חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Sony Xperia Z2 LTE סוני
גודל מסך: 5.2 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: SIM אחד
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 4 ליבות
זיכרון RAM: 3GB
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Miryam 02.01.16
Shlomo 07.10.15
עדי לוי 12.09.15
יאנה 01.08.15
Batel 10.06.15
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Xperia Z2 LTE סוני

הטוב
  • תפקוד מהיר וחלק מאוד
  • מסך מצוין
  • עמידות במים
  • חיי סוללה טובים
  • אפשרות להרחבת זיכרון
  • ממשק מעוצב, מוקפד ונוח
  • מצלמה טובה עם לחצן ייעודי
  • צילום וידיאו 4K
הרע
  • לא נוח לאחיזה ממושכת
  • עוצמת התראות חלשה
  • רטט חלש ורועש
  • מיקום לחצני הווליום בעייתי
  • גימור הזכוכית מתלכלך במהירות
בשורה התחתונה

Sony Xperia Z2 ניצב בכבוד בנבחרת מכשירי הדגל הנוכחיים ונחשב בעינינו למועמד רציני וראוי. הוא מאגד בתוכו כמה מהתכונות החשובות ביותר עבורנו בסמארטפון: מסך מצוין, חיי סוללה טובים, מצלמה טובה וביצועים חלקים וזריזים. לצד זאת, איכות סאונד בינונית ונוחות אחיזה בעייתית הן חסרונות שאין להקל בהם ראש (אבל אף מכשיר לא מושלם, כמובן). אם העיצוב המזוהה של סוני קורץ לכם ואתם מאלה שזקוקים למכשיר עמיד במים, כדאי מאוד לשקול בחיוב את ה- Xperia Z2.

הקדמה

סוני לא נחה לרגע. בעוד מרבית היצרניות משיקות מכשיר דגל פעם בשנה, סוני משיקה אחד כזה בכל חצי שנה, כאשר ההבדלים בין הדגמים, מטבע הדברים, לא רבים במיוחד. מכשיר הדגל האחרון שלה, שהושק אך בפברואר 2014 (וכבר יש שמועות על מחליפו), הוא Sony Xperia Z2, שמציג מפרט עדכני ועוצמתי ואת העיצוב המונוליתי המוכר של סדרת Xperia.

המפרט כולל את פלטפורמת
Snapdragon 801 עם מעבד מרובע ליבות במהירות 2.3GHz, מאיץ גרפי Adreno 330, זיכרון RAM בנפח 3GB, מסך IPS בגודל 5.2 אינטש וברזולוציית Full HD, מצלמה ראשית ברזולוציה מקסימלית של 20.7 מגה פיקסל, נפח אחסון פנימי של 16GB עם אפשרות הרחבה, רדיו FM, שבב NFC, זוג רמקולים סטריאופוניים, תקן IP58 לעמידות במים ואבק ועוד.

מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסה 4.4.2.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

משום מה, לא היינו מרוצים במיוחד מאיכות השמע במכשיר הזה. הצליל באפרכסת היה חזק אמנם, אבל לא נשמע צלול ומלא כמו שאנו רגילים ממכשירים אחרים (אם כי הדובר היה ברור לחלוטין ולא היו בעיות תקשורת במהלך השיחות).

ל-
Sony Xperia Z2 יש זוג רמקולים קדמיים, אחד למעלה ואחד למטה – אותו קונספט כמו ה- HTC One M8. מיקום הרמקולים מצוין מאחר והם מופנים תמיד קדימה ואינם נחסמים בשום מצב. עם זאת, איכות השמע לא מתקרבת לזו של ה- One M8; הצליל סביר ובעוצמה טובה אך לא מעבר לכך.

שתי הערות נוספות בהקשר הזה. ראשית, על אף שהרמקולים בהחלט מסוגלים לדחוף ווליום משמעותי בשעת הצורך – למשל בצלצול או בפייה בסרטון ב-
YouTube, משום מה התראות (שמתאפיינות בצלילים קצרים) נשמעות בעוצמה חלשה. בנוסף, גם הרטט אכזב מאוד; הוא חלש ורעשני, ולחיצה על אחד מלחצני הניווט הוירטואליים כמעט ולא מניבה פידבק משמעותי.

חיבור ה-
Bluetooth  למערכת השמע ברכב התבצע בקלות אמנם, אבל מספר פעמים חווינו ניתוק פתאומי ולא אופייני, ולאחר כחצי דקה המכשיר התחבר באוטומטית בחזרה.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Sony Xperia Z2 מגיע בעיצוב דומה מאוד לקודמיו ולאחיו בסדרות אחרות של Xperia בשנה האחרונה, דהיינו – מלבני, שטוח ובעל קווים חדים. העיצוב שלו אמנם מוקפד בזכות המסגרת המתכתית בהיקף המכשיר וגב הזכוכית המבריק, אבל מקדימה המכשיר נראה כמעט גנרי וחסר השראה.

בעוד שההצמדה של המכשיר לאוזן בעת שיחה נוחה, הרי שדווקא האחיזה בו בשימוש ממשוך מתגלה כלא נוחה בכלל הזוויות החדות שבהן פוגשת זכוכית גב-המכשיר את המסגרת. המכשיר דק למדי – 8.2 מ"מ, אך גם רחב וארוך יחסית, וכמעט תמיד הוא בצבץ מכיס המכנסים האחורי.

Sony Xperia Z2
העיצוב אמנם מוקפד בזכות המסגרת המתכתית בהיקף המכשיר וגב הזכוכית המבריק, אבל מקדימה המכשיר נראה כמעט גנרי וחסר השראה

המסך ב-
Xperia Z2 הוא מהטובים שפגשנו לאחרונה במכשיריה של סוני. מדובר במסך 5.2 אינטש עם צפיפות פיקסלים נהדרת של 424ppi. הוא מצטיין בצבעים עשירים וחיים, בניגודיות גבוהה וברמת שחור טובה יחסית למסך TFT. פאנל ה-IPS מאפשר לו לשמור על הצבעים במידה רבה גם בצפייה מהצד, אם כי הבהירות פוחתת משמעותית. הציין שבהשוואה למכשירי דגל האחרים השנה, בהירות המסך של ה- Sony Xperia Z2 מעט פחות גבוהה, אם כי מדובר בהפרש קל בלבד.

למכשיר אין לחצנים קדמיים, אלא שורת ניווט וירטואלית במסך עצמו, כאשר מיקומם של לחצן החזור והיישומים האחרונים משתנה בהתאם לשפת המכשיר שנבחרה; בעברית לחצן החזור מופיע מימין, כמו שאנחנו אוהבים.

Sony Xperia Z2
המסך ב-
Xperia Z2 בגודל 5.2 אינטש עם צפיפות פיקסלים נהדרת של 424ppi. הוא מצטיין בצבעים עשירים וחיים, בניגודיות גבוהה וברמת שחור טובה יחסית

בימין המכשיר מתרכזים חריץ מכוסה לכרטיס Micro-SD, לחצן ההפעלה העגול, שנמצא בדיוק במרכז והוא קפיצי במידה ומגיב היטב, מתחתיו לחצן העוצמה הכפול, שנמצא קרוב מדי ללחצן ההפעלה ולטעמנו הוא גם קטן מדי, ולמטה, קרוב יותר לקצה, נמצא לחצן צילום ייעודי דו-שלבי, שבאמצעותו ניתן להעיר את המכשיר ממצב המתנה ישירות ליישום המצלמה. משמאל נמצא מכסה שתחתיו מסתתרים שקע הטעינה (מיקום מעצבן ומוזר) וחריץ ה-Micro-SIM, וכן מגעי טעינה ייעודיים לתחנת עגינה. בראש המכשיר נמצא שקע האוזניות.

Sony Xperia Z2
בימין המכשיר מתרכזים חריץ מכוסה לכרטיס
Micro-SD, לחצן ההפעלה ולחצני העוצמה, וכן לחצן יעודי לצילום. לחצני הווליום קטנים מדי וסמוכים מדי ללחצן ההפעלה

מערכת ההפעלה קיבלה טיפול מתון יחסית מצד סוני, אך רובו המוחלט לטובה. סוני הטמיעה כאן אנימציות מעבר חלקלקות ומרשימות, לצד שפה גרפית מאופקת ובוגרת. יחד עם מעבד חזק וזיכרון RAM נדיב, חוויית השימוש המתקבלת מצוינת: המכשיר מגיב בקלילות ובמהירות, אין קרטועים של האנימציות השונות והכל עובד יפה. בבדיקות הסינתטיות שערכנו בהשוואה למכשירי הדגל האחרים, Sony Xperia Z2 לא השיג תמיד את התוצאה הגבוה ביותר ולעיתים לקח לו מעט יותר זמן לבצע פעולות (אנו מדברים על חצאי שניות בדרך כלל), אבל ההרגשה היומיומית מעולה והמכשיר נותן מענה מדויק וזריז לכל בקשה. היוצא מן הכלל הוא השהייה קלה (לאג) בחזרה מאפליקציות שונות לעמוד הבית, שאמנם הורגשה, בעיקר בהשוואה למכשירים אחרים, אבל לא הפריעה בשימוש השוטף.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

Sony Xperia Z2 מצויד במצלמה ברזולוציה אימתנית של 20.7 מגה פיקסל, עם מיקוד אוטומטי ופלאש LED בודד. כדאי לדעת שבמצב הצילום האוטומטי, שמפיק בדרך כלל את התוצאות הטובות ביותר, המצלמה מסוגלת להפיק תוצאות ברזולוציית 8 מגה פיקסל "בלבד" (מה אמור להספיק לכל מטרה).

המצלמה נטענת ומוכנה לשימוש במהירות טובה של קצת פחות משניה וחצי, וכאמור ניתן להזניק אותה גם ממצב שינה באמצעות לחצן הצילום הייעודי. הממשק שלה נוח, עם גישה מיידית לפונקציות הנפוצות (כמו צילום וידיאו או הפעלת הפלאש), וכולל גם שלל אפקטים במצבי צילום שונים וכן מצב ידני המאפשר שליטה נרחבת יחסית בהגדרות. גם כאן, חשוב לדעת שחלק מהפונקציות זמינות רק ברזולוציית 8 מגה פיקסל. המיקוד מתבצע במהירות בינונית, כאשר יש "
Hunting" בכל מיקוד (כלומר העדשה מחפשת את נקודת הפוקוס).

איכות התמונות שמפיקה המצלמה מרשימה מאוד (כל עוד לא צוללים לעומק) – התמונות היו ברובן חשופות היטב, הצבעים נאמנים למקור ורוויים במידה והחדות טובה. במבט בוחן בעומק התמונה גילינו רעש דיגיטלי רב יחסית, גם בתמונות שצולמו בתאורה טובה; נראה שסוני מעדיפה קצת גרעיניות על פני אלגוריתם אגרסיבי לניקוי רעשים, שבמקרים רבים מותיר את התמונות חלקות אבל גם חסרות פירוט.

בצילום בתאורה חלשה ניכרת המגמה הזו עוד יותר והגרעיניות מתגברת משמעותית. הפלאש אמנם בודד אבל חזק מאוד ומצליח להאיר היטב את הסצנה, אם כי הפירוט והחדות לא תמיד מרשימים (דווקא בצילום ללא פלאש הופתענו מרמת הפירוט ביחס למתחרים).

בדף הפייסבוק שלנו תמצאו גלריית תמונות שצילמנו עם ה-
Xperia Z2.

צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציית 1080p ובקצב של 60 פריימים לשנייה, או למי שרוצה – ברזולוציית 4K. איכות הוידיאו מצוינת, הסרטונים חדים ובעלי תנועה חלקה.

הגלישה במכשיר מצוינת, עם תמכה ברשתות
LTE המתקדמות וברשתות Wi-Fi בתקן ac העדכני. המסך החד והגדול מוסיף לנוחות הגלישה. נציין כאן שבמבחנים שערכנו מול מכשירי דגל מתחרים, Sony Xperia Z2 נטה לפגר אחר האחרים בקצב טעינת עמודי אינטרנט, אך גם כאן מדובר לרוב בהפרשים זניחים של עד 2 שניות לכל היותר.

Sony Xperia Z2
כולל רדיו, תכונה טובה שחלק מהמכשירים היום משום מה חסרים אותה. מקלט ה-GPS פועל ללא דופי וקולט אותות באופן מידי. קצת חבל לנו שאין במכשיר עינית IR לשימוש כשלט אוניברסלי.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

סוני אקספריה Z2 מצויד בסוללה בקיבולת אימתנית של 3200mAh, נתון שעשוי לנחם מעט את אלה שמאוכזבים מכך שהסוללה הזו קבועה במכשיר ואינה נשלפת.

חיי הסוללה התגלו כטובים מאוד – ניכר שסוני השתפרה משמעותית בתחום זה בשנים האחרונות. הצלחנו להגיע לשעות הערב גם בימי שימוש עמוסים במיוחד, ובימים רגילים נותרו לנו רזרוות של כ-25 עד 35% בסוף היום.

Sony Xperia Z2

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

לכאורה, Sony Xperia Z2 אמור לקבל את הניקוד המקסימלי בציון העמידות; איכות הבנייה שלו לתפארת, והוא מתגאה בתקן IP58 שמשמעותו עמידות במים לעומק של מטר למשך 30 דקות. למרות זאת, קשה לנו להעניק ניקוד מושלם למכשיר בעיקר בגלל גב הזכוכית שלו, שלא רק נראה מלוכלך מאוד תוך דקות ספורות בגלל טביעות אצבע, אלא גם נוטה להישרט.

Sony Xperia Z2

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply