חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Sony Xperia XZ2 סוני
גודל מסך: 5.7 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 64GB
כרטיס SIM: Dual SIM אופציונלי...
שנת הכרזה: 2018
Smartphone: סמארטפון
ערכת שבבים: Snapdragon 845
מעבד: Kryo
ציון WiseBuy
7.7
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Iggy 31.01.19
Inbal 06.11.18
מנשה משה 02.09.18
אלי 30.08.18
דוד 31.07.18
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Xperia XZ2 סוני

אלי כהן | 29.07.2018
הטוב
  • מצלמה מתקדמת
  • איכות בנייה טובה
  • רמקולים קדמיים
הרע
  • מגושם וכבד מאוד
  • מיקום מקשים נוראי
  • ביצועים אינם עקביים
בשורה התחתונה
בסופו של יום, את חווית השימוש שלנו מה-Sony Xperia XZ2 אפשר לסכם ב-"תודה, אבל לא תודה". לא מדובר במכשיר גרוע, ממש לא - הוא מהיר ומציע ביצועים מצויינים, משלב מצלמה מצויינת, צג LCD ביחס הצפייה החדש, וחיי הסוללה שלו היו טובים למדי. עם זאת, הוא לא מצליח להתבלט במרבית הקטגוריות בהשוואה למכשירים אחרים בשוק, כדוגמת ה-G7 של LG, ה-Galaxy S9 של סמסונג או ה-P20 של וואווי.

יותר מכך, כל חווית המשתמש המהנה למדי שמספקים לנו הביצועים, המסך והמצלמה, נעלמת כלא הייתה כאשר אנו נאלצים להתמודד עם הנדסת אנוש לקויה בתכלית (מי היה אחראי על מיקום קורא טביעות האצבע?), משקל גבוה וחוסר נוחות בשימוש יום-יומי. בהתאם לכך, מדובר במכשיר טוב, אך כשהוא מוצע לרכישה במחיר כמעט זהה למתחרים בולטים ומציע חווית משתמש פגומה, קשה לנו לחשוב על סיבה אמיתית לבחור בו ולא בדגמים המתחרים.
הקדמה

בשנים האחרונות מקפידות ענקיות הטכנולוגיה, בראשן אפל, סמסונג, וואווי ואחרות, להמשיך לשדרג, לשפר ולשכלל את מכשירי הדגל שלהן. עם זאת, מי שהתבלטה דווקא בכיוון הנגדי הייתה חטיבת המובייל של חברת סוני היפנית, שנראה היה לתקופה ארוכה כי היא פשוט מתעלמת מהלך הרוח בשוק הסלולר. נתח השוק שלה הגיב בהתאם וכיום חטיבת המובייל שלה מתקשה מאוד להתקיים.


Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


אך היצרנית אינה מוותרת, לפחות לא בשלב הזה, ואחד מנסיונותיה האחרונים בשוק מכשירי הדגל הוא סמארטפון ה-Sony Xperia XZ2 עליו היא הכריזה מוקדם יותר. המכשיר מיישר קו עם רבים מן הפיצ'רים שראינו בשוק הסלולר בשנתיים האחרונות, ואף מציע קווי עיצוב מעודכנים ושונים במעט ממה שראינו בעבר אצל סוני - זאת בפעם הראשונה מזה מספר שנים. לצד יישור הקו, מציע המכשיר מחיר מעט יותר זול בהשוואה למתחרים מבית סמסונג ו-LG, אך מחיר גבוה יותר מהמקבילים הסינים.  


אז האם סל הפיצ'רים המעודכן והמחיר המעט יותר נמוך מן המתחרים הבולטים יספיקו ל-Xperia XZ2 על מנת להצליח ולזכות בקולו של העם? לקחנו את המכשיר לבדיקה מקיפה - ולפניכם תוצאות סקירתנו.  

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

עבור מרבית הסמארטפונים שאנו בוחנים, הייתה ונותרה קטגוריית איכות הקול והשמע לאחד מן האלמנטים אותו מבצעות מרבית היצרניות בצורה טובה ומספקת למדי, בכל פלחי השוק, וכך גם עם ה-Xperia XZ2. בכל הנוגע לשיחות טלפון נמצא את אפרכסת השיחות, שמצליחה לבצע עבודה מצויינת שאספקת אודיו באיכות ועוצמה גבוהים. גם בעת קיום שיחה נשמרו יכולות סינון רעשים טובות למדי, זאת הודות ל-2 המיקרופונים אותם משלבת סוני בדפנות המכשיר.


Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


בכל הנוגע לאיכות ועוצמת הקול בזירת חווית המולטימדיה - אנו מעט חלוקים. ראשית, נציין כי ה-XZ2 הינו אחד ממכשירי הדגל הבודדים בשוק שמגיע עם מערך אודיו סטריאופוני, שמשלב שני רמקולים בחזית - האחד מעל לפאנל התצוגה (כחלק מאפרכסת השיחות) והנותר מתחת לפאנל התצוגה, בסמוך למסגרת האלומיניום של המכשיר. 


במהלך השימוש שלנו ב-Xperia XZ2 נאלצנו לבקש מיבואנית החברה להחליף לנו את היחידה שסקרנו, מכיוון שביום בהיר וללא כל התראה מוקדמת, הרמקול התחתון פשוט חדל מלעבוד בקביעות. הבעיה הייתה מוזרה למדי - לעיתים הרמקול העליון עבד לבדו, לעיתים שני הרמקולים עבדו יחדיו אך סיפקו אודיו צורם ביותר, ולעיתים האודיו שקיבלנו היה כה חלש שכלל לא הצלחנו לשמוע דבר.  

עם החלפת היחידה וקבלת מכשיר חדש נפתרה הבעיה, ובינתיים נראה כי זו לא חוזרת על עצמה. יש לציין שמדובר בתקלה ידועה למדי, שכן לפי בדיקותינו, משתמשים ברחבי האינטרנט דיווחו על תקלה זהה. אם נשים לרגע את התקלה בצד, נשמח לספר לכם כי עוצמת האודיו שמצליח מערך האודיו הסטריאופוני של ה-Xperia XZ2 לספק הוא בכלל לא רע. העוצמה המקסימלית טובה (אך לא מהגבוהות ביותר שראינו), וסוני אף שילבה טכנולוגיות לשיפור איכות האודיו ועוצמתו, המכונים ClearAudio+ ו-Sony S-Force. סך הטכנולוגיות עושות את העבודה, והמכשיר בהחלט מבצע עבודתו נאמנה בזירת האודיו - הן באיכות והן בעוצמה, אף על פי שהוא אינו מתעלה על מתחרים אחרים בשוק, ביניהם iPhone X. יש לציין כי מפעם לפעם, בעוצמות ווליום גבוהות, נתקלנו באודיו צורם. 



יחד עם מערך האודיו והטכנולוגיות המתקדמות ששילבה בו סוני, זכינו לצפות בטכנולוגיה חדשה המכונה מנגון "רטט דינמי" שמגיעה עם ה-XZ2. מדובר בפיצ'ר ייחודי למדי, המסוגל להפעיל רטט ייחודי בהתאם לאודיו המתנגן במהלך סרטון או משחק. כך, לדוגמה, אם הדמות שלכם במשחק נפגעה - תחוו פידבק רטט המתאים לעוצמת ואופי הפגיעה. יש לציין כי לא כל המשחקים והאפליקציות תומכים בפיצ'ר זה.  

את הפידבק ניתן לכוון בעת הקשה על לחצני הווליום תוך כדי שהותכם באפליקציה נתמכת, וכן ניתן אף לבטל את הפיצ'ר באופן מוחלט. אמנם לא מדובר בפונקציית "Must" עבור הסמארטפון, אך זהו פיצ'ר נחמד למדי שמסוגל להשתפר עם הזמן ולשדרג את חווית הגיימינג ו/או הצפייה. 

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

סמארטפון הדגל הנוכחי של סוני בשוק הישראלי, האקספיריה XZ2, מציע עיצוב יוקרתי למדי שאמנם מוכר לנו מהדור הקודם, אך לטענת החברה מדובר בגישה עיצובית חדשה לחלוטין המכונה Ambient Flow. לפחות על הנייר, מדובר בעיצוב שעומד בשורה אחת עם יתר השוק: מבנה זכוכית המאגד בין שתי יריעות זכוכית נפרדות - אחת בחזית ואחת בגב המכשיר, שתיהן מגיעות מסוג Gorilla Glass 5, למסגרת עשויה אלומיניום.


Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


מנקודה זו, לצערנו, מתחילה התמונה להשתנות לרעה. בזמן שמרבית הסמארטפונים מציעים גב שטוח עם או בלי בליטה עבור המצלמה, בסוני הלכו על גישה שנויה במחלוקת וגב הזכוכית של ה-XZ2 הוא קעור וכולל כרס קטנטנה שבולטת במרכזו. מדובר בבחירה עיצובית שאינה כה בולטת למראית העין בפעם הראשונה שתצפו במכשיר, אך מהרגע שתניחו אותו על השולחן, לא תוכלו להתעלם ממנה. 


נוכח הגב השמנמן, בלתי אפשרי כמעט להניח את המכשיר על כל משטח ישר מבלי שזה יסתובב וינוע לו, לעיתים במקום ולעיתים אף יחליק לצדדים. מעבר לכך, מבנה הזכוכית של המכשיר בשילוב עם הבליטה המוזרה בגבו, הופכים אותו לאחד מן המכשירים החלקלקים ביותר שבחנו - כמעט כל משטח שהנחנו אותו עליו, אם הייתה זווית קטנטנה שאינה ישרה, המכשיר החליק מיידית ובתאוצה מרשימה שמנעה מאיתנו לרכך את הנפילה על הקרקע.  

עוד מוסיפה שמן למדורה היא חלוקת המשקל של הסמארטפון. המכשיר אמנם אינו הכבד ביותר בשוק - 198 גרם, ואף שמדובר בנתון גבוה למדי, בעבר אחזנו לא מעט סמארטפונים במשקל זהה או גבוה יותר, שהצליחו להרגיש לנו טוב מאוד ביד. לצערי זהו לא המצב עם האקספיריה XZ2, שכן חלוקת המשקל שלו אינה טובה לטעמי והובילה אותו להכביד על היד גם בשימוש קצר, וכן הגבירה משמעותית את הסכנה שזה יחליק מידינו. מלבד משקלו, גם יתר המימדים אינם מהמחמיאים בשוק: 153 מ"מ אורך, 72 מ"מ רוחב ועובי של לא פחות מ-11.1 מ"מ בחלק העבה ביותר (!). נתון בלתי יאמן בשוק שבו ראינו מכשירים בעובי הנמוך מ-5 מ"מ. 

Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


הכשלים בהנדסת האנוש של ה-XZ2 לא נגמרים בחלוקת המשקל, בגב עבה הכרס או בחלקלקות של המכשיר, אלא ממשיכים גם בחווית המשתמש החיצונית: מיקום הכפתורים של המכשיר פשוט לקוי מכל נקודת מבט אפשרית. כפתור הנעילה/כיבוי שמשולב בדופן המכשיר השמאלית ממוקם במרכזה, מה שהופך את הגישה אליו למעיקה ובלתי נוחה בעליל גם שבוע או שבועיים לאחר שהתחלנו להשתמש בו. 

סנטימטרים בודדים מעל לכפתור זה נמצא את צמד כפתורי וויסות הווליום שממוקמים גבוה מדי ודורשים שינוי בזווית האחיזה בכל פעם בה נדרשנו לשנות את העוצמה. וזה לא הכל - קורא טביעות האצבע, שסוף כל סוף עבר לגב מכשירי סוני, ממוקם במרכז הגב. הסיבה לכך אינה ברורה או רלוונטית, אך מדובר בהחלטה נוראית, שמעיבה על השימוש וגרמה לנו, באופן קבוע, ללטף את עדשת המצלמה במקום לשים את האצבע על החיישן הביומטרי. פשוט נוראי.  

בחזית המכשיר נמצא מסך LCD בגודל 5.7 אינץ' וברזולוציית צפייה של 2160X1080 פיקסלים (מכונה Full HD Plus), שיוצרת יחס צפייה של 18:9, כראוי למגמה המתרחבת בשוק. סביב המסך נמצא שוליים די דקים (לפחות בכל הנוגע לסוני), מה שיוביל ליחס מסך-גוף מכשיר שעומד על 76.1%.  

Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


צג ה-LCD של האקספיריה , XZ2, לטעמי, הוא ללא ספק אחד מן הצדדים הטובים ביותר שלו - מדובר במסך חד ביותר, בעל צבעים מדוייקים ובהירות טובה למדי. אף על פי שזה לא כולל רזולוציית צפייה גבוהה כדוגמת Quad HD, מרבית המשתמשים כלל לא ישימו לב לכך בשימוש סטנדרטי וגם בשימוש אינטנסיבי יותר. צפייה בסרטים דרך מקורות שונים (נטפליקס, יוטיוב ואחרים) הייתה מהנה, כמו גם גלישה באינטרנט וצפייה בתמונות שצולמו עם מצלמת המכשיר. בסך הכל, מדובר בפאנל LCD טוב שמספק חווית צפייה מעולה. 

מעל ומתחת לפאנל התצוגה משלבת סוני מערך אודיו סטריאופוני קדמי, הכולל שני רמקולים: האחד טמון באפרכסת השיחות, והשני משולב בחלקה התחתון של חזית המכשיר, בנקודת המפגש של הזכוכית עם מסגרת האלומיניום. נוסף על כך, נמצא מצלמת קדמית עבור צילום תמונות "סלפי", שמגיעה ברזולוציית 5 מגה פיקסל.  

את המחבר היחיד במכשיר מסוג USB Type-C שומרת סוני לדופן התחתונה שלו, ובזה נאלץ לבצע שימוש הן עבור טעינה/העברת נתונים והן עבור חיבור אביזרי שמע באופן קוי, שכן שקע 3.5 מ"מ אינו כלול בסמארטפון. באריזת ה-XZ2 ניתן למצוא מתאם רלוונטי מ-USB Type-C ל-3.5 מ"מ. לא ברור לנו מדוע סוני, שכ"כ מתקשה לאחוז בנתח משמעותי משוק הסלולר, לוקחת, לפחות במובן מסויים, עמוד מספרן של יצרניות מתחרות כדוגמת אפל, דווקא בהסרת שקע ה-3.5 מ"מ.   

מתחת לגוף השמנמן של ה-Xperia XZ2 נמצא מפרט דגל המוכר לנו ממתחריו הרבים של המכשיר, וכולל: מערכת שבבים מדגם Snapdragon 845 הכוללת 8 ליבות Kryo 385 בתדר מירבי של 2.7GHz עבור 4 ליבות ו-1.7GHz עבור 4 הליבות הנותרות, בשילוב עם מאיץ גרפי מדגם Adreno 630; מערך זיכרון הכולל 64 גיגה-בייט של זיכרון אחסון פנימי הניתן להרחבה וכן זיכרון RAM בנפח של 4GB. עד כה מדובר במפרט סטנדרטי לסמארטפון דגל בשנת 2018, וכך גם הביצועים אותם התרגלנו לראות: המכשיר מהיר, אפילו מהיר מאוד. למעשה, לעיתים נראה שסוני אף זירזה את אנימציות המערכת, מה שמוביל אותן לתפקד במהירות גבוהה במיוחד.

Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


פעולות יום יומיות מתבצעות בזריזות וביעילות, ניווט לכל אורך ממשק המשתמש מתבצע ללא כל בעיה גם הוא, כאשר גם גלישה ברחבי האינטרנט, צפייה בסרטים וסרטונים במדיות השונות, ניווט באמצעות Wase או גוגל, והתכתבות באפליקציות המסרים השונות - כולם מתבצעים ללא רבב. מפעם לפעם נתקלנו בבאגים ותקיעות כאלו ואחרות, אך לצערנו מעולם לא זכינו לשים ידינו על מכשיר שלא סובל מגמגומים שכאלו. חוויית הגיימינג, למרבה ההפתעה, לא הייתה כה חלקה כפי שציפינו שתהא, ובמשחקים כדוגמת אספלט 8 ראינו מפעם לפעם איטיות בה לא ציפינו להתקל. 

מערכת ההפעלה וממשק המשתמש שמגיעים עם ה-Xperia XZ2 הם אנדרואיד 8.0 אוראו יחד עם הגרסה האחרונה לממשק המשתמש של סוני. מדובר בממשק נקי למדי שמשדר לאורכו ולרוחבו בעיקר את קווי העיצוב של גרסת אנדרואיד נקייה, בצירוף שינויים והתאמות שביצעה סוני. 

במהלך ההגדרה הראשונית של המכשיר ישירות מן הקופסה, מציגה סוני בפני המשתמש את האפשרות להחליט אלו אפליקציות שלה ו/או של שותפותיה יש להתקין - פיצ'ר נחמד ביותר בהתחשב בעובדה שישנו מספר רב של אפליקציות שלא היינו בהכרח רוצים לראות על מסכי הבית שלנו.חלק ניכר ממשק המשתמש של סוני נראה לנו מוכר למדי ולא השתנה במהלך השנים האחרונות, כך שאלו מכם שמכירים את גרסאותיו הקודמות, בהחלט צפויים להרגיש בבית.  

Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


כחלק מן הממשק, שמחנו לראות מספר פיצ'רים שימושיים: החלקה מטה במסך הבית תפתח בפנינו מסך חיפוש שיאפשר לנו לחפש מידע מרחבי המכשיר - אפליקציות, אנשי קשר וכדומה, יחד עם רשימת אפליקציות מומלצות להתקנה וכן יאפשר גישה למגירת האפליקציות המלאה שלנו; הצצה למצב ההתראות והשעה בעת הרמת המכשיר מן השולחן ואפשרות ללחיצה כפולה על המסך לצורך הדלקתו. בסופו של דבר לא מדובר בממשק מרשים או משופר במיוחד, אלא בממשק סטנדרטי ללא פיצ'רים ייחודיים שעושה את עבודתו כראוי. 

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-Xperia XZ2 של סוני מגיע למשתמשיו עם חיישן צילום ראשי יחיד מסוג Exmor RS המשולב בגבו, ומציע רזולוציית צילום של 19 מגה פיקסל עבור תמונות סטילס, ורזולוציית צילום וידאו של 4K HDR. כמו כן, כולל מערך הצילום מייצב תמונה אלקטרוני (EIS), מנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי (PDAF), פוקוס לייזר אוטומטי (Laser AF) ופלאש LED ייעודי.


Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


את הצילומים שלנו ביצענו במספר תנאי צילום עיקריים. בתאורת יום-חוץ, כאשר תנאי התאורה היו טובים למדי, הצלחנו להפיק מה-Xperia XZ2 תוצאות צילום לא רעות בכלל. תמונות הסטילס שהצלחנו להפיק בתנאי יום-חוץ היו מצויינות: החדות הייתה גבוהה, רמת השמירה על הפרטים גם כן היתה מעולה, הצבעים מדוייקים וגם בביצוע זום הצליחו הצליחו התוצאות להשמר ברמה לא רעה.  


יש לציין שאת התוצאות המרשימות הללו מצליחה סוני להפיק ללא שימוש בחיישן משני נוסף כפי שמבצעות רבות ממתחרותיה, כך שאמנם אין לנו כאן כל זום אופטי או אפשרות לצילום באפקט בוקה, אך בהתחשב בעובדה שאת הצילום מבצע חיישן יחיד בשילוב עם זיכרון ייעודי ותוכנה המגבה את אלו, התוצאות בהחלט לא רעות בכלל ומהוות לאחת מנקודות החוזקה של המכשיר.

Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


אף על פי שחששנו לא מעט מתוצאות הצילום הלילי, הופתענו לגלות שמצלמת האקספיריה XZ2 דווקא עושה עבודתה בצורה לא רעה כלל גם ברדת החשכה. התמונות שהפקנו בצילום לילי בתנאי חוץ היו בהחלט לא רעות כפי שניתן לראות מתחת לפסקה זו, כאשר בעת ביצוע צילום של אובייקטים קרובים, הצליח פלאש ה-LED לעשות עבודתו נאמנה. עם זאת, בהחלט ניתן היה לראות לא מעט רעשים ואיבוד פרטים מהותי. 

Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


צילום הוידאו ב-4K HDR עם האקספיריה XZ2 מספק חוויה מצויינת ומביא צילום וידאו באיכות מרשימה ביותר. גם כאן רמת הדיוק בצבעים טובה, התוצאות חדות וייצוב התמונה האופטי (והאלקטרוני) המגבים אחד את השני עושים עבודה לא רעה בצילומי הוידאו. אך תמונה (וסרטון) שווים אלף מילים, כך שניתן לכם לבחון זאת בסרטונים המצורפים מטה.  

אחד מן הפיצ'רים המעניינים ביותר במצלמת המכשיר הוא יכולות צילום הוידאו בהילוך איטי במיוחד, בקצב צילום של 960 פריימים לשנייה. רזולוציית הצילום במצב זה היא הגבוהה בשוק עבור צילום בהילוך "סופר איטי" -1080P, ותוצאות הצילום הטובות מתקבלות בעיקר בתאורת חוץ-יום. בתאורת פנים התוצאות פחות טובות באופן משמעותי. 



מצלמת הסלפי הקדמית, להערכתנו, פחות מרגשת ומספקת תוצאות טובות בעיקר בתנאי תאורה טובים במיוחד. התוצאות שנקבל בתנאי צילום פחות טובים יהיו סבירות ולעיתים אף הרבה מאחורי המתחרים. הגישה למצלמה ולממשק המשתמש שלה, צילום התמונות/וידאו ובכלל כל השימוש באפליקציית המצלמה של סוני לא היו חוויה מהנה במיוחד, ובהחלט ניכרת איטיות מהותית לכל אורך האפליקציה.  

Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה

מבזק מבוסס נורת LED הנמצא בטלפונים סלולריים רבים עם מצלמת סטילס. פלאש LED מספק עוצמת תאורה נמוכה למדי ומספיק להאיר למרחק קצר בלבד, אך יתרונו הוא שהוא מסוגל לפעול באופן רציף (ולא רק בהבזקה בודדת) ולשמש בכך גם כפנס קטן בעת הצורך. חלק מהטלפונים משתמשים במערך של 2 נורות LED המאירות בו זמנית ומסוגלות להאיר שטח גדול יותר ובעוצמה משופרת.לעומת פלאש ה-LED, פלאש Xenon קרוב יותר לפלאש "אמיתי" ומספק הבזקה בודדת עם עוצמת תאורה חזקה למדי, המסוגלת להאיר למרחק רב יותר.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

מתחת לגב הזכוכית השמנמן שלו, משלב האקספיריה XZ2 סוללה בעלת קיבולת של 3,180mAh הנטענת דרך שקע מסוג USB Type-C, עם תמיכה בטעינה מהירה בטכנולוגיית Quick Charge 3.0 מבית קוואלקום. המכשיר תומך גם בטעינה אלחוטית במסגרת תקן Qi.


חרף קיבולת הסוללה הסטנדרטית, מצליח ה-XZ2 לספק חיי סוללה לא רעים. עבור יום עבודה סטנדרטי, שהחל ב-8 בבוקר ונגמר ב-18:00 אחה"צ, הצלחנו לסיים את היום עם כ-35 אחוזים בסוללה - זאת ביום שכלל שימושים ממוצעים וצנועים למדי, עם דגש על ווטסאפ, ניווט ושיחות טלפון.  


ביום עבודה אינטנסיבי יותר, שכלל האזנה למוסיקה, שליחת הודעות מרובה, ניווט וצפייה בסרטונים, נדרשנו להטעין את המכשיר מחדש כבר בשעה 20:00, אך גם כאן הצלחנו לעבור את יום העבודה ללא בעיה. לכל אורך המבחן שמר המכשיר על זמן מסך הנע בין 4 ל-4 וחצי שעות מסך, כאשר חלק ניכר מן השימושים שלנו התבצעו גם כאשר המסך כבוי. נציין כי בתקופת השימוש שלנו, לא השתמשנו בפיצ'רים השונים של סוני להגדלת חיי הסוללה, כך שאם תרצו ותבחרו לבצע באלו שימוש, תוכלו למשוך עם המכשיר שעות עבודה נוספות.  

Sony Xperia XZ2: צעד קדימה ו-2 אחורה


בזירת זמני הטעינה, האקספיריה XZ2 לא מחדש לנו יותר מדי. על מנת להגיע מ-0 ל-100 אחוזים נאלצנו להמתין כשעתיים מלאות, זאת תוך שימוש בכבל ובמטען המהיר המצורפים עם המכשיר באריזה. תוך 30 דקות מתחילת הטעינה, אגב, הצלחנו להגיע ל-50 אחוזים בדיוק, כך שזמן טעינה קצר למדי יספק לכם שעות שימוש נוספות ללא כל בעיה.  

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

בכל הנוגע לעמידותו, ה-Xperia XZ2 די סטנדרטי בנוף שוק הסמארטפונים הבינלאומי. הוא מציע מבנה המשלב בין מסגרת אלומיניום ל-2 יריעות זכוכית העוטפות אותו מלפנים ומאחור. יריעות הזכוכית מגיעות בתצורת 2.5D מעוגלת, ומסוג Gorilla Glass 5 - הגרסה האחרונה לזכוכית המוקשחת והפופולרית. העיצוב היוקרתי ובחירתה של סוני בגב מעוקל וייחודי למדי, מובילים את המכשיר להוות לאחד מן הסמארטפונים החלקלקים ביותר שראינו. במהלך תקופת הסקירה, החליק לנו המכשיר מהיד ומהשולחן לא פעם. כך שבהחלט היינו ממליצים בחום על רכישת כיסוי שיגן עליו במקרה של נפילות בלתי מכוונות.


בזירת עמידות בפני פגמי מים, עמיד המכשיר בפני מים ואבק במסגרת תקן IP65/68. משמעות הדבר היא שחלקיקי אבק אינם מסוגלים לחדור אל רכיבי המכשיר, וכן שזה מסוגל לעמוד בפני טבילה במים בעומק של מטר למשך חצי שעה רצופה. יש לציין כי היצרניות אינן מכסות באחריות היצרן נזקי מים, כך שיש להתנהג בנושא בזהירות הנדרשת.  

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply