סקירת wisebuy - טלוויזיה LG OLED55C8Y
- שלט נוח לתפעול
- צג OLED מרהיב
- מסגרת דקה מאוד
- ממשק משתמש מצויין
- מחיר אינו נגיש
- השתקפויות מסך
- גישה לחיבורים אינה נוחה
כשסערת המונדיאל עוד הייתה בשיאה ברחבי העולם, השיקה קבוצת ח.י אלקטרוניקה, היבואנית הרשמית של מסכי LG בישראל, את סדרת הטלוויזיות החדשה של המותג לשנים 2018-19. בין הטלוויזיות החדשות שמציעה היבואנית לשוק הישראלי ובמרכז הסקאלה נמצאת סדרת LG C8 2018.
מדובר בסדרת טלוויזיות המציעה מסכי OLED ברזולוציית 4K ומגיעה ב-3 דגמים שונים בגדלים הבאים: 55, 65 ו-77 אינץ', כשהמחיר שלהן מתחיל מ-8,990 שקלים לגרסת הבסיס. כולן מציעות את אותו ממשק משתמש (WebOS 4), מעבד זהה (Alpha 9), צג OLED ברזולוציית 4K וקווי עיצוב דומים. לקחנו את הדגם ה"צנוע" ביותר בסדרת LG C8 2018, דגם ה-55 אינץ', לסקירה מקיפה, וחזרנו מרוצים במיוחד.
איכות התמונה
(55% מהציון הסופי)אין זו השנה הראשונה בה LG מביאה לשוק הישראלי את בשורת מסכי ה-OLED, וזו גם לא הפעם הראשונה בה החברה מבצעת עבודה מצויינת עם מסכי ה-OLED שלה. אלא שהשנה מושקת סדרת הכניסה במסכים אלו, ה-C8, במחיר פתיחה של 8,990 שקלים, מה שמציג ירידה מהותית למדי במחיר בהשוואה לדגמי השנה שעברה (C7 ו-B7).
וכך, מסך ה-OLED מדגם LG 55C8 של היצרנית הפופולרית מבצע עבודה מצויינת והרבה מעבר לכך. איכות התצוגה היא ללא ספק הטובה ביותר שראינו: מדובר בפאנל OLED דקיק בגודל 55 אינץ' וברזולוציית 4K UHD עם פריסה של 3840X2160 פיקסלים. כראוי לטכנולוגיית OLED, כל אחד ואחד מן הפיקסלים במסך מואר באופן עצמאי, מה שמאפשר להדליק ולכבות את אחד מן הפיקסלים באופן עצמאי ונפרד.
בהתאם לדברים אלו, האיזורים השחורים במסך אינם צבע שחור מואר, אלא מעשה פיקסלים כבויים, כך שסביב טקסטים צבעוניים לא נראה הילה מוארת המוכרת לנו מטכנולוגיות תצוגה אחרות שכן מדובר ניגודיות אינסופית. החדות, הטווח הדינמי והצבעים במסך מרשימים ומהנים לצפיה כבר מהרגע הראשון בו הדלקנו את הטלויזיה וביצענו את תהליך ההפעלה הראשוני.
מסך ה-C8 תומך בתקני HDR10 ו-Dolby Vision, כך שבהינתן תוכן מותאם, מסוגל המסך להקרין תכנים אלו עם טווח דינמי רחב יותר ובאופן איכותי יותר. תכנים התומכים בתקנים אלו ניתן בעיקר למצוא בשירות נטפליקס הפופולרי ובשירותי סטרימינג אחרים, אך גם שם כמות התכנים אינה כה גבוהה ומרבית הסדרות והסרטים אינם תומכים בכך.
בסופו של יום, כל תוכן שזרקנו על הטלוויזיה - 4K או לא, עם תמיכה ב-HDR10 או לא, הוצג בצורה לא פחות ממרהיבה. הצבעים עזים, חיים ומהנים לצפייה, החדות גבוהה, הבהירות טובה (אך לא מהגבוהות שראינו) וגם זוויות הצפייה לא רעות בכלל. אם בכל זאת נתעקש למצוא חסרונות בתצוגה, תהא זו העובדה שהבהירות המקסימלית אינה מהגבוהות ביותר בשוק, וכן רמת ההשתקפות בזמן שהחדר מואר מאוד עשויה להפריע במעט.
עם זאת, מרבית הצרכנים כלל לא יחושו בחסרונות אלו. את תקופת השימוש שלי בטלוויזית ה-LG C8 2018 אפשר לסכם בכך שמדובר בחווית הטובה, המהנה והמרשימה ביותר שהפקתי מטלוויזיה, גם בהשוואה לצג ה-Q7F מסדרת ה-QLED של סמסונג שבחנתי. חווית הצפייה מרהיבה וכל תוכן, גם כזה ברזולוציית Full HD או HD בלבד, משודרג על ידי המסך בצורה שמצליחה לספק חווית צפייה מרהיבה ולהציג כל תוכן בצורה פנומנלית. מבלי להכביר במילים, טכנולוגיית ה-OLED של LG ממשיכה לבצע עבודה מצויינת ולהפוך את מסכי הטלוויזיה של החברה לטובים ביותר בשוק מסכי הטלוויזיה.
איכות השמע
(15% מהציון הסופי)טלוויזית ה-LG 55C8 2018 מגיעה אלינו עם מערך אודיו שכולל שני רמקולים בהפסק 20 וואט (הספק כולל של 40 וואט), המשדרים ב-2.2 ערוצים. הטלוויזיה אף תומכת בטכנולוגיית Dolby ATMOS ומציעה את הפיצ'ר המוכר לניגון אודיו בסראונד, Dolby Surround. בזמן שבכל הנוגע לחווית השימוש, איכות התצוגה וחווית הצפייה ביצעה ה-C8 עבודה מהטובות ביותר שראינו בשוק, בזירת הסאונד המצב קצת שונה - אך עדיין נותר טוב מאוד.
אסביר. ישירות מן הקופסה, בהגדרות השמע הדיפולטיביות, ישנו קושי רב לשמוע שיח בין דמויות שונות בכל תוכן שניגנו, מה שדרש מאיתנו להגביר את הווליו באופן די משמעותי. באותו הזמן פסקול הרקע, שיכול לשלב יריות, מכוניות מתנגשות, מטוס מתרסק או כל דבר אחר - נשמע מצויין, בעוצמה טובה ובאופן ברור. אך מכיוון שנדרש היה להגביר את הווליום על מנת להאזין לשיחות באופן ראוי, כל יתר הסאונד היה עוצמתי וחזק מדי, מה שפגע מעט בחווית האודיו.
על מנת לשפר את סיטואציה זו ולפתור את הבעיה שהצגנו, שילבה LG בטלוויזיה פרופיל אודיו מוגר מראש העונה לשם " Clear Voice 3" (או: קול צלול 3). בעת שהגדרנו את פרופיל הווליום ל"קול צלול 3", הוגברו תדרי הביניים והצלחנו להאזין בצורה מצויינת לשיח בין הדמויות גם ללא צורך בהגברת עוצמת הווליום.
עם זאת, השינוי למצב אודיו זה הוביל לפגיעה מסוימת (אם כי די מזערית) באיכות האודיו אותה מסוגל מערך הרמקולים של הטלוויזיה לספק. אך שלא תבינו לא נכון, מדובר בפגיעה מזערית למדי באיכות האודיו, וגם עימה הצלחנו להפיק מן הטלוויזיה סאונד איכותי במיוחד, כאשר בזירת העוצמה מצליחה הטלוויזיה להגיע לעוצמות גבוהות במיוחד. כך, גם אם אתם מייעדים את ה-C8 לסלון גדול, חדר שינה או כל חדר אחר שעשוי להיות רועש למדי, לא תהיה לכם כל בעיה להנות מאודיו חד, עוצמתי ונקי.
נציין כי כחלק מממשק המשתמש של הטלוויזיה, מציעה LG אפשרות לבצע שימוש המסך ה-C8 כרמקול לצורך הזרמת אודיו מהסמארטפון באמצעות חיבור בלוטות'. גם במצב זה הצלחנו להפיק אודיו נקי, חד ועוצמתי למדי. החברה מאפשרת לכבות את המסך בסיטואציה זו על מנת לחסוך בצריכת החשמל וכן למנוע צריבות במסך (Burn-In).
עיצוב ונוחות השימוש
(30% מהציון הסופי)בניגוד למסכי הפרימיום של סמסונג, טלוויזית ה-C8 של LG אינה מציעה למשתמשיה יחידת עיבוד וניהול נפרדת המתחברת אל המסך באמצעות כבל. אלא שהטלוויזיה של LG מכילה את יחידת המחשב המלאה כחלק מהשליש התחתון של גבה, מאחורי פאנל התצוגה עצמו. כך, מהצד ניתן לראות עיצוב דקיק וסקסי של פאנל ה-OLED (מהדקים ביותר שראינו, כ-5 מ"מ), ואילו בחלקו התחתון של הצג משולבות הטכנולוגיות השונות שהטמיעה בו LG, מה שהופך את איזור זה למעט יותר מגושם ופחות נעים למראה.
בחזית מוצג לראווה פאנל התצוגה, שביחידה שבדקנו הגיע בגודל 55 אינץ', כאשר שוליי המסך שלו דקיקים ביותר. עבור אלו מכם שיבחרו להתקין את הטלוויזיה על הקיר ניתן יהיה לבצע זאת באמצעות התקנה על גבי איזור ייעודי בשליש התחתון של גב הטלוויזיה. אלו מכם שמניחים תא הטלוויזיה על שולחן הסלון יהנו מרגלית רחבה למדי שעשויה מתכת יוקרתית. מדובר בבחירה עיצובית שאינה כה חביבה עלינו, אך זה לא כה נורא והמראה היוקרתי מצליח להישמר גם במקרה זה. עם זאת, להערכתנו תליית הטלוויזיה על הקיר תספר תחושת יוקרה טובה אף עוד יותר.
כשנכנס אל מתחת למכסה המנוע של הטלוויזיה, נמצא את שלל החידושים הטכנולוגיים של LG, ובראשם מעבד חדש מדגם Alpha 9 שזמין במגוון טלוויזיות ה-OLED של החברה לשנת 2018, וזה כולל 4 ליבות עיבוד. המעבד, בשיתוף פעולה עם מערכת ההפעלה עליה נרחיב בעוד פסקה או שניים, עושים עבודה מצוינת במסירת חווית השימוש הטובה ביותר בשוק מסכי הטלוויזיה.
בזירת מערכת ההפעלה תהא זו WebOS 4.0 - הגרסה החדשה והמתקדמת ביותר מבית LG עבור טלוויזיות חכמות. מבלי להכביר במילים - לטעמי, WebOS 4.0 היא מערכת ההפעלה וממשק המשתמש הטובים, הנוחים והידידותיים ביותר למשתמש מבין הטלוויזיות החכמות השונות שזמינות כיום בשוק.
ממשק המשתמש אינטואיטיבי, נוח לשימוש ומובן גם כאשר מבצעים בו שימוש בפעם הראשונה - מסך הבית מציג את האפליקציות השונות בחלקו התחתון של המסך. מסכי ההגדרות מוצגים בתצוגה שקופה למחצה שמאפשרת להמשיך ולראות את התוכן המוצג תוך כדי השיטוט בהגדרות; ישנה אפשרות לחבר לטלוויזיה את הסמארטפון באמצעות אפליקציה ייעודית, ובכך לבצע מגוון פעולות - לבצע במכשיר שימוש כשלט, להזרים תמונות וסרטונים ישירות מהטלפון ועוד. כמו כן, מאפשרת הטלוויזיה לחבר בבלוטות' את הסמארטפון לצורך האזנה למוסיקה מהסמארטפון בטלויזיה. בעת השימוש בפונקציה זו ניתן לכבות את המסך על מנת לחסוך בצריכת החשמל. ישנן מגוון פונקציות נוספות וכולן זמינות למשתמשים כאפליקציות שונות במסכי הבית אותן לעיתים קל לפספס.
מסך ההגדרות של ממשק המשתשמ בטלוויזיות של LG נותר מעט קשה להשגה, ועל מנת לגשת אליו תדרשו ללחוץ על כפתור ההגדרות שבשלט ולאחר מכן ללחוץ על "הגדרות נוספות" אם תרצו לצפות בכל ההגדרות. בין הפונקציות השונות שזמינות דרך מסך ההגדרות נמצא, מעבר לאפשרויות שינוי הגדרות צליל, הגדרות תמונה ועוד, גם מצבי חיסכון בצריכת חשמל. מצבים אלו מגדירים רמות בהירות שונות, כאשר במהלך היום בחרנו שלא להשתמש באלו כלל.
ואילו בלילה, מצב חיסכון "מקסימלי" הפחית את הבהירות משמעותית והקל על הצפיה. ישנה אפשרות נוספת להקלה על העיניים בצפייה והיא בשינוי טמפרטורות הצבע של המסך, אך אני לא מחובבי הפיצ'ר. נוסף על כך, קיימת אפשרות לכבות את המסך באופן מוחלט בעוד האודיו ממשיך להתנגן (לא משנה באיזו אפליקציה אתם משתמשים), כך שמדובר בפיצ'ר בהחלט מועיל. אף על פי שמדובר במערכת ההפעלה הנוחה והאינטואיטיבית ביותר בטלוויזיות החכמות שבדקנו, ל-LG בהחלט יש עוד עבודה לעשות על מנת לפשט את השימוש בה, בייחוד בכל הנוגע למסכי ההגדרות.
אחת מן הפונקציות הבולטות ביותר עימה מגיעות טלוויזיות ה-OLED החדשות של LG הינה תמיכה בעוזרת הוירטואלית Google Assistant. עם זאת, עבור השוק הישראלי הדבר אינו רלוונטי במיוחד, שכן זו פועלת בשפה האנגלית בלבד. בניגוד לטלוויזיות אחרות בשוק, ה-C8 מסוגלת לזהות דיבור בשפה העברית והיא אף מבצעת זאת בצורה טובה, כך שתוכלו לחפש תכנים ביוטיוב/באינטרנט באמצעות לחיצה ממושכת על כפתור המיקרופון שבשלט, וזה יזהה את הדיבור ויתרגם אותו לכתב על גבי מסך הטלויזיה.
השלט שמגיע עם הטלוויזיה ישירות מן האריזה הוא ה-LG Magic Remote. מדובר בדור האחרון לסדרת השלטים של LG, כשזה אמנם שומר על מראה מוכר, אך נראה שעבר מקצה שיפורים ההופכים אותו לטוב אף עוד יותר. ראשית, אחת מן האופציות הראשיות לשליטה על ממשק המשתמש היא שימוש בשלט כמצביע אלחוטי אותו ניתן לכוון ולהזיז לכל אורכו ורוחבו של המסך, באמצעות הצבעה על המיקום הרצוי. אמנם נדרשת תקופת הסתגלות מסויימת, אך LG הצליחה לשפר את רמת הדיוק של הפיצ'ר וכעת מדובר באחת מן הדרכים הנוחות ביותר לשלוט על הטלוויזיה, שכן המצביע מדוייק ונוח משנים עברו.
אפשרות נוספת לשליטה על ממשק המשתמש היא באמצעות שימוש בכפתורי החצים הסטנדרטיים. השלט עצמו מגיע בתצורה מוכרת ולא ייחודית במיוחד, כאשר לרגע הוא אף מזכיר את שלטי הטלוויזיה הוותיקים של חברת יס. השלט נוח וכפתוריו השונים מספקים פידבק טוב בכל הקשה, תוך שהם שומרים על קושי מתאים ואינם נלחצים בקלות.
בין מקשי השלט נמצא קיצור דרך מובנה לגישה לאפליקצייית נטפליקס ישירות, גם כשהטלוויזיה כבויה, וניתן אף להגדיר קיצורי דרך נוספים בכפתורי הספרות על מנת לגשת לאפליקציות שונות במהירות. בזירת העיצוב לא מדובר בשלט הסקסי ביותר שראינו, וכאן שלטי היוקרה של סמסונג בהחלט מצליחים לעקוף את LG מבחינת המראה, אך לא בהכרח ברמת הפונקציונליות. עם זאת, לטעמנו מדובר בשלט מעט עמוס בכפתורים שבהחלט ניתן לצמצם.
בכל הנוגע למחברים שנמצא בגב הטלוויזיה, נוכל למצוא ב-C8 2018 את השקעים הבאים: 4 חיבורי HDMI, שקע RJ45 לחיבור ישיר של כבל רשת, 3 שקעי USB 2.0, כניסת אנטנה לקליטת טלוויזיה בלוויין, שקע אודיו אופטי ושקעי קומפוננט (מתאמים רלוונטים מגיעים באריזה). הטלוויזיה תומכת, כמובן, בקישוריות בלוטות' ו-WiFi, כאשר אם תרצו להזרים תוכן ברזולוציות גבוהות ולהנות מחווית צפיה מיטבית, היינו ממליצים לחבר את הטלוויזיה לנתב הביתי באופן ישיר באמצעות כבל רשת.