סקירת wisebuy - כונן קשיח SanDisk SDSSDXPS480G סנדיסק
- מהירות טובה
- קל מאוד להתקנה
- הכונן כשל בזמן עבודה וגרם לאיבוד מידע
כונני SSD מוכרים לנו כתחליף המהיר והיקר לכוננים הקשיחים המסורתיים. בהיעדר חלקים נעים הם מסוגלים לספק ביצועים מצוינים עם זמני גישה קצרים במיוחד, ומהירות מתמשכת גבוהה. עם זאת, האמינות שלהם לאורך זמן יכולה להיות בעייתית.
ה-Extreme Pro מהווה דגם ביניים שמשלב בין ביצועים מוצלחים למחיר טוב. אם הוא לא היה כושל וגורם לנו לאבד פרויקט חשוב שלא היה לו גיבוי, היינו אוהבים אותו קצת יותר.
ביצועים
(55% מהציון הסופי)את האקסטרים פרו העברנו במבחני הביצועים הקבועים שלנו, בהם העברנו קבצים מסוגים שונים ליעדים שונים. בכך העברנו קובץ וידאו של 1 גיגה בין האקסטרים pro לכונן SSD אחר, לכונן USB 3 אחר, ולכונן קשיח SATA 3 רגיל, בכך ראינו את ההבדלים בין שיטות האחסון השונות.
הביצועים הטובים ביותר היו במעבר המידע בין האקסטרים פרו לבין כונן SSD שווה ערך לו, כשהמהירות הממוצעת בבדיקה זו, וגם בבדיקה סינתטית עמדה על קריאה במהירות 221 מגה בייט לשנייה וכתיבה במהירות 226 מגה בייט לשנייה. שימו לב שמדובר במגה בייט ולא מגה ביט, כנהוג במדידת מהירות אינטרנט. המשמעות היא שאפשר להעביר קובץ של גיגה ב-4.5 שניות וזו המהירות בפועל, לא תיאורטית.
עם זאת, מהירות הכתיבה והקריאה הרגעית, נמוכה למדי בהשוואה לכונני SSD מתחרים, וזה מתבטא בזמני גישה ארוכים יותר. אין זה אומר שיש כאן המתנה ארוכה כמו בכונן קשיח, אך ציפינו למהירות גישה יותר מרשימה מכונן SSD ברמה הזו.
התקנה, תפעול ועמידות
(45% מהציון הסופי)כונני SSD ידועים כתחליף מהיר לכונן קשיח ראשי ונתפסים כמין תרופת פלא שתגרום למערכת ההפעלה לעלות מיד ולכל קובץ להיטען בן רגע. אך היחס בין הנפח הנמוך לעומת המחיר הגבוה מרתיע משתמשים רבים שחוששים שהכונן המחזיק את מערכת ההפעלה, שהוא גם הכונן ברירת מחדל להתקנת כל התוכנות, יתמלא במהרה ולא יישאר נפח לתפעל את המחשב.
באקסטרים פרו השתמשנו גם ככונן בודד וגם כחלק ממערך RAID 1, שבו המידע מחולק בין שני כוננים זהים. בשני המקרים ההתקנה דרשה ידע מסוים בהתקנת כונן SATA לכל דבר, כלומר זיהוי השקע בלוח האם, רכישת הכבל בנפרד שכן הוא לא מגיע באריזה, וההתקנה בפועל. כמו כן, ההגדרה של ה-RAID נעשית דרך לוח האם ואינה קשורה לכונן הספציפי הזה, לכן נתעלם מהידע הדרוש כדי לבצע זאת.
שני הכוננים הזהים שהו אצלנו תקופות זמן שונות, כשאחד מהם ישן יותר מהשני אך הם אותו דגם. הכל עבד מצוין כשלאחר מספר הפסקות חשמל שנמתחו לאורך החורף, אחד הכוננים כשלף והיות ותצורת RAID 1 מפזרת את המידע על פני שני הכוננים, כל המידע אבד והכונן נהרס, כשלא ניתן לשחזר את המידע ממנו בגלל תצורת ה-RAID.
בעיה זו מהווה תזכורת מכאיבה לבעיית האמינות של כונני SSD, שרגישים מאוד לשינויי חשמל, לחות ושאר מפגעים. אין לנו דרך לדעת מי מבין הכוננים נפגע, הישן או החדש, הנקודה היא שכונן מדגם זה כשל אך זה אנחנו שהתעלמנו מההתראות שהופיעו על תקלה בכונן במשך חודש לפני המקרה. אם כך נוכל להאשים את עצמנו באובדן המידע, אך לא בכישלון הכונן לספק אחסון יציב ואמין.