מסך בגודל 5.5 אינץ' בתצוגת IPS LCD וברזולוציה של 1080X2160 (יחס של 1:2) עם פיזור פיקסלים 442ppi היה טוב מאוד עבורנו. טווח הצבעים נהדר ולא זיהינו אפקט פיקסול אייקונים שראינו במסכים אחרים. גם התמונות שנצפו במכשיר היו חדות מאוד והתצוגה הבוהקת שהגיעה מהבהירות המקסימלית סיפקה כמה רגעים בולטים לטובה. מצד שני, לא הצלחנו לסמוך על חיישן התאורה האוטומטי ברגעי משבר, כשלא פעם כשל בניסיון לאתר את רמת הבהירות שתאמה לנו בסיטואציות שונות.
היחס הסימטרי המושלם של התצוגה מאפשר לחצות את המסך ולהציג שתי אפליקציות במקביל – כך למשל ניתן לצפות בווידאו בפייסבוק בזמן הקלדת שיחת ווטסאפ בחלון השני. השימושיות בכך אפקטיבית ויעילה מאוד ומקלה על כמה פעולות משרדיות שנדרשנו לבצע, כמו העתקת תוכן מהירה או עיון במסמך תוך ביצוע שינויים במסמך אחר במקביל, בהתאם להוראות שהופיעו בחלק העליון של המסך.
ומה לגבי הביצועים עצמם? במבחנים הסינטטיים של AnTuTu, שאמורים לתת מושג בדבר פוטנציאל יכולותיו הטכניות, ה-Q6 השיג את הציון האומלל 37,541 נקודות, תוצאה הנמוכה פי כמה מכמה וכמה מכשירים שעברו תחת ידינו באותה קטגוריה.
רגע לפני שנעבור לביצועים בשטח, נציץ בקרבי המכשיר: לטובת הרצת המערכת, המכשיר צויד במערכת השבבים של קוואלקום מדגם Snapdragon 435 בעלת מעבד מתומן ליבות במהירות 1.4 ג'יגה הרץ, לצד המעבד הגרפי Adreno 505 וזיכרון RAM בנפח GB3 שאמור לתמוך במעבד ולהצליח להריץ כמה משימות במקביל מבלי לגמגם.
המעבד המוכר, שפונה בעיקר לפלח השוק הנמוך/בינוני, התקשה מאוד במטלות מורכבות. תחילה שיחקנו בכותר המכוניות עטור הגרפיקה Asphalt 8: Airborne. קצב הפריימים פשוט צנח ולעומת מכשירים אחרים באותה רמת מחירים, ה-Q6 הציג חווית משחק נמוכה מאוד שלא מאפשרת ליהנות באמת. בעיה נוספת שגילינו תוך כדי המרוץ – היד נוטה להסתיר ממש את פתח הרמקול, תופעה שגורמת להחלשה משמעותית של הסאונד. שאר המטלות השגרתיות לא הוסיפו נקודות זכות – תפריטים רצו חלק אבל ניווט במפה החיה של Waze חושף זמני תגובה בעייתיים וגם עם אפליקציית נטפליקס חווינו כמה ניתוקים במהלך צפייה בסדרה, שלא התרחשו עם מכשירים מתחרים.
למשוואת הביצועים החלשים יש להוסיף את תופעת התחממות המכשיר – הסמארטפון נוטה "לבעור" בגב הפלסטיק, גם בזמן מטלות משרדיות כמו רצף קריאת מיילים, התעסקות ממושכת עם המצלמה ובמיוחד בזמן משחק.
מערכת ההפעלה
אנדרואיד מגיעה בגרסת 7.1.1 (Nougat) הישר מהאריזה והשבחים ל-LG שדאגו להטמיע במכשיר גרסה מתקדמת יחסית. לאחרונה גם דווח כי הגרסה הבאה, 8.0 Oreo, צפויה לתמוך בו כך שלמשתמשי ה-Q6 צפויים עדכונים עתידיים ואין חשש בזמן הקרוב מאי-קבלת עדכוני תוכנה, שכל כך מאפיינת מכשירי ביניים. בכל הנוגע לממשק עצמו, משתמשי עבר של LG יסתדרו ב- UI 5.0 מצוין – החל מסידור התפריטים, דרך המחוות הפופולרית ועד למצב הקריאה הנוחה, שמחליף את התצוגה בגוונים חמים ומאפשר לקרוא במכשיר בנוחות לפני השינה.
נפח האחסון הפנימי עומד על 32 גיגה ולמשתמשים שאוהבים את כל הקבצים שלהם במרחק תיקייה, ניתן להרחיב באמצעות MicroSD עד 256 גיגה נוספים – נתון שבהחלט יספיק לכל סוגי המשתמשים.
למרבה האכזבה, ובניגוד גמור לרוב המתחרות באותו טווח מחירים, אין ב-Q6 חיישן לזיהוי טביעת אצבע. כאמור, החלטה תמוהה מצד LG להתעלם מאחת המגמות הבולטות בעולם הסלולר שמשפיעה אפילו על שוק הביניים, וחבל שכך.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מקלט
רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.
תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.
תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.