חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Apple iPhone X 64GB אייפון אפל
מותג: Apple
גודל מסך: 5.8 אינטש
טווח מחירים: 1000 - 1500 ₪
מערכת הפעלה: iOS
נפח אחסון פנימי: 64GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2017
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 1,280 ₪
מחיר סופי: 1,298 ₪
חוות דעת גולשים
חיים 23.01.20
Kfir 24.06.19
ניר 14.09.18
שמשון 17.04.18
רונן 16.01.18
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Apple iPhone X 64GB אייפון אפל

שחר שושן | 01.01.2018
הטוב
  • חדשני
  • מצלמה מעולה
  • סוללה מצוינת
הרע
  • אבטחה ביומטרית בינונית
  • ממשק מתסכל
בשורה התחתונה
האייפון X בדומה לרוב המכשירים של אפל, הוא סמארטפון מוצלח. הוא עושה את מה שהוא אמור לעשות ובהצלחה, אך הוא מלווה בתג מחיר גבוה במיוחד, למעשה הוא הסמארטפון היקר בהיסטוריה וככזה אנחנו מצפים ממנו להיות הרבה יותר ממוצלח. זיהוי הפנים החדשני לא באמת מסוגל לעמוד במהירות של סורק טביעת אצבע, היעדר כפתור הבית גרר שינויים בממשק שהפכו את השימוש דווקא למתסכל יותר, אבל המצלמה נשארה מצוינת.

אם אנחנו משווים בין האייפון 8 פלוס לאייפון X, אנחנו מגלים שכמות ההבדלים הטכניים כאן שעומדים לטובת האייפון X היא דיי נמוכה, אך דבר אחד עומד לזכותו וזו החדשנות הנראית לעין שלו. זה האייפון הראשון עם מסך גדול כמעט ללא שוליים, הוא המכשיר הראשון עם זיהוי פנים מהסוג הזה שמסוגל לעבוד בחושך מוחלט, והוא גם היקר ביותר. לטעמנו, השינויים שהוכנסו לא הטיבו עם המכשיר, אלא דווקא להפך, גרמו לחוויית השימוש להיות מתסכלת יותר. אך ברור לנו שלא משנה מה נגיד, מכונת היח"צ המשומנת של אפל יכולה להפוך כל מגבלה ליתרון, והמכשירים האלו ימשיכו להימכר היטב עד לשנה הבאה, אז יוחלפו בדבר הבא בעולם הטכנולוגיה.
הקדמה

האייפון X הושק במקביל לאייפון 8 וה-8 פלוס והפך אותם למיושנים תוך חצי שעה מהשקתם. זיהוי הפנים המשוכלל, אנימוג'י קקי מדבר ומסך כמעט ללא שוליים הפכו את האייפון X לאחד המכשירים המצופים ביותר בשוק הסלולר העולמי. מהצד השני של הדברים, אין סורק טביעת האצבע, השוליים דיי רחבים ביחס למכשירים אחרים ואפילו האנימוג'י המצחיק, מוגבל באפשרויות שלו ואין בו ממש שימוש ריאלי. האם האייפון X באמת עומד בהייפ שלו?


תודה לאיידיגיטל על השאלת המכשיר לסקירה.



איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

השמע באפרכסת מסוגל להגיע לווליום של ספיקר חלש, כך שגם אלו שמתקשים לשמוע, ימצאו את הווליום כאן יותר ממספק. איכות הקול ובהירותו, במיוחד בשיחות מבוססות אינטרנט היא מעולה. בזמן צפייה בווידאו לרוחב, האפרכסת עצמה משמשת כרמקול כך שמתקבלת חווית סטריאו מאוד מוצלחת.


גם הספיקר המובנה סיפק סאונד מצוין, כך שיכולנו לשמוע את בני שיחתנו בצורה מוצלחת וללא הפרעות ועיוותים. גם אותנו שמעו היטב בצד השני כך שהשימוש הבסיסי ביותר באייפון X עובד היטב, כצפוי.


iPhone X: כל המוסיף גורע

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

מעבד ה-Apple Bionic A11 הוא מהחזקים ביותר בשוק הסלולר כיום. במבחן אנטוטו קיבלנו תוצאה עקבית של 191 אלף נקודות, זאת אומרת, כשהתוכנה לא קרסה בדיוק בסוף, וכשהסוללה נחלשה, קיבלנו תוצאה נמוכה יותר של 171 אלף נקודות. הממשק פועל בצורה חלקה ונעימה, ללא תקיעות ובעיות ביצועים מכל סוג, כשהאייפון X, אייפון 8 ו-8 פלוס שחולקים את אותו מעבד בדיוק, מהווים פלטפורמת משחקים מעולה למי שמוכן להשקיע את עלות המכשיר.


iPhone X: כל המוסיף גורע


לאייפון X מבנה חיצוני חדש, כך שהמסך גדל והוסר כפתור הבית המוכר. בו זמנית, אפל נאלצה לארגן מחדש את המחוות הדרושות כדי לתפעל את הטלפון בצורה דומה. בכך במקום ללחוץ על כפתור הבית שאיננו, יש להחליק את האצבע מחלקו התחתון של המכשיר. כדי לעבור בין אפליקציות אפשר להחליק את האצבע על החלק התחתון, או להחליק את האצבע מחלקו התחתון של המכשיר כלפי מעלה, להחזיק את הלחיצה ולעצור לחצי שנייה, ואז התצוגה המקדימה של כל האפליקציות תיפתח, ואז כדי לסגור אותן אפליקציות יש ללחוץ ולהחזיק את הלחיצה לעוד שנייה, ורק אז אפשר להחליק את האפליקציות כדי לסגור או ללחוץ על כפתור המינוס בפינה.


השינוי הזה הוא עיקר הקובלנה שלנו כלפי האייפון X, מכיוון שהוא מיותר. היה אפשר לוותר על הלחיצה הנוספת המיותרת לסגירת האפליקציות וגם היה ניתן להוסיף כפתור שיסגור את כולן יחד כמו שיש בכל מכשיר אנדרואיד כבר שנים, אבל אפל ממשיכה בשלה ואותנו זה מתסכל.


iPhone X: כל המוסיף גורע


ישנן מספר דרכים להעיר את המכשיר: אפשר להרים אותו, נגיעה בודדת במסך או לחיצה על כפתור ההדלקה בצד ימין. הקונספט נחמד מאוד אבל מצאנו את עצמנו לא מעט פעמים נאבקים כדי להדליק את המכשיר כי התגובה של ההדלקה האוטומטית הייתה בו זמנית עם הלחיצה היזומה שלנו, בכך המסך נדלק ונכבה ונדלק ונכבה עד שוויתרנו ונתנו למכשיר לעשות את שלו, רק שיתן לנו לגשת למידע כבר.


אפשר לכבות התקנים דרך מרכז הבקרה אבל רק ליום אחד. מחר הם יופעלו מחדש, אלא אם תיגשו להגדרות ותכבו משם. אני יודע מה אתם חושבים, אולי לחיצה חזקה או ארוכה תפתח את ההגדרות ישירות משם, נשמע הגיוני נכון?


אחד הדברים שתיסכלנו אותנו במיוחד היה הסעיף הפעוט, המזערי של לשנות את הווליום של הצלצול. בכך, גילינו שכברירת מחדל, כפתורי הווליום לא שולטים בעוצמת הצלצולים או ההתראות, אלא רק בווליום השמע, אלא אם העברתם לשקט ואז לא שומעים דבר. הגדרה זו קיימת כברירת מחדל, וחשבנו שזה לא הגיוני עד לרמה שאיפסנו את המכשיר ובדקנו שוב, רק במקרה שאולי זה אנחנו, אבל אכן זה המצב. את ההגדרה הזו אפשר לשנות, כמו הרבה אופציות מעיקות אחרות, אך כך הטלפון מגיע ואין סיבה שניאלץ לחפש את הכפתור שיפתור אותנו מהעניין הזה.


iPhone X: כל המוסיף גורע


רוצים לכבות? לחיצה על כפתור ההדלקה \ כיבוי לא תעזור, לחיצה ארוכה עליו תפעיל דווקא את סירי. הפעם יש ללחוץ על אותו כפתור ועל ווליום מטה, רק אז תוכלו לכבות. במקביל, פונקציית צילום המסך גם השתנתה וכעת היא מתבצעת דרך כפתור הדלקה \ כיבוי + וווליום למעלה - צירוף נוראי שגרם לנו לבצע כל כך הרבה צילומי מסך מיותרים שכן, הכפתורים האלה נמצאים אחד מול השני במדויק, כך שהיד אוטומטית תופסת את הצד השני כדי להתנגד לכוח הלחיצה.


ייתכן ולא היינו מיחסים חשיבות מיוחדת לצילומי מסך מיותרים אילו הם היו נשארים על המכשיר בלבד. אך כל המדיה על כל גרסאותיה - צילומי מסך, תמונות וסרטוני וואטסאפ שקיבלתם, כל אלו נשמרות באותה תיקייה, כך ששירותי גיבוי למיניהם - כולל iCloud Photos, מתמלאים בחומר חסר תועלת, לוקחים נפח גלישה אם גיבוי כזה מאופשר, ומכלים את שטח אחסון חשבון ה-iCloud שמוגבל מאוד מראש.


אותו מנגנון גיבוי מובנה שנמצא בכל מכשיר אפל, מאפשר לכל מכשיר בתוך האקוסיסטם של החברה לתקשר עם השני בצורה מושלמת. לאף חברה אין מערכת אינטגרלית שכזו שמאפשרת מעבר מידע ומדיה בין מכשירים ללא מגע ופעולה ידנית - כל עוד אתם מוכנים לשלם.


iPhone X: כל המוסיף גורע


עם המכשיר תקבלו אפשרות להשתמש בחשבון iCloud עד לנפח של 5 גיגה, כשכל שטח נוסף יעלה לכם בתשלום חודשי. כך למשל עוד 50 גיגה בחודש יעלו לכם 3.90 שקל בחודש, ואם אתם חוששים חלילה לא תדעו איך להירשם, אל דאגה. בכל הזדמנות ולו הקטנה ביותר, אפל תשלח אליכם אימייל, ותעלה הודעות תחת עדכוני מערכת במכשיר שמזהירה מפני זה ששטח האחסון הולך להיגמר, ויש שתי אופציות, לפתוח את ההודעה מיד ולבחור חבילה קטנה או גדולה, או לבטל. אם עד כאן זה נשמע לכם סביר שהטלפון שרכשתם בכמעט 5000 שקל מנסה לעשות לכם אפסייל לתשלום חודשי בהודעות שיווקיות שאי אפשר לבטל אותן, אז כבר מאוחר מדי עבורכם. לנו זה לא נראה סביר, ומיד ביטלנו את אפשרות גיבוי התמונות לחשבון כך שיתפנה שטח האחסון. אפל נוקטת בגישת פייסבוק ולא מאפשרת לבטל מיידית, אלא מודיעה שיש לך 30 יום להתחרט ומשאירה את התמונות, אך מפנה את שטח האחסון.


לאחר כשבוע שוב התחלנו לקבל הודעות של שטח האחסון. נכנסו שוב לאותו תפריט וגילינו שבדרך פלא אפשרות גיבוי התמונות הופעלה מחדש, למרות שלא רצינו זאת. הטיימר שסופר לאחור את הימים המשיך לרוץ. מחמת הספק שאולי גמדי הגיבוי באו בלילה והפעילו את הפונקציה הזאת, ביטלנו אותה שוב בציפייה לראות כיצד נפח האחסון בענן חוזר להיות חצי מלא כפי שהיה לפני כן, רק שכעת ממלא את השטח הזה גיבוי מסתורי שלא היה קיים עד כה.


