חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי LG Q6 32GB
מותג: LG
גודל מסך: 5.5 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 32GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2017
Smartphone: סמארטפון
ערכת שבבים: Snapdragon 435
ציון WiseBuy
7.2
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
מנשה משה 11.03.21
אביב 08.12.18
משה 12.11.18
חוסין 16.06.18
Ravid 14.06.18
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG Q6 32GB

לירן עבדי | 10.09.2017
הטוב
  • תצוגת 1080p טובה ביחס יעיל של 1:2
  • צילומים טובים ביום
  • מערכת הפעלה 7.1.1 ישירות מהקופסה עם עדכון צפוי ל- 8.0 Oreo
הרע
  • ללא חיישן טביעת אצבע
  • ביצועי מערכת חלשים
  • כניסת MicroUSB ולא USB-C המהירה
  • חיי סוללה סבירים
בשורה התחתונה
בפעם המי-יודע-כמה, עוד סמארטפון של יצרנית מוכרת פונה לשוק הבינוני עם מפרט תואם לציפיות שלא מבטיח הרבה על הנייר, אבל תמורת תג מחיר נוח יותר, אמור להשתלם במשוואה הכוללת. אלא שגם כאן לא ניתן להתעלם מהאלטרנטיבות. אין ספק שה-Q6 יספק את המשתמש עם הדרישות הבסיסיות אך עלותו גבוהה מכמה סמארטפונים מצוינים שיעניקו יותר וידרשו פחות בעת התשלום. נראה כי מדובר בעוד מקרה של משוואת עלות-מול-תועלת, בו מכשיר מבית חברת סלולר מפורסמת נופל שדוד מול אופציות ראויות בשוק פי כמה. למי יתאים ה-Q6 בכל זאת? כנראה שרק אוהדי המותגים יעדיפו לשלם את הפרמיה הנוספת עבור המוניטין ותחושת האמינות שבאה עם פירמה בסדר גודל שכזה.
הקדמה
ה-LG Q6 הוא סמארטפון המיועד לשוק הביניים ולמעשה מכשיר הביכורים בסדרת Q החדשה, שאמורה ללוות את היצרנית מדרום קוריאה בתקופה הקרובה. במפרט ניתן למצוא מסך בגודל 5.5 אינץ' בתצוגת IPS LCD עם רזולוציית 1080p, מעבד Snapdragon 435, זיכרון RAM בנפח 3GB ונפח אחסון פנימי 32GB. באגף העדשות מצלמת 13 מגה פיקסל מאחור עם יכולת צילום וידאו ב-p1080 ו-5 מגה פיקסל מקדימה. מערכת ההפעלה מגיעה ישירות מהקופסה בגרסת 7.1.1 Nougat וסוללת 3,000 מיליאמפר אמורה להצליח להפעיל את המכשיר לפחות למשך יום שלם.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

איכות הספיקר ב-Q6 סבירה ביחס למעמדו, כלומר עוצמה מקסימלית בינונית למדי, מיקומו הפיזי טוב אך וודאי שאיכות הסאונד אינה מקבילה לרמת מכשירי הפרימיום ואפילו לא לכמה רמקולים של מתחרות מעולות באותה קטגוריה.


LG Q6: זה רק נשמע דומה


בכל הנוגע להוצאה וקבלת השיחה, הכל עובד כמקובל; הרמקול הפנימי מספק קול צלול וברור. לעיתים זיהינו איזשהו עיכוב של חצי שנייה מרגע הישמע הצלצול ועד שהתצוגה מתעוררת אך ניתן לייחס זאת למערכת ההפעלה שמשתהה לעיתים ובפועל לא מדובר באפקט שיכול להפריע, אם כי הוא מורגש.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

מסך בגודל 5.5 אינץ' בתצוגת IPS LCD וברזולוציה של 1080X2160 (יחס של 1:2) עם פיזור פיקסלים 442ppi היה טוב מאוד עבורנו. טווח הצבעים נהדר ולא זיהינו אפקט פיקסול אייקונים שראינו במסכים אחרים. גם התמונות שנצפו במכשיר היו חדות מאוד והתצוגה הבוהקת שהגיעה מהבהירות המקסימלית סיפקה כמה רגעים בולטים לטובה. מצד שני, לא הצלחנו לסמוך על חיישן התאורה האוטומטי ברגעי משבר, כשלא פעם כשל בניסיון לאתר את רמת הבהירות שתאמה לנו בסיטואציות שונות.


היחס הסימטרי המושלם של התצוגה מאפשר לחצות את המסך ולהציג שתי אפליקציות במקביל – כך למשל ניתן לצפות בווידאו בפייסבוק בזמן הקלדת שיחת ווטסאפ בחלון השני. השימושיות בכך אפקטיבית ויעילה מאוד ומקלה על כמה פעולות משרדיות שנדרשנו לבצע, כמו העתקת תוכן מהירה או עיון במסמך תוך ביצוע שינויים במסמך אחר במקביל, בהתאם להוראות שהופיעו בחלק העליון של המסך.

LG Q6: זה רק נשמע דומה

ומה לגבי הביצועים עצמם? במבחנים הסינטטיים של AnTuTu, שאמורים לתת מושג בדבר פוטנציאל יכולותיו הטכניות, ה-Q6 השיג את הציון האומלל 37,541 נקודות, תוצאה הנמוכה פי כמה מכמה וכמה מכשירים שעברו תחת ידינו באותה קטגוריה.
רגע לפני שנעבור לביצועים בשטח, נציץ בקרבי המכשיר: לטובת הרצת המערכת, המכשיר צויד במערכת השבבים של קוואלקום מדגם Snapdragon 435 בעלת מעבד מתומן ליבות במהירות 1.4 ג'יגה הרץ, לצד המעבד הגרפי Adreno 505 וזיכרון RAM בנפח GB3 שאמור לתמוך במעבד ולהצליח להריץ כמה משימות במקביל מבלי לגמגם.

המעבד המוכר, שפונה בעיקר לפלח השוק הנמוך/בינוני, התקשה מאוד במטלות מורכבות. תחילה שיחקנו בכותר המכוניות עטור הגרפיקה Asphalt 8: Airborne. קצב הפריימים פשוט צנח ולעומת מכשירים אחרים באותה רמת מחירים, ה-Q6 הציג חווית משחק נמוכה מאוד שלא מאפשרת ליהנות באמת. בעיה נוספת שגילינו תוך כדי המרוץ – היד נוטה להסתיר ממש את פתח הרמקול, תופעה שגורמת להחלשה משמעותית של הסאונד. שאר המטלות השגרתיות לא הוסיפו נקודות זכות – תפריטים רצו חלק אבל ניווט במפה החיה של Waze חושף זמני תגובה בעייתיים וגם עם אפליקציית נטפליקס חווינו כמה ניתוקים במהלך צפייה בסדרה, שלא התרחשו עם מכשירים מתחרים.

למשוואת הביצועים החלשים יש להוסיף את תופעת התחממות המכשיר – הסמארטפון נוטה "לבעור" בגב הפלסטיק, גם בזמן מטלות משרדיות כמו רצף קריאת מיילים, התעסקות ממושכת עם המצלמה ובמיוחד בזמן משחק.

מערכת ההפעלה אנדרואיד מגיעה בגרסת 7.1.1 (Nougat) הישר מהאריזה והשבחים ל-LG שדאגו להטמיע במכשיר גרסה מתקדמת יחסית. לאחרונה גם דווח כי הגרסה הבאה, 8.0 Oreo, צפויה לתמוך בו כך שלמשתמשי ה-Q6 צפויים עדכונים עתידיים ואין חשש בזמן הקרוב מאי-קבלת עדכוני תוכנה, שכל כך מאפיינת מכשירי ביניים. בכל הנוגע לממשק עצמו, משתמשי עבר של LG יסתדרו ב- UI 5.0 מצוין – החל מסידור התפריטים, דרך המחוות הפופולרית ועד למצב הקריאה הנוחה, שמחליף את התצוגה בגוונים חמים ומאפשר לקרוא במכשיר בנוחות לפני השינה.

נפח האחסון הפנימי עומד על 32 גיגה ולמשתמשים שאוהבים את כל הקבצים שלהם במרחק תיקייה, ניתן להרחיב באמצעות MicroSD עד 256 גיגה נוספים – נתון שבהחלט יספיק לכל סוגי המשתמשים.

למרבה האכזבה, ובניגוד גמור לרוב המתחרות באותו טווח מחירים, אין ב-Q6 חיישן לזיהוי טביעת אצבע. כאמור, החלטה תמוהה מצד LG להתעלם מאחת המגמות הבולטות בעולם הסלולר שמשפיעה אפילו על שוק הביניים, וחבל שכך.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

באגף העדשות ניתן למצוא מצלמת 13 מגה פיקסל מאחור עם יכולת צילום וידאו 1080P ב-30 פריימים בשנייה ומצלמה קדמית עם 5 פיקסל בזווית רחבה. פתחנו בצילומי יום שגרתיים שהיו חיוורים אך בפועל מאוד נאמנים למקור, נטולי טיפולי קוסמטיקה ותיקוני צבע מלאכותיים של מעבדי תמונה טיפוסיים של מתחרות. חלק ייראו זאת כחיסרון אך העדפנו לראות זאת כיתרון מאחר ותמיד ניתן לבצע תיקוני צבע, בין אם זה דרך פילטרים או בשינוי ידני של הערכים.


גם ברצף צילומים בבית הופתענו לטובה, כאשר ה- Q6 הפיק תמונות מעולות, עם חדות שאמנם טעונה שיפור אך את השאר אהבנו: הצבעים מדויקים, המיקוד עבד ברגע והתאורה בסביבה נוצלה כראוי. בניסיון לקחת צילום מאקרו חד ומפורט, הביצועים עלו בתוהו וחלק רחב מדי בתמונה היה מטושטש לחלוטין. במבחן הסלפי קיבלנו תמונה שאינה בוהקת מדי, עם רווית צבעים מעולה וצבע גוף אמיתי שלעיתים היה אנמי אבל לא משהו שפילטר אינסגטרמי לא יכול לפתור.

בצילומי הלילה התגלה חסרונה הגדול של העדשה, כשניצלה יותר מדי את התאורה המלאכותית והצהיבה את התמונה בצורה מאוד חובבנית. אלמנטים רחוקים יותר נעטפו בצבעי שחור גסים בחסות החשיכה וניסיון להשיג תמונה חדה היה ממש עניין של מזל.

עברנו לצילום וידאו ברזולוציה 1080P ב-30 פריימים בשנייה. כנראה בניסיון המלאכותי לחדד את התמונה, ה- Q6 סיפק וידאו מגורען מאוד, עם צבעים מרוחים בזמן תנועה שלא מאפשרים לצפות בסרטון בצורה נוחה. התמונה לפחות הייתה יציבה יחסית וגם המיקוד ידע להתמודד היטב עם אובייקטים ממרחקים שונים. בלילה המצב החמיר: הצבעים נמרחו שוב ואף יותר במהלך תנועה. גם חיישן המיקוד החל לדרוש מאתנו שליטה ידנית תמידית וגם השוליים השחורים שהופיעו בצדי הסרטון לא תרמו לאיכות הווידאו הנמוכה שיודע להציע ה-Q6.

תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

סוללת 3,000 מיליאמפר בלתי ניתנת לשליפה הוטמעה מאחור, הנטענת בחיבור MicroUSB, בזמן שלא מעט מתחרות באותה קטגוריה כבר עבור לחיבור USB-C המהיר יותר.


ה- Q6 לא הפתיעה בחיי סוללה מרשימים מדי וקיבלנו בדיוק מה שציפינו לו: בשימוש רגיל, הסוללה עבדה טוב ובקלות ניתן לצלוח את סוף היום עם לפחות 30-40% סוללה. אלא שברגע שמצרפים ליום משימות מעט יותר מתקדמות, הסוללות מתגלה בחולשתה הברורה וממש מתקשה לעבוד אחרי סביבות שעות הערב. בדומה לסמארטפונים ברמת הביניים, טעינה מלאה ניתן להשיג בתוך שעתיים טעינה בערך.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

הגנת Corning Gorilla Glass 3 שולבה במסך, אשר אמורה למנוע שריטות ולהתמודד מול מכות יבשות במסך, בגדר הסביר כמובן. מסגרת גוף ה-Q6 מצופה אלומיניום אך הגב העשוי פלסטיק מקנה תחושה מאוד זולה ולא פחות גרוע, הוא ממש מגנט לטביעות אצבע מכוערות שעלולות להפריע למשתמשים אובססיביים לניקיון ונראות המכשיר שלהם.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply