מסך בגודל 5.2 בתצוגת Super AMOLED המהוללת מצליחה לגרוף שבחים, תודות לגווני שחור עמוקים ואמיתיים. הורסת את החגיגה תצוגת 720p שמשום מה עדיין לוקחת חלק פעיל בסוף שנת 2017, כשרוב מכשירי הפרימיום עברו לתצוגת 2K ומעלה ואפילו מכשירי הביניים כבר יודעים להציג רזולוציה של 1080p. אין מדובר רק בנתון טכני סתמי שיצרניות אוהבות לנופף בו וב-J5 Pro ה"שנמוך" מורגש היטב; מדובר באייקונים מפוקסלים, סרטוני יוטיוב לא חדים מספיק ופשוט חווית שימוש שהחזירה אותנו כמה שנים אחורה.
לפחות בהירות המסך טובה מאוד ולא הייתה לנו שום בעיה לקרוא תחת השמש. בחנו את רמות הלבן וגם כאן הופתענו לטובה; שום מסכים בגווני אפור/לבן זוהו אלא ממש לבן אמיתי ובוהק כנדרש. על חיישן התאורה האוטומטי התקשינו לסמוך, בשל זיופים חוזרים ונשנים. ביום מרובה פגישות לא הייתה לנו אופציה אחרת אלא להגביר את בהירות המסך עד הסוף, אחרי שהחיישן לא ידע תמיד להגביר את הבהירות ולהתנגד לשמש הקופחת.
ביצועי התוכנה של ה-J5 Pro לא טובים במיוחד, בלשון המעטה. במבחני AnTuTu קיבלנו את הציון 46,157 נקודות והמציאות לא הראתה אחרת: קריסות תוכנות כבדות ומסכים קפואים היו עניין שבשגרה. שיטוט שגרתי בתפריטים ברוב הזמן עבד חלק, אם כי די מהר מורגש מתי המכשיר מריץ עוד פעולה במקביל ברגע, לפי השיהוקים הקלים במעבר בין מסכים. לפחות זכינו לקבל מערכת הפעלה
אנדרואיד בגרסת 7.0 (Nougat), עטופה בממשק המפורסם של היצרנית, אשר יגרום למשתמשי סמסונג להרגיש מיד בבית.
הפעלנו עליו את המשחק Asphalt 8: Airborne, שלמרבה ההפתעה לא אכזב – קיבלנו מסכי טעינה מהירים, עם חווית משחק חלקה יחסית, עד כמה שמכשיר הפונה לשוק הנמוך/ביניים יכול לספק. ביצועי הגרפיקה היו רחוקים מלהרשים אבל לפחות הצלחנו לשחק עם לא יותר מדי הפרעות. עוד לזכותו של ה-J5 Pro ייאמר שהוא אמנם מתחמם בדומה לשאר הסמארטפונים ברמתו, אך העניין מורגש בעיקר באזור העדשות וגבו נותר נעים למגע ולא מונע להמשיך לשחק.
ומה לגבי חיישן טביעת אצבע, שהחל אט-אט להיכנס גם לדגמי הביניים? למרבה ההפתעה, החיישן שממוקם במקש הבית עבד מעל למצופה; מהירות זיהוי האצבע שלנו הייתה מהירה מאוד ויכלה להיות מושלמת אילולא היינו צריכים להדליק קודם את המכשיר כדי שהחיישן ידע לסרוק את האצבע. בכל מקרה מדובר בתכונה שעובדת נהדר וכל הכבוד לסמסונג שלא התפתו לצייד את ה- J5 Proבחיישן בינוני, רק כדי לצאת לידי חובה.
בעידן של מערכות הפעלה מגושמות ואפליקציות שלא מפסיקות לדרוש עוד ועוד נפח אחסון, מאכזב לגלות שב- J5 Pro יש רק 16GB לטובת המשתמש, כשבפועל 7.5GB מהם נלקחו לטובת מערכת ההפעלה ושאר אפליקציות. שמחנו לגלות כי לפחות ניתן להרחיב את הזיכרון באמצעות כרטיס MicroSD, אם כי האחסון המובנה אינו מיישר קו עם מתחרות באותו טווח מחירים שמציעות לפחות 32GB כרכיב בלתי נפרד מהמכשיר.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.