חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור מכונת כביסה

עודכן לאחרונה: 11/08/2022
מכונת כביסה המותאמת כראוי לצרכים האישיים וכוללת את התכונות הרצויות, לא רק שתהיה נוחה ויעילה יותר לשימוש, אלא גם תבטיח ניקוי אופטימלי, תמנע בלאי מהכביסה, תהיה חסכונית במים ובחשמל ועם אחזקה נכונה – היא גם תאריך שנים.

מדריך WiseBuy יסייע לכם לבחור את מכונת הכביסה המתאימה, לפי השיקולים הבאים:
איך לבחור מכונת כביסה
1
התאמת מיקום הפתח לצרכים

מכונות הכביסה נחלקות לשני סוגים בהתאם למיקום הפתח בהן – פתח בחזית המכונה ופתח בדופן העליונה שלה. לכל אחד מהסוגים יתרונות וחסרונות. השיקולים הבאים יאפשרו לכם להחליט על הסוג הרצוי.


התאמת המכונה למקומה: מכונות פתח עליון צרות יותר, ולכן חוסכות במקום ומתאימות למקומות צרים. אם אתם מתכננים להציב מייבש על המכונה, ברור שתצטרכו מכונה עם פתח קדמי. קיימים דגמים ספורים המשלבים מכונת כביסה ומייבש. יש שני סוגים משולבים: מכונת כביסה בעלת פתח קדמי המשמשת גם כמייבש, ומכונת כביסה בעלת פתח עליון שהמייבש מותקן מעליה כיחידה עצמאית.


איך לבחור מכונת כביסה


מכונה בעלת פתח קדמי ניתן להציב מתחת לשיש או לכל משטח אחר, או שניתן להשתמש בדופן העליונה שלה כמשטח אחסון ועבודה. המכונות הללו תופסות שטח רצפה גדול יותר מדגמי פתח עליון, והן מחייבות התחשבות במיקום הדלת ובזווית הפתיחה שלה.


נוחות: מכונת פתח עליון נוחה יותר לגישה, ואם לצד המכונה ניצב מייבש עם פתח עליון, העברת הכביסה מהמכונה למייבש נוחה להפליאמי שרוצה לשמור לעצמו את האופציה להכניס פריט נוסף למכונה לאחר שהחלה את פעולתה, יוכל לעשות זאת בקלות במכונת פתח עליון, בעוד שרוב מכונת הפתח הקדמי הדלת ננעלת במהלך הפעולה. כדי להוסיף פריט בפתח קדמי, צריך להפסיק את פעולת המכונה ולהמתין עד שמפלס המים יירד ונעילת הדלת תשתחרר.


איך לבחור מכונת כביסה


קיבולת: מכונות פתח קדמי הן בעלות קיבולת גדולה יותר, שנעה בין 5 ל-10 ק"ג. מכונות פתח עליון הן לרוב בעלות קיבולת קטנה יותר של כ-6-7 ק"ג.

 

מגוון: מכונות פתח קדמי נפוצות יותר ממכונות פתח עליון, וההיצע שלהן רחב ומגוון יותר.


איך לבחור מכונת כביסה

מכונות כביסה נחלקות לשני סוגים לפי מיקום הפתח בהן – קדמי או עליון. מכונות פתח קדמי נפוצות יותר, עם קיבולת גדולה שנעה בין 5 ל-10 ק"ג וניתן להציב מעליהן מייבש. מכונות פתח עליון הן לרוב בעלות קיבולת של 5 ק"ג בלבד, אך הן צרות יותר ממכונות פתח קדמי ולכן ומתאימות למקומות צפופים.
2
התאמת מכונת הכביסה למקומה

בבחירת מכונת הכביסה יש להתחשב במידות המקום המיועד, במשטח שעליו היא מוצבת ובעוצמת הרעש שמפיקה המכונה.


מידות: מדדו את המקום המיועד למכונת הכביסה וכן את רוחב הדלתות והמעברים שבדרך. קחו בחשבון גם את ברז כניסת המים ואת צנרת הניקוז, שלרוב נמצאים בסמוך למכונה ויכולים לגזול מקום נוסף לצדה או מאחוריה. בנוסף, ודאו כי יש מספיק מקום לפתיחת הדלת באופן שחושף את הפתח במלואו. בדגמים מסוימים של מכונות פתח קדמי ניתן להחליף את כיוון פתיחת הדלת.


מידת הגובה של הדגמים השונים אינה אחידה. לכן, הקפידו לבדוק את המידה המדויקת אם המכונה מיועדת להיכנס מתחת לשיש.


איך לבחור מכונת כביסה


מידות מכונות הכביסה נעות בטווחים הבאים:
פתח עליון – רוחב 40-45 ס"מ, עומק 60 ס"מ, גובה 85-90 ס"מ.
פתח קדמי רוחב 60 ס"מ, עומק 60 ס"מ וגובה 90-85 ס"מ.

שימו לב שמכונות כביסה בעלות קיבולת גדולה במיוחד גדולות יותר במידותיהן.


איך לבחור מכונת כביסה


משטח: המכונה חייבת להיות מוצבת על משטח ישר ויציב ובצורה מאוזנת, כשארבע רגליה נחות ביציבות על המשטח. במכונות רבות ניתן לכוונן את הרגליות במידת הצורך על מנת להבטיח הצבה מאוזנת. חשוב לדעת כי חוסר איזון גורם לרעשים, לרעידות ולתזוזות, ובסופו של דבר מסב נזק למכונה.


איך לבחור מכונת כביסה


שימו לב: ההתקנה מתבצעת בידי מתקין מוסמך מטעם החברה, שאמור להציב את המכונה בצורה ובטוחה. המתקין מפרק את עיגוני האבטחה ששמרו על התוף מפני תזוזה בעת ההובלה, והוא אמור לחבר את המכונה למערכת המים והחשמל ולהפעיל אותה בנוכחות הקונה. ברוב המקרים, הלקוח נדרש להשאיר את המכונה סגורה באריזתה המקורית עד בואו של הטכנאי.


עוצמת רעש: אם אתם מתכוונים להציב את המכונה במקום שבו לעוצמת הרעש יש חשיבות, לדוגמה בסמוך לחדר השינה, תוכלו לבחור מכונה שקטה במיוחד. רוב היצרנים אינם מציינים את מידת הרעש. אך מכונה עם בולמי זעזועים טלסקופיים ובידוד אקוסטי תהיה שקטה יותר. עוצמת הרעש נמדדת בדציבל (db) ונחלקת לשניים: במהלך עבודה רגילה ובמצב סחיטה, שבו עוצמת הרעש בשיאה. מכונת כביסה עם עוצמת רעש של כ-70 דציבל בסחיטה נחשבת שקטה.


איך לבחור מכונת כביסה

קיבולת מכונת הכביסה היא כמות הבגדים המרבית שניתן לכבס במכונה במחזור כביסה אחד, והיא נמדדת בק"ג. הקיבולות הנפוצות הן 6-5 ק"ג, ויש מכונות בעלות קיבולת של 10 ק"ג המתאימה לכמות גדולה במיוחד של כביסה.
נועדו לספוג ולרכך את התנודות הנוצרות בתהליך הסחיטה. הדוד החיצוני מחובר לגוף המכונה באמצעות קפיצים. יש מכונות כביסה שבהן התושבות אינן עשויות קפיצים רגילים אלא בולמי זעזועים מתקדמים ויעילים יותר שתורמים להפחתת רעידות ורעש, ולעמידות המכונה בטווח הארוך.
3
התאמת מכונת הכביסה לצורכי הכביסה

כדי להבטיח שהמכונה תענה על הצרכים שלכם, החליטו על הקיבולת הדרושה ובחרו את תכניות הכביסה ואת מהירויות הסחיטה המתאימות.


קיבולת כביסה:
בדרך כלל כשמדברים על קיבולת מתייחסים למשקל הכביסה, אבל נתון שעשוי להיות חשוב לא פחות הוא נפח התוף, שיכול להשתנות גם בין מכונות במשקל זהה.


איך לבחור מכונת כביסה


מקובל להתאים את הקיבולת לפי מספר הנפשות בבית – 6 ק"ג ל-4-3 נפשות, אבל בבחירת הקיבולת הרצויה יש לקחת בחשבון את תדירות השימוש במכונה ואת סוג הפריטים. מכונה בעלת קיבולת גדולה תאפשר כביסה בכמות גדולה ובתדירות נמוכה יותר, דבר התורם גם לחיסכון בחשמל ובמים בטווח הארוך.


בנוסף, מי שנוהג לכבס פריטים גדולים כמו מצעים, שמיכות ווילונות יעדיף מכונה עם קיבולת גדולה יותר, או תוף בנפח גדול יותר במידה שהפריטים גדולים אך קלים יחסית במשקלם. שיקול חשוב נוסף בבחירת הקיבולת המתאימה בק"ג הוא סוג הבדים – מכנסי ג'ינס למשל כבדים ממכנסי כותנה, וחולצת טריקו כבדה מחולצת כותנה דקה.


איך לבחור מכונת כביסה


ההמלצה שלנו, גם אם אתם משפחה ממוצעת, היא לבחור במכונה בעלת קיבולת של 7 ק"ג לפחות. כך גם ניתן להכניס את הבגדים מבלי לדחוס אותם, דבר שתורם לאיכות הניקוי והסחיטה ומונע בלאי מיותר ממכונת הכביסה. הקיבולות הנפוצות במכונות פתח קדמי הן 6 ו-7 ק"ג. יש דגמים בני 8 ו-9 ק"ג, ודגמים בודדים של 10 ק"ג' שמתאימים לכמות גדולה במיוחד של כביסה.


איך לבחור מכונת כביסה


תכניות הכביסה: תכנית כביסה היא מחזור כביסה שלם וקבוע מראש המשלב את משך המחזור, את דרגת החום ואת פעולות ההשריה, ההרתחה והסחיטה. ברוב המכונות יש 15 תכניות שעונות על מרבית צרכי הכביסה, ויש מכונות משוכללות ויקרות יותר עם מגוון של 20 תכניות כביסה ואף יותר.


התכניות הקיימות יכולות להספיק לרוב המשתמשים ולא כדאי לרכוש דגם יקר רק בגלל ריבוי התכניות שבו. בדגמים מסוימים ניתן ליצור למעשה תכניות נוספות באמצעות שילוב של האלמנטים השונים, כמו משך הפעולה, רמת הטמפרטורה, פעולת השרייה, ביטול סחיטה וכדומה.


איך לבחור מכונת כביסה


חמש התכניות הבאות קיימות בכל המכונות. אם דרושות לכם תכניות מיוחדות - ודאו שהן קיימות.

  •  תכנית ארוכה – מיועדת לבגדים מלוכלכים במיוחד. מחזור הכביסה ארוך וכולל מספר שטיפות וכן שטיפה ב-90 מעלות.
  • תכנית מהירה – מיועדות לבגדים שזקוקים לניקוי קל בלבד או לשטיפת רענון, ללא הרתחה וללא השרייה.
  • תכנית רגילה – דומה לתכנית ארוכה, אך קצרה יותר ומיועדת לבגדים ברמת לכלוך רגילה.
  • תכנית לכביסה עדינה – מיועדת לאריגים עדינים ושומרת עליהם מפני בלאי.
  • תוכנית למניעת קמטים - תכנית ללא סחיטה עבור בדים הרגישים לקימוט או לסחיטה ואמורים להיתלות לייבוש כשהם ספוגים במים. לאחר הוצאת הכביסה יש להפעיל את המשאבה כדי לנקז את המים שנשארו בתוף.


איך לבחור מכונת כביסה


איכות הניקוי: בתווית האנרגיה שמוצמדת לכל מכונה מופיע דירוג איכות הניקוי באותיות A עד G, כאשר A הוא הדירוג האיכותי ביותר.

מהירויות הסחיטה: ככל שמהירות הסיבוב גבוהה יותר – הסחיטה יעילה ומהירה יותר
. תכונה זו חשובה בעיקר אם הכביסה מיועדת לעבור למייבש. כך משך הייבוש יהיה קצר וחסכוני באנרגיה. לדוגמה, צריכת החשמל בייבוש בגדים שנסחטו ב-1000 סל"ד (סיבובים לדקה) תהיה נמוכה ב-40 אחוז מייבוש בגדים שנסחטו ב-400 סל"ד. מצד שני סחיטה חזקה מסבה נזק לבדים עדינים. לכן מומלץ לבחור מכונה עם שליטה על כמה דרגות מהירות  – מהירות נמוכה לסחיטת בדים עדינים, ומהירות גבוהה לכביסה שמיועדת לעבור למייבש.

מהירויות הסחיטה נשלטות באמצעות בורר או לחצן ויכולות לנוע במהירויות שבין 600 ל-1500 סיבובים לדקה (סל"ד). מומלץ לבחור מכונה עם כמה דרגות מהירות ועם מהירות מרבית של לפחות 800 סל"ד.


איך לבחור מכונת כביסה


תכונות ייחודיות - 
במכונות ניתן למצוא תכונות נוספות שיכולת לשפר את יעילות השימוש:

  • שטיפה מוגברת – נקרא גם שטיפה נוספת. מחזור שטיפה נוסף בכמות גדולה של מים לסילוק שאריות סבון, מיועד לכיבוס פריטים המשמשים אנשים אלרגיים, בעלי עור רגיש ותינוקות.
  • עצירת שטיפה – נקרא גם ביטול ריקון המים. מונע מהכביסה להתקמט. בתום התכנית המים נשארים במכונה במקום להתנקז החוצה. הבדים נותרים שקועים במים ולא מתקמטים.
  • קדם שטיפה – נקרא גם שטיפה מוקדמת, כביסה מוקדמת, שטיפה ראשונית ועוד. מיועד לשטיפה ראשונית במים קרים של בגדים מלוכלכים במיוחד, כאלה שתכנית ארוכה לא תספיק להם.
  •  בקרת קצף  – נקרא בשמות שונים כמו חיישן קצף, זיהוי הקצפת יתר, זיהוי עודף קצף, Anti Foam ועוד. העיקרון זהה: ברגע שנוצרת כמות גדולה מדי של קצף' המכונה מזרימה כמות גדולה של מים כדי להיפטר ממנו. הקצפה מוגזמת פוגעת באיכות הניקוי ויכולה להזיק לבגדים ולמכונה.


איך לבחור מכונת כביסה

קיבולת מכונת הכביסה היא כמות הבגדים המרבית שניתן לכבס במכונה במחזור כביסה אחד, והיא נמדדת בק"ג. הקיבולות הנפוצות הן 6-5 ק"ג, ויש מכונות בעלות קיבולת של 10 ק"ג המתאימה לכמות גדולה במיוחד של כביסה.
קיבולת מכונת הכביסה היא כמות הבגדים המרבית שניתן לכבס במכונה במחזור כביסה אחד, והיא נמדדת בק"ג. הקיבולות הנפוצות הן 6-5 ק"ג, ויש מכונות בעלות קיבולת של 10 ק"ג המתאימה לכמות גדולה במיוחד של כביסה.
קיבולת מכונת הכביסה היא כמות הבגדים המרבית שניתן לכבס במכונה במחזור כביסה אחד, והיא נמדדת בק"ג. הקיבולות הנפוצות הן 6-5 ק"ג, ויש מכונות בעלות קיבולת של 10 ק"ג המתאימה לכמות גדולה במיוחד של כביסה.
תכנית כביסה היא מחזור כביסה שלם וקבוע מראש המשלב את משך המחזור, את דרגת החום ופעולות נוספות המשתנות בהתאם לסוג התכנית, כמו השריה, הרתחה וסחיטה. ברוב המכונות יש 15 תכניות ויש מכונות עם מגוון של 20 תכניות כביסה ואף יותר. 
תכנית כביסה המיועדת לבגדים שזקוקים לניקוי קל בלבד או לשטיפת רענון, ללא הרתחה וללא השרייה.
4
נוחות התפעול והבקרה

תפעול המכונה נעשה באמצעות לוח הפיקוד - מכני או דיגיטלי, ולאחרונה גם מכונות המופעלות באמצעות הסמרטפון. לוח הפיקוד המכני מורכב ממספר כפתורי חוגה ולחצנים השולטים בפעולת המכונה, בהם בורר תכניות שקיים בכל הדגמים, וסת טמפרטורה, בורר מהירות סחיטה ולחצן כיבוי והדלקה. לוח מכני פשוט וקל לתפעול ומתאים למרבית צרכי השימוש. מכונות מכניות גם פחות יקרות מאלו עם לוח הפיקוד הדיגטלי.


איך לבחור מכונת כביסה


לוח פיקוד דיגיטלי כולל יותר פונקציות, מגוון רחב של תכניות כביסה ואפשרויות תפעול ובקרה. ניתן להזין את נתוני הכביסה והתכנית המתאימה תופעל אוטומטית. אפשר לשמור בזיכרון צירופי הפעלה קבועים, וגם לקבוע הפעלה עתידית. פיקוד דיגיטלי כולל מסך תצוגה המציג נתונים כגון טמפרטורה, מהירות סחיטה, הזמן שנותר עד תום התכנית ועוד. הדגמים החדישים מצוידים במסך מגע המהווה את ממשק ההפעלה של המכונה, וכיום ניתן למצוא מכונות המופעלות באמצעות הסמארטפון - לעת עתה היצע הדגמים מצומצם יחסית, ושייך בעיקר לסמסונג, בוש ו-LG.


איך לבחור מכונת כביסה


גודל הפתח ופתיחת הדלת: במכונות פתח קדמי גודל הפתח וזווית פתיחת הדלת משתנים בין מכונה למכונה. ככל שהפתח גדול יותר וזווית פתיחת הדלת רחבה יותר, כך נוח יותר להכניס ולהוציא את הכביסה. פתח בקוטר של 40 ס"מ נחשב טוב ויש דגמים שבהם הדלת נפתחת בזווית מלאה של 180 מעלות.


במכונות פתח קדמי כדאי שהדלת תיפתח בכיוון פתיחת דלת המייבש אם הוא מוצב מעל למכונת הכביסה, ובכיוון הנגדי אם הוא מוצב לצדה. בדגמים מסוימים ניתן להחליף את כיוון פתיחת הדלת במידת הצורך.


איך לבחור מכונת כביסה


מיקום המסנן: בכל מכונה מותקן מסנן למשאבת המים, שדורש פירוק לצורך ניקוי אחת לכמה מחזורי כביסה (בהתאם להוראות היצרן), או אם צריך לחלץ משם חפץ קטן כלשהו. המסנן מגן על המשאבה מפני לכלוך, סיבים ופריטים קטנים כמו מטבעות, סיכות וכפתורים. מומלץ שהמסנן יהיה בחזית המכונה לגישה נוחה ושיהיה קל לפירוק ולהרכבה.


גלגלים: חלק מהמכונות מצוידות בגלגלים עם מעצורים כדי לאפשר הזזה קלה של המכונה וללא פגיעה במשטח. חשוב תמיד לנעול את הגלגלים אחרי שמחזירים את המכונה למקומה. אופציה נוספת היא לרכוש בנפרד תושבת גלגלים, רק חשוב לוודא שהיא כוללת מעצורים.

בכל מכונת כביסה קיימת פעולת סחיטה שבה התוף מסתובב במהירות גבוהה ומסלק את המים מהבגדים. עבור בדים עדינים מתאימה סחיטה קלה במהירות נמוכה. במקרה שהבגדים מיועדים לעבור למייבש – ככל שמהירות הסחיטה גבוהה יותר, כך הייבוש יהיה קצר וחסכוני יותר. יש מכונות שמציעות מהירות סחיטה אחת, ויש כאלה עם מספר מהירויות. המהירויות המינימלית והמקסימלית משתנות ממכונה למכונה. במקרה שהכביסה מיועדת לעבור למייבש מומלצת מהירות מקסימלית של לפחות 800 סל"ד, ולכביסה עדינה – מהירות מינימלית של כ-400 סל"ד.
תכנית כביסה היא מחזור כביסה שלם וקבוע מראש המשלב את משך המחזור, את דרגת החום ופעולות נוספות המשתנות בהתאם לסוג התכנית, כמו השריה, הרתחה וסחיטה. ברוב המכונות יש 15 תכניות ויש מכונות עם מגוון של 20 תכניות כביסה ואף יותר. 
במכונות פתח קדמי גודל הפתח משתנה בין מכונה למכונה. ככל שהפתח גדול יותר, כך נוח יותר להכניס ולהוציא את הכביסה.
לזווית פתיחת הדלת יש השפעה רבה על נוחות השימוש. זווית פתיחה טובה היא כזו שחושפת את הפתח במלואו ומאפשרת גישה נוחה לחלל המכונה. זווית פתיחת הדלת משתנה מדגם לדגם ויש דגמים המציעים זווית פתיחה מלאה של 180 מעלות.
5
צריכת מים ואנרגיה

מכונת כביסה היא צרכנית אנרגיה לא קטנה, בעיקר בגלל גוף החימום שמחמם את המים ולוקח כ-90 אחוז מצריכת החשמל הכללית. גם המים זורמים בכמויות, ולעתים בכמויות גדולות מהדרוש, ולכן כדאי לבחור מכונה חסכונית ככל האפשר.


רמת צריכת החשמל (דירוג אנרגיה): במרבית מפרטי המוצרים, ובתווית הצמודה לכל מכונה, מצוינת רמת צריכת החשמל בדרגות G-A, כאשר A היא החסכונית ביותר ואילו G היא הבזבזנית ביותר.


איך לבחור מכונת כביסה


צריכת מים: צריכת המים נמדדת במספר ליטרים הנדרשים למחזור כביסה שלם. המכונות החסכוניות צורכות כ-50 ליטר מים למחזור כביסה.


תכונות ייחודיות: קיימות מספר תכונות ייחודיות המאפשרות חיסכון במים ובחשמל.

 

לחצן חצי כמות – מאפשר לכבס עד חצי מהכמות המקסימלית, תוך חיסכון מסוים במים, בחשמל ובחומרי ניקוי. 


איך לבחור מכונת כביסה


שקילה אוטומטית – חיישן שמווסת את צריכת המים בהתאם למשקל הכביסה הנמצאת בתוף.


שתי כניסות מים בחלק מהמכונות קיימות שתי כניסות מים, אחת למים קרים ואחת לחמים. שימוש בברז מים חמים חוסך את האנרגיה הדרושה לחימום המים. זאת בתנאי שלא מפעילים את הדוד החשמלי במיוחד עבור הכביסה, אלא משתמשים במים חמים הזמינים במערכת (למשל בדוד השמש). אם מצויים בביתכם שני ברזים, תוכלו לבחור מכונה עם שתי כניסות. אם יש במקום רק ברז אחד הוא יחובר לכניסת המים הקרים, וכניסת המים החמים תישאר מנותקת.

המכל העגול שלתוכו מכניסים את הבגדים ואליו מוזרמים המים. בתהליך הניקוי התוף מסתובב ומרים את הכביסה, זו נשמטת בחזרה אל המים וחוזר חלילה.
מכל חיצוני שעוטף את התוף וקולט את מי הכביסה.
6
עמידות ובטיחות

מכונת הכביסה עובדת בתנאים קשים, עם מהירויות סיבוב גבוהות, הזרמת כמויות מים בטמפרטורות שונות וחשיפה לחומרי ניקוי. כל אלה מחייבים עמידות גבוהה ורמת בטיחות טובה. המכונות כמובן בנויות להתמודד עם התנאים הללו, אבל בין הסוגים השונים קיימים הבדלים שמשפיעים על עמידותן.


מערכת למניעת הצפה: מנגנון שמפסיק את זרימת המים במקרה של בריחת מים כתוצאה מצינור קרוע או מחיבור לקוי.


מערכת בקרה אלקטרונית לזיהוי חוסר איזון: המערכת נכנסת לפעולה לפני שלב הסחיטה ומוודאת שמשקל הכביסה שבתוף מפוזר בצורה מאוזנת. מהירות סיבוב גבוהה במצב של חוסר איזון גורמת לרעידות, לשחיקת יתר של המכונה ולירידה באיכות הסחיטה.


איך לבחור מכונת כביסה


בולמי זעזועים – נועדו לספוג ולרכך את התנודות הנוצרות בתהליך הסחיטה. הדוד החיצוני מחובר לגוף המכונה באמצעות קפיצים. יש מכונות כביסה שבהן התושבות אינן עשויות קפיצים רגילים, אלא בולמי זעזועים מתקדמים ויעילים יותר, שתורמים להפחתת רעידות ורעש, ולעמידות המכונה בטווח הארוך.


החומר שממנו עשוי הדוד: הדוד מקיף את התוף ומכיל את המים המיועדים לכביסה. רוב הדודים עשויים מנירוסטה וחלקם מפוליפרופילן (פלסטיק אקרילי). שני סוגי החומרים טובים ועמידים לאורך זמן, אך הפוליפרופילן חסר חיבורים והלחמות שכמותם קיימים בדוד נירוסטה, ולכן לכאורה עמיד יותר.


איך לבחור מכונת כביסה


עם זאת, כדאי לדעת שהפוליפרופילן מיוצר באיכויות וברמות עמידות משתנות. בנוסף, פוליפרופילן נחשב למבודד טוב יותר של חום ורעש, אולם הדרך הטובה ביותר לבחון את יכולת הבידוד ואת רמת הרעש היא באמצעות תווית האנרגיה המציינת את עוצמת הרעש ואת צריכת האנרגיה.

נעילה בפני ילדים – נועל את פיקוד המכונה ומונע שינוי בתכנית לאחר שהחלה.


נעילת דלת מנגנון הנועל את הדלת במהלך העבודה. קיים בכל מכונות פתח קדמי ובחלק מדגמי פתח עליון.

המכל העגול שלתוכו מכניסים את הבגדים ואליו מוזרמים המים. בתהליך הניקוי התוף מסתובב ומרים את הכביסה, זו נשמטת בחזרה אל המים וחוזר חלילה.
7
אחריות

אחריות מלאה על מכונת כביסה היא לרוב לשנה, ובמקרים מסוימים יכולה להגיע לשלוש שנים. לאחר תקופה זו האחריות היא על חלקים ותיקונים, ויכולה לנוע בין שנתיים לחמש שנים. מומלץ לבדוק מה כוללת האחריות לאחר תקופת האחריות המלאה: מהם סוגי התקלות והתיקונים הכלולים ואילו חלקים ניתנים להחלפה. יש תיקונים שאינם כלולים באחריות, ויש שנותנים אחריות רק למנוע או לחלקים מסוימים במכונה.

לפרטים מלאים אודות תקנות הגנת הצרכן לשירות ואחריות לאחר המכירה של מוצרי חשמל, לחץ כאן.


איך לבחור מכונת כביסה

8
מחיר

הגורמים המשפיעים על המחירים הם קיבולת המכונה, לוח פיקוד דיגיטלי ותכונות ייחודיות הקיימות במכונות השונות. טווח המחירים העיקרי של מכונות כביסה בעלות פתח קדמי קדמי נע בין 1,000 ל-7,000 שקל. טווח המחירים העיקרי למכונות פתח עליון נע בין 1,200 ל-5,000 שקל.


כדאי לבצע השוואת מחירים לפני קניית מכונת כביסה.

המדריכים הבאים עשויים לסייע לכם:
מילון מונחי מכונות כביסה
איך לבחור מייבש כביסה
איך לבחור מגהץ

המוצרים המבוקשים בקטגוריית מכונות כביסה

מותג:Electrolux,
קיבולת כביסה:6 ק"ג,
דירוג אנרגטי קודם:...,
החל מ- 2,379 ₪
ב-Smart-Deal
מותג:Electrolux,
קיבולת כביסה:6 ק"ג,
דירוג אנרגטי קודם:...,
החל מ- 2,189 ₪
מתוך 2 חנויות
מותג:Whirlpool,
קיבולת כביסה:7 ק"ג,
דירוג אנרגטי קודם:...,
החל מ- 1,870 ₪
ב-AnakElectric
מותג:Beko,
קיבולת כביסה:8 ק"ג,
דירוג אנרגטי קודם:...,
החל מ- 2,250 ₪
ב-KingElectric
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי מכונות כביסה
לכל המונחים>>