חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי OnePlus 5T 128GB וואן פלוס
מותג: OnePlus
גודל מסך: 6.01 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 128GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2017
Smartphone: סמארטפון
ערכת שבבים: Snapdragon 835
ציון WiseBuy
9.1
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
יונתן 08.07.19
yosef 07.03.19
Ido 29.12.18
Ron 17.05.18
shayrish 03.04.18
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus 5T 128GB וואן פלוס

הטוב
  • מסך יפהפה, מדויק ובהיר בפורמט 18:9
  • ביצועים חסרי פשרות
  • חיי סוללה טובים, טעינה מהירה מאוד
  • ממשק קרוב לשלמות - נקי אך עשיר
  • ספיקר חזק מהממוצע
  • מתג פיזי למצב שקט
  • צילום וידיאו באיכות משובחת
הרע
  • ללא עמידות במים
  • ללא רמקולים סטריאופוניים
  • צילום סטילס לא משתווה למכשירי דגל מתחרים
בשורה התחתונה
OnePlus 5T מציג את אותם ביצועים נהדרים, ממשק מעולה וסוללה מצוינת מהדגם הקודם, ומוסיף מסך גדול יותר כמעט ללא שוליים, זיהוי פנים מהיר כברק וקורא טביעות אצבע אחורי במקום קדמי - כל זאת באותם ממדים כמו הדגם הקודם ומבלי לפגוע בביצועי הסוללה. החלק הפחות מלהיב הוא המצלמה - היא לא מצליחה להשתוות למכשירי הדגל הנוכחיים ולמרות ההבטחה לביצועים יוצאי דופן בתאורה חלשה, מצאנו שהתוצרים שהיא מפיקה בינוניים עד טובים בדרך כלל ותו לא.

במחיר שבו הוא מוצע, וואנפלוס 5T הוא אלטרנטיבה נפלאה לדגמים היקרים של המתחרות הגדולות, עם מינימום פשרות ומקסימום תמורה למחיר. אגב, אם אתם לא משתגעים על המסך המוארך ומעדיפים קורא אצבע קדמי, הדגם הוותיק יותר OnePlus 5 יספק את הסוחרה באותה מידה - אם תצליחו להשיגו.
הקדמה

לפני זמן לא רב, חצי שנה בסך הכל, השיקה וואנפלוס את OnePlus 5, מכשיר הדגל שלה לשנת 2017. החברה הסינית מעולם לא התיימרה לכלול במכשיריה את כל החידושים האחרונים כמו המתחרות הגדולות - טעינה אלחוטית או עמידות במים למשל - ובמקום זאת היא ייצרה סמארטפונים איכותיים, מהירים ונוחים לשימוש במחירים הוגנים.


עם זאת, טרנד אחד בולט החברה פספסה, והוא כמובן הרחבת יחס הצפייה של המסכים. כל מכשיר דגל שהושק מאז התהדר במסך ביחס תצוגה של 18:9 או יחס דומה, במקום מסכי ה-16:9 המסורתיים. וכך, בנובמבר 2017, רק חמישה חודשים אחרי השקת ה-5, הכריזה החברה על הפסקת ייצורו והשיקה את דגם ההמשך שלו - OnePlus 5T, שקיבלנו מהאתר GearBest לבדיקה בהזדמנות זו.


עם מפרט ועיצוב כמעט זהים לדגם המקורי, החידוש העיקרי בדגם החדש הוא כמובן המסך, שמגיע הפעם בגודל 6 אינטש במקום 5.5 וביחס תצוגה של 18:9. כיוון שהמסך תופס את כל קדמת המכשיר וכמעט לא משאיר שוליים, מקשי המגע נעלמו וקורא טביעת האצבע עבר אחורה. גם המצלמה עברה שינוי מסוים, ובמקום עדשות זום בנוסף לעדשה הראשית, ב-5T יש עדשה נוספת באותו אורך מוקד אם עם רזולוציה גבוהה יותר שנועדה לשפר את איכות הצילום בלילה.


את הדגם המקורי חיבבנו מאוד בסקירה שפרסמנו בזמנו. האם הדגם החדש טוב יותר, זהה או נופל מקודמו? ניגשנו לבדוק.



הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מכשירי דגל רבים השנה עברו כבר לתצורה של רמקולים סטריאופוניים, החל מה-Xiaomi Mi6 ועד iPhone X, אבל ב-OnePlus 5T עדיין תקבלו ספיקר בודד שממוקם בתחתית המכשיר משמאל. המיקום של הספיקר בעייתי גם הוא, כיוון שכשאוחזים בו ביד ימין והזרת תומכת במכשיר מלמטה, הוא נוטה להיחסם.


למרות נתוני הפתיחה הבעייתיים, הרמקול הבודד מצליח להפתיע עם סאונד צלול למדי ובעיקר עוצמה יוצאת דופן, שעושה עבודה נהדרת לא רק בהשמעת רינגטונים וצלילי התראות אלא גם מאפשרת לנהל שיחות בספיקר בנוחות רבה אפילו בסביבה משרדית רועשת יחסית.


OnePlus 5T: מינימום פשרות, מקסימום תמורה


אי אפשר שלא להזכיר את שקע האוזניות, אותו חיבור 3.5 מ"מ שהיה בעבר מובן מאליו והיום הולכך ונכחד ממכשירי דגל רבים (תודה באמת, Apple). וואנפלוס לא מוותרת בינתיים על הרכיב הזה ושילבה אותו גם בדגם האחרון שלה, כך שהאוזניות הישנות שלכם תתאמנה אליו. הסאונד באוזניות גם הוא עשיר ועוצמתי, ואם תבחרו בכל זאת להתקדם לאוזניות Bluetooth תשמחו לדעת שהמכשיר תומך בתקן הקידוד המתקדם והאיכותי ביותר aptX HD.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ההבדלים העיצוביים בין ה-OnePlus 5T לקודמו ה-5 מינוריים למדי. השלדה פחות או יותר זהה, אלא שלאותו גודל מכשיר נדחס מסך גדול יותר, או ליתר דיוק ארוך יותר, בפורמט 18:9 במקום 16:9. גוף המתכת הנאה נשאר, והוא מעניק תחושה של מכשיר פרימיום - אבל לטעמנו נוחות האחיזה קצת לוקה בחסר בגלל השוליים הדקים יחסית של המכשיר. 


OnePlus 5T: מינימום פשרות, מקסימום תמורה


כדי לפנות מקום למסך, וואנפלס ויתרה כליל על המקשים הפיזיים בקדמת המכשיר ובמקומם יש מקשים וירטואליים על המסך בלבד. המשמעות היא שחלק מסוים מהנדל"ן של המסך מוקצה ב-90 אחוז מהזמן למקשים, כך שהיתרון בהגדלת המסך מתקזז. כמובן שבצפייה בתמונות או בוידיאו המקשים הוירטואליים נעלמית זמנית והתצוגה משתרעת מקצה לקצה.


המסך, אגב, נפלא. זהו מסך מדויק להפליא שמציג צבעים עשירים וחיים, או צבעים מדוייקים ופחות רוויים - תלוי באיזה פרופיל תצוגה תבחרו; כך או כך הוא חד, בהיר ולא נוטה לעוות את הצבעים במבט מהצד. טכנולוגיית ה-AMOLED מאפשרת להציג רמת שחור מושלמת, שנראית נפלא על טפט בגוון שחור ומעשירה כל וידיאו שתצפו בו. גודל המסך אמנם 6 אינטש, אבל למעשה זה מסך ברוחב של מסך 5.5 אינטש אך מוארך יותר, כלומר שטח התצוגה הנוסף אינו מתפרס בשווה על האורך והרוחב אלא הוא "מתוח" לאורך בלבד. הרזולוציה היא 1080x2160 - שוב אותה מתיחה לאורך של תקן 1080p המוכר. וואנפלוס מתעקשת שלא להשתמש במסכי 2K כמו חלק ממותגי העל האחרים, ואנו מברכים על כך. התצוגה חדה וטובה מספיק והחיסכון בביצועים ובסוללה ניכר.


OnePlus 5T: מינימום פשרות, מקסימום תמורה


עם מעבד Snapdradon 835 (החזק ביותר בשוק כרגע) וזיכרון RAM בנפח התחלתי של 6GB, כמו הגרסה שקיבלנו לבדיקה, ה-5T הוא מפלצת ביצועים, חד וחלק. הוא עובד כל מבחן בקלילות ומבצע כל משימה ביעילות ובמהירות רבה; אין גמגומים באנימציות, יישומים נפתחים במהירות ונשארים ברקע כשאתם לא מתשמשים בהם, מוכנים להיטען חזרה בשבריר שנייה (אם מבחני ביצועים סינתטיים מרשימים אתכם, במבחן Antutu קיבל המכשיר ציון גבוה בהחלט של 174,722 נקודות) . ניהול הזיכרון יעיל מאוד, ואם אתם חושבים שאפליקציה מסוימת נוטה להיסגר ברקע מוקדם משאתם רוצים, פשוט גשו להגדרות צריכת הסוללה ובטלו בקלות את האופטימיזציה שוואנפלוס מבצעת על אותה אפליקציה. נציין לשבחו שלאורך כך תקופת הבדיקה המכשיר לא התחמם, או אפילו נטה להתחמם, גם בשימוש ממושך.


מערכת ההפעלה שהגיעה עם המכשיר שקיבלנו מ-GearBest היתה הגרסה הסינית Hydrogen, שאתם לא רוצים להתעסק איתה - אין לה את יישומי גוגל באופן מובנה והיא עשירה בתוכנות סיניות מיותרות. למרבה המזל, וואנפלוס באתר שלה מאפשרת להוריד את גרסת מערכת ההפעלה Oxygen הגלובלית, וההתקנה מתבצעת מתוך תפריט ייעודי במכישר עצמו, ללא "צריבות" מהמחשב וללא תוכנות מסובכות. תוך דקות ספורות עסרנו לגרסה הגלובלית והכל בא על מקומו בשלום.


מערכת ההפעלה Oxygen עושה הכל כדי שלא תשימו לב אליה - היא נראית ומתנהגת כמעט כמו הגרסה הנקייה של אנדרואיד נוגט (7.1.1). השינויים הקלים בתפריטים, כולל ללא יוצא מן הכלל מהווים שיפורים עדינים אך נחוצים שאנדרואיד הבסיסית לא מאפשרת - החל מקביעת סדר מקשי הניווט ומה קורה בלחיצה ארוכה או כפולה עליהם, דרך תמיכה בסוג האייקונים על מסכי הבית ועד ניהול מחוות שונות על גבי המסך כשהוא דלוק או כבוי. יש אפילו אפשרות להשתמש באפליקציות פופולאריות בשני חשבונות נפרדים, כמו ווטסאפ ופייסבוק. הכל בעדינות, באופן מחושב ובלי להעמיס.


OnePlus 5T: מינימום פשרות, מקסימום תמורה


יחד עם מקש הבית שנעלם, גם קורא טביעת האצבע שינה מיקום במכשיר הזה ועבר לגב המכשיר. המיקום שלו ביחס לגובה המכשיר הגיוני ונכון, והוא מגיב היטב ובצורה מדויקת למבע האצבע, אבל שטח הקורא נמצא כמעט באותו מישור כמו גב המכשיר שסביבו ואינו מופרד ממנו באופן משמעותי בגובה, כך שמעט קצה לאתר אותו עם האצבע. מי שמסרב להתרגל לסידור החדש יוכל להשתמש בסורק הפנים - אמצעי אבטחה קצת פחות מאובטח אמנם, אבל מהיר להחריד. המצלמה הקדמית קוראת את תווי הפנים שלכם כה מהר מרגע שהדלקתם אותו, שהנעילה נפתחת כהרף עין וההרגשה היא כאילו אין כלל מסך נעילה למכשיר. 


OnePlus 5T: מינימום פשרות, מקסימום תמורה


מערך המקשים הפיזיים במכשיר (מעבר לאלה הקדמיים שנעלמו) נותר זהה - מקש הפעלה מימין, מקש ווליום כפול משמאול ומעליו מתג הסטה פיזי בן 3 שלבים: התחתון למצב צלצול רגיל, האמצעי - מצב Do Not Disturb והעליון מצב שקט (רטט). אנחנו מוכנים לסלוח לוואנפלוס על המיקום המוזר של המתג ועל הסידור המוזר - הרי הגיוני יותר שמצב הרטט יהיה תחתון ומצב הצליל עליון - פשוט משום שהמתג הזה כה שימושי ומשום שכמעט אף חברה אחרת מייצרת מכשירי אנדרואיד עם מתג כזה.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

לוואנפלוס 5 המקורי היה מערך צילום כפול שבו עדשה אחת היתה רגילה והשנייה עדשת טלפוטו, מערך שלמעשה סיפק מצלמת זום X2. בדגם החדש החברה בחרה במערך משונה של שתי מצלמות באותו אורך מוקד, הראשית ברזולוציית 16 מגה פיקסל והמשנית ברזולוציית 20 מגה פיקסל. המצלמות לא עובדות יחד רוב הזמן ולמעשה בשגרה רק המצלמה הראשית בשימוש. המצלמה השנייה נכנסת לפעולה בצילומים בתאורה חלשה; לדברי החברה, היא לוכדת תמונות ברזולוציה גבוהה ואז מאחדת כל 4 פיקסלים לאחד כדי לקבל פיקסלים מוארים יותר, כך שהתמונות המתקבלות אמנם ברזולוציה נמוכה אך מוארות ומפורטות יותר.


OnePlus 5T: מינימום פשרות, מקסימום תמורה


במבחן התוצאה, איכות המצלמה לא מצליחה להעפיל לפסגה, היכן שמכשירים כמו Samsung Galaxy S8 או iPhone X זורחים. לא שהמצלמה גרועה - היא מסוגלת להוציא תמונות טובות מאוד לא פעם - אבל בכל זאת, זה לא זה. התמונות שצילמנו באור יום הציגו לעיתים ניגודיות לא מדויקת, מעט גבוהה מדי ביחס לתאורה האמיתית, כך שאזורים כהים הפכו לכהים מדי. הפירוט נראה טוב במראה הכללי, אבל במבט מקרוב ניתן לזהות בקלות עקבות עיבוד אגרסיבי אפילו באור יום, והפרטים בעומק התמונה לוקים בחסר. חלק מתמונות התקריב, שבמצלמה אחרת היו יוצאים בוודאות חדות ועשירות, יצאו מעט לא ממוקדות ולא מרשימות. עם זאת, הטווח הדינמי יחסית רחב ובמראה כללי מרבית התמונות נראות יפות (עד שמביטים בהן לעומק).


שימוש אחד נוסף שיש למערך הצילום הכפול הוא עבור "מצב פורטרט", אותו אפקט פופולארי שבו המצלמה מזהה את האובייקט בקדמת הפריים ומטשטשת את הרקע, בחיקוי מלאכותי ל"בוקה" שמתקבל המצלמות מקצועיות. מצב זה מוצלח להפתיע - המצלמה מזהה בדיוק רב את המצולם ומצליחה לטשטש את הרקע באופן משכנע ויחסית ריאליסטי, כולל התמודדות טובה עם קווצות שיער - אבל היינו שמחים אם היה ניתן לשלוט על עוצמת הטשטוש ולהגביר אותו מעט, משום שהוא יחסית עדין.


OnePlus 5T: מינימום פשרות, מקסימום תמורה

OnePlus 5T: מינימום פשרות, מקסימום תמורה

OnePlus 5T: מינימום פשרות, מקסימום תמורה

OnePlus 5T: מינימום פשרות, מקסימום תמורה

OnePlus 5T: מינימום פשרות, מקסימום תמורה

OnePlus 5T: מינימום פשרות, מקסימום תמורה


צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציית 4K בקצב של 30 פריימים בשנייה, או ב-1080p בקצב של 60 פריימים בשנייה לקבלת תמונה חלקה במיוחד. בעוד שלא התפעלנו מאיכות צילום הסטילס, הוידיאו דווקא מצוין: ברזולוציית 4K הפירוט מעולה, התמונה ריאליסטית ומדויקת ומייצב התמונה עושה עבודה נהדרת בנטרול רעידות היד, ברמה שהפתיעה אותנו. גם צילום ב-1080p נראה מפורט ואיכותי, ובמיוחד מומלץ לצלם בקצב של 60fps, שמפיק תמונה חלקה וזורמת במיוחד.


מצלמת הסלפי הקדמית לוכדת תמונות ברזולוציה גבוהה של 16 מגה פיקסל, בדומה למצלמה הראשית. איכות התוצרים משביעת רצון בהחלט.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

וואנפלוס 5T מצויד בסוללת ליתיום-פולימר פנימית בקיבולת של 3300mAh. למרות שמדובר בקיבולת זהה לדגם הקודם אך עם מסך גדול יותר, בפועל קשה להתלונן על חיי הסוללה, שהיו מצוינים. בשימוש הקבוע שלנו שכלל כשעה וחצי של Hot Spot למערכת הניווט ברכב, סינכרון קבוע לשני חשבונות מייל, גלישה, צילום וידיאו ושימוש נרחב באפליקציות השונות, הגענו מדי יום לשעות הלילה המאוחרות עם רזרווה של לפחות 25%, בדרך כלל יותר. 


בנוסף, טכנולוגיית הטעינה Dash Charge של וואנפלוס היא כנראה היעילה ומהירה ביותר בתעשייה כרגע; עם המטען המצורף המכשיר נטען במהירות שיא, ותוך קצת יותר משעה הוא מגיע ל-100%. מיותר כמעט לציין שבמכשיר יש חיבור USB-C לטעינה - חיבור שהחברה הטמיעה כבר בדגם OnePlus 2.


OnePlus 5T: מינימום פשרות, מקסימום תמורה

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

על אף שאיכות הבנייה של המכשיר היא ללא דופי- באמת, ההרגשה היא של מכשיר פרימיום לעילא - קשה שלא להתאכזב מעט מכך שאין לו כל עמידות למים, או לפחות לנתזי מים. משהו. אפשר להתנחם בכך שהמסך מוגן בזכוכית גורילה מדור 5 שעמידה לשריטות, ושהחברה מצרפת בערכה כיסוי סיליקון שקוף.


המכשיר נמסר לבדיקה מהאתר GearBest, שם מחירו כ-1750 ש"ח (לפני מסים).

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply