כסדרה הפונה לשוק העסקי, הלפטופ מצויד בכוח עיבוד מרשים, כולל
מעבד חזק של אינטל i7 החדש והחסכוני בחשמל (7500U בתדר של עד 2.9 גיגה הרץ). תוספת של
זיכרון הפעלה בנפח של 16 גיגה
בייט הופכת את הלפטופ לזריז, גמיש ויעיל. עם זאת חשוב לזכור כי השימושים שבוצעו במהלך המבחן היו ביתיים ורגילים, דהיינו עריכת מסמכים, גלישה בשני דפדפנים - כרטיסיות מרובות והקרנת סרטים (בעיקר בצפייה ישירה).
למשימות מורכבות כמו עריכת ווידאו או משחקים כבדים יש לבחור במחשב אחר, שכן כבר בהרצת משחק האספלט 8 שהורד דרך החנות של מיקרוסופט, המחשב התחמם, הרעיש ולעיתים אף גמגם ושיהק במהלך המשחק.משחק שכבר היה מורכב מדי והעמיס יתר על המידה היה Forza 6, כאשר חלק מהגרפיקה של המשחק כלל לא הוצגה, והמשחק נתקע פעמים רבות, זאת עקב
כרטיס מסך פשוט שאינו מתיימר להפוך את המחשב למחשב גיימינג. במבחן של PCMark 8, המחשב קיבל ציון טוב של 4849 במבחן Work, וציון של 4293 במבחן Creative.
לאנשי עסקים או בעלי תקציב גבוה המחשב יענה על רוב הדרישות - היה לעונג להדליק אותו וישר להתחיל להשתמש בו, ללא צורך בהמתנה. כל אפליקציה ותוכנה שהותקנה הוזנקה חיש מהר ללא חישובים ועיכובים. עם זאת, חבל שאסוס מילאה את הלפטופ כבר בהתחלה בתוכנות רבות כמו חנות אפליקציות מיוחדת (לא שונה מזו של מיקרוסופט), תוכנה לבדיקת צריכת סוללה ותוכנת בריאות המנטרת את מצבו הלפטופ. היינו מעדיפים לקבל את תוכנות האופיס ברישיון מוגבל במקום תוספים לא הכרחיים – מזל שאפשר להסירם בקלות.
נושאי הרעש והתחממות הצליחו להפליא אותנו במהלך הסקירה – זאת עקב הפרסומים של אסוס כי שילבה מערכת קירור חדשה: "מערכת הכוללת מדחף עשוי פולימר קריסטל נוזלי בעובי 0.3 מ"מ, וצינור חום מסגסוגת נחושת עם קירות בעובי 0.1 מ"מ". עם זאת, סיסמאות לחוד ומציאות לחוד: החל מרגע הפעלתו של המחשב, המאווררים שלו החלו לפעול ברעש הדומה לרעש של גשם הנשמע מחוץ הבית – הרעש לא היה חזק והפריע אך הוא נשאר פעיל בכל מהלך השימוש במחשב. שאון המאווררים הלך וגבר כאשר נפתחו עוד כרטיסיות בדפדפן או כאשר היה צורך בהקרנת סרט. כחלק מהעיצוב הדק של הלפטופ, לא מוקמו המאווררים מתחת ללפטופ אלא באזור המסך וכן מצאנו בעיה בהנדסת האוורור: כאשר המסך מורם, חריך האוורור של הלפטופ כמעט ונחסם במלואו, מה שגורם לרעש להתגבר ולמחשב להתחמם.
סוגיית החימום הופיעה במשך כל השימוש במחשב, ונעשה בלתי אפשרי לאחר שימוש כמה דקות להחזיקו על הברכיים. במהלך הטעינה תחתית המחשב התחממה לעיתים עד כדי מצב שהפכנו את המחשב והחלק התחתון היה לעליון.
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה:
מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.
מעבדי i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.
מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.
מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
Random Access Memory
הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
רצף של 8 ביטים סמוכים, שמופעלים כיחידה אחת על ידי המחשב.
רכיב שממיר את המידע הלוגי שבמחשב למידע ויזואלי המוצג על המסך. יש שני סוגים של כרטיסי מסך, הראשון והבסיסי הוא כרטיס המשולב כשבב על לוח האם ומשתמש בזיכרון הכללי של המחשב (shared). כרטיס זה יכול לשמש היטב כל משתמש שאינו מתכוון להריץ משחקים ותוכנות תלת ממד, ואין צורך להשקיע בכרטיס נפרד ויקר.הסוג השני הוא כרטיס נפרד עם זיכרון ומעבד משלו, שמציג תוכן ויזואלי ותלת ממד ברמה גבוהה. זיכרון מינימלי מומלץ לכרטיס עצמאי הוא 256MB.