סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Mi6 128GB שיאומי
- ביצועים מהירים ביותר
- 6GB זיכרון, ניהול יישומים מעולה
- מצלמה טובה עם זום X2
- קורא טביעות אצבע מהיר ומדויק
- מבנה יוקרתי, מוקפד וארגונומי
- עינית IR
- ניהול הרשאות מסובך ומכביד
- חיי סוללה בינוניים בלבד
- כבד (170 גרם), מבנה חלקלק
- זוג רמקולים, אבל מונופוניים ובאיכות בינונית
- אין כניסת אוזניות 3.5 מ"מ
מעריצי המותג שיאומי בישראל, ויש הרבה כאלה, יכולים למצוא כעת את מבוקשם גם בעולם מכשירי הפרימיום עם סמארטפון מוצלח במחיר שפוי, רק כדאי להצטייד באוזניות Bluetooth ובסוללה ניידת חזקה.
הקהל הישראלי למד להכיר את המותג Xiaomi דרך מכשירי הביניים הפופולאריים להפליא, ובראשם ה-Redmi Note 4 שזכה אצלנו בממקום הראשון בבדיקה השוואתית שערכנו מול מכשירים ברמתו. פחות מוכרת בישראל סדרת הדגם של החברה הסינית, שנקראת בפשטות Mi. הדגם החדש בסדרה, Mi 6, הושק באפריל 2017 ועדיין לא הגיע לישראל באופן רשמי, אבל כבר זמין בחנויות שונות בייבוא מקביל. אנחנו קיבלנו אותו לבדיקה מהחנות הסינית GearBest.
שיאומי עשתה שינויים משמעותיים ב-Mi6 בהשוואה לדגם Mi5 של שנה שעברה, אותו בדקנו (ולא התרשמנו במיוחד). המכשיר גדל מעט בממדיו ובעיקר במשקלו - שזינק מ-129 גרם לכ-170 גרם. המסך נשאר בגודל 5.15 אינטש ברזולוציית Full HD, אבל כל השאר שופר ללא הכר. המכשיר מצויד בפלטפורמת העיבוד החזקה ביותר כרגע, Snapdragon 835 עם זיכרון RAM של 6GB ונפח אחסון של 64GB/128GB. עוד כולל ה-Mi 6 מערך צילום כפול עם זום X2 ומייצב אופטי, סוללת 3550mAh עם טעינה מהירה, עינית IR ועמידות לנתזי מים.
המכשיר מגיע בצבעים שחור, כחול או לבן (יש גם גרסה קרמית יקרה וכבדה יותר). מערכת ההפעלה היא אנדרואיד נוגט 7.1.1 העדכנית, שמעליה ממשק MIUI 8.2.
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)כמו ב-Huawei Mate 9 Pro שבדקנו לא מכבר, גם ה-Mi 6 מצויד בזוג רמקולים בתצורה דומה: רמקול ראשי בתחתית המכשיר, ורמקול עזר באפרכסת. עם זאת, בעוד שבמכשיר של וואווי כאשר מסובבים את המכשיר למצב אופקי הרמקולים הופכים לסטריאופוניים ומחלקים ביניהם את הצלילים בשני ערוצי סטריאו נפרדים, כאן הסאונד הוא מונופוני ושני הרמקולים מוציאים את אותו ערוץ.
איכות השמע מהרמקולים סבירה ומעלה, אך לא מעולה. הצליל עוצמתי אמנם, אבל לא עמוק או חד במיוחד ובסך הכל לא מאוד מרשים. בנוסף, למרות שהרמקולים בהחלט מסוגלים לווליום גבוה, דווקא בהשמעת התראות שונות הצליל חלש (במיוחד שמנו לב לכך בהתראות על הודעות באפליקציית Facebook Messenger). נראה שלמכשיר לוקח מעט זמן "להתניע" את הרמקולים ממצב שינה ולכן תחילת הצליל נשמעת חלשה, בעוד שכשהמכשיר פועל הצליל נשמע בווליום המרבי. מדובר בתכונה מעצבנת למדי שנתקלנו בה במכשירים סיניים אחרים בעבר.
שיאומי מי 6 תומך אמנם ב-Bluetooth 5.0, אבל להבדיל מה-Samsung Galaxy S8, לא מצאנו אפשרות להזרים את השמע לשני מכשירים שונים - אחת התכונות הבולטות של התקן החדש. מעבר לכך החיבור לאוזניות ולמערכת השמע ברכב התבצע באופן חלק אצלנו, וטוב שכך משום ששיאומי הולכת בעקבות אפל והחסירה שקע אוזניות במכשיר הזה. בערכה תקבל מתאם קטן מ-USB-C לשקע 3.5 מ"מ, אבל מי רוצה להיסחב עם מתאמים? כשחיברנו בכל זאת זוג אוזניות איכותיות דרך המתאם, קיבלנו סאונד מצוין ועוצמה גבוהה מאוד. לפחות זה.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)שיאומי דבקה גם בדור הנוכחי באותה בחירת חומרים כמו מכשיר הדגם הקודם שלה, ה-Mi5; גם מכשיר הדגל של 2017 בנוי מזכוכית קדמית ואחורית שחבוקות על ידי מסגרת מתכת. עם זאת, העיצוב בדגם החדש מרשים הרבה יותר לטעמנו, והוא גם נוח להפליא בכף היד בזכות הקוים המתעגלים והחיבור ההרמוני שלהם למסגרת המתכתית. להבדיל מה-Mi5 ששקל 129 גרם בלבד, ה-Mi6 הלך לקיצוניות השנייה והוא שוקל כ170 גרם - בהחלט סמארטפון כבד ביחס לגודל המסך שלו. חשוב לציין שגימור הזכוכית הקמורה אולי יפהפה, אבל הוא גם גורם למכשיר להיות חלקלק ביותר. טוב ששיאומי טרחה לצרף נרתיק סיליקון דקיק שמשפר מאוד את האחיזה ולא מגדיל כמעט את ממדי המכשיר.
חזיתו של ה-Mi6 גנרית לגמרי, ובקלות אפשר להתבלבל בינו לבין ה-OnePlus 5 החדש. מתחת למסך יש כפתור בית - יותר נכון מקש מגע שקוע, שכן הוא אינו נלחץ. מקש הבית משלב בתוכו קורא טביעות אצבע מהיר ומדויק להפליא; לא זכור לנו שפספסנו אפילו פעם אחת. הוא מגיב במהירות הבזק ומדליק את המכשיר ללא מסך הנעילה; תענוג אמיתי להשתמש בו. גם ככפתור בית הוא מתפקד היטב, לא עמוק או רדוד מדי ומגיב ברטט מדויק.
לצדדיו של מקש הבית נמצאים זוג מקשי מגע שמסומנים בנקודה מוארת ומגיבים ברטט למגע. שיאומי מאפשרת לכם לבחור איזה מהמקשים ישמש לחזרה ואיזה ישמש כתפריט היישומים האחרונים, ובנוסף ניתן להגדיר פעולה נוספת בלחיצה ארוכה לכל אחד מהם מרשימה מצומצת של אפשרויות. למרבה הצער, חזרה ליישום הפעיל האחרון אינה אחת מהאופציות הזמינות, לא בלחיצה ארוכה ולא בלחיצה כפולה - למרות שפיצ'ר זה מובנה כבר באנדרואיד נוגט המותקנת במכשיר. עדכון: בגרסת הבטא של MIUI 9, ששוחררה לאחרונה על ידי החברה, ניתן לדפדף בין היישומים האחרונים בהקשה כפולה על המקש השמאלי.
בצלע הימנית של המכשיר נמצאים לחצן ההפעלה ומעליו מקש הווליום הכפול; שניהם מתכתיים, בגודל הנכון ובעלי תגובה טובה ללחיצה. המגירה לזוג כרטיסי ה-Nano-SIM ממוקמת על הצלע השמאלית של המכשיר, ובתחתית - שקע הטעינה מסוג USB-C, שמשמש גם כחיבור אודיו דיגיטלי (לאביזרים תומכים או באמצעות המתאם המצורף בערכה).
Xiaomi Mi 6 מצויד במסך IPS בגודל 5.15 אינטש וברזולוציית Full HD. מדובר אולי בנתונים לא מאוד מרשימים על הנייר, לפחות בהשוואה למסך ה-2K של Galaxy S8 ומכשירי דגל אחרים, אבל למעשה זהו מסך מרשים ואיכותי מאוד שמציג צבעים טבעיים וחדות גבוהה. יתרונו הבולט הוא בעוצמת התאורה הפנטסטית שלו, שמגיעה ל-600nit - הרבה מעל מרבית המתחרים, מה שמקנה לו תצוגה טובה באור יום. מהצד השני, המסך מסוגל להחשיך את עצמו עד ל-1nit, כך שבחושך תוכלו להחליש את העוצמה למינימום כדי לא להפריע לעיניים. כמקובל כיום, שיאומי הוסיפה "מצב קריאה" שמנטרל את אורכי-הגל הכחולים שמפריעים לשינה, ומאפשרת לתזמן את המצב הזה אוטומטית.
פלטפורמת העיבוד ב-Xiaomi Mi 6 היא הפלטפורמה העוצמתית ביותר בעולם נכון לכתיבת שורות אלה - Snapdragon 835 עם מעבד בעל 8 ליבות, 4 במהירות שעון של 2.45GHz ו-4 במהירות 1.9GHz; וכן עם המאיץ הגרפי Adrenoo 540. לכך מתווסף זיכרון RAM בנפח נדיב של 6GB.
יצא לנו כבר לבדוק מכשירים עם מפרטים עוצמתיים שלא הרגישו לנו מהירים במיוחד (גלקסי S8, אנחנו מסתכלים עליך) או מכשירים עם 6GB זיכרון שלא בדיוק מנצלים אותו כהלכה (אהמ אהמ, Huawei Mate 9 Pro). למרבה השמחה, Mi 6 מנהל היטב גם את המעבד וגם את הזיכרון, ומעניק חווית ביצועים יוצאת מן הכלל. זה כנראה מכשיר האנדרואיד המהיר ביותר שיצא לנו להשתמש בו אי פעם: כל יישום נפתח כהרף עין, כל בקשה נענית מיד, אין שום עיכוב בשום מקום. יתרה מזאת, המכשיר מנהל היטב את הזיכרון ולמעשה משאיר את היישומים שנפתחו בהמתנה, כך שבפעם הבאה שתחזרו אליהם לא תצטרכו להמתין שהם ייטענו מחדש. הדבר מזכיר במידה רבה את האופן שבו אתם יכולים למזער או להגדיל תוכנה ב-Windows, מבלי לסגור אותה באמת; גם כאן, חזרה ליישום מתבצעת בצורה מידית ובלי שום המתנה, והוא ממתין לכם היכן שהשארתם אותו. תענוג.
אם ציוני ביצועים סינטטיים חשובים לכם, תשמחו לדעת שהמכשיר קיבל מעל 142 אלף נקודות במבחן של AnTuTu.
מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 7.1.1, אבל אין סיכוי שתזהו אותה מתחת כל ה-MIUI שמעליה. למי שלא מכיר, MIUI הוא ממשק עצמאי של שיאומי שמתבסס אמנם על אנדרואיד, אבל רחוק מאוד ממנו ברוחו וכולל פונקציות עצמאיות רבות. הממשק הזה וותיק מאוד וצבר מליוני מעריצים (חלקם חילצו אותו ויצרו גרסאות מותאומות שלו למכשירים אחרים), והוא אכן רב זכויות ופונקציות - אבל לא חף מבאגים ובעיות שלא הולמות את הוותק שלו. נציין שהמכשיר שבדקנו הגיע עם ה-ROM הגלובלי, כלומר לא גרסה סינית מקומית, והוא קיבל אצלנו עדכון גרסה OTA במהלך ימי הבדיקה.
ממשק ראשי ועיצוב: MIUI עשתה כברת דרך מהימים שהיתה העתק של מערכת ההפעלה iOS של אפל, ועם הזמן יצרה לעצמה שפה ויזואלית מובחנת ומוצלחת משלה. כעדות הסינים, מסכי הבית מאכלסים בתוכם את כל צלמיות היישומים, ללא מגירת אפליקציות נפרדת, ובפריסה של 4 איקונים בשורה בלבד - חסרה לנו מאוד האפשרות לפרוס 5 אייקונים בשורה.
מסך הנעילה מסוגל להחליף עצמאית את תמונת הרקע, ומאפשר להציג שני קיצורי דרך ליישומים שתבחרו. וילון ההתראות מאחד בתוכו את מתגי השליטה השונים, מחוון בהירות המסך וההתראות עצמן, אם כי בתפריט תוכלו להפריד ביניהם לשני מסכים נפרדים. ההתראות עצמן מגיעות בצורת אייקונים צבעוניים למרבה הצער, במקום הייצוג המופשט והמונוכרומטי שבדרך כלל מופיע בהתראות של מכשירי אנדרואיד אחרים, מה שיוצר מראה מצועצע וגם קשה לאבחנה.
הגדרות ופיצ'רים: שיאומי מאפשרת למשתמש התאמה אישית נרחבת למדי של הממשקים השונים. על קצה המזלג: תפריט התצוגה מאפשר לכם להפעיל פיצ'ר של הדלקת המסך בהקשה כפולה; תפריט ההתראות מאפשר להגדיר בדיוק איזה סוג התראה תרצו לקבל עבור כל יישום (רטט, צליל, הודעה קופצת, נורית חיווי וכו'); ניתן להפעיל צילום מסך מהיר בהחלקת 3 אצבעות על גבי המסך; אפשר לנעול יישומים ספציפיים בסיסמה או בטביעת אצבע ועוד.
יישומים ותכונות מיוחדות: מעבר לפיצ'רים הסטנדרטיים, Mi 6 כולל כמה תכונות ששווה להתעכב עליהן. שיאומי מבינה שמשתמש אחד עשוי לרצות לנהל את היישומים שלו בשני מקומות נפרדים או אף לשכפל אותם, והיא מאפשרת זו בשתי רמות. ראשית, תוכלו לנהל שני שטחים נפרדים - בכל אחד יהיו יישומים שונים, קבצים נפרדים בגלקיה וכדומה, כמו שני מכשירים שונים. שנית, תוכלו לשכפל אפליקציות כשכל אחת מהן תשתמש בחשבון אחר - למשל פייסבוק או ווטסאפ לשני משתמשים שונים במכשיר אחד.
למרות הסטיגמה על מכשירים סיניים, המכשיר שקיבלנו היה נקי מתוכנות מיותרות ומכבידות. מערכת ההפעלה כללה מספר אפליקציות מבית שיאומי, כולל יעילות ונוחות לתפעול (יומן, דוא"ל, ניהול אבטחה וניקיון, מזג אוויר וכדומה).
לצד החוזקות של הממשק יש לו גם חולשות, חלקן נראות כמו באגים. כך למשל התקלה שמנעה מאיתנו אפשרות לבחור צליל מותאם אישית להודעות ווטסאפ - הסאונד פשוט לא הושמע. רק כשבחרנו בצליל ברירת המחדל של ההודעות שהוגדר במכשיר, הצלחנו לקבל התראה קולית על הודעות (אבל לא ידענו להבדיל בין ההתראות של היישומים השונים). בחלק מהאפליקציות, שורת ההתראות הופכת ללבנה ואז לא ניתן לקרוא את המידע שעליה שגם הוא לבן. מדובר בתקלות יחסית זניחות, אבל הן קיימות.
לסיום נזכיר את מנגנון ערכות הנושא הענק של שיאומי, שמאפשר לכם להוריד ולהתקין אינסוף ערכות נושא שמשנות לחלוטין את עיצוב הממשק - מהאייקונים בעמודי הבית ועד תפריט ההגדרות, החייגן ווילון ההתראות. לשם השעשוע, אנחנו הורדנו ערכת נושא שמחקה באופן די מדויק את הממשק של Galaxy S8, כולל האייקונים הצבעוניים והשעון האנכי במסך הנעילה.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)Xiaomi Mi 6 מצויד במערך צילום כפול, פורמט אופנתי מאוד בשנה האחרונה. בדומה ל-iPhone 7 Plus, גם כאן המערך משמש להוספת זום X2, כלומר עדשה אחת רחבה והשנייה "טלפוטו" כך שבמעבר בין השתיים מתקבלת הכפלה שלי פי 2 ללא איבוד האיכות. המצלמה מפיקה תמונות ברזולוציית 12 מגה פיקסל, כאשר העדשה הראשית כוללת צמצם f/1.8 בזווית של 28 מ"מ, והשנייה כוללת צמצם f/2.8 בזווית של 52 מ"מ.
איכות צילום הסטילס של ה-Mi6 נעה בין טובה מאוד למצוינת, במיוחד באור יום. תמונות שצילמנו בעדשה הראשית בתאורה טובה יצאו מפורטות מאוד, חדות בכל קצות הפריים, בעלות צבעים עשירים ורמת רעש נמוכה. עיבוד התמונה נראה בוגר ונעים לעין, ואין תופעות של חידוד יתר או מראה מלאכותי. הטווח הדינמי צר יחסית ואזורים כהים בסצנות עם ניגודיות גבוהה נוטים להיות כהים מדי, אבל במצב HDR אותה תמונה יוצאת מאוזנת וחשופה היטב. חבל שאין מצב HDR אוטומטי שלוקח פיקוד ומשפר לבד את התמונות בעת הצורך, במיוחד לאור העובדה שהמעבר העוצמתי במכשיר יכול היה לבצע את המשימה ללא כל מאמץ.
צילום באמצעות עדשת הטלפוטו מורידה את איכות התמונה כמעט בכל המקרים. הצמצם הסגור יותר מחייב את המצלמה במקרים רבים להעלות ISO כדי לקלוט את האור הדרוש, מה שבהתאם מגדיל את כמות הרעש ומפחית את הפירוט בתמונה. עם זאת, בתנאי אור טובים הצלחנו לקבל תמונות טובות מאוד גם עם העדשה המשנית - לא חדות כמו שהעדשה הראשית מסוגלת לספק, אבל בהחלט עדיפות פי מאה על הגדלה דיגיטלית.
צילום בתוך הבית הניב תמנוות באיכות בינונית בלבד. המייצב האופטי לא מאוד יעיל, ובערכי ISO גבוה התמונות מאבדות פירוט וחדות ונראות מלאכותיות בהגדלה ל-100%.
לפניכם כמה תמונות הממחישות את איכות התמונות שמפיקה המצלמה. בחלק מהמקרים צירפנו את התמונה מהעדשה הרחבה ולאחריה את התמונה מעדשת הטלפוטו; תוכלו ללחוץ על כל תמונה כדי להגדיל אותה ולהתרשם מהאיכות.
סרטוני וידיאו ניתן לצלם ב-Mi6 ברזולוציית 4K או 1080p, שניהם בקצב של 30 פריימים בשנייה. אין אפשרות לצלם ב-Full HD בקצב של 60fps וחבל. המייצב האופטי זמין רק בצילום Full-HD כמו בכל המכשירים האחרים שיצא לנו לבדוק.
איכות הוידיאו ב-4K מעולה - התמונה חדה ביותר, מפורטת וללא עיוותים או תופעות של מיקוד-מחדש תכוף. הסאונד, ככל שהצלחנו לשפוט, אינו מוקלט בסטריאו, אבל הוא איכותי למדי. ברזולוציית Full HD הסרטונים פחות מרשימים אבל עדיין טובים; חשוב לומר שהמייצב האופטי מאכזב ואינו מתקרב לרמת הייצוב שתקבלו במכשירים כמו iPhone 7 Plus. למעשה, קשה להבחין בכלל בפעולת הייצוב בצילום הוידיאו.
שיאומי מי 6 מצויד בכל התדרים הנדרשים לקליטת רשת סלולרית 4G בישראל, ומהירות הגלישה בו מעולה גם ב-WI-Fi עם תמיכה בתקן ac האחרון. ציינו כבר שה-Bluetooth 5.0 אינו מנצל את התכונה המרכזית שלו - הזרמת סאונד לשני התקנים במקביל, וזה קצת חבל. חשוב להזכיר את עינית ה-IR שנמצאת בראש המכשיר ומאפשרת לשלוט על מגוון התקנים באמצעות אפליקציה ייעודית ונוחה שמותקנת מראש. אנחנו הצלחנו לזהות ולהגדיר את הרסיבר והטלויזיה שלנו תוך מספר פעולות קצרות, ואפילו סטרימרים מסוגים שונים נתמכים כאן.
מקלט ה-GPS תפקד באופן בינוני בלבד במכשיר שבדקנו. קודם כל, מומלץ לגשת להגדרות צריכת הסוללה ולבטל את כל ההגבלות על תוכנת waze, אחרת המכשיר מנתק את מקלט ה-GPS בכל פעם שמכבים את המסך. לאחר שינוי ההגדרות הכל בסדר והאות נותר יציב, אבל החיבור הראשוני ללוויין מרגע שיוצאים מחניון תת-קרקעי לוקח בין חצי דקה לדקה שלמה - הרבה יותר מדי ארוך ממה שאנו מצפים. ייתכן שהדבר נעוץ בגרסת ה-ROM של המכשיר שקיבלנו, ויש לקוות שבמכשירים שיגיעו בעתיד מהיבואן הרשמי ה-GPS יכוון ללווינים האירופאיים הקרובים ויינעל על אותות לוויין מהר יותר. עדכון: בגרסת הבטא של MIUI 9 בעיית קליטת ה-GPS נפתרה לחלוטין והמכשיר קיבל אות לוויין תוך שניות בודדות.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)הסוללה המובנית ב-Xiaomi Mi6 היא בקיבולת של 3350mAh, ותומכת בטעינה מהירה בתקן Quick Charge 3.0 של קוואלקום. כמו מותגים סיניים אחרים, גם במערכת MIUI יש שלל פונקציות שנועדו לשפר את צריכת הסוללה והזיכרון, כולל סגירת יישומים זוללי חשמל או הגבלה שלהם בדרכים שונות. למרות הכוונה הטובה, מצאנו שכל ההגדרות המורכבות האלה רק מסבכות את העניינים, ולעיתים ממש פוגעות בשימושיות במכשיר (כפי שתיארנו לעיל בנושא ה-GPS). אפשר אמנם לכבות אותן, אבל צריך ידע וזמן לחפור התפריטי העומק כדי למצוא אותן.
ואחרי כל זה, חיי הסוללה של ה-Mi6 בינוניים בלבד, והמעבד העוצמתי והזיכרון הנדיב כנראה לוקחים חלק בכך. ברוב ימי הבדיקות השגרתיים, דהיינו ימי עבודה במשרד שכללו ניווט עם waze במשך כשעתיים ביום עם מסך כבוי, סינכרון 2 חשבונות מייל ושימוש שוטף, הגענו לשעה 23:00 בערב עם אחוזי סוללה בודדים. בסופי שבוע, שבהם אנחנו פחות מול מחשב ומסתמכים יותר על המכשיר הסלולרי לגלישה ואפילקציות, נאלצנו לטעון את המכשיר מחדש כבר אחר הצהריים. באף יום לא קרה שנותרו לנו רזרבות כלשהן ליום הבא.
החלק החיובי הוא מהירות הטעינה הגבוהה; בכל פעם שהגענו לאחוזי הסוללה האחרונים חיברנו מטען נייד מהיר, ותוך קצת יותר מחצי שעה נוספו לנו כ-60% סוללה שאפשרו לנו להמשיך ולצלוח את היום. חשוב לציין עם זאת שהטעינה המהירה גורמת למכשיר להתחמם מאוד וממש קשה להשתמש בו כשהוא מחובר למטען (חיבור למטען אטי לא גורמת להתחממות כזו).
עמידות
(10% מהציון הסופי)המכשיר מציג איכות בנייה והרכבה שהולמת מכשיר דגל ב-2017. גורילה גלאס מדור 5 עוטפת את המסך, וחובקת אותו מסגרת מתחתית יוקרתית וחזקה. הזכוכית המחוסמת נותנת שקט נפשי מסוים מפני שריטות אך לא מפני נפילות ושקבעים, ולכן עדיין מומלץ להצטייד במגן כלשהו. בנוסף, למרות הדיווחים שגם הזכוכית האחורית היא מסוג גורילה גלאס 5, אנחנו דווקא הבחנו ביחסית הרבה שריטות קטנות על גב המכשיר, למרות ששימוש היה סטנדרטי וזהיר. טוב שהחברה מספקת בערכה סיכוי סיליקון.
ה-Mi6 אמנם לא עמיד לחלוטין במים כמו ה-Galaxy S8 או ה-LG G6, אבל הוא עמיד בפני נתזי מים. גם זה משהו.