סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי Google Home Mini
- קל מאוד לשימוש
- סאונד מוצלח
- נתמך באופן חלקי מאוד בישראל
- לא מבין עברית
- לא מתחבר לשירותי המוזיקה הזמינים בארץ
גוגל הום מיני הוא רמקול חכם קטן מבית ענקית החיפוש, המאפשר לנהל שיחה יחסית טבעית עמו, ולבקש מהעוזרת לבצע מגוון רחב של פעולות, ללא מגע, לחיצות כפתורים או ממשקים ויזואליים. המערכת כרגע לא נתמכת בצורה רשמית בישראל ואינה מבינה את השפה העברית. האם עדיין שווה לרכוש מכשיר שכזה?
תודה לחנות סמארטיז על השאלת המכשיר לסקירה.
איכות השמע
(30% מהציון הסופי)בהום מיני ישנו רמקול יחיד מובנה המספק צליל חד וברור בכל הקשור לקולה של העוזרת המובנית, אך מספק ביצועים שהם לא יותר מבסדר גמור בהיבט המוזיקלי. מפאת גודלו הצנוע מאוד של המכשיר, הוא לא מספק באסים עשירים או צלילים גבוהים חדים, אך הוא כן מסוגל להפיק מחדש את קולה של העוזרת בצורה אמינה ואיכותית - גם בווליום גבוה.
אם אתם מתכוונים להשתמש במכשיר כדי להיות מרכז המוזיקה הביתי שלכם, מומלץ ללכת על הדגם בגודל מלא כמו Google Home או Google Home Max שיותר מתאימים לחווית האזנה מאשר פרודקטיביות נטו.
נוחות השימוש
(70% מהציון הסופי)גוגל הום מיני מאפשר למשתמשים השונים בבית לבצע מגוון פעולות בעזרת פקודה קולית בלבד. השאלה הראשונה שנשאלת היא מה עושים עם זה? התשובה היא הרבה דברים ושום דבר בו זמנית. תוכלו לבקש מהעוזרת של גוגל שתגיד לכם מה מזג האוויר, האם צריך לקחת מעיל, לרשום תזכורת, להקריא את הלו"ז, להשמיע את החדשות ולספר לכם דיווחי תנועה. את כל אלה המערכת עושה בהתאם לבקשות שלכם וכרגע ללא תמיכה כלשהי בעברית.
קחו בחשבון שכדי שהמכשיר יבין אתכם, צריכה להיות דממה סביבכם ברמה כלשהי. כלומר אי אפשר באמצע שיחה שבה אנשים מדברים, לפנות אל המכשיר, מכיון שהרעש מבלבל אותו ובצדק. אם נסתכל על חתך האוכלוסיה שרלוונטית למוצר הזה, נגלה שמדובר בעיקר באנשים צעירים שגרים לבד או נמצאים לפחות לבד בשעות הרלוונטיות. שכן בית מלא ילדים ורעש, יקשה על המכשיר לפעול בצורה תקינה.
למכשיר ישנה אפליקציה בשם Google Home שדרכה אפשר להגדיר את המכשיר ולחבר אותו לשירותים נוספים כמו שירותי מוזיקה למיניהם, IFFT שדרכו אפשר להגדיר תרחישים אוטומטיים, תאורה חכמה של פיליפס HUE, ביצוע שיחות טלפון ועוד
שעובדת תקין אם שפת הסמארטפון שלכם היא אחת מהשפות הנתמכות כמו אנגלית או ספרדית - כרגע אין כל תמיכה בעברית .
היות וכרגע חורף שאלנו את ההום מיני מה מזג האוויר בחוץ, וקיבלנו תשובה במעלות פרנהייט. דרך האפליקציה הגדרנו על צלזיוס בהצלחה אך נתקלנו בתשובה מעט מוזרה. בכך ההום מיני אמרה לנו שבחוץ יורד גשם ויש 15 מעלות, ואז כששאלנו אותה אם לקחת מעיל היא אמרה לא, לא צפוי להיות קר. כנראה ש-15 מעלות וגשם נחשב קר רק בישראל.
המערכת יכולה לזהות עד 6 קולות שונים, בכך כל אחד מבני הבית יכול לקבל תשובות מותאמות אישית כמו רשימת השמעה או זמני הגעה לעבודה.
הפוטנציאל של גוגל הום על כל גרסאותיו הוא גדול מאוד, אך השימוש האמיתי, כמו זה שמופיע בפרוסומות של המכשיר נשען על מגוון רחב של שירותים שלא זמינים בארץ. בכך, שירותי המוזיקה שבפרסומת נראה מאוד כיף להודיע למכשיר להפעיל את רשימת ההשמעה הכיפית שלכם, כלל אינם קיימים בישראל. היחידים שהוא מסוגל להתחבר אליהם זה גוגל פליי מיוזיק שכדי להשתמש בה חייבים להיות מנויים בתשלום, וספוטיפיי שאמורה להגיע לישראל רק ברבעון הראשון של 2018.
היות ואין כל תמיכה בעברית, כל פונקציה שתרצו להשתמש בה חייבת להיות מתורגמת לשפה אחרת כמו אנגלית. בכך, אם תרצו ליצור רשימת קניות, כל המוצרים חייבים להיות באנגלית, כשאין תמיכה באנגלית פונטית - משהו שאלו שהיו להם מכשירי סלולר בשנות ה-90 זוכרים שעשו כדי להכניס אנשי קשר לרשימה.
אם תרצו לכבות ולהדליק את האור, אתם צריכים תאורה חכמה תומכת מסוג מסוים - לא כל המערכות נתמכות. אם תרצו לשלוט בתוכן שמוצג על הטלוויזיה, למשל בתוכניות בנטפליקס, תיאלצו להשתמש בסטרימר של החברה - Chromcast או באפליקציית יוטיוב לטלוויזיות בלבד.
בנוסף ישנה אפשרות לבצע שיחות דרך המכשיר באמצעות הסמארטפון אך אופציה זו לא הייתה זמינה לנו כלל. וגם אם הייתה, שמות המתקשרים בעברית אינם מובנים למכשיר כך שיש ליצור כינויים בלעז לכל מספר שתרצו לחייג אליו - טרחה לא קטנה רק כדי להשתמש במכשיר.
על המכשיר ישנם ארבעה כפתורים נסתרים. ישנם שני כפתורי ווליום בצידי המכשיר, אלו הם כפתורי מגע ומספיקה נגיעה רכה בצד שמאל כדי להנמיך ובצד ימין כדי להגביר. בחלקו האחורי של המכשיר ישנו כפתור החלקה שדרכו אפשר להשתיק את המיקרופון כך שהמכשיר לא יאזין לכם. בנוסף, ישנו כפתור Reset בתחתית המכשיר.
למכשיר אין סוללה מובנית כך שבנפילת חשמל הוא נכבה מיידית אך הוא נדלק מחדש תוך כדקה ומואותו רגע מוכן לשימוש.