בין אם כל זה מכוון מראש או קרה אקראית רק לנו, עצם קיום הסיטואציה הלא סבירה הזאת שהטלפון משדל אתכם לבצע רכישות נוספות ולא משחרר עד שאתם או מוחקים מידע ששייך לכם או משלמים על עוד שטח אחסון, מספיקה עבורנו כדי להבין שמשהו כאן לא בנוי כמו שהוא צריך להיות.


פותחים עם הפנים

אחד החידושים הבולטים באייפון X הוא מצלמת ה-Face ID. הטכנולוגיה המהפכנית שכווצה לסלולר מאפשרת למכשיר לזהות המבנה הפיזי של הפנים שלכם, כך שלא ניתן לעבוד על אמצעי האבטחה באמצעות תמונה או דרך פסל, מכיוון שניתן לדרוש שתסיטו את מבטכם אל המכשיר כדי לפתוח. הרעיון הוא להימנע מפתיחה לא רצונית של המערכת.


הגדרת המערכת פשוטה מאוד והיא כוללת שתי סריקות של הפנים. בך אם יש אתם מרכיבים משקפיים, תוכלו לסרוק את עצמכם עמם ובלעדיהם, ואז תוכלו לפתוח את המכשיר בכל מצב. בתאוריה לפחות. 


iPhone X: כל המוסיף גורע


במהלך תקופת הניסיון גילינו שהמערכת עובדת היטב כל עוד אתם פותחים את המכשיר כפי שהמהנדסים של אפל דימינו. כלומר לא בשכיבה, לא במבט מעלה או מטה, לא עם הפנים מעוכות על הכרית ובכללי לא על הצד. כל עוד אתם מביטים מעט מטה וישירות אל המכשיר זה עובד היטב.


בבסיסה, מערכת ה-Face ID היא פתרון מושלם. לא עוד צריך לגעת בטלפון כדי לפתוח, מספיק להרים אותו ולהביט ושם זה נגמר. אך אפל החליטה שלהבדיל מכל מערכת ביומטרית אחרת בשוק, כאן לא מספיק לעבור את תהליך האימות כדי לגשת אל המידע, יש בנוסף גם להחליק את האצבע כדי לפתוח את המכשיר. הדרישה הזו מוסיפה פעולה מיותרת לתהליך הלא מהיר במיוחד גם ככה, דבר המוביל לשימוש מתסכל למדי.


וידאו FACE ID


היות ואין מערכת ביומטרית נוספת כגיבוי כמו שאפשר למצוא במכשירים אחרים, האופציה היחידה שאפשר ליפול אליה היא הקשת קוד, ובאפל החליטו שארבע ספרות זה לא מספיק בטוח ושינו את הדרישה לקוד בן 6 ספרות. תערמו אחד מעל השני מספיק מקרים שבהם הזיהוי לא עובד, ותוסיפו לזה את הצורך להקיש קוד ארוך שוב ושוב, ותקבלו חווית שימוש מאוד מתסכלת. ברגע שביטלנו את מנגנון האבטחה, השימוש הפך משמעותית יותר נעים, שכן עכשיו כבר לא עמד בפנינו מחסום מרגיז שנכשל אקראית.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

באייפון X ישנו מסך OLED בגודל 5.8 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה מאוד יוצאת דופן של 2436x1125 פיקסל. התמונה כמו בכל מסך OLED, איכותית להפליא. היא עשירה מאוד בצבעים, נוחה מאוד לקריאה וחדה ביותר. עם זאת, לא מדובר בתצוגה מלבנית רגילה, אלא במין צורה יוצאת דופן, בגלל החריץ שנמצא בחלקו העליון של המסך, שבתוכו נמצאים כל החיישנים.


iPhone X: כל המוסיף גורע


זה גורם לכך ששטח התצוגה הריאלי, זה משתמשים בו להצגת סרטונים - פעולה דיי נפוצה בסמארטפונים, היא משמעותית קטנה יותר משטח המסך כולו. באפליקציות תומכות כמו ביוטיוב, ניתן לעשות זום לתוך הווידאו כדי שימלא את שטח התצוגה, אך זה חותך את חלקו העליון והתחתון של הווידאו. נוסף על כך, אפליקציות שלא עודכנו ליחס התצוגה החדש של האייפון X, מוצגות כאילו היו על מכשיר אייפון 5, כלומר עם מלבנים שחורים עבים מעל ומתחת לתמונה, כך שלהיות חדשני לאו דווקא תמיד משתלם לצרכן.


מצלמות

באייפון X יש שתי מצלמות אחוריות המסוגלות לצלם תמונות בגודל 12 מגה פיקסל: אחת רחבה עם F/1.8 והצרה יותר שמתפקדת כעדשת זום X2 מכילה מפתח צמצם של F/2.4.


iPhone X: כל המוסיף גורע


איכות התמונות משתנה באופן טבעי בין תנאי התאורה, כשכול עוד התאורה טובה וטבעית, התמונות המתקבלות הן חדות, בעלות צבעים עשירים ונאות ביותר. פונקציית הפורטרט המוכרת של אפל עובדת מצוין, כל עוד אתם עוקבים אחר ההוראות. עומק השדה הרדוד שכל כך נעים לעין, נראה מצוין, כשהוא מתפקד מאוד בדומה למצלמה אמיתית, בכך מה שנמצא קרוב למצלמה הוא בפוקוס, וככל שהאובייקטים מתרחקים מהעדשה, כך הם מטושטשים יותר. זאת בזכות שתי העדשות שמאפשרות את האפקט הזה, ולעומת מכשירים שעושים זאת באמצעות עדשה אחת וחישוב מתמטי, שגורם לכך שרק האובייקט מקדימה יהיה בפוקוס וכל השאר יהיה מטושטש בצורה אחידה - דבר שנראה לא טבעי.


iPhone X: כל המוסיף גורע

iPhone X: כל המוסיף גורע

iPhone X: כל המוסיף גורע

iPhone X: כל המוסיף גורע

iPhone X: כל המוסיף גורע

iPhone X: כל המוסיף גורע

iPhone X: כל המוסיף גורע


צילום הווידאו גם הוא מוצלח מאוד, כשניתן לצלם 4K ב-60 פריים לשנייה אך בפורמט H.265 כך שהוא בעיקר עובד בצורה תקינה במכשיר, ואם תרצו לנגן אותו במקום אחר, יש לשתף אותו מתוך הטלפון דרך אחת האפליקציות, שכן בתהליך זה הפורמט מומר ל-H.264 לתאימות גבוהה יותר.


בצילום 4K ב-30 פריים לשנייה, אפשר לבצע זום בתמונה בצורה חלקה ביותר, ובתהליך זה תתבצע החלפה בין העדשה הרחבה לצרה בזמן אמת - החלפה שאפשר להבחין בה אם ממש מנסים, אך ב-4K ב-60 פריים לשנייה אין אפשרות כזאת ויש רק זום דיגיטלי.




באופן דיי עקבי המצלמה מצליחה לתפוס את הפוקוס בצורה תקינה ומספקת, אך לעיתים המצלמה מפספסת ומאבדת את האובייקט המרכזי בתמונה, מה שגורם לסרטונים שיכלו להיות מאוד מוצלחים, ללכת לפח. זה קרה לנו עם מטוס קל שטס מעלינו, כשברגע שהפסקנו לראות את הקרקע וראינו רק את המטוס כנגד השמיים, הפוקוס אבד, למרות ניסיונות חוזרים ונשנים שלנו להקיש על המטוס שכבר הפך לאובייקט משמעותי בפריים, הפוקוס חזר רק כששבנו לראות את המבנים שסביבנו.


המצלמה הקדמית סיפקה תוצאות בינוניות ומטה, עם טווח דינמי מזעזע. בכך, תמיד חלק מהתמונה יצא שרוף או חשוך, מה שהוביל לתמונות חסרות תועלת.


iPhone X: כל המוסיף גורע


הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
זום דיגיטלי מאפשר לקרב ולהרחיק את האובייקט באופן מלאכותי באמצעות תוכנה פנימית ולא באמצעים אופטיים. איכות התמונה נפגמת בשימוש בזום דיגיטלי והשימוש בו אינו מומלץ.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

המכשירים של אפל תמיד מכילים סוללה קטנה יותר בקיבולת משאר המכשירים המוכרים בשוק, אך באמצעות שילוב חכם של חומרה ותוכנה, הסוללה מסוגלת לספק זמן עבודה זהה למכשירים עם קיבולת גדולה יותר.


זמן הסוללה עבורנו השתנה מיום ליום. בכך יום אחד סיימנו עם 65% סוללה, יום אחר עם 73% והיה גם יום שנגמר ב-1 בלילה עם 80% סוללה. מהצד השני, אם ניווטנו דרך וויז כשהמסך דולק, הבלוטות' מחובר וה-GPS מכוון, הגענו לסוף היום עם בערך 50% סוללה, שזה עדיין מרשים מאוד.


iPhone X: כל המוסיף גורע


בעוד שהמכשיר מתחמם למדי בזמן שימוש, הוא גם מתקרר די מהר, וזמן הסוללה כאן מרשים מאוד, אפילו ביחס לשאר מוצרי החברה. עם זאת, כולנו יודעים שסוללה זה דבר שעובד טוב בשנה הראשונה ומשם היא דועכת, ולאור הסיפור האחרון שבו אפל מודה שהיא מאטה את המכשירים הישנים שלה, לא מן הנמנע שהיא תעשה זאת גם לאייפון X כשיגיע תורו, ועלות החלפת סוללה יכולה להיות גבוה במיוחד במכשיר יוצא הדופן הזה.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

התשובה הברורה ביותר לעמידות המכשיר נעוצה בצורה שהוא הגיע אלינו מאיידיגיטל. האייפון X הגיע ישירות עם קייס גומי עבה סביבו. כשהורדנו את הקייס כדי לחוש את המכשיר כפי שהוא, מצאנו שהוא נוטה להחליק מכף היד המאוד יבשה שלנו. למעשה, שיעור הפעמים שהוא החליק לנו מכף היד לעומת מכשירים אחרים מצופי זכוכית, היה כל כך גבוה, שהתחלנו לחשוש מלהחזיק אותו בכלל בלי אותו קייס.


iPhone X: כל המוסיף גורע


מצד שני, כל היוקרה, ההוד וההדר סביב המכשיר הזה, נעים סביב העובדה שהוא נראה ומרגיש פרימיום. ובכל זאת, כדי להימנע מסדקים ושברים, שכידוע, מסך שבור של האייפון X יעלה לכם לא פחות מ-2000 שקל כדי לתקן, יש לצפות אותו בפגוש רחב שוליים שמבטל את כל המראה היוקרתי.


האייפון X עמיד במים לפי תקן IP67 שאומר שהוא יכול להיות עד חצי שעה מתחת למים בעומק של מטר. זה גם אומר שאתם יכולים לצאת לגשם בבטחה או חלילה אם ייפול לשירותים ולא יסדק כתוצאה מהמכה, הוא צפוי לעמוד באיזה חוויות שאולי מחכות לו שם.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply