חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מחשב נייד Apple MacBook Pro 15 with Touch Bar MLW82HB/A אפל
יצרן: Apple
גודל מסך: 15.4 אינטש
סוג מעבד: Intel Core i7
נפח זיכרון RAM: 16 GB
מערכת הפעלה: MacOS
תצורת ‎ 2 in 1: ללא
סוג הזכרון: DDR4
רזולוציית מסך: 2880X1800
ציון WiseBuy
9.6
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מחשב נייד Apple MacBook Pro 15 with Touch Bar MLW82HB/A אפל

שחר שושן | 01.02.2017
הטוב
  • ביצועים מעולים
  • נוח מאוד לשימוש
  • פד מגע מוגדל
הרע
  • מחיר גבוה מאוד
  • בהירות מסך בינונית
  • לא לגיימרים
בשורה התחתונה

זה נראה שלכל דור של מקבוקים יש לאפל משהו חדש בשרוול כדי להבדיל את המחשבים שלה מהשאר. בין אם זה מכשיר בעובי עפרון, חיבור USB חדש או פס רגיש למגע עם תצוגה, תמיד יש משהו מעניין בשרוול של החברה.

גם הפעם המקבוק פרו עם הטאץ' בר מספק ביצועים מעולים לצד הנדסת אנוש מצוינת, אך עם מחיר של 13 אלף שקל אחד תוהה מי יסכים לשלם כל כך הרבה על משהו ש-PC יכול לעשות בחצי מהמחיר.

הקדמה

לפני כמה חודשים אפל הכריזה על מחשב המק החדשים, והוסיפה לראשונה מסך מגע מובנה בתוך המקלדת, שאמור להרחיב את השימוש במכשיר. המפרט הטכני מציג שדרוג קל לעומת הדגם הקודם אך המחיר עלה דרמטית.

לכל הדגמים יש את אותו שם, כשרק המפרט משתנה. אנחנו בדקנו את דגם ה-15 אינץ' עם מעבד Core i7, כרטיס מסך Radeon Pro 450, כונן קשיח 256 גיגה SSD וטאץ' בר.

תודה לאיידיגיטל שהשאילו לנו את המכשיר לסקירה.




המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
רכיב שממיר את המידע הלוגי שבמחשב למידע ויזואלי המוצג על המסך. יש שני סוגים של כרטיסי מסך, הראשון והבסיסי הוא כרטיס המשולב כשבב על לוח האם ומשתמש בזיכרון הכללי של המחשב (shared). כרטיס זה יכול לשמש היטב כל משתמש שאינו מתכוון להריץ משחקים ותוכנות תלת ממד, ואין צורך להשקיע בכרטיס נפרד ויקר.הסוג השני הוא כרטיס נפרד עם זיכרון ומעבד משלו, שמציג תוכן ויזואלי ותלת ממד ברמה גבוהה. זיכרון מינימלי מומלץ לכרטיס עצמאי הוא 256MB.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

בעוד שמדובר במחשב נייד, רמת הביצועים שלו הרגישה לנו כמו מחשב נייח גדול ממדים. מערכת ההפעלה עצמה פעלה בצורה חלקה לגמרי כצפוי, כי זה לא אתגר. אז העלנו את תוכנת Premiere של אדובי וערכנו מספר קטעי וידאו ב-4K. הופתענו לגלות לא רק כמה חלקה כל פעולה הייתה, אלא גם הרינדור של הקבצים לאחר מכן, פעולה שנשענת על המעבד הראשי והמעבד הגרפי. הכל עבד מצוין וללא תקלות וזה משהו יוצא דופן.

MacBook Pro 15" Touch Bar

אפל קוראת לכל סדרת מחשבים באותו שם, כשמה שמשתנה הוא המפרט הספציפי כשניתן לשדרג כל דגם למפרט חזק בהרבה מהסטנדרט. הדגם שקיבלנו לסקירה מכיל מעבד core i7, אחסון SSD בנפח 256 גיגה וכרטיס מסך מסוג Radeon 450. המפרט הזה יעלה לכם לא פחות מ-12,690 שקל שזה מחיר אסטרונומי למחשב. אגב באילת הוא באזור ה-10 אלף. זה אחד המחשבים היקרים ביותר שנתקלנו בהם, אבל הוא גם אחד הטובים ביותר ונשאלת השאלה, ביחס למה בדיוק הוא אחד הטובים ביותר.

אם נתבקש להשוות אותו למחשב PC באותו מחיר, נגלה מכשיר יוקרתי בהרבה עם מפרט חזק מאוד, אך הוא מושתת על מערכת הפעלה אחרת לגמרי שאינה מיוצרת מראש להרכב החומרה הזה ספציפית. בכך אין לנו יכולת אמיתית להשוות בין המחשבים השונים כי לא משנה כמה נשווה מפרטים, בפועל מערכת ההפעלה שונה לחלוטין והיא קובעת חלק נכבד מהביצועים עצמם.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

בדגם זה ישנו מסך רטינה המציג תמונה ברזולוציה של 2880x1800 - סטנדרט גבוהה למסך בגודל 15 אינץ' וזה בולט. כמו בשאר המכשירים של החברה, גם כאן כל מה שמוצג נראה מעולה על המסך, כשהצבעים חיים אך לא רווים מדי.

MacBook Pro 15" Touch Bar

עם זאת, מדובר במסך מבריק שאינו בהיר במיוחד כך שבכל פעם שביקשנו לעבוד בקרבת חלון, שלא נדבר תחת השמש, ראינו בעיקר את עצמנו והסביבה ולא את התצוגה.

מסכים מבריקים נמצאים בשימוש כבר שנים על ידי חברות שרוצות להבליט את צבעי המסך מבלי להשקיע את הזמן בפיתוח פאנלים שמסוגלים להציג צבעים חיים בלי עזרה חיצונית. שהרי האתגר האמיתי הוא ליצור צבעים חיים ונאים לעין על מסך מט.

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

במשקל 1.8 קילו למסך 15 אינץ', המקבוק פרו נייד למדי. זהו לא המחשב הקליל ביותר בגודל הזה, אבל הוא עדיין מספיק קל כדי שיהיה אפשר לקחת אותו לכל מקום.

מערכת ההפעלה כאן היא Mac OS Sierra שזו הגרסה האחרונה שיצאה ב-2016. מדובר במערכת ההפעלה המתקדמת ביותר של אפל עם שלל תכונות, חלקן יותר שימושיות מאחרות.

MacBook Pro 15" Touch Bar

הפיצ'ר החדש הבולט הוא האינטגרציה של סירי לתוך מערכת ההפעלה. המטרה היא לאפשר למשתמש לחלק לה פקודות בזמן שהוא עובד על משהו אחר. הבעיה היא שסירי לא מוצלחת במיוחד ולרוב מפספסת את מה שמבקשים ממנה. שהרי, סירי מבינה רק שפה אחת בכל פעם, אבל השפה המדוברת שלנו מורכבת ממילים בעברית, אנגלית ושילוב של הכל בלועזית ומה לעשות, עוד אין מנוע דיבור רובוטי שמבין כל וריאציה שפתית שאנחנו ממציאים.

תכונות אחרות חביבות הן היכולת לחלוק מידע עם מכשירי אפל אחרים, בכך תוכלו לעשות העתק באייפון והדבק במק, מבלי לשלוח לעצמכם את התוכן באימייל או לשמור לכונן רשת כלשהו. אינטגרציה שכזו היא החזון הטכנולוגי שאנחנו רואים בסרטי קולנוע שבו בהינף יד אפשר להעביר מידע ממכשיר למכשיר - דבר שכיום הוא מאוד מסורבל.

עם כל הטכנולוגיה הזאת, אי אפשר לומר ש-macOS היא מערכת הפעלה מושלמת. יש לה הרבה פערים מול ווינדוס ומי שמגיע עולם אחד, יתקשה למצוא את עצמו בצד השני. היעדר הקליק הימני, העובדה שאין כפתור ייעודי להחלפת שפה מובנה, שלא נדבר על זה שהמחשב מגיע בלי עברית במקלדת וצריך לגשת בתפריט להתקין אותה. לא פעולה מסובכת אגב, אבל עדיין אחת שצריך לעשות.

המקלדת עצמה נוחה אך  מרחק התנועה של המקשים קצר מדי ומצאנו עצמנו נוטים לפספס אותיות כי זה מרגיש כאילו אנחנו פוגעים במשטח שבין האותיות ולא במקש עצמו. המקלדת מוארת וניתן לשלוט בעוצמת התאורה, כשגולת הכותרת כאן היא הטאץ׳ בר שנמצא בחלקה העליון.

הטאץ׳ בר היא ההמצאה האחרונה מבית אפל שנמצאת כדי להבדיל בין המחשבים המעוצבים של החברה לאלו המשעממים של המתחרים. אותו בר הוא למעשה מסך מגע רחב וצר הנפרס כמעט לכל רוחב המקלדת והוא מכיל תצוגת לד צבעונית המשתנה לפי התוכנה שמופעלת באותו רגע. פס הטאץ׳ מחליף את כפתור ה-F המסורתיים והמוכרים, והוא מכיל את כל הפונקציות הרגילות שתצפו למצוא, ובנוסף פונקציות נוספות.

המטרה היא לשפר את שיטת העבודה ואת המהירות שבה אתם עושים דברים. אפילו פעולה בסיסית כמו לצפות בתמונות. במקום לשוטט עם העכבר או המקלדת, אפשר לגרור את האצבע מצד לצד ולראות את כל התמונות. רוצים לערוך משהו? לחצו על הכפתור הייעודי והתצוגה תתחלף לזו של העריכה, ועכשיו תוכלו להשתמש במחוות גרירה ומגע כדי לתת סגנון לתמונה. מצד שני, מדובר בתוספת יקרה למדי שאינה הכרחית כלל וכלל כך שהיא יותר לאלו שרוצים להתפנק במחשב המפואר ביותר של החברה.

MacBook Pro 15" Touch Bar

סדרת המקים החדשה נתקלה בהרבה מאוד ביקורת על היעדר חיבורי ה-USB. בדגם זה יש ארבעה חיבורי usb 3 או Thunderbolt ושקע אוזניות/מיקרופון קומבו וזהו. אין אף חיבור נוסף. עם זאת, תוכלו למצוא בחנות הקרובה אליכם את מתאם החיבורים של אפל שמאפשר להחזיר את כל החיבורים חזרה. אותו מתאם נמכר באיידיגיטל ב-220 שקל - וכל זה כדי להחזיר פונקציונליות הגיונית כמו קורא כרטיסים או usb רגיל.

היעדר החיבורים היא לכשעצמה בעיה אבל בעיה פתירה והיא עומדת בניגוד מוחלט לכל רעיון המחשב הנייד. כי ברגע שאתה צריך להסתובב עם ערימת כבלים ומתאמים, אתה לא באמת נייד יותר. זוהי תקופת מעבר שבה אנחנו נפרדים לשלום מהחיבורים הישנים לטובת ה-usb-c המוצלח, ועד שלא נסיים את המעבר, יקרו הרבה מקרים שבהם תרצו לבצע פעולה פשוטה ובסיסית ותיתקעו בלי כבל מתאים.

הדגם החדש מכיל פד מגע מוגדל שדרכו שולטים בעכבר. מידת התגובה שלו זהה לפדים הקודמים ולטעמנו מדובר בשינוי קוסמטי שלא תורם רבות. עם זאת, שמחנו לראות כיצד אפל מנצלת את השטח ולא משאיר מתכת חשופה אלא מגדילה רכב קריטי לשימוש במכשיר. הפד רגיש למגע אך אינו סובל מלחיצות לא רצויות, במיוחד לאור העובדה שאין כאן את הפונקציה המוכרת לנו ממחשבי ה-PC שבהם נגיעה רגעית בפד מהווה קליק שמאלי. כאן יש ללחוץ פיזית את הפד פנימה כשיש שתי רמות שונות של לחיצה, אך להיפך ממה שציפינו, הלחיצה העמוקה יותר לא מהווה קליק ימני, בשביל זה עדיין תצטרכו להחזיק את מקש הקומנד במקלדת.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הסוללה סיפקה כיום שלם של עבודה קלילה, או כ-3-4 שעות של עבודה כבדה מאוד, מהסוג שמפעיל את המאוורר של המחשב. בהתחשב בכך שרוב השימושים הסטנדרטיים הם לא תובעניים במיוחד, אפשר לצפות לחיי סוללה מוצלחים לאורך זמן.

המטען קומפקטי מאוד כשהוא מתחבר אל המחשב דרך כבל usb c שיכול לטעון את המחשב מכל אחד מארבעת השקעים כך שניתן להמשיך לעבוד ולטעון, לא משנה איפה חיברתם את איזה אביזר שזה יהיה בדיוק באותו רגע.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

המקבוק החדש כולל סורק טביעות אצבע מובנה, אך להבדיל מאלו המוכרים ממחשבי ה-PC, כאן מדובר בסורק הזהה לזה המובנה בסמארטפונים של החברה, ולא כזה שצריך להחליק עליו את האצבע.

אבטחה ביומטרית טובה היא תכונה חשובה לא רק בהקשר של האבטחה, אלא כמוטיבציה למשתמש לעשות בה שימוש. שהרי סורק טביעות אצבע בינוני שעובד לפעמים - כמו זה שהיה קיים עד כה, אינו שמיש וגורם למשתמשים לפנות לאמצעים אחרים פרימיטיביים יותר.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply