סקירת wisebuy - מכונת כביסה LG F1208CWT Twin Wash
- פעולה שקטה ביותר
- עד 14 קילו כביסה בו זמנית
- מייבש מובנה
- שליטה מהסמארטפון
- מסובכת לתפעול
- דורשת מהמשתמש הבנה כלשהי בבדים
- מלאה בפוטנציאל לא ממומש
המכונה היא קורבן של הטכנולוגיה המתקדמת של עצמה. הרי מכונות פשוטות צורכות הרבה מאוד אנרגיה ומים שלהם אנחנו לא נחשפים, אך כביסה מקומטת ובגדים לחים בסוף הייבוש אנחנו כן רואים ולקח לנו זמן להבין כיצד להשתמש במכונה הזאת.
אז אם אתם בכל מקרה מפרידים בין בדים, לפחות ברמת המשקל, אתם תרגישו בנוח עם ה-Twin Wash ותוכלו לנצל את כל האופציות המתקדמות. אם אתם מתייחסים לפתקיות על הבגדים ככתבי הירוגליפים ותמיד שמים את המכונה על מצב MIX כי אין לכם מושג מה ההבדל בין פשתן לכותנה, אז המכונה הזאת לא בשבילכם.
מכונות כביסה הם תחום שאין בו בדרך כלל חידושים. התוף מסתובב, האבקה מנקה ואם יש מייבש אז הוא עושה אוויר חם. אך LG בשנים האחרונות משווקת מכונת כביסה כפולה - תא ראשי המסוגל לכבס 12 קילו, לייבש 8 קילו כשישנה מכונה נוספת המותקנת מתחת המסוגלת לכבס במקביל עוד 2 קילו.
בנוסף ללוח הבקרה הדיגיטלי המופעל במגע, ניתן לשלוט במכונה דרך סמארטפון, להגדיר לה תוכניות כביסה ואף לקבל התראה כאשר היא מסיימת את התהליך. עם כל כך הרבה אופציות, קל ללכת לאיבוד, לכן בדקנו במשך חודשיים את ה-LG Twin Wash החדשה וגילינו מה קורה כשדוחסים כל כך הרבה טכנולוגיה למכונת כביסה.
נוחות השימוש
(45% מהציון הסופי)המכונה מורכבת משתי מכונות כביסה נפרדות שלשתיהן כניסות מים וניקוז נוזלים נפרדות, והן עצמאיות לחלוטין אחת מהשנייה. המכונה העליונה מסוגלת לכבס 12 קילו כביסה, או 8 קילו אם תחליטו להשתמש במייבש המובנה, המכונה התחתונה תכבס 2 קילו במקביל או בנפרד, תלוי בכם.
השליטה מתבצעת דרך ממשק מגע מואר המובנה על פתח המכונה - שינוי אלגנטי שנותן מראה הייטקי לפאנל השליטה המוכר שתמיד מובנה בחלקה העליון של המכונה.בחירת תוכנית הכביסה מתבצעת מתוך רשימה של תוכניות כביסה באנגלית כשכל לחיצה על כפתור ה-Daily הבורר בין תוכניות הכביסה הבסיסיות מעבירה תוכנית. במידה ותגיעו לסוף הרשימה לחיצה נוספת תחזיר אתכם לתחילתה.
מימין לתפריט היומי ישנו תפריט הספיישלים. אלו תוכניות כביסה ייעודיות למשל לאלו שסובלים מאלרגיות - המכונה מסוגלת למשל להרתיח את הבגדים - ממש להרתיח, 95 מעלות חום עם קיטור שהורג את כל האלרגנים שמסתתרים בתוך הבד. לחילופין ישנה תוכנית עדינה, או תוכנית לבגדי ספורט כמו חולצות דריי פיט שבדרך כלל נהרסות בכביסה אך מבחינתנו התוכנית החשובה ביותר היא Wash+Dry - כביסה וייבוש ברצף בלחיצת כפתור אחת.
בצד ימין של הממשק ישנה בקרה על הטמפרטורה, המייבש, מהירות הסחיטה והשליטה מרחוק. במרכז הפאנל ישנה תצוגה המציגה את זמן הכביסה הנותר, מגוון מחוונים הקשורים לתפעול המכונה ולמצב שבו היא נמצאת כעת, וכפתור הפעלה ועצירה.
פתח הכנסת הכביסה רחב שכן התוף עצמו גדול מאוד, כשהוא מוטה מעט מטה כך שקל לגשת עליו. בנוסף, זכרו כי המכונה הזו נמצאת מעל המכונה הקטנה שמתחת כך שהיא מראש מוגבהת, אז לנו בצוות הבדיקה - שני אנשים בגובה 1.6 מטר ו-1.8 מטר היה מאוד נוח לגשת פנימה ולאתר את כל הגרביים המזעריות של הקטן שתמיד מאבדים.
יחד עם המכונה הראשית, תקבלו גם את ה-Twin Mini Wash שמסוגלת לכבס 2 קילו כביסה והיא פועלת בנפרד לגמרי מהמכונה הראשית. כמות הפונקציות הכלליות במכונה הקטנה נמוכה בהרבה וזה בסדר גמור כי עם 2 קילו לא צריך יותר מדי אופציות. גם כאן השליטה היא דרך מקשי מגע, כשפאנל השליטה מופנה כלפי מעלה. היות והמכונה קטנה ונמוכה, היא נמשכת החוצה כמגירה, ופתח הכביסה מופנה כלפי מעלה כך שהגישה נוחה למדי למרות שהמכונה כמעט על הרצפה.
לטווין וואש מיני אין מגירת מתכלים לאבקה ולמרכך כביסה כך שצריך לשפוך אותם בתוך תא הכביסה - מנהג שידוע בגרימת כתמים על הבגדים - משהו שלא קרה לנו. אך היעדר המגירה גורר איתו שיטת תפעול מוזרה למדי. על פי ההוראות יש לשפוך את אבקת הכביסה בתוך התא ולהפעיל אך לא את המרכך. לאחר כרבע מתוכנית הכביסה המכונה מצפצפת ומאפשרת לכם חלון של 30 שניות להוסיף את מרכך הכביסה שאותו יש לשפוך לתוך התא הראשי. פיספסתם? אין מרכך.
ודאי תגידו, טוב, את ההתראה מקבלים בסמארטפון ואז לא צריך לעמוד לחכות ליד המכונה, וזו מחשבה טובה והגיונית רק שההתראה מגיעה באיחור של - ניחשתם את זה, בערך חצי דקה, כך שגם המהיר שבאדם לא יספיק. לאחר שדיברנו עם מוקד השירות על העניין הזה, הם הנחו אותנו פשוט לשים את המרכך יחד עם הפעלת המכונה ואז להתעלם מהצפצוף שזה מרגיש כמו פתרון מאוד ישראלי לבעיה הזאת. שהרי היצרן הגדיר משהו מסוים ועכשיו אנחנו עושים מה שבא לנו. כך או כך הכביסה יוצאת מצוין אבל לא צריכים להיות לנו סעיפים בהפעלת מכונת כביסה, היא צריכה פשוט לעבוד.
ביצועים וצריכת משאבים
(35% מהציון הסופי)תוכנית Wash+Dry שמאפשרת לכבס ולייבש ברצף מתחילה כמו שאר התוכניות, מודדת את משקל הבגדים בתוך התוף, ולפי זה קובעת את זמן הפעולה. המטרה היא ברורה - חיסכון בחשמל ומים. אך דווקא רמת התחכום הזו הובילה לתסכול רב עד שהגענו עם המכונה להבנה לגבי איך היא מצפה שדברים יתרחשו. אתם מבינים, אנחנו נאלצנו להתאים את סגנון השימוש שלנו למכונה כדי שהיא תעבוד כראוי.
לאלו מכם שמשתמשים במכונת כביסה או מייבש פשוטים שלהם מספר תוכניות שבוחרים עם כפתור מכני, לוחצים על הפעל וחוזרים אחרי שעתיים וחצי והכל יופי טופי, כאן מדובר במכונה חכמה מאוד, שמודעת למצב הכביסה בתוכה ומשנה בהתאם את משך הפעולות השונות.
בכך, בעבר היינו זורקים את סל הכביסה כפי שהוא לתוך מכונת הכביסה ולאחר מכן למייבש ולא הפרדנו דבר, סוודרים עם טי שירט, מגבות עם סדינים, הכל יצא תקין יבש ולא מכווץ או מקומט במיוחד. ואילו ב-Twin Wash מצאנו את עצמנו שוב ושוב מקבלים כביסה חצי יבשה, מקומטת נורא ואף מכווצת. עם הזמן ולאחר לא פחות משתי שיחות שונות עם טכנאים מטעם היבואן, הבנו שהמכונה פשוט משוכללת כל כך שכעת נדרש מאיתנו לשנות את הדרך שבה אנחנו מכבסים ולהפוך לטכנאי כביסה בעצמנו. לא של המכונה, של הכביסה עצמה.
וכאן נעוץ ההבדל המרכזי בין מכונה חכמה למכונה רגילה. בעוד שבמייבש רגיל המכשיר פועל ברצף עד שהוא מסיים את התוכנית, בלי קשר למצב הבדים בפנים, ה-Twin Wash מכיל חיישני לחות שמודדים את רמת הלחות הכללית בתוך התוף ומכבה את פעולת המכשיר כשהוא מרגיש שאין יותר צורך ובכך חוסך חשמל, מייבש רגיל יכול להמשיך גם עוד חצי שעה אחרי שכל הבגדים התייבשו ואתם לעולם לא תדעו כמה פעמים המכשיר פעל לחינם.
אחר כבוד התחלנו להפריד בין הבגדים הקלים לבין הכבדים ואכן בקלים קיבלנו כביסה יבשה לחלוטין בלי בעיות. בכבדים לעומת זאת המשכנו לקבל כביסה לחה מאוד עד רטובה, וזה נכון, אין בעיה לחזור ולהפעיל את המייבש לעוד סיבוב של 30, 60 או 120 דקות, אך בשביל זה צריך להגיע פיזית אל המכונה ולעשות זאת, וכל זה מתרחש רק אחרי שהמכונה סיימה מחזור מאוד מאוד ארוך. כמה ארוך תשאלו? אם נגיד 7 שעות, תאמינו לנו? כי זה כמה זמן לוקח לעשות כביסה ולייבש אותה.
ראשית חשוב לזכור שמדובר במכונה ענקית - גם אם מתייחסים רק ל-8 קילו שניתן לייבש. תחשבו על הזמן שלוקח למכונת כביסה + מייבש לעשות סיבוב מלא על 5 קילו כביסה, ותוסיפו לזה עוד שליש ותבינו שהזמן הוא סך הכל הגיוני אבל 7 שעות למחזור שלם מרגיש לנו כמו נצח, במיוחד אם אחרי כל הזמן הזה הכביסה לפעמים לא לא יבשה עד הסוף.
המכונה הקטנה שמתפקדת גם כמעמד מעולה למכונה שמעליה הוכיחה את עצמה כשימושית מאוד, במיוחד אם יש לכם ילדים קטנים שאוהבים לאכול פסטה ברוטב עגבניות עם כל הגוף כי לפעמים בחיים צריך לעשות כביסה למעט פריטים או לתת קטגוריה מאוד ספציפית של בגדים כמו בגדי ים, בגדי ספורט, חולצות מבד אקזוטי כלשהו, לכל אלה יש פתרון חסכוני בצורת המיני וואש שאותה אגב אפשר להרכיב מתחת לכל מכונה של LG משנת 2009 והלאה.
עם כל כך רבה פונקציות שונות במכונה, טרחנו לקרוא את חוברת ההוראות המצורפת מתחילתה ועד סופה, כדי שנהייה בטוחים שאנחנו עושים צדק למכשיר. מאוד התאכזבנו לגלות שגם במכונה יקרה שכזו, היבואן לא טרח לבצע תרגום ראוי ונראה שחלקים רבים מחוברת ההוראות תורגמו אוטומטית דרך מחשב מה שיצר משפטים כמו "שימו על מצב ברזל כדי למנוע קמטים". הבנתם? ברזל, Iron - מגהץ. באנגלית בכל מקרה החוברת תקינה.
תכונות מיוחדות
(20% מהציון הסופי)מבחינתנו אחת התכונות המעניינות ביותר של המכונה הזו היא שליטה מרחוק דרך הסמארטפון. דרך אפליקציית Smart ThinQ שזמינה לאנדרואיד ולאייפון אפשר לשלוט במגוון הפונקציות של שתי מכונות הכביסה והמייבש המובנה. אך מאוד מהר גילינו שאותו קונספט מבריק מסתכם בלהיות לא יותר מממשק נייד.
דרך האפליקציה ניתן לבחור בכל 14 תוכניות הכביסה הקיימות על הממשק המובנה במכונה או מתוך מגוון רחב יותר של תוכניות כביסה מאוד ספציפיות. ניתן בכל פעם להוריד תוכנית כביסה אחת בלבד אל המכשיר, כך שאם תרצו לנסות את המגוון תאלצו כל פעם להחליף את התוכנית האחת ההיא. השלב הבא המתבקש היה כמובן האפשרות ליצור תוכנית בהתאמה אישית או לפחות להתאים אישית את אחת התוכניות הקיימות, שכן בתצוגה של תוכניות הכביסה השונות באפליקציה ניתן לראות את כל רשימת הפרמטרים אך לא ניתן לשנות אף לא אחת מהן.
עצם העובדה שאנחנו עומדים ומביטים בכל הפונקציות השונות כשהן מוצגות באפור ואיננו מסוגלים לשנות דבר למעט לבחור תוכנית אחרת היא מאוד מתסכלת. זה מרגיש כמו בזבוז פוטנציאל אדיר מצד LG לא לאפשר התאמה אישית שכזו, במיוחד כשאפשר לשנות את האופציות האלה דרך הממשק הפיזי שעל המכשיר.
באחת הפרסומות של המכונה הקריינית אומרת "יצאת מהבית ושכחת להפעיל את המכונה? עם ה-LG Twin Wash תוכלי להפעיל אותה דרך הסמארטפון..." ובואו נעצור כבר פה. לא, אתם לא יכולים להפעיל את המכונה מרחוק סתם ככה. אתם צריכים קודם להכניס את הכביסה, למלא חומר כביסה ונוזל (שעל פי ההוראות לא אמורים לעשות אם מפעילים שלא מיד), להדליק אותה, להפעיל אותה על מצב שליטה מרחוק ורק אז אתם יכולים להפעיל אותה דרך האפליקציה.
סדר הפעולות הזה שדורש שקודם תדליקו את המכונה ותלחצו על הכפתור ורק אז יהיה אפשר לשלוט מרחוק, הופך את כל פונקציית השליטה מרחוק למיותרת מכיוון שאתם כבר ליד המכונה, ובכל מקרה אפשר להגדיר לה הפעלה מושהית כך שהיא תתחיל את הפעולה בעיכוב של עד 19 שעות מעכשיו כך שאין בזה הרבה הגיון.
בזמן הבדיקה LG שיחררה גרסה חדשה לאפליקציית Smart ThinQ וכעת היא נטענת משמעותית מהר מהגרסה הקודמת שגם הייתה מנתקת את המשתמש מהמערכת שוב ושוב. כעת זמן הטעינה הוא כ-13 שניות מפתיחה ועד שאפשר לבצע את הפעולה הראשונה. עוד שמחנו לראות בגרסה החדשה שאגב נראית הרבה יותר, הוא מידע על צריכת האנרגיה, המים ופירוט של אותה צריכה לכל מחזור כביסה שהופעל. המדדים עצמים הם יחסיים למכונה ולא מוצגים בקילו וואט או ליטרים. בכך מחזור אחד של כביסה וייבוש מופיע עם 4 ברקים מתוך 6 שמציינים צריכת חשמל מעט גבוהה ו-5 טיפות מים מתוך 6 שמציינים צריכת מים גבוהה. מעיון בתיעוד אפשר לראות כיצד צריכת האנרגיה משתנה בין הפעלה להפעלה, למרות שמדובר באותה תוכנית וזאת גולת הכותרת של המכונה - היא משנה את הפעולות שלה בהתאם לצורך והאפליקציה מאפשרת לכם לראות בדיוק באיזה אופן.
למכונות של LG ישנה פונקציה מעניינת שמאפשרת לאבחן תקלות דרך הסמארטפון ולשדר אותן ישירות למרכז השירות או לפחות לקבל קוד שגיאה שאותו אפשר לומר בעל פה למרכז השירות בטלפון. הטכניקה עצמה פשוטה למדי, מפעילים את האפליקציה, לוחצים על כפתור במכונה והיא משמיעה סדרה של צפצופים, מעין קוד מורס שכזה שהמיקרופון המובנה בסמארטפון קולט, ומתרגם לכדי מידע. תכונה זו אגב קיימת במגוון מכונות, לא רק זו המשוכללת.