סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus 5 64GB וואן פלוס
- המעבד המהיר ביותר כרגע בשוק
- זיכרון 6GB לריבוי משימות
- ממשק Oxygen נקי שעובד חלק
- חיישן טביעות אצבע מצוין
- חיי סוללה מעולים
- ספיקר בינוני
- תצוגת 1080p בלבד
- ללא עמידות כלשהי למים
- תג מחיר גבוה מקודמיו
לצד מצלמה שסיפקה אותנו ברוב הזמן וסוללה שהפתיעה לטובה, OnePlus 5 הוא אחד ממכשירי הדגל המפתיעים שפגשנו לאחרונה ונכון לרגע זה, מבין המובילים שבהם, אם לא הטוב מכולם.
היצרנית הסינית הצעירה שצוברת לה קהל מעריצים ברחבי העולם משיקה את ה-OnePlus 5, סמארטפון הדגל החדש ויורשו של ה-OnePlus 3T. במפרט הטכני ניתן למצוא מסך בגודל 5.5 אינץ' בתצוגת 1080p עם מסך Optic AMOLED שצויד בהגנת Gorilla Glass 5. על עיבוד הנתונים אחראית מערכת השבבים Snapdragon 835, נתמכת על ידי זיכרון RAM בנפח 6GB ובאחסון הפנימי ניתן למצוא 64GB. צמד עדשות ניתן למצוא מאחור, אחת ברזולוציית 16 מגה פיקסל והשנייה עם 20 מגה פיקסל, עם יכולת צילום ב- 2160p. מקדימה, עדשת 16 מגה פיקסל.
חיישן טביעת אצבע משולב מקדימה ומערכת ההפעלה מגיעה הישר מהקופסא בגרסת 7.1.1 (Nougat), מחוזקת בממשק Oxygen 4.5.8 מבית היצרנית. הסוללה מגיעה בנפח 3300 מיליאמפר והמכשיר מגיע בצבעי Slate Gray ו-Midnight Black, שאותו קיבלנו לבדיקה.
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)שיחות יוצאות ונכנסות התבצעו ללא שום בעיה, תודות לרמקול פנימי שסיפק צליל נקי וברור מהצד השני. הספיקר הממוקם בתחתית המכשיר, לצד שקע המטען, סיפק סאונד עוצמתי ואיכותי מאוד, אם כי העדפנו להימנע מלהגיע לעוצמת המקסימלית, כשצלילים צורמים החלו להופיע.
גם בזמן משחק העדפנו לחבר את האוזניות האישיות מאשר להסתפק ברמקול ששולב ב-OnePlus. איכות השמע באוזניות מסתכמת בבינונית ותו לא – תוצאה שלא שמחנו לקבל ממכשיר דגל.

נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)גם אם לא ניחנתם בידיים גדולות, ה-OnePlus 5 נוח לתפעול ביד אחת. מידותיו, 154.2 מ"מ גובה ו-74.1 מ"מ רוחב, מזכירות לא מעט את המתחרות ועוביו, 7.3 מ"מ, נוח מאוד. גם משקלו, 153 גרם, צנוע יחסית ואין תחושה של מכשיר כבד ביד בעת השימוש. גבו עשוי אלומיניום קשיח המונע החלקות לא רצויות, נעים למגע ובניגוד למשטח זכוכית - לא סופח טביעות אצבע. מראהו הכללי של המכשיר משדר פרימיום; פינות מעוגלות אך לא מדי, זוג מצלמות בקצה כרמז להשראה שנלקחה מסמארטפון מפורסם פי כמה ומקשים יציבים במקומם.




צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)היצרנית מסין מציעה מאחור צמד מצלמות; האחת בעלת 16 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אלקטרוני ומפתח צמצם f/1.7 והשנייה בעלת 20 מגה פיקסל ומפתח צמצם f/2.6. יכולות הוידאו הבולטות עומדות על 4K ב-30 פריימים בשנייה, Full-HD ב-60 פריימים בשנייה ו-720p ב-120 פריימים בשנייה. מקדימה מצלמת 16 מגה פיקסל שצוידה גם היא במייצב תמונה אלקטרוני.

משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)למרבה ההפתעה, ה-OnePlus 5 צויד בסוללת 3300 מיליאמפר הקטנה במעט מנפחה של זו שהופיעה בדגם שלפניה,ה-OnePlus 3T. כנראה תודות ליעילות מעבד ה- Snapdragon 835, ה- OnePlus 5 הצליח לשרוד יום שלם עמוס במשימות בקלות מרשימה, עם 58% סוללה לקראת שעות הערב המאוחרות. בסופ"ש, כשהמכשיר נח ולא קיבל יותר מדי התראות, תיעדנו בסוף היום 82% סוללה, כאשר רק באותו בוקר הטענו אותו בפעם האחרונה. חיי הסוללה של ה- OnePlus 5 מעולים בשימוש תובעני ומרשימים אף יותר בשימוש סביר – כאמור, את התוצאות המצוינות ניתן לזקוף לזכות ניצול חכם בחיי הסוללה ומסך ברזולוציית Full-HD בלבד, שאינו מכביד מדי על הסוללה.

עמידות
(10% מהציון הסופי)בניגוד למכשירי דגל רבים, מאכזב לגלות שהמכשיר לא צויד בשום רמת אטימות IP, כלומר עמידות כלשהי בפני נזקי אבק ומים. מדובר בתכונה ששולבה בלא מעט מכשירים פרימיום שהושקו לאחרונה כמו LG G6 או Samsung Galaxy S8, וחבל שהיא נעדרת כאן. המסך צויד בהגנה המפורסמת Gorilla Glass 5 מבית קורנינג שאמורה למנוע שריטות, ובאשר לגוף המכשיר – מכיוון שגבו עשוי אלומיניום, הוא צפוי להצליח לספוג מעט יותר חבטות קלות מאשר גב עשוי זכוכית.
חשוב לציין שבמהלך הסקירה המכשיר נשמט מידינו פעם אחת מגובה 25 ס"מ בערך ונפל בדיוק על הפינה השמאלית בקצה העליון של המכשיר. למרות הרעש המאיים, זיהינו רק שפשוף קטן במקום הפגיעה והמכשיר התנהג כרגיל.