סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Mi Note 3 64GB שיאומי
- ביצועים מהירים ביותר
- חיי סוללה מצוינים וטעינה מהירה
- איכות צילום מעולה
- רמקולים סטריאופוניים
- חיישן טביעת אצבע קדמי מהיר
- ממשק נוח ועתיר תכונות
- נוטה להחליק בשל מבנה הזכוכית
- ללא עמידות במים
- ללא שקע אוזניות
- מקבל פחות עדכוני תוכנה מהיצרן
בואו נעשה לכם סדר בסדרות הטלפונים של שיאומי. סדרת Mi היא סדרת הדגל, וה-Mi6 הוא מכשיר הדגל האחרון בסדרה. סדרת Redmi היא סדרת המכשירים הזולים, כאשר Redmi Note מסמן מכשיר עם מסך גדול יותר. סדרת Mi Note מקבילה לסדרת Note של סמסונג, כלומר מכשירים עתירי פיצ'רים עם מסך גדול מאוד... או לפחות כך זה היה עד כה. באופן משונה קצת, שיאומי החליפה כיוון כשהשיקה את Mi Note 3 בספטמבר 2017, חמישה חודשים אחרי ה-Mi6 - מדובר במכשיר מדרג ביניים בכלל, ששואל את זהותו ממכשיר הדגל של החברה ולמעשה אינו קשור כלל ל-Mi Note 2 שהיה לפניו.
אז מה יש במכשיר הזה? כל מה שהיה ב-Mi6, פחות או יותר - מהעיצוב ועד המצלמה. ההבדלים באים לידי ביטוי בעיקר במעבד מוחלש - סנאפדרגון 660 במקום 835, מסך גדול יותר של 5.5 אינטש במקום 5.15 (ברזולוציה זהה), סוללה גדולה יותר ומצלמת סלפי ברזולוציה כפולה של 16 מגה פיסל. כל השאר - אותו דבר.
המכשיר מגיע בצבעים כחול או שחור. מערכת ההפעלה היא MIUI 9.1 המבוססת, למרבה הצער, על אנדרואיד 7.1.1 המיושנת ולא על הגרסה הנוכחית 8.0. את ה-Xiaomi Mi Note 3 קיבלנו לבדיקה באדיבות GearBest, אצלם הוא נמכר בכ-1315 ש"ח לפני מסים.
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)Mi Note 3 מצויד בספיקר בחלקו התחתון, אבל יש לו טריק נוסף - הרמקול שבאפרכסת מצטרף אליו ויוצר צליל סטריאופוני. הנפח העיקרי מגיע מהספיקר, בעוד שהאפרכסת תורמת בעיקר את התדרים הגבוהים, אבל האפקט עדיין מוצלח. איכות הצליל טובה, אם כי שמענו רמקולים עשירים ומדויקים יותר (למשל ב-OnePlus 5T). חשוב לומר שמשום מה צליל ההתראות מעט חלשים, כנראה באשמת מערכת ההפעלה ולא הספיקר שבהחלט מסוגל ליותר. יש לקוות ששאיומי תתקן זאת בגרסאות התוכנה הבאות.
השיחות באפרכסת מתבצעות ללא הפרעות ובעוצמה טובה. הספיקר עושה עובדה בינונית בשיחות ללא ידיים - הצליל לא הכי חזק ולעיתם נשמע זמזום קל שנלווה לקולו של המשוחח איתנו.
יש לכם זוג אוזניות חוטיות? תאלצו להשתמש עבורן במתאם לחיבור USB-C, משום שה-Mi Note 3 אינו כולל שקע אוזניות סטנדרטי (למרבה המזל המתאם כלול בערכה). לא ברור מדוע, משום שלא נראה ששיאומי ניסתה לחסוך במקום במכשיר הזה. איכות השמע דרך האוזניות היתה מצוינת אם כי הווליום המרבי אינו גבוה מספיק לטעמנו. יש תמיכה באיקוולייזר המובנה של שיאומי, ובחלק האפליקציות המוזיקה (כמו Deezer) יש גישה לאיקוולייזר הגנרי של Qualcomm שעושה לטעמנו עבודה טובה אף יותר.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)את הסעיף הזה נוכל לסכם בקצרה אם נגיד שה-Mi Note 3 הוא, כמעט בדיוק נמרץ, זהה ל-Mi6 - רק שהוא גדול יותר. אם קראתם את הסקירה שלנו על ה-Mi6 תזכרו בוודאי ששיבחנו את העיצוב המעולה, אך התלוננו על הזכוכית האחורית החלקלקה - הדבר נכון גם כאן. חשוב לומר שה-Mi Note 3 מגיע עם מסך 5.5 אינטש במקום 5.15, ולחובבי המסכים הגדולים מדובר ביתרון. איכשהו, שיאומי הצליחה להוריד את המשקל ביחס ל-Mi6, והוא שוקל 163 גרם (5 גרם פחות).
המסך לא יקטוף פרס כלשהו - זה IPS מסך חד, בעלם צבעים נאים ובהירות מאוד גבוהה - אבל שום דבר מיוחד מעבר לזה, והוא בהחלט לא מרשים כמו מסכי AMOLED עדכניים. ובכל זאת, הוא עושה את העבודה היטב. מערך הלחצנים נוח לאינטואיטיבי, עם מקשי ווליום והפעלה בצלע הימנית, מקש בית קדמי משולב בקורא טביעות אצבע מהיר ואמין וזוג מקשי מגע מצדדיו שניתן להגדיר את הפעולה של כל אחד מהם, כולל מה הם עושים בלחיצה ממושכת ובלחיצה כפולה. הכל כמיטב המסורת של מכשירי שיאומי.
החלק המעניין באמת ב-Mi Note 3 הוא נושא הביצועים. עם מעבד מדרג ביניים, Snapdragon 660, ציפינו לביצועים נחותים ביחס למכשיר הדגל Mi6, למרות ששניהם מצוידים ב-6GB זיכרון RAM. להפתעתנו המוחלטת, בשימוש יומיומי לא רק שלא היה כל הבדל במהירות, אלא שהמי נוט 3 היה לעיתים מהיר יותר. הביצועים שלו פשוט נהדרים בכל תרחיש סטנדרטי - גלילה בעמודים, פתיחת אפליקציות, דפדוף במסכי הבית והצגת אנימציות מעבר. הנחיתות היחידה שלו עשויה לבוא לידי ביטוי במשחקים עם גרפיקה תובענית במיוחד, אבל מכל בחינה אחרת, תקבלו ביצועים של מכשיר דגל למהדרין, ועל הדרך תחסכו כסף ובעיקר חיי סוללה יקרים.
נקודה כאובה במכשיר הזה היא מדיניות העדכונים. שיאומי בדרך כלל מעניקה תשומת לב רבה גם למכשירי עבר שלה, ושולחת עדכונים סדירים אפילו ל-Mi3 מלפני כמה וכמה שנים טובות. עם זאת, דווקא Mi Note 3 זוכה להתעלמות מהחברה. הוא מגיע אמנם עם MIUI 9.1 העדכנית אבל היא מבוססת על אנדרואיד 7.1, ועדכון ל-8.0 לא נראה באופק. אין אפילו ערוץ עדכוני Beta לדגם הזה, וספק אם החברה תטרח אי פעם לעדכן אותו.
מעבר לכך, מדובר באותה מערכת הפעלה מוצלחת מבית שיאומי, שמעניקה שפע של אפשרויות הגדרה אישית נוחות ומגיעה עם שלל יישומי ליבה מעוצבים ויעילים. החיסרון המרכזי שלה הוא בצורך לנהל את ההרשאות עבור כל אפליקציה, אבל מעבר לכך - כמעט ואין תלונות.
את המכשיר קיבלנו מהאתר GearBest כאשר מותקנת עליו גרסת מערכת ההפעלה הגלובלית, אך בגרסה מעט ישנה. לאחר עדכון קצר וקל המכשיר אצלנו הריץ את הגרסה האחרונה והעדכנית, אך כאן גילינו נושא מרגיז: בגרסה המקורית המכשיר הגיע עם מנגנון Face ID, כלומר שחרור נעילה באמצעות זיהוי פנים - כמו שיש ב-OnePlus 5T. באופן לא מוסבר שיאומי בחרה להשמיט את הפיצ'ר הזה מהגרסה העדכנית, ולא ברור אם ומתי הוא יחזור למכשיר הזה.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)המצלמה הראשית ב-Mi Note 3 היא למעשה אותה מצלמה שבמכשיר הדגל Mi6. ליתר דיוק מדובר במערך כפול של שתי מצלמות, שתיהן ברזולוציית 2 מגה פיקסל, כאשר אחת מהן היא עדשת זום X2. את המצלמה ניתן להזניק במהירות בלחיצה כפולה על מקש הווליום התחתון, והיא יחסית מהירה ונוחה לשימוש.
איכות התוצאות, בהתאם, מצוינת. התמונות עשירות בפרטים, חדות ובעלות צבעים חיים ונאמנים למציאות. יש מצב HDR (לא אוטומטי, וחבל) שמרחיב את הטווח הדינמי ומאפשר תמונות חשופות היטב גם בתנאים קשים של ניגודיות גבוהה. מצב Portrait גם הוא מצטיין בהפרדת האובייקט המרכזי וטשטוש הרקע, ומצליח ברוב המקרים לייצר תמונה נעימה לעין עם חיתוך נכון של האובייקט. תמונות שצילמנו בתוך הבית ובתנאי תאורה חלשים הרבה פחות מרשימות, עם רעש דיגיטלי בולט וירידה חדה בפירוט, ועדיין - במסגרת המצופה ממכשיר במחיר כזה.
שימוש בעדשת הזום מוריד מעט את איכות הפירוט בתמונה, בעיקר כגלל הצמצם הסגור יותר שיש לעדשה הזו (f/2.6 לעומת f/1.8 בעדשה הראשית). הבחנו מדי פעם בצבעים פחות מדויקים בתמונות שצילמנו עם עדשת הזום, ובכל זאת התוצרים טובים בהרבה מכל זום דיגיטלי, ולחלוטין מספקים את הסחורה.
צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציית 4K או ב-1080p בקצב של 30fps, אך אין תמיכה בקצב פריימים של 60fps. איכות הוידיאו מעולה גם כן, עם פירוט עשיר והקלטת סאונד טובה מאוד. המייצב האופטי עושה עבודה בינונית בלבד וכדאי להימנע ככל האפשר מתזוזת היד.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)אחד החסרונות של מכשיר הדגל של שיאומי לשנת 2017, ה-Mi6, הוא ללא ספק חיי הסוללה. היא לא היתה גרועה אבל בהחלט לא מאוד טובה, ולעיתים קרובות דרשה טעינה בשעות הערב המוקדמות. ה-Mi Note 3 מצויד במעבד חסכוני יותר, וכנראה בזכותו מספק חיי סוללה יוצאים מן הכלל. בשימוש יומיומי עמוס הגענו לשעות הלילה המאוחרות עם לפחות 30 אחוז רזרביים, ובימים פחות עמוסים הצלחנו לקבל כמעט יומיים שלמים של עבודה רצופה. בנוסף, גילינו שהמכשיר חסכוני להפליא בזמן מנוחה, ובמשך לילה שלם ירדו רק 3-4 אחוזי סוללה.
בנוסף על כך, המכשיר תומך בטעינה מהירה מסוג Quick Charge 3.0 של קוואלקום. טעינה של שעה אחת תספק לכם כ-80% סוללה, שיספיקו לכם בלי בעיות ליום שלם גדוש בפעולה.
עמידות
(10% מהציון הסופי)מצד אחד, ל-Mi Note 3 אין עמידות במים, והוא עשוי זכוכית משני צדדיו מה שמגביר את החשש משברים ושריטות. בנוסף, המכשיר כה חלקלק שהוא נוטה לגלוש וליפול עצמונית ממשטחים שנראים ישרים לגמרי, במיוחד משטחי בד כמו ספה או מיטה, ולכן נדרשת זהירות רבה איתו. מצד שני, שיאומי מספקת בקופסה כיסוי סיליקון שקוף, כך שנחסכת מכם ההוצאה על נרתיק ייעודי. ומצד שלישי, בתקופת הבדיקה שלנו המכשיר החליק בעצמו מגובה של מטר וחצי (הוא היה ללא הכיסוי); למרות צליל החבטה המחריד, הנזק הסתכם בשריטות במסגרת האלומיניום ובשריטה קטנה בחלק העליון של הזכוכית האחורית - עמידות מפתעה בהתחשב בחומרים ממנו הוא בנוי ובגובה ממנו הוא נפל.
את ה-Xiaomi Mi Note 3 קיבלנו לבדיקה באדיבות GearBest, אצלם הוא נמכר בכ-1315 ש"ח לפני מסים.