חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Bose SoundSport Free
מותג: Bose
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
תכונות נוספות: עמידות בזיעה, מיקרופון...
ייעוד: ספורט, סלולארי
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
חוסין 27.02.21
Avi 30.01.21
דוד 15.01.21
Eli 08.09.20
Liran 08.06.20
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Bose SoundSport Free

הטוב
  • איכות סאונד
  • באסים מרטיטים
  • קלות משקל
  • חיי סוללה
הרע
  • מגושמות וגדולות
  • פער משמעותי בין השמע לבין הווידאו
  • לא נוחות לאורך זמן
  • מארז טעינה גדול
  • שיחת טלפון מתבצעת רק באוזנייה הימנית
בשורה התחתונה
ה-SoundSport Free של בוס הן מהטובות ביותר שניתן למצוא כיום בעולם ה-True Wireless. איכות הסאונד דומה לאיכות הנשמעת באוזניות קשת, ועוד לא התחלנו לדבר על הבאסים העמוקים שלהן. לצד יתרון הסאונד, עומדים חסרונות כמו דיליי בין השמע לוידאו ועיצוב מוזר ומגושם, המוביל לבעיות נוחות לאחר שימוש ממושך. אף על פי שהן מיועדות לפעילות ספורטיבית, הן עושות עבודה מעולה בכל שימוש – כולל רביצה על הספה.
הקדמה
את חברת Bose אין צורך להציג. זוהי בין החברות היוקרתיות והאיכותיות שיש בעולם הסאונד, כאשר ה- SoundSport Free שייכת לאגף אוזניות הכפתור האלחוטיות. עם זאת, גודלן ועיצובן לא ממש דומה לכפתור, שכן כל אוזנייה גדולה במיוחד מאשר אוזניות True Wireless אחרות, ועוד לא דיברנו על הצבע הירוק הזרחני שלהם. היצרנית טוענת כי הסוללה המובנת בתוכן תספיק לעד 5 שעות שימוש, והמארז יספק עוד 10 שעות של שימוש. לאוזניות עמידות במים בתקן IPX4 ההופכת אותן למוגנות בפני מים וטיפות גשם קלות.


איכות הצליל

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

בכל הנוגע לאיכות הסאונד, חברת Bose היא מהמובילות בעולם, וכך גם במקרה של ה- SoundSport Free. האוזניות מספקות איכות האזנה המזכירה מאד אוזניות קשת איכותיות, עם בידוד כמעט מוחלט מהסביבה, ומנעד מצוין של צלילים. בהאזנה לאלבומים שלמים שהוקלטו באולפן או בהופעה חיה, בכל פעם התפלאנו מחדש מאיכות השמע שקיבלנו. הבאסים עמוקים, חזקים ומורגשים, השמע צלול וחד, אין עיוותים ואין בעיות גם בעוצמה מלאה. קשה לשים את האצבע ולסמן היכן החסרונות באיכות השמע באוזניות הללו, כאשר הן משמשות להאזנה למוזיקה. עוצמת השמע גבוהה מאד, ורק לעיתים נדירות נדרש להגביר אותה ל-100%. עוצמת הביניים (50-80%) מספקת מאד, אך כל אחד והעדפות שלו.


Bose SoundSport Free: הכל ובגדול


אך אין דבר מושלם – ככל שאהבנו את איכות הסאונד בשמיעת מוזיקה, כך נכונה לנו אכזבה כאשר צפינו בסרטים. בין אם זה ביוטיוב או בסרטונים שצילמנו בטלפון הנייד, הדיליי בין השמע לבין המוצג על המסך היה משמעותי, עד שלעיתים ויתרנו על השימוש באוזניות והעדפנו להשתמש ברמקול המכשיר. במצבים שבהם לא רואים את מה שנשמע (הפה של המדבר או הקשה על כלי נגינה) המצב עוד סביר, אך כאשר צופים בקטע של חדשות למשל, הדיליי בין מה ששומעים לבין מה שרואים עלול להגיע לשנייה אחת. זהו דבר ידוע בכל אוזניות אלחוטיות, אך לא ציפינו מחברה כמו Bose לדיליי כה משמעותי, ועל כך היא מאבדת נקודות.

לפי כך, רוב השימושים העדיפים עם האוזניות הללו יהיו האזנה למוזיקה, שכן את העבודה הזו היא מבצעת בצורה מושלמת. בהמשך לכך, החברה מייעדת אותה לפעילות ספורטיבית, וכמה ממכם צופים בוידאו כאשר אתם רצים בפארק? אגב פעילות ספורטיבית בחוץ – ה- SoundSport Free מנתקות אותכן באופן כמעט מושלם מהסביבה ויוצרת חווית סאונד נטולת הפרעות חיצוניות. רק סירנות של רכב ביטחון או צפצוף ממכונית קרובה יכולים להיכנס אל האוזן, אך כל השאר נשארים הרחק מהאוזן.
במהלך שיחות טלפון שביצענו עם האוזניות, הופתענו לגלות כי רק האוזנייה הימנית פעילה, והאוזנייה השמאלית נשארת ללא עבודה כלל. כך גם המיקרופון הטוב שנמצא רק באוזנייה הימנית. למרות זאת, השמע היה טוב והצלחנו לנהל שיחות קצרות בלי בעיות מיוחדות – גם בתוך הבית וגם ברחוב.

Bose SoundSport Free: הכל ובגדול


נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

המארז שמגיע עם ה- SoundSport Free חריג בגודלו בנוף האוזניות מסוג זה. הוא גדול, מגושם ושמן, ולא יהיה נוח בכלל לשאת אותו בכיסים. הוא עצמו בנוי מפלסטיק קליל שלא מרגיש מאד איכותי, אך בתוכו מאחסן סוללה שתספיק לשתי הטענות.


בחזרה לאוזניות. ככל הנראה מהנדסי הסאונד עשו את עבודתם נאמנה, אך המעצבים ומהנדסי נוחות השימוש היו בחופשה באותם ימים. האוזניות גדולות מאד ביחס לאוזניות אלחוטיות אחרות, ובטח לעומת אוזניות כפתור רגילות. הרכבתן על האוזניים אומנם יחסית קלה, אך המבטים שקיבלנו כאשר הן היו עלינו היו מבולבלים – זה חייזר? זו אוזניית ג'יימס בונד? קשה להתעלם מכך שהן בולטות מהאוזן בצורה מוחשית.

אך, ככל שהן גדולות כך הן נוחות. על אף משקל לא נמוך של בערך 14 גרם לכל אחת, הן נכנסות בקלות לאוזן ולא מכאיבות לאחר זמן קצר. עם זאת, הרכבתן במשך זמן ארוך יגרור כאבי אוזניים, בעיקר בחלל האוזן. בטרם יציאה לפעילות ספורטיבית הרכבנו אותן, ועד לסיום הפעילות, הן לא הפריעו או נפלו. ייעודן הספורטיבי אכן ממומש, אך מה שפגע בחווית השימוש הייתה נוחות השליטה.

Bose SoundSport Free: הכל ובגדול


כל נושא השליטה באוזניות הללו חייב לעבור שדרוג משמעותי. נתחיל בכך שהכפתורים המצויים באוזנייה הימנית קטנים וקשים להחריד. דרושה ציפורן ארוכה כדי להגביר או להנמיך את השמע, ואחת עוד יותר ארוכה כדי לעצור או להמשיך את המוזיקה, או לענות ולנתק את השיחה (ללא אפשרות סינון או דחייה). אין בנמצא מחוות שליטה בעזרת מגע או טפיחה, הנמצאות באוזניות זולות יותר.

אף על פי שבספר ההדרכה ניתן למצוא אופציות שליטה נרחבות על נגני המוזיקה (מספר לחיצות מגוון על הכפתור המרכזי), במהלך הסקירה (תוך שימוש במכשיר סמסונג נוט 8), אפשרויות אלו לא פעלו ולא עבדו כנדרש. לפי כך, השליטה הייתה מוגבלת לעוצמת השמע ולעצירה או המשך של המוזיקה. לחיצה ארוכה על הכפתור המרכזי תזניק לפעולה את העוזרות הקוליות סירי או גוגל, כך שניתן לדבר איתן במהלך השימוש. הסרת אוזנייה אחת או שתיהן לא תוביל לעצירת המוזיקה, וכדי לעצור אותה תדרשו ללחוץ על הכפתור האמצעי. לחיוב נאמר כי גם לחיצה על אחד הכפתורים כאשר האוזנייה ממוקמת בתוך האוזן עוברת ללא לחץ או כאב באוזן, וכמעט לא מורגשת הפרעה.

החיבור הראשוני פשוט וקל, ואין צורך בהורדת האפליקציה של החברה. רק דרושה הוצאתן מהמארז והן כבר נדלקות ופנויות לחיבור. סריקה מהירה ולחיצה על שמן במכשיר הנייד מובילות לצימוד מהיר, כאשר בפעמים הבאות הן התחברו לבד למכשיר, והעוזרת בישרה לנו לאיזה מכשיר הן התחברו.

העוזרת הקולית המוכרת של Bose נמצאת גם באוזניות הללו, ולמעט קול מתכתי מעט, קשה להתלונן עליה. היא מבשרת בכל הדלקה על אחוז הסוללה, לאיזה מכשיר מתחברים, מי מתקשר (אם אנשי הקשר שמורים באנגלית), אם השיחה הסתיימה ועוד. בעזרת האפליקציה התואמת של החברה, ניתן להגדיר את שפת הדיבור (אין עברית). בנוסף, האפליקציה מציעה פרטים לא מאד חיוניים כמו אחוז סוללה (הרי העוזרת כבר אמרה בהתחלה), שם השיר, עוצמת שמע ואפשרות לכנות את האוזניות בשמות. על הצד החיוני שלה, ניתן לנהל את רשימת המכשירים המקושרים, להגדיר טיימר לכיבוי, לעדכן גרסה, להדליק או לכבות את ההנחיות הקוליות, לקבל מידע טכני על האוזניות, להפעיל אפשרות למציאת האוזניות אם אחת הולכת לאיבוד (תלוי במרחק מהטלפון ובקישוריות בלוטות') ולעיין בספר ההוראות. אגב ספר הוראות – זה המגיע בקופסה מציג שלל שפות, אך לא מצאנו אות בעברית.

Bose SoundSport Free: הכל ובגדול


ערכת האוזניות יוקרתית וגדולה, וכוללת בתוכה ספרות, 2 זוגות רפידות (S ו-L), כבל מיקרו USB, מארז וכמובן האוזניות. הערכה עצמה זהה בגודלה לערכה של אוזניות קשת, מה שנותן הרגשה יוקרתית ואיכותית.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

החברה מפרסמת נתוני סוללה טובים יחסית לעולם ה- True Wireless, עם עד 5 שעות זמן שימוש, ועוד 10 שעות שימוש לאחר 2 טעינות דרך המארז. חיי הסוללה בפועל טובים, אך בשום מצב לא הצלחנו להגיע לזמן המוצהר של 5 שעות. במספר שימושים עם עוצמה לא גבוהה הצלחנו להגיע ל-4 שעות ו-20 דקות, אך בפעילות ספורטיבית עם עוצמה יותר גבוהה פרק הזמן ירד לפחות מ-4 שעות. בכל פעם אשר הדלקנו את האוזניות, העוזרת הקולית דיווחה על אחוז הסוללה, כך שיותר קל לדעת מתי לטעון אותן ולהתאים את השימושים למועדי ההטענה. האוזניות מתמגנטות למארז בצורה פשוטה, והטעינה שלהן מלווה בנורית לד מהבהבת.


Bose SoundSport Free: הכל ובגדול


טעינת האוזניות דרך המארז אורכת כשעתיים מלאות, וכאמור המארז מספק עוד שתי טעינות מלאות בטרם הוא ידרוש טעינה. החברה לא מפרסמת את משך הזמן הדרוש לו לטעינה, אך הוא מצויד בחמש נוריות המראות את אחוז הסוללה שלו. טעינתו מתבצעת דרך כבל מיקרו USB המגיע בערכה.



רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply