סקירת wisebuy - ראוטר / נתב Asus TUF Gaming AX3000 V2 אסוס
- התקנה פשוטה שלא דורשת ידע ברשתות
- תיעדוף רוחב הפס בהתאם לצורך
- טווח קליטה מצוין
- סינון התכנים עובד לסירוגין
- תג מחיר גבוה לקטגוריה
ראוטר הגיימינג TUF Gaming AX3000 V2 מבית Asus מבטיח להעניק "חיבורים אלחוטיים וקוויים יציבים ומהירים בסביבות צפופות במכשירים", עם תמיכה במהירות של עד 3000Mbps, תמיכה בתקנים 802.11ax/ac/a/b/g/n ו-Dual Band. עוד בראוטר: תמיכה ב-AiMesh עם נתב תואם, תכונות גיימינג מתקדמות, אבטחת AiProtection Pro ואפליקציה למובייל.
נוחות השימוש
(45% מהציון הסופי)ראה ה-AX3000 קרבי ועתידני בדיוק כמו שתצפו מנתב גיימינג יומרני: הוא עשוי פלסטיק קשיח בגימור טיפה מחוספס, מבנהו כחללית או מין רחפן עתידני, לוגו TUF זהוב מבית היצרנית נחרט בגאון מלמעלה וארבע אנטנות שאי אפשר לפספס מאחור ממשיכות את המסר האגרסיבי, עם עיטורי זהב קלים בגופם. מאחורי הראוטר תמצאו את כניסת ספק הכוח, מקש הפעלה, כניסת USB-A בגרסת 3.2 מדור ראשון עבור חיבור התקנים חיצוניים כמו שרת NAS או מדפסת אלחוטית, 4 כניסות LAN כאשר שניים מהם מהווים חיבורים עם מצטברים LAN Aggregation ועוד כניסת WAN עבור מהירות 2.5Gbps. בקופסה הבומבסטית חיכו לנו גם ספק הכוח של הראוטר וכבל RJ-45.
ביצועים
(55% מהציון הסופי)טווח קליטה ובדיקות מהירות
ה-AX3000 V2 מצויד במעבד מרובע ליבות במהירות 1.7GHz עם זיכרון RAM בנפח 512MB ועוד זיכרון Flash בסך 256MB - נתון שהוא לרוב גבוה בהרבה מהראוטר הסטנדרטי שספקיות האינטרנט מספקות. בין ההבטחות, ה-AX3000 V2 מתחייב להעניק "חיבורים אלחוטיים יציבים ומהירים בסביבות צפופות במכשירים" ולספק כיסוי WiFi בעזרת טכנולוגיית OFDMA מבוססת WiFi 6 "המאפשרת לאותות לנוע רחוק יותר ממה שהם יכולים ב- WiFi 5".
בהגדרת הראוטר ניתן לבחור בין רשת אחת (SSID) שמכילה גם את תדר ה-2.4Ghz וגם את ה-5Ghz, כך שכל מכשיר שמתחבר, בוחר לבד מול הראוטר את התדר המתאים. או שתי רשתות נפרדות עם שמות שונים - שיטה שפותרת בעיות עבור מי שמחזיק מכשירי בית חכם מהשנים האחרונות, המסוגלים להתחבר אך ורק לרשת בתדר 2.4Ghz. בנוסף ישנה תמיכה גם ב-AiMesh עבור חיבור ראוטרים נוספים המצוידים באותה טכנולוגיה, ליצירת מערכת Mesh המבטלת את הצורך במאריכי טווח ובמעבר ידני בין רשתות, אך מחירה גבוה משמעותית.
בביתנו הותקנה תשתית אינטרנט מבוססת סיבים אופטיים במהירות של עד 500Mbps הורדה ו-50Mbps העלאה. את הראוטר התקנו בתוך הממ"ד בסמוך למודם, כך שהפחתה כלשהי במהירות הגלישה תיגרם בגלל ירידה בעוצמת האות ולא בגלל אלמנטים אחרים. את הבדיקה ביצענו בעזרת סמארטפון מדגם OnePlus 10T שגם הוא תומך ב-WiFi 6 עליו הפעלנו את אפליקציית SpeedTest פעמיים. ראשית בסמוך לראוטר בתוך הממ"ד ואז שוב מחוץ לממ"ד, כשהדלת הייתה סגורה ברובה, אך לא אטומה לחלוטין.
בתוך הממ"ד בתדר 2.4Ghz, ה-AX3000 V2 סיפק מהירות הורדה של 166Mbps והעלאה של 56Mbps. בתדר 5Ghz הגענו למהירות הורדה של 471Mbps והעלאה של 53Mbps – הבדל צפוי ורצוי. יצאנו מהממ"ד, סגרנו כמעט עד הסוף את הדלת הכבדה ומדדנו שוב. בתדר 2.4Ghz הגענו למהירות הורדה של 114Mbps והעלאה של 42Mbps, ובתדר 5Ghz שמתקשה לעבור דרך עצמים, מהירות ההורדה ירדה ל-254Mbps ומהירות ההעלאה נשארה על המקסימום שהחיבור מאפשר - 53Mbps.
גיימינג
ויש גם גיימינג בנמצא, כי בסוף ה-AX3000 V2 הוא ראוטר גיימינג בהגדרה. באגף זה ראויה התייחסות לשתי תכונות, האחת קשורה למשחקים במובייל: בהפעלת Mobile Game Mode, תעבורת האינטרנט מתעדפת את הסמארטפון בו הופעלה התכונה וכפועל יוצא, כל kb בודד שתובע מהרשת המכשיר שבידכם, יגיע קודם כל אליו, הרבה לפני יתר המכשירים האחרים המחוברים לראוטר, כמו הטלוויזיה החכמה, המחשב שחובר אליו פיזית או כל מכשיר חכם אחר. אותו תיעדוף מן הסתם יהיה יעיל לגיימרים תובעניים או כאלה שדירתם עמוסה במשתמשים שחומדים כל חלקת רשת פנויה והם ירצו לוודא שאין סיכוי ללאגים בחוויית הגיימינג שלהם.
עוד תכונה, שאמנם לא קשורה רק לגיימינג במישרין אבל לחלוטין תומכת בה, היא ה-QoS, ראשי תיבות של Quality of Service, שמאפשרת קביעת היררכיה של הענקת תעבורת מידע. איך זה עובד? באפליקציה קבענו שבמקום הראשון לקטגוריית ה-Gaming יוענק כל רוחב הפס שהוא דורש, כלומר כל עוד שיחקנו במולטיפלייר במשחק COD למשל, ובמקביל בחדר הסמוך הטלוויזיה מנגנת יוטיוב או שבחדר אחר מתבצעת שיחת Zoom, תיעדוף הרשת יגיע קודם כל לדרישת המשחק – ולאחר מכן "שאריות הרשת" יגיעו ליתר המכשירים בהתאם להיררכיית הדרישות שהוגדרה מראש ב-QoS.