חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
ראוטר / נתב Asus TUF Gaming AX3000 V2 אסוס
מותג: Asus
סוג המוצר: ראוטר
תאריך כניסה לאתר: 12/2022
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 499 ₪
מחיר סופי: 650 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - ראוטר / נתב Asus TUF Gaming AX3000 V2 אסוס

לירן עבדי | 09.01.2023
הטוב
  • התקנה פשוטה שלא דורשת ידע ברשתות
  • תיעדוף רוחב הפס בהתאם לצורך
  • טווח קליטה מצוין
הרע
  • סינון התכנים עובד לסירוגין
  • תג מחיר גבוה לקטגוריה
בשורה התחתונה
תג המחיר שלו עדיין גבוה במעט מהנתב הסטנדרטי שאפשר למצוא ברוב הבתים – אבל ראוטר הגיימינג TUF-AX300 מציע הרבה יותר: ההתקנה דורשת ידע אפסי ברשתות, יש לו תכונות מתקדמות כמו ניתוח תנועה בזמן אמת, מעקב אחרי מכשירים מחוברים וסינון תכנים שעבד בעצלתיים, אבל גם תכונת QoS שמתעדפת את רוחב הפס שתובעים מכשירי הבית השונים. מעל לכל הרשים אותנו טווח הקליטה הרחב וה-TUF-AX300 הוא פתרון מעולה לבעיות קליטה סוררות בחדר ממ"ד או כשילוב בדירה מרובה מכשירים חכמים ש"חונקים" את רוחב הפס שלכם ונדרש לעשות סדר.
הקדמה

ראוטר הגיימינג TUF Gaming AX3000 V2 מבית Asus מבטיח להעניק "חיבורים אלחוטיים וקוויים יציבים ומהירים בסביבות צפופות במכשירים", עם תמיכה במהירות של עד 3000Mbps, תמיכה בתקנים 802.11ax/ac/a/b/g/n ו-Dual Band. עוד בראוטר: תמיכה ב-AiMesh עם נתב תואם, תכונות גיימינג מתקדמות, אבטחת AiProtection Pro ואפליקציה למובייל.

תקן אלחוט המספק קצב העברת נתונים של עד 3MB בשנייה, ופועל בתדר 5GHz – שהוא היתרון וגם החיסרון של תקן זה: זהו תדר שידור שאין בו שימוש רב (לעומת תדר 2.4GHz הנמצא בשימוש של מכשירי חשמל ביתיים שונים) מה שמקטין משמעותית את הסיכוי להפרעות בקליטה, אך מאידך תדר זה תלוי יותר בקו ראיה ישיר וכל מכשול מקטין מאוד את עוצמת האות, כך שבסופו של דבר טווח הקליטה שלו נמוך בהרבה מתקן g.

נוחות השימוש

(45% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ראה ה-AX3000 קרבי ועתידני בדיוק כמו שתצפו מנתב גיימינג יומרני: הוא עשוי פלסטיק קשיח בגימור טיפה מחוספס, מבנהו כחללית או מין רחפן עתידני, לוגו TUF זהוב מבית היצרנית נחרט בגאון מלמעלה וארבע אנטנות שאי אפשר לפספס מאחור ממשיכות את המסר האגרסיבי, עם עיטורי זהב קלים בגופם. מאחורי הראוטר תמצאו את כניסת ספק הכוח, מקש הפעלה, כניסת USB-A בגרסת 3.2 מדור ראשון עבור חיבור התקנים חיצוניים כמו שרת NAS או מדפסת אלחוטית, 4 כניסות LAN כאשר שניים מהם מהווים חיבורים עם מצטברים LAN Aggregation ועוד כניסת WAN עבור מהירות 2.5Gbps. בקופסה הבומבסטית חיכו לנו גם ספק הכוח של הראוטר וכבל RJ-45.


Asus TUF Gaming AX3000 V2: אימת הממ"ד


עוברים להתקנה והראוטר שלפנינו דורש הבנה אפסית בתחום הרשתות, בעיקר בגלל אשף התקנה מוצלח מאוד שדורש תפעול בסיסי בלבד: בין אם תרצו להתקין את הראוטר דרך אפליקציית ASUS Router המוצלחת ובין אם תעדיפו להיכנס לממשק ה-Web שלו, שניהם מציעים בתוך כמה דקות גישה מלאה לכל תכונות הראוטר, מיד אחרי שקבעתם את הצורך הרשתי שה-AX3000 ממלא עבורכם, הגדרתם את שם הרשת וקבעתם לה סיסמה. העניין לא מובן מאליו ורוב הראוטרים שתפגשו דורשים ידע בסיסי ומעלה בהקמת רשת, אלא שכאן אשף ההתקנה כל כך ידידותי ואינטואיטיבי שגם ידע בסיסי מאוד במחשבים יספיק לכם כדי להקים בעצמכם רשת אלחוטית עם ה-AX3000 V2, בלי שום עזרה מקצועית.

Asus TUF Gaming AX3000 V2: אימת הממ"ד

מבחינת התכונות המתקדמות שמציע הראוטר, הן כמעט זהות בצמד הממשקים שזמינים למשתמש ומה שתמצאו באפליקציה, תצליחו גם לאתר בממשק ה-Web – השאלה איך תעדיפו לנהל את העניינים; בסמארטפון, בממשק שהוא יותר אורכי ותובע יותר תתי-תפריטים, או שמא בממשק אינטרנטי על מסך המחשב שלכם, המתבטא בתפריטים יותר רחבים ומפורטים. הבחירה בידכם, אנחנו הסתדרנו בעיקר עם האפליקציה, שהתגלתה כיציבה ויותר נוחה לתפעול מהיר ובדיקת השפעתם של תכונות שונות.

Asus TUF Gaming AX3000 V2: אימת הממ"ד


בקרת הורים
אחד מהפיצ'רים הפופולריים שמתיימרים להעניק את ערך המוסף שמתחריו של הראוטר לא נותנים הוא בקרת ההורים: תחת קטגוריית Family קבענו מי מהמכשירים המחוברים ל-Wi-Fi רשאי לגשת לתכנים שונים, המחולקים לכמה שכבות גיל. כך למשל גולשים בגילאי 0-6 שנים ייחסמו לרוב התכנים, מלבד אתרי טלוויזיה ורדיו. בשכבה הבאה, גילאי 6-13, הגולשים יקבלו גישה ליותר אתרי תוכן, אבל עדיין יסוננו תכני אלימות, הימורים, תכנים לבוגרים ורשתות חברתיות למשל. הכוונה של Asus טובה, אלא שהאינטרנט כמו האינטרנט סבוך ומורכב, והמון מהתכנים שהיצרנית מתיימרת לחסום, בפועל חשופים בקלות לכל טווח הגילאים.

הוגן להוסיף: זה לא שהסינון לא עבד – והוא אכן מנע מאיתנו גישה לכמה אתרים ידועים המיועדים לבוגרים, אבל סינון יותר מאתגר של תכנים כמו באנרים או אתרים נישתיים, כאן כבר ה-AX3000 V2 חשף את הסינון החצי-אפוי, לפחות לא פתרון תוכנה שאפשר לסמוך עליו. חשוב גם לזכור מגבלה טכנית נוספת; הסינון עובד כל עוד הטלפון של הילד מחובר ל-Wi-Fi – והרי ברגע שהטלפון יעבור לגלישה ברשת הסלולרית, כל נושא הסינון עף מהחלון.

Asus TUF Gaming AX3000 V2: אימת הממ"ד


ניתוח תנועה בזמן אמת
ה-AX3000 V2 מציע מעקב בזמן אמת על הנעשה ברשת האלחוטית שהקמתם. מה קורה בפועל? באפליקציה או בממשק ה-Web תמצאו פאי המחלק את כל המכשירים המחוברים לרשת ה-Wi-Fi, כמו הסטרימר, הלפטופ, המחשב שמחובר קווית והסמארטפון, כאשר כל מכשיר מקבל צבע ונתח אחר מהפאי, בהתאם לכמות צריכת רוחב הפס.

Asus TUF Gaming AX3000 V2: אימת הממ"ד


כשנכנסים לתוך כל מכשיר, מגלים גם את חלוקת רוחב הפס עד לרמת האפליקציה או התוכנה. כך למשל במחשב שחובר פיזית לראוטר, ראינו שפייסבוק ו-Steam תבעו מאיתנו בערך 50MB עד כה, בזמן שבסמארטפון שלנו ה-Gmail היה זללן הרשת הגדול ביותר ואילו בסטרימר אפליקציית Netflix בלטה מעל Spotify ואפליקציית כאן Box. נחמד ואפילו יעיל אם תרצו לעקוב אחרי מכשירים מסוימים או אפליקציות שאתם חוששים מזלילת רוחב הפס שלהם לעומת אפליקציות לא פחות חשובות.

Asus TUF Gaming AX3000 V2: אימת הממ"ד


אבטחה
לרוב, נתבים מגיעים עם אבטחת רשת בסיסית, אם בכלל. כאן Asus מבטיחים את הגנת AiProtection Pro לכל החיים שמתיימרת למנוע התקפות סייבר וגניבות מידע, בהתבסס על מאגרי המידע Trend Micro, כזו שאמורה למנוע התקפות רשת בכל מכשיר שמחובר לרשת ה-Wi-Fi שהקמתם דרך הראוטר. ברמת התוכנה ניתן לבצע אבחון "בריאות" למכשיר המחובר לראוטר, לראוטר עצמו, למודם שדרכו עובר הראוטר ולאינטרנט – ויש גם סריקת אבטחה אקטיבית שניתן לבצע מעת לעת.

Local Area Network רשת מחשבים אזורית. חיבורי LAN בנתב מיועדים לחיבור המחשבים לרשת הביתית.
Local Area Network רשת מחשבים אזורית. חיבורי LAN בנתב מיועדים לחיבור המחשבים לרשת הביתית.

ביצועים

(55% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

טווח קליטה ובדיקות מהירות

ה-AX3000 V2 מצויד במעבד מרובע ליבות במהירות 1.7GHz עם זיכרון RAM בנפח 512MB ועוד זיכרון Flash בסך 256MB - נתון שהוא לרוב גבוה בהרבה מהראוטר הסטנדרטי שספקיות האינטרנט מספקות. בין ההבטחות, ה-AX3000 V2 מתחייב להעניק "חיבורים אלחוטיים יציבים ומהירים בסביבות צפופות במכשירים" ולספק כיסוי WiFi בעזרת טכנולוגיית OFDMA מבוססת WiFi 6 "המאפשרת לאותות לנוע רחוק יותר ממה שהם יכולים ב- WiFi 5".


בהגדרת הראוטר ניתן לבחור בין רשת אחת (SSID) שמכילה גם את תדר ה-2.4Ghz וגם את ה-5Ghz, כך שכל מכשיר שמתחבר, בוחר לבד מול הראוטר את התדר המתאים. או שתי רשתות נפרדות עם שמות שונים - שיטה שפותרת בעיות עבור מי שמחזיק מכשירי בית חכם מהשנים האחרונות, המסוגלים להתחבר אך ורק לרשת בתדר 2.4Ghz. בנוסף ישנה תמיכה גם ב-AiMesh עבור חיבור ראוטרים נוספים המצוידים באותה טכנולוגיה, ליצירת מערכת Mesh המבטלת את הצורך במאריכי טווח ובמעבר ידני בין רשתות, אך מחירה גבוה משמעותית.

Asus TUF Gaming AX3000 V2: אימת הממ"ד


בביתנו הותקנה תשתית אינטרנט מבוססת סיבים אופטיים במהירות של עד 500Mbps הורדה ו-50Mbps העלאה. את הראוטר התקנו בתוך הממ"ד בסמוך למודם, כך שהפחתה כלשהי במהירות הגלישה תיגרם בגלל ירידה בעוצמת האות ולא בגלל אלמנטים אחרים. את הבדיקה ביצענו בעזרת סמארטפון מדגם OnePlus 10T שגם הוא תומך ב-WiFi 6 עליו הפעלנו את אפליקציית SpeedTest פעמיים. ראשית בסמוך לראוטר בתוך הממ"ד ואז שוב מחוץ לממ"ד, כשהדלת הייתה סגורה ברובה, אך לא אטומה לחלוטין.


בתוך הממ"ד בתדר 2.4Ghz, ה-AX3000 V2 סיפק מהירות הורדה של 166Mbps והעלאה של 56Mbps. בתדר 5Ghz הגענו למהירות הורדה של 471Mbps והעלאה של 53Mbps – הבדל צפוי ורצוי. יצאנו מהממ"ד, סגרנו כמעט עד הסוף את הדלת הכבדה ומדדנו שוב. בתדר 2.4Ghz הגענו למהירות הורדה של 114Mbps והעלאה של 42Mbps, ובתדר 5Ghz שמתקשה לעבור דרך עצמים, מהירות ההורדה ירדה ל-254Mbps ומהירות ההעלאה נשארה על המקסימום שהחיבור מאפשר - 53Mbps.


Asus TUF Gaming AX3000 V2: אימת הממ"ד

Asus TUF Gaming AX3000 V2: אימת הממ"ד


גיימינג

ויש גם גיימינג בנמצא, כי בסוף ה-AX3000 V2 הוא ראוטר גיימינג בהגדרה. באגף זה ראויה התייחסות לשתי תכונות, האחת קשורה למשחקים במובייל: בהפעלת Mobile Game Mode, תעבורת האינטרנט מתעדפת את הסמארטפון בו הופעלה התכונה וכפועל יוצא, כל kb בודד שתובע מהרשת המכשיר שבידכם, יגיע קודם כל אליו, הרבה לפני יתר המכשירים האחרים המחוברים לראוטר, כמו הטלוויזיה החכמה, המחשב שחובר אליו פיזית או כל מכשיר חכם אחר. אותו תיעדוף מן הסתם יהיה יעיל לגיימרים תובעניים או כאלה שדירתם עמוסה במשתמשים שחומדים כל חלקת רשת פנויה והם ירצו לוודא שאין סיכוי ללאגים בחוויית הגיימינג שלהם.


Asus TUF Gaming AX3000 V2: אימת הממ"ד


עוד תכונה, שאמנם לא קשורה רק לגיימינג במישרין אבל לחלוטין תומכת בה, היא ה-QoS, ראשי תיבות של Quality of Service, שמאפשרת קביעת היררכיה של הענקת תעבורת מידע. איך זה עובד? באפליקציה קבענו שבמקום הראשון לקטגוריית ה-Gaming יוענק כל רוחב הפס שהוא דורש, כלומר כל עוד שיחקנו במולטיפלייר במשחק COD למשל, ובמקביל בחדר הסמוך הטלוויזיה מנגנת יוטיוב או שבחדר אחר מתבצעת שיחת Zoom, תיעדוף הרשת יגיע קודם כל לדרישת המשחק – ולאחר מכן "שאריות הרשת" יגיעו ליתר המכשירים בהתאם להיררכיית הדרישות שהוגדרה מראש ב-QoS.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply