חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
ראוטר / נתב TP-Link AC750 Archer MR200
מותג: TP-Link, TP-Link
סוג המוצר: ראוטר כולל מודם סלולרי...
מהירות אלחוטית: 150 Mbps
מהירות חוטית: 10/100 Mbps
רשת: משולב קווי ואלחוטי...
תאריך כניסה לאתר: 10/2016, 10/2016
תמיכה בתקנים: 802.11b, 802.11n...
חיבורים: 4 RJ-45
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
צחי 10.10.21
Gal 04.10.20
לקוח תמים 16.06.20
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - ראוטר / נתב TP-Link AC750 Archer MR200

יאיר זרצקי | 26.10.2016
הטוב
  • אפשרות לגלישה ללא ספק ותשתית אינטרנט
  • התמודדות יפה עם רעשים
  • ממשק ידידותי קל ונוח
הרע
  • דורש חבילת גלישה עם נפח גדול
  • גלישה סלולארית איטית לעומת מהירות ספק אינטרנט
  • אין תמיכה בקישוריות 1Gbps ברשת ביתית קווית
בשורה התחתונה

היתרון הגדול ביותר של ה-MR200 החדש של TP-Link הוא שהוא מנתק אותנו לחלוטין מהעול של התנהלות טכנית וכספית מול ספקי אינטרנט שונים. תמיכה מובנית ברשתות סלולאריות מאפשרת לרכוש חבילת גלישה ולשתף אותה בין כל המכשירים הניידים והנייחים בבית.

מהר מאוד חיברנו את ה-MR200 באמצעות סים לרשת, דרך ממשק ההתקנה הקל להפליא של TP-Link יצרנו רשתות Dual Band וחיברנו מספר מכשירים שונים לרשת החדשה. הבעיה התחילה לאחר ארבע שעות בערך כשסיימנו חבילת גלישה של שני גיגה וירדנו למהירות אינטרנט של מודם 128K, עם שלושה שבועות למועד חידוש החבילה. המסקנה מכך, ה-MR200 יכול להיות פתרון נהדר לבית בו אין שימוש מסיבי או מספר רב של מכשירים על אותה רשת ביתית. בכל מקרה אחר, רצוי לרכוש חבילת גלישה גבוהה ככל האפשר ולספוג את עלות החבילה במקום עלות ספק אינטרנט סטנדרטי.

החיסרון הגדול ביותר של ה-MR200 הוא שהוא מנתק אותנו לחלוטין מחבילות גלישה בנפח בלתי מוגבל. כדי ליהנות ממהירות רשת סלולר דור רביעי צריך להצטייד מראש בחבילת גלישה מאוד גדולה של אחד המפעילים הסלולאריים, בטח אם משתפים את הרשת בין כמה מכשירים שונים.


 


AC750 Archer MR200
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 389 ₪
מחיר סופי: 407 ₪
מחיר סופי: 418 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-11 חנויות>>
הקדמה

המחשבה הראשונה שעברה לנו כשנתקלנו ב-MR200 של TP-Link הייתה שהרעיון לא להתמודד עם תמיכה טכנית של ספקי אינטרנט ולהקים רשת ביתית שנתמכת ע״י רשת סלולארית די מרענן ומחדש בתחום שהחידושים היחידים שהיו בו לאחרונה הוא אומנות משא ומתן להורדת מחירים והגדלת מהירות הגלישה מול הספקים הקיימים. יחד עם ירידת המחירים בשוק הסלולארי, האפשרות לרכוש חבילת גלישה בסיסית במחיר נמוך יחסית, הופכים את ה-MR200 לאפשרות שקשה להתעלם ממנה אם רוצים לחדש את חומרת הרשת הביתית שלנו.

את הסקירה ביצענו עם סים של חברת 012 Mobile.

 

ביצועים

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

לחברת TP-Link יש מקום של כבוד בראש יצרניות החומרה לנתבים ביתיים והיא ללא ספק מצדיקה זאת עם ה-MR200. הראוטר החדש שלה מספק ביצועים טובים מאוד על גבי רשת סלולארית דור 4 וגם בחיבור לספק אינטרנט עם תשתית של בזק או הוט. ה-MR200 פועל בשיטת Dual Band כך שניתן לייצר ממנו שתי רשתות אלחוטיות במהירות 5GHz ו-2.4GHz כדי לאפשר למכשירים חדשים יותר ליהנות מביצועים גבוהים ותוך כדי לספק גם תמיכה לאחור למכשירים יותר ישנים ללא התקן האחרון של רשתות אלחוטיות.

שימושים ביתיים רגילים כמו גלישה באתרי חדשות, פייסבוק ועבודה על דואר אלקטרוני עובדים בצורה מעולה, גם ממחשבים ניידים וגם מטלפונים חכמים וטאבלטים. שימושים יותר מתקדמים כמו צפייה בסרטים בסטרימינג מתוך Netflix או YouTube עבדו לנו בצורה חלקה למדי עם ביצועים מעולים, כל עוד לא העמסנו על הרשת ממכשירים אחרים בו זמנית. חשוב להבין שרשתות סלולאריות דור 4 מספקות מהירויות גלישה שמתקרבות ל-20MBps שה-MR200 משתף בין כל המכשירים שמחוברים אליו.

TP-Link MR 200

היציבות של ה-
MR200 הוכיחה שוב ש-TP-Link יודעת לייצר ראוטרים ברמה הגבוהה ביותר, כאשר לאורך כל הסקירה לא נאלצנו לאתחל אפילו פעם אחת את הראוטר בגלל ניתוקים או ביצועים ירודים כלשהם. כאשר משווים את ה-MR200 לראוטרים בסיסיים שבזק או הוט מספקות עם חבילות האינטרנט שלהם, יש כאן ללא ספק תמורה גבוהה מאוד.


יחד עם זאת, חשוב לקחת בחשבון שברגע שחבילת הגלישה הסלולארית תגמר, מהירות הגלישה שתתקבל תהייה נמוכה משמעותית ולמעשה לא תאפשר כמעט לבצע כל פעולה. טעינה של אתרי אינטרנט פשוטים לוקחת זמן רב מאוד ובדרך כלל עדיף לעבור להשתמש בגלישה הסלולארית דרך טלפון חכם או טאבלט.

את ה-MR200 בדקנו בדירה תל אביבית מלאה ברעשי רקע לתקשורת אלחוטיות ולהפתעתנו גילינו שה-MR200 עמד בצורה מעולה מול ההפרעות ומהירות הגלישה שקיבלנו הייתה שווה לאורך כל הדירה. לעומת זאת, מבחינת טווח קליטה, ה-MR200 מספק ביצועים די ממוצעים עבור ראוטר במחיר שלו ולמעשה כבר ראינו ראוטרים שנותנים טווח קליטה רחב יותר.

ה-MR200 מכיל ארבעה חיבורי רשת קווים, שלושה עבור מכשירים שיתחברו אליו כדי להתחבר לרשת ועוד אחד נוסף עבור חיבור למודם חיצוני או חיבור מכשיר רביעי. נקודה שלילית עבור TP-Link היא שהחיבורים הללו תומכים במהירות של עד 100Mbps כשהסטנדרט בשוק בשנים האחרונות הוא תמיכה במהירות 1Gbps.

במהלך הסקירה, חיברנו את ה-MR200 לרשת של בזק בינלאומי על תשתית של בזק וקיבלנו ביצועים טובים למדי בכל סוגי השימושים השונים. 


 

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10


אחד היתרונות הגדולים של ה-MR200 הוא נוחות השימוש בו. ראוטר טוב הוא ראוטר שבדרך כלל לא אמורים בכלל להרגיש בקיומו עד שמתעורר צורך לשנות משהו בהגדרות שלו או לבדוק במהירות את סטאטוס הרשת. ה-MR200 מנוהל מתוך ממשק שנגיש באמצעות דפדפן ומחלק את ההגדרות של ה-MR200 להגדרות בסיסיות ומתקדמות, בהתאם לסטנדרט בשוק.

TP-Link MR 200

ממשק ההגדרות הבסיסיות מספק מפה של הרשת הביתית, עם נתונים על סטאטוס חיבור לאינטרנט, מספר מכשירים מחוברים ברשת קווית ואלחוטית, מהירות החיבור לאינטרנט ומדד חשוב ביותר לכמות המידע שה-
MR200 צרך. בנוסף ההגדרות הבסיסיות מאפשרות שינויים בהגדרות הרשתות האלחוטיות כמו סיסמת הרשת, הפעלת רשת לאורחים והגדרות ל-Parental Controls.

ממשק ההגדרות המתקדמות מאפשר למשתמשים יותר מנוסים גישה להגדרות כגון NAT Forwarding, שליטה על כמות המידע שכל מכשיר יכול לנצל ומעבר בין עבודה על גבי רשת סלולארית לבין עבודה כראוטר. יחד עם זאת, המעבר בין מצבי הפעולה מצריך אתחול של המכשיר וחיבור של ה-MR200 למודם חיצוני.


 

התקנה ותפעול

(25% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

תהליך ההתקנה של ה-MR200 הוא אחד הקלים שנתקלנו בו. המשתמש לא צריך לדעת את כתובת הרשת הפנימית של הראוטר ולאחר חיבור באמצעות כבל רשת (שאגב, לא מסופק ביחד עם ה-MR200) ושימוש בכתובת אינטרנט סטנדרטית שמפורטת במדריך ההתקנה, ממשק הראוטר עולה בדפדפן.

הפעולה הראשונה הינה להגדיר סיסמה, כאשר ה-MR200 סיפק חיווי על רמת האבטחה של הסיסמה לפי כמות התווים וסוג התווים. לאחר הגדרה של מקום ואזור זמן, ה-MR200 יתריע במידה והוא אינו מחובר למודם חיצוני או שכרטיס סים אינו נמצא בתוך המכשיר. לאחר התקנת כרטיס סים, ה-MR200 זיהה לבד את הגדרות המפעיל הסלולרי והעביר אותנו להגדרת רשתות אלחוטיות, אחת עבור רשת 5GHz והשנייה עבור רשת 2.4GHz. בכל רשת ניתנה לנו האפשרות להגדיר שם רשת וסיסמה נפרדים. ה-MR200 ביצע בדיקה קצרה של חיבור האינטרנט וסיים את תהליך ההגדרה. בסך הכל, תוך חמש דקות מפתיחת הקופסה, הצלחנו לחבר טלפון נייד, טאבלט ומחשב נייח לאינטרנט מבלי להסתבך עם תהליך ההגדרה. בהחלט חוויה נהדרת.

בנוסף, בכל שלב ניתן להעלות שוב את תהליך ההתקנה מתוך הממשק של ה-MR200.

TP-Link מספקים ביחד עם ה-MR200 שני מתאמים לכרטיסי סים מסוג Micro Sim ו-Nano Sim, כך שלמעשה ניתן להשתמש בכל סוג סים קיים היום ביחד עם ה-MR200.


 

 
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply