חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Nokia Lumia 625 נוקיה
מותג: Nokia
גודל מסך: 4.7 אינטש
נפח אחסון פנימי: 8GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2013
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 2 ליבות
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(2 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
daniel 27.11.15
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia Lumia 625 נוקיה

הטוב
  • מסך גדול
  • נאה ונוח מאוד לאחיזה
  • תפקוד זורם וזריז
  • צילום וידיאו טוב
  • ממשק ברור ופשוט לתפעול
  • איכותי ובנוי היטב
הרע
  • חדות המסך פושרת
  • מעט כבד
  • מצלמה בינונית
  • ספיקר לא חזק במיוחד
בשורה התחתונה

מה שיפה במכשירי Windows Phone הוא שאין צורך בחומרה חזקה במיוחד כדי להריץ את מערכת ההפעלה בצורה טובה. כך שלהבדיל ממכשירי אנדרואיד זולים ופשוטים, שמספקים חווית שימוש גרועה מאוד, מכשירי ווינדוס פון מצליחים להיות זריזים וחלקים גם כשאינם חזקים ויקרים.


 


לומיה 625 שה אצלנו למשך כשבועיים, והצליח להשאיר אותנו מרוצים ונינוחים גם בהשוואה למכשיר חזק ממנו בהרבה שבו אנו משתמשים בדרך כלל. נכון; המסך לא מדהים והמצלמה מעט חלשה, אבל בסך הכל נהנינו.


 


החיסרון היחיד שלו הוא המחיר שבו הוא נמכר כיום בארץ – סביבות 1400 שקלים; במחיר הזה ואף פחות ממנו תוכלו להשיג מכשירים בעלי מפרטים מוצלחים הרבה יותר, כולל HTC Windows Phone 8X שעולה עליו בכל פרמטר. עם תמחור נכון, Lumia 625 יכול היה להיות להיט למי שמחפשים מכשיר לא יקר בגודל מסך של 4.7 אינטש. כרגע הוא אופציה חביבה אבל מעט יקרה מדי.


 


 

הקדמה

סדרת Lumia הבלתי נגמרת של נוקיה התחדשה לאחרונה בבן נוסף, ה- Lumia 625. מדובר בדגם שמיועד לשוק הביניים; הוא הושק ביולי 2013 והגיע לישראל לא מכבר. כמו כל אחיו לסדרה, הוא מריץ את מערכת ההפעלה Windows Phone 8 של מייקרוסופט.

מפרט המכשיר כולל מסך
IPS בגודל 4.7 אינטש וברזולוציית 480x800, מעבד כפול ליבה Qualcomm MSM8930 מסדרת Snapdragon במהירות 1.2GHz, זיכרון RAM בנפח 512MB, מאיץ גרפי Adreno 305, מצלמת 5 מגה פיקסל, זיכרון פנימי של 8GB ואפשרות הרחבה לעד 64GB נוספים עם כרטיס Micro-SD, רדיו FM ועוד.

כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

הצליל באפרכסת איכותי ורם. נהנינו לבצע שיחות עם ה- Lumia 625, גם בזכות הקווים המתעגלים בעדינות של המכשיר שאינם מכאיבים לאוזן. מנגד, הרמקול בגב המכשיר חלש מהמקובל ונוטה להיחסם.

החיבור לדיבורית ה-
Bluetooth ברכב היה מהיר ונטול תקלות, והשמע באוזניות גם הוא משביע רצון.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נוקיה לומיה 625 הוא מכשיר נאה מאוד לטעמנו, וממשיך את מסורת העיצוב האייקוני של הסדרה: גב פלסטיק בגימור מט שמתעגל בקצוות ומהווה מכסה אחיד לכל חלקי המכשיר (כולל בתוכו גם את הלחצנים בצדדים), ומקדימה מכסה את המסך זכוכית שגם קצותיה עגולים. המראה מינימליסטי אבל מושך ומבודל היטב מהמוני האנדרואידים שרבים מהם נראים דומים מאוד.

המכשיר מעט כבד, 159 גרם משקלו, אבל התרגלנו לכך תוך מספר שעות והוא לא הפריע בכיס. עוביו סביר, 9.2 מ"מ. המכשיר שבדקנו היה שחור, אבל תוכלו להשיגו גם בצבעים עליזים כמו כתום, לבן, ירוק וצהוב.

Nokia Lumia 625
המכשיר ממשיך את מסורת העיצוב של הסדרה: גב פלסטיק בגימור מט שמתעגל בקצוות ומהווה מכסה אחיד לכל חלקי המכשיר, ומקדימה מכסה את המסך זכוכית שגם קצותיה עגולים

הרמז החיצוני הראשון לכך שמדובר במכשיר ביניים הוא במסך. מדובר במסך בגודל מצוין – 4.7 אינטש – אבל הרזולוציה שלו נמוכה ביחס למקובל היום ועומדת על 480x800 בלבד, כלומר 199 פיקסלים לאינטש בלבד. לא מדובר במסך גרוע, בכלל לא – הצבעים שלו נאים, הוא די בהיר וזוויות הצפייה סבירות בהחלט – אבל החדות שלו די מאכזבת, בעיקר בקריאת טקסטים. נציין גם שבמכשיר שבדקנו היו זליגות אור בחלק התחתון של המסך שנראו די בבירור.

Nokia Lumia 625
המסך בגודל מצוין של 4.7 אינטש, אבל הרזולוציה שלו נמוכה ביחס למקובל היום. הצבעים שלו נאים, הוא די בהיר וזוויות הצפייה סבירות בהחלט – אבל החדות שלו די מאכזבת

סט הלחצנים והחיבורים זהה למכשירי נוקיה אחרים שפגשנו בסדרה. מימין יש לחצני עוצמה למעלה, באמצע – לחצן הפעלה וכיבוי ולמטה לחצן למצלמה; בחלק העליון של המכשיר נמצא שקע האוזניות, ובתחתית – שקע Micro-USB לטעינה. הלחצנים השונים מגיבים היטב ובולטים במידה הנכונה, וההשגה היחידה הייתה לנו על מיקומו של לחצן ההפעלה וכיבוי, כמעט במרכז הצלע הימנית של המכשיר: בכל פעם שקיבלנו הודעת WhatsApp (שמדליקה את מסך המכשיר לכמה שניות) ושלחנו יד להרימו ולקרוא את ההודעה, באופן קבוע לחצן ההפעלה נלחץ לנו בטעות תוך כדי ההרמה וכיבה את המסך. מרגיז.

לחובבי
Windows Phone 8 אין צורך להכביר במילים על מערכת ההפעלה הזו, שמגיעה באופן זהה בכל המכשירים עליה היא מותקנת. לכל השאר נזכיר בקצרה שמדובר במערכת הפעלה שהולכת ומתגבשת לאחרונה ומתגלה כנוחה ופשוטה מאוד ללמידה, גם (ואולי בעיקר) למי שזה לו הסמארטפון הראשון. חנות האפליקציות סובלת עדיין ממחסור ביחס למתחרים, אבל יש כבר לא מעט אפליקציות חיוניות ולמעשה כמעט לא חשנו בחיסרון מהותי ביישומים (למעט אולי Get Taxi ו-Easy הישראליות). להבדיל ממכשירים אחרים של נוקיה, ה-625 עדיין לא קיבל את עדכון ה-Black, שכולל כמה שיפורים כמו מסך ה-Glance ואחרים. יש לקוות שעדכון כזה יגיע בקרוב.

Nokia Lumia 625
סט הלחצנים והחיבורים זהה למכשירי נוקיה אחרים שפגשנו בסדרה. מימין יש לחצני עוצמה למעלה, באמצע – לחצן הפעלה וכיבוי ולמטה לחצן למצלמה

מבחינת ביצועים, קצת הופתענו בדיעבד לגלות שהמכשיר כולל זיכרון RAM צנוע של 512MB בלבד. הופתענו – משום שהדבר כמעט ולא ניכר, וחוויית השימוש במכשיר טובה וחלקה בכל השימושים הסטנדרטיים, ללא גמגומים וקרטועים כלשהם. ההבדל היחיד ממכשירים עם זיכרון גבוה יותר נעוץ ביכולת לשמור יותר יישומים ברקע ולחזור אליהם במהירות גבוהה יותר, אבל שוב – לא הבחנו במשהו חריג או בעייתי. כמובן שהמכשיר הזה פחות מתאים להרצת משחקים תובעניים.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

כמכשיר מדרג ביניים, Nokia Lumia 625 מצויד במצלמה בסיסית – 5 מגה פיקסל בלבד, עם פלאש ומיקוד אוטומטי. צילום הוידיאו הוא ברזולוציית 1080p, למרבה המזל. לצורך הצילום תוכלו להשתמש בתוכנה הבסיסית של Windows Phone, או בתוכנה המתחכמת ביותר של Nokia שכוללת אפשרויות מתקדמות יותר.

איכות התמונה דומה לזו שפגשנו במכשירים מלפני שנתיים וחצי – לא רעה, אבל לא מאוד מרשימה. במבט כללי התמונות נראות חדות, אבל מבט בעומק התמונה חושף פירוט בינוני. הטווח הדינמי צר יחסית כך שתמונות בצהרי היום נוטות לכלול צללים כהים מאוד, עם מעט מאוד פרטים בתוכם. גם הצבעים לא מדויקים במיוחד. בקיצור, מצלמה בינונית-סבירה ותו לא, אבל תמונות לפייסבוק או אינסטגרם תוכלו להפיק איתה בשקט ובלי בעיות. מהירות הצילום סבירה בהחלט גם היא, ואין ספק שנוח לצלם עם לחצן פיזי ייעודי לשם כך.

צילום הוידיאו טוב עוד יותר, בזכות רזולוציית
1080p. הוידיאו נראה חד ואיכותי יחסית וכך גם הצבעים. בצילום בתוך הבית הופיעה גרעיניות עדינה שלא פגעה מהותית באיכות הסרטון.

Nokia Lumia 625
למכשיר מצלמה בסיסית בת 5 מגה פיקסל בלבד. איכות התמונה דומה לזו שפגשנו במכשירים מלפני שנתיים וחצי – לא רעה, אבל לא מאוד מרשימה

הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הגלישה במכשיר טובה אך לא מעולה, בעיקר בגלל איכות המסך שפוגעת בקריאות של טקסטים קטנים. מעבר לכך אין לנו השגות על מהירות טעינת העמודים או נוחות הגלילה בהם בדפדפן המובנה. נזכיר רק שמדובר בדפדפן בסיסי יחסית למקובל בשוק הסלולרי כיום, עם ניהול לשוניות מסורבל וללא אפשרות לשמירת סיסמאות. לפי הדיווחים, כל זה (ועוד תכונות רבות) ישתנו בעדכון הגרסה הגדול הבא של Windows Phone.

תוכנת המייל, כפי שאנו חוזרים וטוענים, היא אחת הנוחות והנעימות ביותר לשימוש שיש, למעט העובדה המצערת שתמונות המוטמעות במיילים מוסתרות באופן קבוע ויש לבקש את הצגתן בכל מייל מחדש. מכל שאר הבחינות ניהול המיילים כיפי ויעיל.

לומיה 625 תומך בכל התדרים הרלוונטיים למפעילות בישראל והוא יעבוד היטב בכולם. במהלך ימי הבדיקות לא חווינו בעיות קליטה כלשהן, לא בשיחות, לא בגלישה סלולרית ולא בחיבור ל-
Wi-Fi, שתתבצע בתקנים b/g/n.

ה-
GPS מתפקד למופת – הוא סייע לתוכנת Waze להוביל אותנו למחוז חפצנו, התקבע על אות לוויין תוך שניות ונותר יציב לאורך כל הנסיעה.


 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Nokia 625 מגיע עם סוללה מובנית (שאיה ניתנת לשליפה) בקיבולת של 2000mAh. היא מספקת חיי סוללה די טובים, כאשר בדרך כלל הגענו לסוף היום עם כ-20% סוללה. עם זאת, היו ימים של שימוש אינטנסיבי מעט יותר שבהם נאלצנו לחפש מטען כבר בסביבות 19:30 בערב, כך שהיה מקום לשיפר בנושא הזה.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

למרות הגוף הפלסטיקי ברובו, לומיה 625 משדר עמידות איתנה ואיכות הרכבה מצוינת. הלחצנים השונים יציבים ולא רופפים כלל, ואת המסך מכסה זכוכית גורילה מדור 2. עדשת המצלמה שקועה מעט במקומה מה שמגן עליה מפני שריטות כשהמכשיר מונח על גבו.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply