סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Meizu MX6 32GB מייזו
- ביצועים מעולים, מהירים וחלקים
- מבנה מתכתי בעיצוב יוקרתי
- איכות התצוגה מצוינת
- סורק טביעת אצבע מהיר ביותר
- חיי סוללה טובים
- חיבור USB-C, טעינה מהירה
- מצלמה טובה אבל לא מעולה
- פורמט וידיאו 4K לא נתמך ברוב הנגנים
- תכונת Smart Lock לא קיימת
MX6 לא בדיוק זהה לדור מכשירי הדגל החדשים של 2016, אבל הוא קרוב מאוד לשם: יש לו מסך מצוין, איכות בניה נהדרת וארגונומיה טובה; למרות שעל הנייר המעבד של Mediatek אינו עוצמתי במיוחד, בפועל הביצועים שלו נהדרים וחיי הסוללה מספקים ולמעלה מכך. המצלמה היא אולי הרכיב היחיד שנחות במורגש ממכשירי הדגל המתחרים.
בשורה התחתונה, ה-MX6 מספק חוויית שימוש כללית מצוינת, ומחירו זול בעשרות אחוזים ממתחריו. לטעמנו, Meizu MX6 נותן תמורה מצוינת למחיר – במיוחד אם המצלמה היא לא האלמנט החשוב לכם ביותר.
מייזו ביססה מעמד מכובד בשוק הסמארטפונים העולמי וגם בישראל, הרבה בזכות המכשירים הזולים והמשתלמים שלה (M3, M3 Note ואחרים). אבל לצד המכשירים הזולים, לחברה הסינית יש שאיפות להוות אלטרנטיבה גם בתחום מכשירי הדגל, והיא עושה זאת עם סדרת הדגל MX ועם הסדרה היוקרתית Pro.
MX6, מכשיר הדגל העדכני של מייזו, הושק ביולי השנה וכבר הגיע לישראל באמצעות היבואן "באג". במחיר תחרותי ביותר של כ-1500 שקלים מציע המכשיר מפרט נאה מאוד: מעבד Helio X20 מבית Mediatek בעל 10 ליבות, זיכרון RAM בנפח 4GB, נפח אחסון של 32GB ללא אפשרות הרחבה, מסך 5.5 אינטש ברזולוציית Full-HD, מצלמת 12 מגה פיקסל עם תמיכה בוידיאו 4K ועוד.
מערכת הפעלה היא אנדרואיד 6.0 שמעליה ממשק Flyme 5.2 של מייזו.
איכות הקול ושמע
(15% מהציון הסופי)שיחות שביצענו באפרכסת, כמו גם בספיקר, התבצעו על מי מנוחות באיכות טובה ובעוצמה גבוהה. הרמקול היחיד ממוקם בתחתית המכשיר מצד ימין, והוא חזק וצלול אם כי לא מדויק במיוחד; הוא לא אידיאלי להאזנה למוזיקה, אבל עושה עבודה טובה בהשמעה רינגטונים, צלילי התראות ושיחות. המיקום שלו טוב מאוד והוא אינו נחסם כמעט בשום תרחיש.
הסאונד בחיבור אוזניות טוב מאוד, וגם העוצמה משביעת רצון. החיבור האלחוטי למערכת ה-Bluetooth ברכב היונדאי שלנו התבצע ללא תקלות, והתמיכה בהאזנה למוזיקה בפרוטוקול A2DP פעלה היטב – מה שאי אפשר לומר על מכשירי סמסונג עם אותה מערכת אודיו.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)מבחינה חיצונית, מייזו MX6 ממשיך את דרכם העיצובית של קודמיו עם שיפורים קלים. מקדימה הוא מציג שולי מסך דקים יחסית, זכוכית קמורה בקצוות (אפקט 2.5D) ולחצן אחד בלבד, בעוד שחלקו האחורי עשוי מאלומיניום בגימור מט נעים למגע עם פסי אנטנות שמתעקלים מעט כדי להציג מראה הרמוני יותר – עיצוב שמזכיר את iPhone 7 (שהושק אגב אחריו ה-MX6). כל תווי המכשיר עגלגלים וחלקים, כך שהוא נוח מאוד לאחיזה ולהצמדה לאוזן, ומצד שני הוא לא הרגיש לנו חלקלק מדי כמו ה-Xiaomi Mi5.
מייזו לא מציינת מה סוג המסך שמשולב ב-MX6, אך להערכתנו מדובר במסך IPS ולא AMOLED כמו בדגם הקודם: רמת השחור אמנם לא רעה בכלל, אבל בבדיקה השוואתית שערכנו היא לא מתקרבת לזו של מסך ה-AMOLED של ה-Galaxy S7, למשל. כך או כך, מדובר במסך מוצלח מאוד בגודל 5.5 אינטש וברזולוציית 1920x1080, שמספק בהירות מעולה (עד 500 nit), צבעים עשירים ומאוזנים וחדות מצוינת. זוויות הצפייה טובות יחסית, אבל פגשנו מסכים עם זוויות צפייה רחבות יותר.
מתחת המסך ממוקם לחצן אחד רב-תכליתי, שבעינינו הוא אחד ההברקות של מייזו בסמארטפונים שלה: במקום 3 כפתורים (חזור, בית ויישומים אחרונים) וקורא טביעות אצבע, הכפתור הבודד משמש גם ככפתור בית בלחיצה, גם ככפתור "חזור" בנגיעה, גם כקורא טביעות אצבע, ואפילו גם כמקש הפעלה וכיבוי אם תרצו (לחיצה ארוכה על המקש מכבה את המסך). את תפריט היישומים האחרונים, שאין לו מקש ייעודי, תוכלו לפתוח בהחלקת האצבע מתחתית המסך כלפי מעלה, תנועה שהתגלתה כטבעית ונוחה ביותר. גם לחזרה למסך הקודם בנגיעה על כפתור הבית התרגלנו תוך דקות בודדות, ולדעתנו מדובר בפתרון מעולה ואינטואיטיבי.
קורא טביעות האצבע שמשולב בכפתור הבית הוא מהטובים מסוגו. אנחנו בדרך כלל מעדיפים סורק אחורי בגב המכשיר, כמו במכשירים של Huawei, אבל זה שכאן מוצלח ביותר שכן הוא כמעט ולא מפספס, ומגיב לנגיעה הקלה ביותר כך שתהליך פתיחת המסך מהיר מאוד.
מעבר לכפתור המרכזי שבקדמת המכשיר, בצלע הימני של ה-MX6 נמצאים כפתור בית ומעליו כפתור ווליום כפול. המקשים הללו מתכתיים, נגישים היטב ודורשים עוצמת לחיצה מדויקת כך שיהיו נוחים ללחיצה אך לא יילחצו לכם באקראי בתיק. בתחתית המכשיר נמצא שקע USB-C דו כיווני לטעינה, ולצידו שקע 3.5 מ"מ לאוזניות. מגירת ה-SIM ממוקמת משמאל המכשיר.
מערכת ההפעלה Flyme 5.2, המבוססת על אנדרואיד 6, אמנם רחוקה מחוויית השימוש המקורית של אנדרואיד וקצת קרובה יותר לזו של iOS, אבל היא נוחה ופשוט לתפעול. כמו מרבית הממשקים הסיניים, אין כאן מגירת אפליקציות אלא כל האייקונים והיישומונים ממוקמים על מסכי הבית, ונתן לסדר אותם בתיקיות. קצת הציק לנו שתבנית האייקונים במסכי הבית מתאפשרת רק בתצורה של 4 אייקונים בשורה – במסכי 5.5 אינטש בדרך כלל 5 אייקונים בשורה מנצלים טוב יותר את השטח – אבל כמובן שתמיד אפשר להוריד ולהתקין Launcher חלופי.
מערכת ההתראות מנוהלת היטב במכשיר, הן בווילון ההתראות, הן התראות "באנר" קופצות והן ממסך הנעילה. בווילון ההתראות יש שורת מתגים שניתן להרחיבה למסך מלא, אותם ניתן לסדר בקלות וגם לתפעל ישירות ללא צורך לפתוח את התפריט; למשל נגיעה בכפתור ה-Bluetooth נפתח מיד חלון קופץ עם רשימת ההתקנים שניתן להתחבר אליהם, וכך גם בכפתור ה-Wi-Fi – מאוד נוח. אהבנו גם את מחוות ההחלקה במסכי הבית – החלקה למעלה פותחת חיפוש מהיר, והחלקה למטה מכל מקום פותחת את וילון ההתראות. אגב, ניתן גם להעיר את המכשיר ממצב נעילה בנגיעה כפולה, מחוות החלקה שונות או ציור של אות מסוימת כדי להפעיל יישום ספציפי.
ומה לא אהבנו? ניהול עוצמת השמע לוקח בחסר; אין גישה מהירה לכל הגדרות הווליום אלא לאחד בלבד, ואם תרצו גם להחליש את צלילי ההתראות וגם את צלילי הרינגטון, תצטרכו לפלס את דרככם המייגעת בתוף תפריט ההגדרות הראשי. חמור מכך, אין גישה מהירה למעבר למצב שקט - הדרך הכי פחות מסובכת היא לגשת לווילון ההתראות, להפעל את מצב שקט ובמקביל להפעיל גם את מצב "רטט" כדי שבכל זאת תקבלו מושג כלשהו אם מישהו מתקשר או מסמס אליכם. מעצבן.
פיצ'ר נוסף שחסר לנו הוא Smart Lock, שנמצא במרבית מכשירי האנדרואיד מהשנים האחרונות ומאפשר לבטל את נעילת המכשיר באופן מקומי, למשל כשהמכשיר נמצא במיקום גיאוגרפי מסוים או כשהוא מחובר למכשיר Bluetooth ספציפי. אנחנו נסמכים על התכונה הזו כדי לתפעל את המכשיר בזמן נהיגה מבלי הצורך לעבור אימות באמצעות סיסמה או טביעת אצבע, כאשר המכשיר מחובר למערכת המולטימדיה ברכב. חבל שמייזו בחרו להשמיט תכונה שימושית זו.
פלטפורמת העיבוד ב-MX6 היא Helio X20 של מדיהטק, שכוללת 2 ליבות עוצמתיות במהירות 2.3GHz, 4 ליבות בינים במהירות 1.9GHz ועוד 4 ליבות במהירות 1.4GHz – בסך הכל 10 ליבות. אל המערך הזה משודך זיכרון RAM בנפח נדיב של 4GB, והמאיץ הגרפי Mali-T880 MP4.
את ההתרשמות שלנו מביצועי המכשיר נחלק לשניים: מבחן הביצועים הסינתטי, והחיים עצמם. במבחנים של AnTuTu ה-MX6 צולע הרחק מאחורי מכשירי הדגל העדכניים, עם ציון ממוצע של כ-76,000 נקודות בלבד. מבחני הגרפיקה הציגו ביצועים מגומגמים מאוד וקצב פריימים מביך.
בפועל, בשימוש היומיומי שלנו במשך כשבועיים של בדיקה, הרושם שלנו היה ההיפך הגמור: המכשיר טס, הניווט במסכים השונים חלק ונטול שיהוקים, האפליקציות נפתחות מהר ואפילו משחק ב-Asphalt 7 התובעני יחסית מבחינה גרפית עבד חלק ובקצב פריימים גבוה מאוד. ניהול הזיכרון (4GB מכובדים) טוב, אבל לא מושלם – יישומים כמו פייסבוק בדרך כלל לא נשמרו בזיכרון פתוחים כמו שציפינו, אלא נטענו מחדש בכל פעם שניגשנו אליהם. עדיין, לא הייתה פגיעה ממשית בנוחות השימוש. עלינו להודות שבהשוואה ל-Galaxy S7 שלנו, ה-MX6 הרגיש מהיר יותר בניווט היומיומי, במיוחד בהדלקת המסך הזריזה ובחזרה למסך הראשי מתוך אפליקציות.
מולטימדיה וגלישה
(30% מהציון הסופי)Meizu MX6 מצויד במצלמת 12 מגה פיקסל עם חיישן בגודל 1/2.9 אינטש, צמצם f/2.0, מיקוד מבוסס פאזות ופלאש לד כפול. המצלמה תומכת בצילום וידיאו 4K. מייזו טוענת שחיישן ה-CMOS מבית סוני מפיק תמונות מרשימות, עם מיקוד מהיר ומדויק. המציאות קצת שונה.
חווית הצילום בינונית: המצלמה יחסית מהירה, אבל מעבר בין סטילס לוידיאו עובר דרך תפריט משנה – לא נוח ומעכב. המיקוד יחסית מהיר אבל לא מדויק; לעיתים קרובות נאלצנו למקד ידנית מחדש כיוון שהמצלמה התמקדה על העצם הלא נכון. בוידיאו זה קורה לעיתים קרובות עוד יותר, בעיקר כשמצלמים עצמים קרובים.
איכות התוצרים גם היא לא מעולה. התמונות נראות בסדר גמור מבחינת צבעים וחשיפה, אבל כשמתבוננים בתמונות בגודל מלא (קרופ 100%) מתגלה מיד פירוט לקוי וחדות לא מרשימה. הטווח הדינמי צר יחסית, מה שגורם לאזורים חשוכים בתמונה להיאטם ולהיות שחורים לגמרי. אפשר להפעיל מצב HDR באופן ידני בלבד, והוא אכן משפר מעט את המצב.
צילום הוידיאו ברזולוציית 1080p נראה טוב מבחינת פירוט, אבל בהיעדר מייצב כלשהו התמונה רועדת וקופצנית באופן די מורגש. צילום ב-4K מתבצע בפורמט קידוד חדשני, בעיה מוכרת ממכשירי מייזו קודמים – כל הנגנים במחשב שבדקנו לא הצליחו לנגן אותו.
מייזו MX6 תומך ברשתות דור 4 ובכל תקני ה-Wi-Fi העדכניים, והוא מספק חוויית גלישה מהירה וקליטה ללא תקלות כלשהן. גם ה-GPS פעל כמצופה. הפתיע בהעדרו שבב NFC, שכיום נמצא כסטנדרט כמעט בכל מכשיר בדרג זה.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)הסוללה ב-MX6 היא בקיבולת 3060mAh, ואינה ניתנת לשליפה. המכשיר תומך בטעינה מהירה (mCharge), והוא נטען במלואו בתוך 75 דקות בלבד.
חיי הסוללה טובים: ברוב ימי הבדיקה שלנו, שכללו ניווט למשרד, שימוש שוטף במייל ובאפליקציות השונות, צילום מזדמן וכדומה, הגענו בשעה 19:00 הביתה עם כ-50% סוללה. בהמשך הערב ועד שעות הלילה המאוחרות, בדרך כלל נותרו במכשיר כ-25% לפחות בעת שחיברנו אותו לטעינת הלילה.
עמידות
(10% מהציון הסופי)איכות הבנייה של המכשיר נראית מצוינת: הוא מורכב כהלכה מחומרים איכותיים ביותר, וגופו המתכתי משדר חוזק ועמידות. נקודת התורפה היא המסך: מייזו לא מציינת אם מדובר בזכוכית גורילה או זכוכית אחרת שאמורה להיות עמידה בפני שריטות. בנוסף, אין ב-MX6 עמידות בפני מים ברמה כלשהי.
המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות Bug