדכוני קושחה שוטפים, הגדרות כניסה ל"מצב שינה", הוספת חותמת זמן ותאריך על גבי פריים הצילום ושינוי אוטומטי לראיית לילה במידת הצורך, כשתנאי התאורה הופכים לעמומים. באגף המתקדם יותר תוכלו ליצור אוטומציות בתנאי If, כולל האפשרות לתזמן אותם כמובן. כלומר אם אתם מחזיקים במוצרי Mi Home נוספים, תוכלו להגדיר למשל שברגע שיצאתם מהבית והשואב הרובוטי שלכם יוצא לעבוד בחצר, הנורה החכמה שברשותכם תידלק בחצר במקביל ובדיוק אז תבקשו מהמצלמה לפעול גם כן ולהתחיל לתעד תנועות.
בגזרת אבטחת הבית, תמצאו את ה-Home monitoring, שהופכת את ה-Mi 360 למצלמת אבטחה המתעדת תנועות בעין העדשה. עוד בשליטה: תיעוד 24/7 או בשעות מותאמות אישית, בחירת רגישות זיהוי התנועה בין High שתבחין בכל תנועה קלה (וילונות, בעלי חיים) לבין Low שתתעד רק תנועות גסות וגדולות (בני אדם), קביעת השהייה בין ההתראות כך שלא נוצף – והפעלת התראת Push, אם תרצו לקבל הודעה על כך בזמן אמת.
אל כל קטעי הוידיאו שצולמו ונשמרו ניתן לגשת בקלות דרך הקלקה על Surveillance, שם מוצג כרונולוגית האירועים האחרונים. הכל עובד כנדרש: המצלמה מגיבה כפי שציפינו ממנה, מזהה תנועות שלא היו קודם לכן בפריים ומקליטה כמה שניות של אותו הרגע, שניתן גם לשמור בטלפון או להעביר כסרטון.
לא הכל היה מושלם והיו כמה דברים שלא אהבנו באפליקציה: לא פעם שמנו לב שהתמונה נוטה לקפוא ובזמן שהאפליקציה ניסתה לשלוף את הפריים העדכני בזמן אמת, קיבלנו שוב ושוב הודעת "Couldn't open camera", עניין שנפתר אחרי לחיצה או שניים על Reconnect. זה לא קרה תמיד כמובן, אבל הספיקו לנו פעמים בודדות כדי שנרגיש חסרי ביטחון בנוגע לרגע שנזדקק לפריים העדכני במהירות. גם התגובתיות של הג'ויסטיק טעונה שיפור ולחיצה על כל אחד מחצי התנועה דורשים 2 שניות בערך עד שהתמונה החדשה מוצגת באפליקציה – אם כי מדובר גם בנגזרת של רוחב פס רשת האינטרנט שלכם כמובן. בעניין ה- Home monitoring, רגישות ה-High התגלתה כמוגזמת למדי ולא באמת פרקטית, היותה מתעדת אירועים שמעולם לא קרו ויש לנו עשרות סרטונים ריקים מתוכן שיעידו על כך.