סקירת wisebuy - אוזניות JayBird Run
- סאונד מצוין
- קלות משקל
- סוללה חזקה
- איטום מהסביבה
- שומעים את עצמך נושם
- עיכוב משמעותי בצפייה בוידאו
אם אתם מחפשים אוזניות True Wireless עם חיי סוללה מעולים, סאונד מוצלח אך לא לספורט אירובי או שלא מפריעה לכם השמיעה העצמית המוגזמת, ה-Jaybird RUN הן בשבילכם. עם זאת, זכרו שבמחיר כמו 900 שקל, יש אמנם חופן מתחרים בשוק אבל יש להם מוצרים נוחים יותר להציע.
אוזניות True Wireless כמו ה-RUN של ג'ייבירד הן אוזניות הפועלות ללא חוטים בכלל. בכך, אין כל אלמנט המפריע לשימוש ספורטיבי כמו הכבל שמכיל את הסוללה והכפתורים שנשען על העורף.
דגם זה משווק בעיקר לאלו העוסקים בפעיליות ספורט שמטבען כוללות זיעה שבפניה האוזניות עמידות, ולא לאודיופילים וחובבי סאונד למיניהם ששמים את עיקר הדגש על איכות הקול.
איכות הצליל
(50% מהציון הסופי)הסאונד ב-RUN הפתיע אותנו לטובה אך הוא השתנה בהתאם למתאמים שהרכבנו באוזניה ולהם היה משקל חשוב. כל עוד השתמשנו במתאמים האוטמים את האוזן מרעשי רקע, רמת הבאס עלתה באופן משמעותי והסאונד הפך לא רק לחד ומדויק, אלא לעמוק ועשיר. למעשה אלו אוזניות ה-True Wireless בעלות הסאונד האיכותי ביותר שנתקלנו בהן אך עדיין מדובר בשוק מתפתח אז יש למה לצפות בעתיד.
ברגע שהחלפנו את סוג מתאמי הסיליקון לכאלו שהם פתוחים יותר כך שלא שמענו את כל רעשי הגוף והצעדים על המדרכה בתוך הראש, רמת הבאס צנחה דרמטית וצלילי הסביבה הפכו ליותר נוכחים - אלמנט בטיחותי חשוב בכל הקשור לריצה באזור עירוני.
זהו נושא ידוע באוזניות In Ear שקובע כי טיב הסאונד נקבע ברובו לא על ידי איכות הדרייבר שמייצר את הסאונד אלא דווקא על בסיס האטימה בתוך חלל האוזן ולזה יש סט בעיות משלו כך שאנחנו לא מאשימים את ג'ייבירד בעניין אך עדיין מאוכזבים שהם לא מצאו דרך לפתור את הבעיה.
נוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)כמו כל אוזניות True Wireles גם כאן מדובר בשתי יחידות נפרדות, שכל אחת נתפסת בחלל הפנימי של האוזן, וכאן כל אוזניה נבדלת באיכות ההנדסה שלה.
שיחות מתבצעות רק דרך אוזניית ימין מסיבה כלשהי, וזה לא נעים לשוחח כך, בעיקר בגלל האטימה שגורמת למאזין לשמוע את קולו שלו מהדהד בחלל הראש. בזמן שיחה ישנה שמיעה עצמית מאוד נמוכה דרך המיקרופון המובנה כך שאם אתם עם שתי האוזניות באוזן, אתם לא באמת יכולים לאמוד באיזה ווליום אתם מדברים, ובסביבה רועשת יכול להיות קשה למדי לשמוע את הצד השני בשיחה.
על כל אוזנייה ישנו כפתור בודד שהחלק שבו הוא נלחץ הוא חלקו התחתון. בכך אם תנסו ללחוץ על הכפתור, יש סיכוי טוב שתפספסו ותמצאו את עצמכם דוחסים את האוזניה לתוך האוזן. אך גם אם תלחצו בדיוק במקום הנכון, עדיין תצטרכו להפעיל יותר כוח ממה שנעים שמופעל לתוך האוזן וזה מאוד לא מעודד להשתמש בבקר המובנה במכשיר. התאכזבנו לגלות שאין כאן כל שליטה ישירה בווליום, משהו שראינו באוזניות זולות יותר כמו של חברת Bragi שהגיעה לאחרונה לישראל.
אחרי ששיחקנו עם כל מגוון המתאמים, הכי טוב שהגענו זה שבאוזן ימין לא שומעים את כל רחשי הגוף אך באוזן שמאל כן. החלפתי לראשים האלכסוניים שאמורים לפתוח את האוזניים לרעשי רקע כדי שתוכלו לרוץ בבטחה, עכשיו שתי האוזניים אטומות. לבסוף בפעם החמישית שניסינו את כל המתאמים, סוף סוף הצלחנו לסדר את המתאמים כך שהסאונד נשמע בצורה תקינה ולא שמענו את עצמנו בתוך הראש באותה עוצמה אך עדיין הייתה חוויה ראשונית לא נעימה במיוחד. כן נוכל לומר שככל שהמשכנו להשתמש באוזניות כך הן הפכו לנוחות יותר ונעימות לשימוש אך זה לא אומר שאוזניות שעולות 900 שקל צריכות לבוא עם תקופת אכשרה.
משך פעולת הסוללה
(25% מהציון הסופי)בכל אוזניה ישנה סוללה מובנית שמספיקה תיאורטית לעד 4 שעות נגינה כשהטעינה מתבצעת דרך הקייס הייעודי שגם שומר על האוזניות. החברה מתגאה בטעינה מהירה ואכן, ממש כמו בפרסומים, 5 דקות טעינה יתנו לכם כשעת נגינה, ושעתיים של טעינה בתוך הקייס יטענו את הסוללה במלואה. לא פרופורציונאלי בכלל אך זה מתיישב עם מה שאנחנו רואים בסוללות נטענות אחרות.
הסוללה בנרתיק הקשיח מספיקה לעוד מקסימום של 8 שעות נגינה, כלומר שני מחזורי טעינה מלאים, כך שאתם יכולים לצאת מהבית וליהנות מכ-12 שעות תיאורטיות של מוזיקה פחות או יותר בלי לפגוש שקע חשמלי, אך עם הפסקות בולטות בין לבין כדי לטעון. למרות שארבע שעות זה לא הרבה מאוד זמן, במונחים של אוזניות True Wireless שבהן יש לדחוס את כל הטכנולוגיות כולל הסוללה לכל אוזניה בנפרד ושהיא עדיין תהייה קלילה ונעימה לאוזן, ארבע שעות זה יפה מאוד אבל זו פחות או יותר תיאוריה מכיוון שהסוללה נוטה להיגמר משמעותית מהר יותר. בכך ראינו את אחוזי הסוללה צונחים בכ-10% על כל עשרים דקות שימוש אז הסוללה מחזיקה יותר בכיוון ה-3.5 שעות.
הקייס עצמו עשוי פלסטיק קשיח ויש עליו תאורת LED לכל אוזנייה בנפרד המתארת מה מצבה. הפתיחה של הקייס נעשית על ידי כפתור קשיח שנמצא בחזיתו, ואנחנו טורחים להזכיר פרט כה שולי מכיוון שאותו כפתור קשיח נוטה להילחץ על ידי חפצים שונים בתוך התיק, מה שגורם לקייס להיפתח ולאוזניות להידלק ולהתחבר אוטומטית לטלפון, מה שצורך סוללה שלא לצורך, וגם גורם לכל השיחות לעבור לאוזנייה שאינה באוזנו של אף אחד.