סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG G3 32GB D855
- ממדים נוחים למרות המסך הענק
- חדות המסך יוצאת מן הכלל
- ממשק עשיר, נוח וקל להתאמה אישית
- מצלמה מעולה, כולל וידיאו 4K
- עינית IR, NFC
- סוללה נשלפת, חריץ הרחבת זיכרון
- ספיקר חזק במיוחד
- עיצוב יוקרתי מאוד
- ביצועים לא מספיק חלקים ביחס לחומרה
- צריכת סוללה גבוהה למדי
- הספיקר נחסם בהנחה על משטח רך
LG G3 הוא הסמארטפון העוצמתי ביותר כרגע בשוק מבחינת מפרט טכני, והוא מצויד בשפע של תכונות שאמורות להכתיר אותו כמלך הנוכחי. למרות השבחים שמגיעים ל-LG על היצירתיות בתכנון הממשק וגוף המכשיר, על איכות המצלמה ועל ההקשבה לביקורת המשתמשים לגבי הדגמים הקודמים, נראה שחלק מההחלטות שנעשו במכשיר הזה היו יותר שיווקיות מפונקציונליות. מסך QHD, למשל, עדיין לא מצדיק בעינינו את קיומו בטלפון סלולרי. הוא צורך משאבים רבים מדי, ומספק הבדל שאינו דרמטי ביחס למסך Full HD על אותו גודל. גם מערכת הפוקוס בלייזר לא ממש מצליחה לשפר את מהירות המיקוד באופן אבסולוטי ביחס לפתרונות הקיימים בשוק.
לסיכמו של דבר, מדובר במכשיר מצוין, עם הרבה מאוד יתרונות, אבל ביצועיו, ובעיקר תחושת התגובתיות והאנימציות השונות, פחות חלקים ממכשירי דגל ברמתו. אנו רוצים להאמין שהביצועים ישתפרו בעדכוני הגרסה הבאים. לולא נקודה זו (שבהחלט יכולה להיתפס כקטנונית בעיני משתמשים רבים), היינו יכולים להכתיר בשקט את ה- G3 למלך החדש.
אחרי ההצלחה הגדולה שלה עם ה-G2, מכשיר הדגל של השנה שעברה, הציגה LG במאי השנה את היורש, LG G3. מכשיר הדגל הנוכחי מתפאר בכמה חידושים טכנולוגיים שנכנסים לראשונה בעולם הסלולר, כמו מסך QHD ומנגנון מיקוד בלייזר למצלמה, לצד שמירה על אלמנטים מהדגם הקודם – כמו הלחצנים הפיזיים שממוקמים כולם בגב המכשיר.
המפרט של ה-G3 הוא מהחזקים ביותר שיש לעולם הסמארטפונים להציע כרגע. הוא כולל את פלטפורמת Snapdragon 801 עם מעבד מרובע ליבות במהירות 2.5GHz, זיכרון RAM בנפח 2 או 3GB ונפח אחסון של 16 או 32GB בהתאמה, מסך 5.5 אינטש ברזולוציית 1440x2560, מצלמת 13 מגה פיקסל התומכת בצילום וידיאו 4K, רדיו (בגרסת D855), עינית אינפרה אדום, שבב NFC ועוד.
להבדיל מה-G2, LG החליטה להיענות לקיטורי הקהל ומאפשרת ב-G3 הרחבת זיכרון עם כרטיס Micro-SD, וגם הסוללה נשלפת וניתנת להחלפה קלה.
מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסת 4.4.2. המכשיר זמין בצבעים אפור-כהה, זהב, סגול או לבן.
איכות הקול ושמע
(15% מהציון הסופי)איכות השמע באפרכסת מעולה, ובספיקר – עוד יותר. למעשה, מדובר באחד הספיקרים החזקים ביותר ששמענו לאחרונה, והוא אפשר לנו לנהל שיחות שוטפות גם בסביבות רועשות יחסית.
בהאזנה למוזיקה באמצעות האוזניות קיבלנו צליל עשיר ונקי. הספיקר הבודד שבגב המכשיר מספק אמנם עוצמה טובה, אבל הסאונד לא מלא וצלול כמו הרמקולים של ה-HTC One M8 למשל (אם כי הוא טוב יותר מהצליל החסום שמפיק ה- Galaxy S5). נציין עוד שבגלל מיקומו ובגלל הגב הקמור של המכשיר, הספיקר נחסם בקלות כאשר מניחים אותו על משטח רך – למשל על הספה, וכבר קרה שהחמצנו התראות על שיחות או הודעות בשל כך.
החיבור למערכת ה-Bluetooth ברכב שלנו התבצע באופן מהיר מאוד, אבל יש לומר שסבלנו מקרטועים חוזרים ונשנים במהלך ההאזנה – תופעה שקרתה בעבר עם מכשירים בודדים, אבל בדרך כלל איננו חווים אותה עם המכשיר הקבוע שלנו.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)אחד ההישגים הגדולים של LG במכשיר הזה הוא דחיסתו של מסך בגודל 5.5 אינטש לממדים סבירים והגיוניים, בזכות מסגרת מסך דקיקה באופן מרשים, עובי מרבי של 8.9 מ"מ ומשקל מצוין של 149 גרם. העיצוב יפהפה לטעמנו, עם מכסה סוללה (מתפרק) שעשוי אמנם מפלסטיק אך בגימור שמזכיר מתכת מוברשת, הן במראה והן בתחושה. גם חזית המכשיר מרשימה בזכות הצלע התחתונה שמתחת למסך, בגימור חריצים מעגליים עדינים.
אחד ההישגים הגדולים של LG הוא דחיסתו של מסך 5.5 אינטש לממדים סבירים. העיצוב יפהפה לטעמנו, עם מכסה סוללה שעשוי מפלסטיק אך בגימור שמזכיר מתכת מוברשת
הלחצנים בגב המסך שופרו ביחס ל-G2 משנה שעברה. לחצן ההפעלה והכיבוי פחות בולט, אך הוא כעת גדול ועגול יותר. לחצני העוצמה מעליו ומתחתיו קיבלו טקסטורה מחוספסת עדינה ונעימה למגע, ובסך הכל מצאנו שהשימוש בהם נוח למדי, אם כי קצת הצטערנו לגלות שנורית החיווי סביב לחצן ההפעלה נעלמה בדגם הזה. שקע הטעינה ממוקם בתחתית המכשיר, ולצדו שקע לאוזניות. עינית ה-IR נמצאת בצלע העליונה של המכשיר.
והנה הגענו לחלק שמעניין אתכם יותר מכל – למסך. LG היתה הראשונה לשלב בסמארטפון מסך ברזולוציית QHD, שהיא בערך פי 4 מרזולוציית 720p, ומניבה על מסך 5.5 אינטש צפיפות פיקסלים של 534ppi. אפשר לומר בבטחה שמדובר במסך החד ביותר שראיתם מימיכם. מעבר לכך זהו מסך IPS שמצטיין בצבעים מדויקים ובבהירות די טובה (אך בהחלט לא מעולה), אם כי זוויות הצפייה פחות מרשימות משקיווינו.
לצד השבחים, יש לנו שלוש בעיות עם המסך הזה. הראשונה היא שלעיתים נדמה שהרזולוציה פשוט גבוהה מדי: היא חושפת קווים שנהוג לכנות Hairlines, כלומר דקיקים כשערה, סביב אייקונים או טקסטים שונים, וזה לא משפר את איכות הצפייה אלא קצת מעצבן; נראה ש-LG מפעילה מנגנון חידוד-יתר. שנית, ברוב מוחלט של הזמן, למעט צפייה בסרטונים עוצרי-הנשימה ש-LG צרפה למכשיר כהדגמה, אין שיפור דרמטי של איכות הצפייה ביחס למסכי Full HD בגודל דומה. כן, התצוגה חדה יותר, אבל זה כמעט חסר משמעות. יתרה מכך, חלק מהאפליקציות או האתרים המותאמים למובייל עדיין לא הותאמו לרזולוציה של המסך (אם כי לא נתקלנו בהרבה כאלה, ורוב התכנים שבדקנו הוצגו היטב וללא סימני מתיחה). ושלישית, וכאן אנו נוגעים בבעיה החמורה ביותר, המסך הזה מתגלה כזללן גדול – הן של הסוללה והן של משאבי העיבוד.
מדובר במסך החד ביותר שראיתם מימיכם. מעבר לכך זהו מסך IPS שמצטיין בצבעים מדויקים ובבהירות די טובה (אך בהחלט לא מעולה), אם כי זוויות הצפייה פחות מרשימות משקיווינו
LG G3 מצויד בעילית הטכנולוגיה הקיימת מבחינת מעבד ראשי, מאיץ גרפי וזיכרון RAM, ובכל זאת לא מצליח לספק חוויית שימוש מהירה וזורמת באופן מוחלט. צריך לזכור שהחומרה שלו צריכה להתמודד עם כמעט פי 2 פיקסלים מאשר מסכים במכשירי דגל אחרים, וכנראה שזו הסיבה שהגלילה והאנימציות אינן חלקות מספיק וסובלות לעיתים קרובות מגמגומים קלים, ושטעינת יישומים לא תמיד מידית. מכשירים Galaxy S5 ו- HTC One M8 מציגים ברוב הזמן ביצועים עדיפים (ובדקנו זאת באופן השוואתי), גם אם ההבדלים קלים. בהקשר זה נחדד ונאמר שמרגע שהיישום עלה, המכשיר טוען את המידע מהרשת במהירות גבוהה; הבעיה היא התחושה של עצלות מסוימת (או "לאג") מרגע שלוחצים על האייקון ועד שהאפליקציה עולה, וכן מרגע שלוחצים על לחצן הבית ועד שהאפליקציה נסגרת. נדגיש שלא מדובר במכשיר אטי – בשום אופן לא – אבל הוא גם לא מהיר כפי שמצופה ממכשיר ברמתו.
מערכת ההפעלה אנדרואיד 4.4 (קיט-קט) מכוסה כאן בממשק העלי של LG, שעבר מקצה שיפורים ביחס לשנה שעברה – בעיקר קוסמטיים. את הצבעים העליזים והילדותיים מחליפה פלטת גוונים סולידיים ושקטים יותר, האייקונים עברו השטחה ברוח התקופה והאנימציות מעט מוקפדות יותר. מעבר לשינויים אלה מדובר באותו ממשק מצוין שפגשנו כבר ב-LG G2, עם אפשרויות הגדרה עצמית נרחבות ונוחות מאוד. בין היתר, ניתן לבחור את סוג ומיקום הלחצנים בשורת הניוט, את גובה המקלדת, את אנימציית פתיחת מסך הנעילה ועוד ועוד.
מנגנון הדלקת המסך בנקישה כפולה שופר כאן מאוד, וכעת כמעט ולא היו פספוסים (פחות מ-5% להערכתנו). מנגד, נראה שהמסך מעט רגיש מדי; לעיתים קרה שתוך כדי הליכה ברחוב, בגלל התחככות הכיס המכנסיים, המסך נדלק והתחלנו לשמוע צפצופים בלתי פוסקים – אותם צלילים של פתיחת נעילת המסך.
מולטימדיה וגלישה
(30% מהציון הסופי)LG G3 מצויד במצלמת 13 מגה פיקסל, עם מיקוד מבוסס לייזר שאמור להיות מהיר במיוחד, וכן פלאש LED כפול ודו-גוני. המצלמה זריזה ובעלת ממשק נוח ופשוט מאוד. בין היתר, ניתן להגדיר צילום בנגיעה אחת במסך. לגבי מהירות המיקוד – היא טובה, אבל בהחלט לא משהו שלא פגשנו בעבר. במילים אחרות, מיקוד הלייזר הוא בסך הכל גימיק שיווקי.
LG G3 מצויד במצלמת 13 מגה פיקסל, עם מיקוד מבוסס לייזר שאמור להיות מהיר במיוחד, וכן פלאש LED כפול ודו-גוני
איכות התמונה נעה בין טובה מאוד למצוינת, תלוי בסצנה המצולמת. הצבעים עשירים ונאמנים למקור והפירוט מעולה, ובסך הכל רוב התמונות שצולמו באור יום נראו נפלא. עם זאת, צילומים בצהרי היום גילו לנו לעיתים שהטווח הדינמי צר יחסית, ואזורים מוצלים נוטים להיאטם במשטחים שחורים וחסרי פרטים. משונה, משום שהמצלמה כוללת מצב HDR אוטומטי שאמור להיכנס לפעולה ולתקן את המצב במקרים כאלה – מה שלא תמיד קורה בפועל.
תמונות שצילמנו בתוך הבית, בתאורה מלאכותית, היו אמנם בהירים להפתיע ועם צבעים נאים, אבל רוב רובו של הפירוט נבלע ונעלם בגלל מנגנון ניקוי רעשים אגרסיבי מאוד, שמשווה לתמונות מראה של ציור שמן. הפלאש הכפול בהחלט מסייע במקרים כאלה, והוא מאיר בצורה די טובה את החלל, מבלי להפוך את הגוונים לקרירים או חמימים מדי.
בדף הפייסבוק שלנו תמצאו גלריית תמונות הדגמה שצילמנו עם המכשיר.
צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציית 4K או 1080p, וגם במצב הילוך אטי – אך אין מצב של 1080p בקצב של 60fps אלא 30fps בלבד, וזה קצת חבל. מעבר לכך איכות הוידיאו נפלאה, והסרטונים חדים, ממוקדים היטב, בעלי תנועה חלקה למדי ועם איכות הקלטת שמע טובה.
המצלמה הקדמית תומכת בתכונה חביבה מאוד של צילום סלפי בקלות: מרימים את היד מול המצלמה כשכף היד פתוחה, סוגרים אותה לאגרוף – והמצלמה סופרת 3 שניות כדי שתוכלו להתארגן על פרצוף פוטוגני ומצלמת אוטומטית. זה עובד לא רע, בעיקר בצילומי פורטרט (ופחות במצב אופקי), והתוצאות טובות מאוד עבור סוג השימוש הזה.
הגלישה במכשיר ללא רבב. מסך גדול? יש. רזולוציה חדה כתער? כמובן. ממדים נוחים בכף היד? בטח. תמיכה בכל רשת סלולרית אפשרית, כולל LTE? ברור. מה עוד אפשר לבקש?
מקלט ה-GPS עושה את עבודתו היטב ולא נתקלו בכל בעיה במהלך הניווט. עינית ה-IR חביבה בהחלט גם היא, והצלחנו לשלוט באמצעותה על טלוויזיית Philips שהיתה אצלנו ולתפעל אותה בנוחות.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)LG G2 משנה שעברה זכה לאינספור שבחי על חיי הסוללה הנפלאים שלו, אבל גם לביקורת על כך שהסוללה מובנית ואינה ניתנת להחלפה. LG עשתה כאן ריקוד תימני קטן, צעד קדימה ושניים אחורה: מצד אחד, הסוללה ב-G3 נשלפת, ומצד שני – מדובר בסוללה בקיבולת זהה, של 3000mAh על מכשיר עם מסך גדול יותר, עם פי 2 פיקסלים ועם מעבד חזק יותר.
למרבה הצער, LG G3 לא מצליח לשחזר את חיי הסוללה הפנטסטיים של קודמו. הסוללה שומרת יפה על כוחה כל עוד המכשיר במצב המתנה, אבל בכל רגע שהמסך דלוק, אחוזי הסוללה יורדים בקצב; בדרך כלל בשעה 21:00 בערב כבר החלו להישמע אותות מצוקה מהסוללה, גם כשהשימוש לא היה אינטנסיבי במיוחד. התוצאות הללו חזרו על עצמן במשך כעשרה ימים בהם בדקנו את המכשיר.
עמידות
(10% מהציון הסופי)על אף שלא מדובר במכשיר עם גוף אחוד (Unibody) אלא בכזה שניתן לפרק את גבו, LG G3 מציג איכות בנייה והרכבה מעולים ואינו מרגיש זול או חזק פחות מקודמו. הפלסטיק בגב הסך איכותי מאוד למגע, ובגלל הטקסטורה המחורצת שלו הוא כמעט ואינו סופח טביעות אצבע. המסך מוגן בזגוגית גורילה 3, והחיבורים השונים יציבים.
ביחס למכשירי דגל במחיר וברמה שלו, קצת חבל לנו שאין כאן שום איטום למים או לאבק, במיוחד כשמכשירי הדגל הנוכחים של סמסונג וסוני כבר כוללים תכונה יעילה זו.
על אף שלא מדובר במכשיר עם גוף אחוד אלא בכזה שניתן לפרק את גבו, LG G3 מציג איכות בנייה והרכבה מעולים ואינו מרגיש זול או חזק פחות מקודמו