חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Xiaomi Redmi 5A 16GB שיאומי
מותג: Xiaomi
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2017
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מעבד: Cortex-A53
ציון WiseBuy
7.5
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
אור 01.02.19
beni sinv 15.07.18
רותם 22.06.18
חסוי רצח 08.04.18
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Redmi 5A 16GB שיאומי

הטוב
  • מחיר זול
  • ביצועים טובים ביחס לחומרה החלשה
  • מסך חד
  • רמקול חזק
  • חיי סוללה מצוינים
הרע
  • זמן טעינה ארוך מאד
  • זיכרון הפעלה ושטח אחסון קטנים
  • איכות חומרים זולה
  • רמקול במיקום גרוע
  • עיצוב חלקלק
בשורה התחתונה
ה-5A מצליח לבצע את הפעולות הרגילות של המשתמש הממוצע בצורה נאה יחסית למחיר ולחומרה עימו הוא מגיע. מחירו הזול כל כך מנגיש אותו לכלל הציבור, ואף שווה לשקול את קנייתו בתור טלפון שני או טלפון לגיבוי. עם זאת, תחום המולטימדיה שלו שואף לרמה הנמוכה ביותר שיש, ועל כן הוא מיועד בעיקר לשיחות, הודעות ופעולות קצרות ברשתות חברתיות.
הקדמה

שיאומי ידועה במכשיריה הזולים אך טובים, אבל במקרה של ה-5A, הדבר חריג עוד יותר. מחירו הכה זול של המכשיר – פחות מ-500 שקל (ואף פחות מ-350 שקל באתרים הסיניים), מאפשר כניסה עדינה ורכה למשתמשים שנמנעו עד כה ממכשיר חכם. החיסכון אומנם ניכר בערכה ללא אוזניות ובאיכות חומרים ירודה, אך הוא מתיימר להציע (ולבצע) את אותן פעולות פשוטות שכולנו עושים – שיחות, הודעות, גלישה, ולעיתים רחוקות צילום תמונות. ה-5A בעל מסך 5 אינץ' עם רזולוציה בתקן 720p, שטח אחסון של 16 גיגה ביט ו-2 גיגה ביט זיכרון הפעלה, מעבד סנאפדרגון 425 ומערכת הפעלה של אנדרואיד בגרסה 7.1.2.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

את הפעולה הבסיסית ביותר – שיחות טלפון, ה-5A מבצע כראוי וללא בעיות. האפרכסת מספיק חזקה כדי לספק עוצמת שמע גבוהה, וכך גם הספיקר. עם זאת, אותו ספיקר ממוקם במיקום גרוע בגב המכשיר, בחלק התחתון שלו בצד ימין. בכך, החזקת המכשיר גורמת לחסימה כמעט מלאה של הרמקול, ובכך איכות ועוצמת הסאונד נפגעת מאד. גם שימוש בספיקר בזמן נהיגה לא מקל על הפעולה, הרמקול מופנה אל השמשה ובמהירות גבוהה הוא אינו חזק דיו כדי לספק עוצמת שמע טובה לטובת שיחה. ניכר כי מחלקת הנדסת האנוש במכשיר זה ככל הנראה יצאה לחופש, שכן מיקום כל כך תמוה של רמקול טרם ראינו. לו המיקום של הרמקול היה טוב יותר, הוא היה זוכה בניקוד גבוה יותר. אהבנו את האפשרות להקליט שיחות באופן מובנה במכשיר, ללא צורך באפליקציה.


Xiaomi Redmi 5A: מפתיע לטובה


אם תחזיקו את המכשיר לרוחב, או בכל צורה שאצבעתכם לא תחסום את פתח הרמקול, תקבלו צליל חזק אך לא איכותי, המזכיר צלילים מתכתיים בעיקר. זה נחמד כאשר מאזינים לרדיו או להקלטות דיבור בוואטסאפ, ופחות נחמד כאשר רוצים לשמוע שיר או סרטון. אם תחליטו לוותר על אותו רמקול ולעבור לאוזניות, תגלו כי הערכה לא מכילה אוזניות, ועליכם להשתמש באוזניות שקיימות אצלכם – זוהי הנגזרת של מחיר כה זול.

מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10
נסו להיזכר, מתי בפעם האחרונה החזקתם מכשיר עם גודל מסך של 5 אינץ'? עיצובו של ה-5A כמעט והועתק ממכשיר האייפון 6, כולל הפסים (לא אנטנה) הרוחביים מתחת למצלמה, ומעל המטען, נוסף על מערך הצילום והפלאש. המכשיר הקטן מרגיש לעיתים קטן מדי, בעיקר כאשר המכשיר האישי הוא נוט 8. עם ידיים בינוניות הוא מרגיש רוב הזמן קל אך חלק, ויש לאחוז אותו בחוזקה כדי שלא יחליק – עקב גב פלסטיק חלק. בכלל, פלסטיק זהו שם המשחק במכשיר, כל זכר למתכת, אלומיניום או זכוכית יוקרתית אינו בנמצא.

מסך 5 אינץ' מציג תמונה טובה וחדה (פאנל LCD IPS), הודות לשימוש ברזולוציה סבירה של 1280 על 720 פיקסלים, אך המסך עצמו כהה מדי, ויש לכוון את הבהירות על לפחות 75% כדי לקבל איכות תמונה טובה וברורה. אין ממה להילחץ מבהירות חזקה – היא אינה פוגעת משמעותית בצריכת הסוללה, כפי שיתואר בהמשך. תחת אור שמש יש לכוון את הבהירות ל-100%, או לתת לחיישן התאורה (האיטי) את הזמן לעשות חושבים, ואז הוא יגביר את התאורה. בכל מקרה, השימוש באור שמש ישיר הפתיע אותנו ותחת בהירות מקסימלית היה ניתן לעבוד איתו ואף לצלם. זהו כמובן לא מסך LED איכותי, אך הוא בהחלט עונה על הדרישות ביום קיץ שטוף שמש. 
פונקציה של "הישאר ער – Always On" כלל אינה מוצעת במכשיר זה, ודבר זה הורגש בחסרונו, בעקבות מעבר ממכשירי דגל למכשיר לואו קוסט – מזל שיש נורית לד זעירה מתחת לכפתור האמצעי שמבשרת על הודעות או שיחות, אך היא אינה צבעונית אלא זוהרת בצבע צהוב עמום וחלש.

מקשי ההדלקה ועוצמת השמע ממוקמים על הדופן הימנית של המכשיר, מיקום מוזר שכן שהכפתורים דומים יחסית וגרמו לנו להתבלבל לא פעם בין כיבוי המסך להנמכת השמע. מלבד זאת, ניתן למצוא 3 כפתורי מגע בתחתית המסך, כדרכה בקודש של שיאומי. מקשים אלה ניתנים לתכנות לצורך קיצורים כמו צילום מסך, הזנקת אפליקציות ועוד..

Xiaomi Redmi 5A: מפתיע לטובה


מערכת ההפעלה של אנדרואיד, מגיעה בגרסה 7.1.2, שהיא לא ישנה אך לא חדשה כמו ה-8.0 אוריאו. על גביה מותקן ממשק החברה MIUI 9.0, שהוא איך לומר, לא משתווה לממשקים של סמסונג או אף LG. הממשק עצמו עבר שיפוצים ושדרוגים לאורך השנים, וניתן לומר כעת שהוא עדיף על הממשקים הישנים של החברה. הוא עדיין נראה ילדותי: אייקונים פשוטים וצבעוניים, מגירת היישומים שאינה קיימת כלל - כמחווה למכשירי אפל בהם אין מגירת יישומים, אך הוא מכיל הרבה מאד אופציות להגדרה, כולל כאלה שאין להשיג בסמסונג או ב-LG. גם אפליקציות תוצרת שיאומי נמצאות כאן, כמו "אבטחה" שמזכירה את "תחזוקת המכשיר" של סמסונג ו-"סמארט דוקטור" של LG, פורום MIUI, ואף אפשרות ליצירת חשבון לשירותי Mi, בדומה לחשבונות של שאר היצרניות המאפשר גיבוי ושחזור.

ממשק ההגדרות בוהק מהצבע הלבן, והוא דומה לממשק ההגדרות של האייפון. לעומת האייפון, הוא מכיל הרבה מאד הגדרות, וחלקן עלולות לסבך את המשתמש שלא מבין בכולן. ניתן ליצור שטח שני לטובת ניהול שני חשבונות פייסבוק ווואטסאפ, לתזמן את מסנן האור הכחול, להקטין את התצוגה לטובת פעילות עם יד אחת (למרות שגודל המסך הוא רק 5 אינץ'), ועוד הגדרות, שהפתיעו אותנו שהן נמצאות בכלל במכשיר כה פשוט.

עם הדלקת המכשיר בפעם הראשונה, פנו לעצמכם זמן ארוך יחסית, שכן תהליך ההגדרה הראשוני ארוך ומייגע, יותר מהמכשירים הישנים של סמסונג. הוא טוען, מגדיר, מוריד עדכונים ובעיקר חושב הרבה מאד זמן בין פעולה לפעולה, וזה עוד לפני עדכוני האפליקציות דרך חנות הגוגל.

Xiaomi Redmi 5A: מפתיע לטובה


עפ"י מבחן סינתטי של אנטוטו בגרסתו החדשה, ה-5A קיבל ציון של 44,021 נקודות, אך ציונים לחוד וביצוע בשטח לחוד. 2 גיגה ביט זיכרון RAM ו-16 גיגה ביט שטח אחסון למשתמש, כאשר בפועל רק 10.3 גיגה זמינים לשימוש, מבשרים על הנייר ביצועים גרועים, בעיקר עם הגדלת משקלי האפליקציות עם הזמן, והצורך בעדכונים שוטפים.

כבר מתחילת השימוש השוטף נכונה לנו הפתעה. המכשיר רץ, זריז ולא נתקע, בשימוש סביר של שיחות, הודעות, מיילים, וואטסאפ, ואף רשתות חברתיות כמו אינסטגרם ופייסבוק. לא היה צורך בסגירת אפליקציות ובניהול זיכרון הפעלה, הכל נפתח ורץ בצורה חלקה ומעוררת השתאות, ובעיקר מעלה את השאלה – איך ביצועיו, לפחות בהתחלה, טובים כמעט כמו מכשירי דגל, כאשר להם יש פי 3 נפחים ושטחי אחסון? כמובן שזהו מכשיר חדש, ועל כן צפויות להיות בעיות קלות בעתיד, אך עם תג מחיר כה זול, זוהי אינה בעיה של ממש. לאחר פעילות מאומצת בדפדפן ובפייסבוק, הורגשה חמימות בגבו, אך הוא לא הרים ידיים והמשיך לדחוף גם עם פתיחת אפליקציות כבדות יחסית, כמו FlightRadar24, וניווט עם גוגל מפות. אפליקציות יותר כבדות כמו מאקו TV ו-YNET איתגרו אותו ונדרשו שניות לא קצרות כדי לפתוח אותן במלואן, כך גם ניגון סרטים מהגלריה. סגירת אפליקציות לאחר לחיצה על המקש השמאלי לניהול, גררה פעולה מוזרה: כל האפליקציות נסגרו, למעט זו שפתוחה על המסך, בשונה וההפך ממה שהורגלו מיצרניות אחרות. בנוסף, הוא התקשה בסגירת אפליקציות כמו פייסבוק, והמשיך לחפש GPS כל זמן שאפליקציית אינסטגרם הייתה פתוחה. אופצייה נחמדה היא האפשרות להציג באופן תמידי את צריכת הנתונים, ובכך ניתן לראות בכמה גיגה השתמשנו בכל פעם ובכל אפליקציה – נחמד.

נושא ההתראות במכשיר הונדס בצורה דיי מוזרה ובעיקר לא טובה: במכשירי אנדרואיד אחרים כמו LG וסמסונג, בקבוצות וואטסאפ – גם אם הן הושתקו, ישנו מספר מעל לוגו האפליקציה בצבע אדום המציג את מספר ההודעות שהתקבלו. בשיאומי, לא רק שאין אפשרות כזו, אלא אם תנסו למחוק התראות (פוש וכדומה) ממסך ההתראות שנגלל מלמעלה למטה, המחיקה תמחק את כל ההתראות ולא יהיה ניתן להשיבן יותר. דוגמה: אם קיבלת הודעת SMS רגילה ולחצת על "מחק" בלוח ההתראות, המספר האדום מעל לוגו ההודעות ימחק גם, ותשכח כי קיימת הודעה שלא נקראה.
בכלל, כל נושא ההתראות במכשיר נראה כאילו פותח כלאחר יד, הממשק של שיאומי אולי בעל יתרונות מסוימים, אך התראות כמו הודעות, מיילים והודעות פוש אחרות פשוט יעלמו, ובכך פספוס ההודעות החשובות יגדל.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

13 מגה פיקסל, מפתח צמצם F2.2, מבזק לד יחיד, הסרטת סרטים בפורמט 1080p – לא לא, זה לא המפרט של הסמסונג גלקסי 4, אלא של ה-5A. עם זאת, הלוואי לו איכות הצילום של הגלקסי 4 הייתה נמצאת עימנו כעת. המצלמה של ה-5A מיועדת לשימוש קל, ולבטח לא תחליף מצלמה מקצועית או אפילו של סמארטפון דגל.


התמונות באור יום יוצאות באיכות נמוכה, המזכירה איכות של מצלמות רכב זולות. הכל מטושטש, לא חד, אך עם זאת, הצבעים נאים. במעבר לתאורה טיפה פחות ממעולה, כמו שקיעה, או תאורה בתוך הבית, התוצאות גרועות: התמונה מגורענת, מטושטשת, מרוחה ובעיקר לא שמישה. לא משנה כמה ניסינו לייצב את היד כדי להפחית רעידות, התמונה יצאה מטושטשת ומרוחה. גם כאשר ייצבנו את המצלמה על מקל סלפי עם 3 רגליים האיכות הייתה גרועה. על מיקוד חי או מצב פורטרט אין מה לדבר, אמרו תודה על פוקוס בסיסי.




לחיוב, ראוי לציין כי מצב HDR (לא פועל באופן אוטומטי) משפר קלות את התמונה, וכדאי להפעילו תמיד. בנוסף, תמונות מאקרו הפתיעו באיכותן, בין היתר הודות לפוקוס אוטומטי – אך לא מהיר. הזמן העובר מפתיחת המצלמה עד לצילום התמונה ארוך מאד, יותר משתי שניות, שלעיתים הן קריטיות כאשר הילד עושה את הצעד הראשון, או סתם כאשר רוצים לצלם קפיצה או פעילות ספורטיבית. זאת ועוד, מצב HDR מאיט משמעותית את מהירות המצלמה, ולוקח לה זמן לשמור את התמונה, ולעבור בחזרה אל מצב הצילום.

Xiaomi Redmi 5A: מפתיע לטובה

Xiaomi Redmi 5A: מפתיע לטובה

Xiaomi Redmi 5A: מפתיע לטובה

Xiaomi Redmi 5A: מפתיע לטובה

Xiaomi Redmi 5A: מפתיע לטובה

Xiaomi Redmi 5A: מפתיע לטובה


על צילום הווידאו (1080p) ניתן לוותר לגמרי, התוצאה כה מטושטשת ולא יציבה, עד שהיא עושה כאב בעיניים – גם על המסך הקטן. הצבעים אולי טובים, אך החיישן רגיש ביותר לתזוזות ולכן התוצאה הסופית לא שמישה. מצלמת הסלפי, עם 5 מגה פיקסל סבירים, מפיקה תמונות באיכות סבירה, כאשר היא משמשת בעיקר לסלפי ברשתות החברתיות. פיצ'ר נחמד הוא זיהוי הפנים, כאשר המצלמה מנחשת את גיל ואת מגדר את המצולם. טריק ידוע ששיאומי "השאילה" מסמסונג, הוא הבהרת המסך לבהירות רבה יותר, כדי לשפר את תוצאות איכות התמונה, כך שהתמונה שמתקבלת נראית איכותית יותר על המסך הקטן, אך עם המעבר למסך המחשב, ההתלהבות צונחת פלאים. 

לסיכום, גם בפרק זה, קשה לבוא בטענות אל המצלמה ב-5A, היא מיועדת לשימוש קל ביותר ולרשתות חברתיות. אם מצלמה היא אחד מהדברים החשובים לכם בסמאטרפון – וותרו על מכשיר זה.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

סוללת המכשיר, עם 3,000 MAH הסבה לנו אושר צרוף כל ימי המבחן. נכון, זהו מכשיר חדש מהקופסה, וההתלהבות מחיי הסוללה היא ראשונית, שכן ככל שעוברים החודשים, חייה מתקצרים. עם זאת, היא הספיקה לנו יותר מיומיים שלמים של זמן עבודה בשימוש סביר – ניווט ב-WAZE כשעה וחצי, רשתות חברתיות למכביר, שיחות טלפון, שיחות בוואטסאפ ואף גלישה בדפדפן. בסוף כל יום גילינו שהסוללה צרכה כ-35-40%, והטענו אותה פעם ביומיים.


Xiaomi Redmi 5A: מפתיע לטובה


הסיבות לחיי סוללה כה נפלאים הן שילוב של מעבד חסכוני וצנוע, מסך קטן עם רזולוציה נמוכה יחסית, וכמובן קיבולת סוללה גדולה ביחס למימדים. כל אלה הופכים את ה-5A לאחד ממכשירי הסמארטפון עם חיי הסוללה הטובים ביותר שניתן למצוא כיום. עם זאת, לפעמים, החגיגה נגמרת. כאשר רצינו להטעין את הסוללה, גילינו שזמן טעינתה ארוך ביותר ומייגע – לא פחות מ-3.5 שעות לטעינה מלאה! האחוזים עולים בעצלתיים, וגם טעינה של כמה דק' באמצע היום לא ממש עוזרת. החיבור, מיקרו USB הפך בשנתיים האחרונות למיושן, וחסרונה של טכנולוגיית טעינה מהירה כלשהי הופכת את זמן ההטענה של המכשיר לזמן טעינה שהורגלנו מטאבלטים. גם המטען המקורי המסופק בערכה לא מיטיב עם העניין, עם 1 אמפר בלבד, משהו שסמסונג זנחה כבר לפני 5 שנים. מזל שהממשק של שיאומי מציע אינספור כיולים לסוללה, ניקוי תוכנות המבזבזות אותה, אופציה להארכת חיי הסוללה, ואף מציג כמה זמן נשאר עד לטעינה המלאה.


אם נושא הטעינה היה טוב יותר, הציון בפרק זה היה בקלות יכול להיות 10 – מושלם, אך כפי שהחיים מראים לנו, אין כזה דבר מושלם.


הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

ל-5A אין שום עמידות במים ואבק, והוא עשוי מפלסטיק בגבו. אותו פלסטיק מרגיש חלק מדי ביד, ויחד עם משקל וגודל קטנים הוא הופך לכלי שצריך להחזיק בחוזקה ביד. חזית המכשיר מצופה בזכוכית, ואף על פי שהחברה לא ציידה את הערכה במגן כלשהו, היא לא נשרטה ממפתחות תוהים או כפתורים בג'ינס. גב המכשיר צבוע בצבע זהב (במכשיר הסקירה) והוא לא הראה סימני דהייה או קילופים כלשהם. חשוב לציין כי במשך הסקירה טיילנו בין שלל חנויות ומעבדות לסלולר, ובדקנו כיסויים ומגנים למכשיר הזה. רובם אמרו כי אין להם מגנים או אביזרים כלל למכשיר זה, ועל כן חשוב לקנות אביזרים אלה עם רכישת המכשיר, עקב כך שהוא לא פופורלרי כמו סמסונג ואייפון.  

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply