סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG V30 Plus H930G 128GB
- קליל ביותר
- ממשק משופר
- מצלמה מעולה
- פתיחה איטית של המכשיר
- אין עדשת זום
אחרי סדרה של בעיות במכשירי LG שיצרה בעיית תדמית לאמינות המכשירים, ואף אחרי מכירות חלשות של ה-G6 שאותו אנחנו אישית אהבנו, מגיע ה-V30, פאבלט הדגל של החברה וממשיך דרכם של ה-V10 וה-V20 שהיו הצלחה מכירתית. כעת LG מציעה את הפאבלט הבולט של החברה אך ללא המסך המשני ועם שיפורים לממשק, למהירות העבודה ולמשקל המכשיר.
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)השמע באפרכסת היה בדיוק כמו שציפינו, ללא סעיפים ועניינים. אנחנו שמענו את הצד השני והם שמעו אותנו היטב וללא הפרעות, ובמיוחד ללא בעיית החיתוך שקיימת ב-G6, שם אם אינכם מדברים מעל ווליום מסוים, המיקרופון משתיק אתכם - מה שמוביל לחווית שיחה מאוד לא נעימה. כאן לא מצאנו אף בעיה בסאונד.
הרמקול המובנה הפתיע אותנו לטובה, הצלחנו לנהל שיחות דרכו מבלי להרים את הקול וזאת בזמן ששמענו את הצד השני חזק מאוד וברור. למעשה כל כך חזק שהיינו צריכים להנמיך כי זה היה קצת מוגזם.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)ה-V30 מרגיש מצוין בכף היד. הגב המתכתי יחד עם ציפוי הזכוכית מקדימה מקנים למכשיר תתחושה של פרימיום אמיתי - בדומה למה שראינו בסדרת ה-S והנוט 8 של סמסונג. היוקרה מתחילה בכף היד. משקלו הנמוך העומד על 158 גרם הופך את ה-V30 לאחד המכשירים הקלילים ביותר בגודל שלו ולמעשה הוא שוקל רק 10 גרם יותר מה-G6.
ב-V30 ישנה גרסה חדשה של הממשק המוכר של LG. כאן מדובר באנדרואיד 7.1.2 וגירסת ליבה מספר 4.4, לעומת 3.5 ב-G6 שהוא המכשיר האחרון ש-LG הוציאה. בין השינויים בין הגרסאות אפשר למצוא תפריט הקשרי שמופיע כשמבצעים לחיצה ארוכה על אפליקציות מסוימות כמו הגדרות, גוגל פליי או וואטסאפ.
הביצועים כאן היו כמו בכל מכשיר דגל חדש - מצוינים. במבחן אנטוטו ה-V30+ קיבל 175 אלף נקודות שזה מה שציפינו לקבל ממעבד סנאפדרגון 835. יש כאן 4 גיגה RAM שזה נפח תואם לדרישות המערכת ולאפליקציות הקיימות כיום בשוק. וזה נכון, ישנם מכשירים שיש להם 6 גיגה RAM, אך לא נתקלנו כאן במצב שבו הרגשנו שעוד שני גיגה היו משנים משהו. האפליקציות נשארו פתוחות לאורך זמן ולא דרשו טעינה מחדש לאחר שהוסתרו. כל בקשה נענתה באופן מיידי על ידי המערכת ובכללי לא הרגשנו כאן אף איטיות או עיכובים מיותרים - חוץ מבמקום אחד:
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)סדרת ה-V ידועה בשני המסכים שלה כך שהמסך הראשי תפקד כמו כל מסך אחר, אך המסך המשני הקטן הציג את שורת ההודעות כשהיה ניתן לבחור ולהגדיר מגוון פונקציות וקיצורי דרך. כעת שני המסכים (שבכל מקרה היו מסך אחד שפוצל לשני אזורים) אוחדו לכדי מסך אחד בגודל 6 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה של 2880X1440 ביחס של 18:9.
פס ההתראות שהוצג במסך המשני הוחלף באלמנט שעוד לא תורגם במערכת ההפעלה שנקרא Floating Bar, וכעת זהו פס המכיל את אותן פונקציות שימושיות רק שהוא מרחף מעל התצוגה בכל נקודה שתבחרו, ומסתיר את מה שיש מתחתיו. לשם כך אפשר להעלים את הפס בלחיצה ולהמשיך לעבוד כרגיל.
הפתרון של LG להיעדר ההפרדה הוא סביר, לנו הוא לא הזיז ולמעשה בשלושת השבועות שהשתמשנו במכשיר, לא לקחנו רגע בכלל לחשוב על המסך המשני והפונקציונאליות החסרה בהיעדרו. אך למי שעבורו זו הייתה הנקודה הטובה ביותר בסמארטפון, ייתכן וירגיש כי משהו חסר לו ונעשה לו חטא. ולאותם אנשים אנחנו אומרים, חייבים להתקדם קדימה, ולייצר מסכים גדולים ונאים, ולא כאלה עם חריצים והפרעות בתצוגה.
בכל הקשור למצלמות, LG בחרה בנתיב שונה משאר החברות המובילות. במקום צמד עדשות שאחת מהן מתפקדת כעדשת זום, כאן ישנה עדשה רגילה ועוד עדשה רחבה יותר, כך שאפשר להכניס יותר מידע לתמונה אחת בו זמנית.
שתי המצלמות מסוגלות לצלם תמונות בגודל 16 מגה פיקסל, ולהבדיל ממתחריו של ה-V30, כאן יש מייצב אופטי רק בעדשה הצרה יותר, דבר שבא לידי ביטוי בעיקר בצילום וידאו בעדשה הרחבה, ופחות בתמונות. איכות התמונות מעולה, הטווח הדינמי הוא אחד הטובים ביותר שראינו עד כה, וכך גם הרגישות בלילה. אמנם לא מדובר במצלמה שיכולה לצלם על סמך אור כוכבים, אך בקרב אחד על אחד, העדשה הרגילה שלה מפתח צמצמם F1.6 מראה בדיוק איך דבר כזה קטן יכול להוביל להבדלים משמעותיים ביכולות המצלמה.
צילום הווידאו מתבצע ב-4K ב-30 פריים לשנייה שזה הסטנדרט, אך לא מדובר פה בעילוי. פרופיל הצבע של ה-V30 מעט שטוח, כלומר לא רווי במיוחד, וזה נותן רושם כאילו הטווח הדינמי שלו במצב וידאו הוא רחב יותר מהרגיל אך מדובר באותה תוצאה בינונית כמו שאר המכשירים שראינו.
ישנו מיקרופון בחלקו התחתון והעליון של המכשיר, כך שכשאתם מצלמים וידאו לרוחב מתקבל סאונד סטריאו מוצלח מאוד, כל עוד אתם לא חוסמים את אחד המיקרופונים עם כף ידכם.
בפרסומים של החברה אפשר לראות דגש משמעותי על המצלמה ובמיוחד על אפשרויות צילום הווידאו הידניות. במצב זה, ניתן לצלם עם שליטה ידנית מלאה במצלמה, כולל פוקוס, איזון לבן, מהירות תריס ו-ISO. אבל הכי חשוב אפשר לשמור את הווידאו בפורמט C-LOG. זהו פורמט וידאו לא דחוס ו"שטוח" מבחינת צבעים כך שניתן לבצע תיקוני צבעים נרחבים לאחר הצילומים.
פורמטי LOG למיניהם מופיעים בדרך כלל במצלמות מקצועיות כשהם מיועדים לאפשר לעורך הווידאו גמישות מרבית בתיקוני הצבע הנעשים לסרט הסופי. אז בין אם אתם בעניין של להפיק סרט קצר משלכם או סתם להבהיר קצת את התמונה כי היה חשוך, לצלם ב-LOG יכול לאפשר לכם לעשות בדיוק את זה. האם היינו משלמים תוספת מחיר על תכונה כזאת בסמארטפון? לא ממש. עם כל הכבוד למצלמה, עדיין לא מדובר בסעיף קריטי.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)עמידות
(10% מהציון הסופי)ה-LG V30 מגיע עם תקן של הצבא האמריקאי בשם MIL-STD-810 המבטיח עמידות במגוון תנאי קיצון. או לפחות זה מה ש-LG אומרת, שכן לתקן הצבאי הזה אין גוף צרכני כלשהו שמקנה לו את אסמכתא שהוא אכן תואם לתקן כמו תקן ISO או מכון התקנים הישראלי. זה אומר שכל יצרן יכול לייצר לעצמו סדרה של בדיקות ואף לדווח כאוות רוחו לגבי עמידות המכשיר, שכן אין כל ביקורת או סטנדרט להשוות את המכשיר אליו. בנוסף, כדי לטעון שהמוצר תואם לתקן אין צורך להעביר אותו סדרה של מבחנים אלא מספיק להנדס אותו בצורה שתעמוד בדרישות, כדי לטעון בצורה חוקית שהוא עומד בתקן MIL-STD-810. האם זה אומר שה-V30 לא באמת עמיד כמו שהם טוענים? אם תשימו לב, אף יצרן לא ממש אומר כמה המכשיר שלו עמיד כי קל מאוד לייצר סיטואציה שלא נבדקה במעבדה או שאינה ניתנת לבדיקה מראש במעבדה, וכך להכשיל את המכשיר.
מבחינתנו ה-V30 עמיד בדיוק כמו שאר המכשירים של החברה. בזמן השימוש שלנו הוא לא נפל או נחבל כך שלא ראינו כיצד הוא מגיב לחבטות, אך המסך עמד בפני תנאים לא קלים והוא לא נשרט או נחרץ לאורך כל הבדיקה.