סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG G2 16GB D802
- מסך ענק בממדים נוחים
- איכות המסך משובחת
- ביצועים מהירים מאוד, פעולה חלקה
- הפעלת המסך וכיבויו בהקשה כפולה
- שלל אפשרויות התאמה אישית ייחודיות
- איכות סאונד נהדרת באוזניות
- חיי סוללה מצוינים
- צילום סטילס איכותי ביותר
- תוכנת דוא"ל מעולה
- מיקום הלחצנים מאחור מחייב הסתגלות
- איכות הספיקר ממוצעת
- צילום הוידיאו לא מצטיין
- התחממות בשימוש ממושך
- אין תמיכה בהרחבת זיכרון
- הסוללה אינה נשלפת
LG G2 הצליח לכבוש את לבנו במהירות – ואחרי כמות נכבדה מאוד של סמארטפונים חדשים שעברו תחת ידינו, מדובר במשימה לא פשוטה. LG השכילה ליצור מכשיר שאינו רק מפלצת חומרה – מה שלא קשה במיוחד לבצע – אלא להפוך את השימוש בו לנוח במיוחד, פשוט וכיפי מאוד. ההקפדה על הפרטים ניכרת בכל פינה, החל במצלמה האיכותית, דרך המסך המרהיב ועד מערכת ההפעלה המאפשרת אינסוף אפשרויות הגדרה והתאמה לפי טעמכם. אמנם קשה לומר שהתרשמנו במיוחד מסידור הלחצנים החדש והשנוי במחלוקת, אבל גם על כך סלחנו בקלות בזכות הפטנט המדליק של הפעלת וכיבוי המסך בלחיצה כפולה.
מי שנהנה מצריבת רומים (גרסאות מותאמות של מערכת ההפעלה) ומעדיף את הממשק הנקי של אנדרואיד, מוטב לו להמתין ל-Nexus 5 שצפוי להיות דומה מאוד בחומרתו ל- G2. לכל השאר שחושקים במכשיר דגל עוצמתי, נוח וידידותי, LG G2 הוא אופציה נהדרת שמהווה תחרות קשה מאוד למכשירי הדגל האחרים בשוק.
G2, הסמארטפון החדש של LG, הוא ככל הנראה המכשיר שזכה לבאזז הגדול ביותר שזה להם מכשיר כלשהו של LG בשנים האחרונות. החברה הקוריאנית לא מבזבזת זמן וממקדת את מאמציה לכבוש את קהל משתמשי הסמארטפונים. אחרי ה-Optimus G Pro הפאבלט המוצלח, השיקה החברה לאחרונה את ה-G2 (שנפטר מה"אופטימוס" הוותיק) – מכשיר שמתהדר בסלוגן "Learning From You".
המפרט הטכני של ה-G2 הוא ללא ספק המתקדם ביותר שיש לעולם הסמארטפונים להציע כיום (וזה כמובן ישתנה במהירות תוך חודש-חודשיים). הוא כולל מסך LCD בגודל 5.2 אינטש וברזולוציית Full-HD, פלטפורמת Snapdragon 800 הכוללת מעבד Krait 400 מרובע-ליבות במהירות שעון של 2.26MHz, זיכון RAM בנפח 2GB, מאיץ גרפי Adreno 330, מצלמת 13 מגה פיקסל, רדיו FM, שבב NFC ועוד.
המכשיר מגיע עם נפח אחסון של 16GB או 32GB, ללא אפשרות הרחבה (לפחות בגרסתו הבינלאומית D802 שמשוקת גם בישראל על ידי היבואן "רונלייט"; גרסה קוראנית שלו כוללת תמיכה בהרחבת זיכרון וגם בהחלפת הסוללה). הוא זמין בצבע שחור או לבן.
איכות הקול ושמע
(15% מהציון הסופי)שיחות דרך אפרכסת הטלפון התבצעו באיכות מעולה. שמענו את בן שיחנו היטב, הסאונד היה צלול והעוצמה משביעת רצון. הספיקר ממוקם בתחתית המכשיר ולא בגבו, מה שמונע את חסימתו כשהוא מונח על משטח רך, אך עם זאת הרמקול עצמו אינו איכותי במיוחד והצליל קטן וחסר נפח. הדבר ניכר בעיקר בהשמעת מוזיקה, אך יש לומר ששיחות באמצעות הספיקר עברו היטב.
LG מתפארת באיכות רכיב הסאונד במכשיר, שמסוגל לנגן קבצים באיכות 24-bit, 192 kHz. ואכן, איכות השמע באוזניות איכותיות שחיברנו למכשיר הייתה נהדרת. הצליל היה עמוק, עשיר ומפורט בכל התדרים, הבאס היה מובחן ומופרד היטב והעוצמה מעולה. האוזניות המצורפות נוחות להפליא (מהסוג שנכנס לאוזן עם שרוול סיליקון, אך עם הטיה של כל אוזנייה לכיוון פנים האוזן כך שהן יושבות שם בנוחות מרבית). הן מצוידות בכבל שטוח למניעת קשרים והן אוטמות לא רע את רעשי הסביבה. עם זאת, על אף שהסאונד שהן מספקות צלול ונעים, חסר לנו באס משמעותי ולכן העדפנו אוזניות אחרות משלנו.
הספיקר ממוקם בתחתית המכשיר ולא בגבו, מה שמונע את חסימתו כשהוא מונח על משטח רך, אך עם זאת הרמקול עצמו אינו איכותי במיוחד והצליל קטן וחסר נפח. הדבר ניכר בעיקר בהשמעת מוזיקה
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)הסלוגן שמלווה את ה-G2 מרגע השקתו הוא Learning From You, ו-LG בהחלט מתכוונת לכך. החברה יצאה מגדרה במגוון דרכים כדי לייצר חווית שימוש אינטואיטיבית במכשיר, וכן לאפשר התאמה אישית מקסימלית. ברוב המקרים זה מצליח לה.
תחילה, סוגיית הגודל: מסך בגודל 5.2 אינטש הוא מסך גדול. על גבול הפאבלט, למעשה. LG הצליחה, באופן מעורר הערכה, לדחוס את המסך הזה לתוך מכשיר שממדיו דומים מאוד ל-Galaxy S4 של סמסונג (שמצויד במסך בגודל 5 אינטש בלבד), זאת באמצעות הקטנה דרמטית של מסגרת המסך – ה-Bezel. מעבר לכך שהתוצאה אסתטית מאוד – המסך נראה כמעט ללא גבולות – הביצוע המוצלח הזה מאפשר למכשיר להישאר בגודל סביר מאוד לאחיזה ולא גדול מדי. נסייג ונאמר שלמשתמשים רבים, גם מסך בגודל 5 אינטש זה גדול מדי, וחלק ממכרינו שהתנסו במכשיר אמרו שהמכשיר גדול מדי למידותיהם. ה-G2 גם לא עבה במיוחד, 8.9 מ"מ, ומשקלו נוח בהחלט ביחס לגודל – 143 גרם.
LG הצליחה לדחוס מסך בגודל 5.2 אינטש לתוך מכשיר שממדיו סבירים מאוד זאת באמצעות הקטנה דרמטית של מסגרת המסך. משקלו עומד על 143 גרם
מבחינה עיצובית, על אף השימוש בגב מפלסטיק, מדובר לטעמנו במכשיר יפהפה. קווי המתאר שלו מקדימה מזכירים את אלו של ה-Nexus 4, הזכוכית שמכסה את כל קדמת המכשיר מתעגלת קלות בקצוות ויוצרת רושם של חזית שחורה-מבריקה אלגנטית, כאשר רק גריל האפרכסת למעלה והלוגו של LG למטה מעניקים טאצ' כסוף יוקרתי. החלק האחורי הרבה יותר פשוט – פלסטיק מבריק וקמור בתבנית של פסי אלכסון עדינים בצבע שחור-כחלחל (או לבן), אם כי עדיין המראה נאה מאוד ובהחלט אלא זול.
כפי שבטח כבר שמעתם, LG עשתה מהלך רדיקלי והעבירה את לחצני התפעול המרכזיים לגב המכשיר. צדדי המכשיר חפים ממקשים וכך גם חלקו הקדמי (במקום לחצנים פיזיים יש במכשיר Nav-Bar, דהיינו לחצני מגע ייעודיים בתחתית המסך). בתחתית המכשיר נמצאים שקע Micro-USB וכן שקע 3.5 מ"מ לאוזניות.
מדובר לטעמנו במכשיר יפהפה. קווי המתאר שלו מקדימה מזכירים את אלו של ה-Nexus 4, והזכוכית שמכסה את כל קדמת המכשיר מתעגלת קלות בקצוות ויוצרת רושם של חזית שחורה-מבריקה אלגנטית
בגב המכשיר, מתחת לעדשת המצלמה, נמצאים שלושה לחצנים זה מעל זה: לחצן הווליום העליון, לחצן ההפעלה והכיבוי ולחצן הווליום התחתון. רק הלחצן האמצעי בולט מעל פני השטח, וגם הוא בולט בצורה מינורית מאוד כך שאין סיכון שהוא יילחץ באקראי. שלושת המקשים מגיבים היטב ללחיצות; סביב לחצן ההפעלה יש נורית LED לבנה שנדלקת כאשר המקש נלחץ.
LG טוענת שמיקום הלחצנים בגב המכשיר אינטואיטיבי ונכון יותר, מאחר והאצבעות ממילא נמצאות שם כשאוחזים במכשיר. בפועל זה לא לגמרי נכון. האצבעות באמת באזור של גב המכשיר, אבל באחיזה רגילה גילינו שהאצבע המורה נמצאת בדרך כלל לקראת הקצה השמאלי (בהנחה שאוחזים ביד ימין). כדי ללחוץ על אחד הלחצנים שבאמצע המכשיר יש למעשה לכופף את האצבע כדי להגיע אליו – ואז לגשש קצת כדי לזהות "על עיוור" על איזה לחצן ברצוננו ללחוץ. לעיתים קרובות האצבע עוברת בטעות על עדשת המצלמה הסמוכה ומלכלכת אותה (למרות זכוכית הספיר שאמורה למנוע טביעות אצבעות). בסך הכל, לא היינו אומרים שמדובר בחיסרון מהותי מאחר ומתרגלים אליו תוך מספר ימים, אבל בטח שאין פה שיפור משמעותי לעומת התצורות הרגילות של לחצנים בצדי המכשיר.
וכאן מתגלה אחד הטריקים השימושיים והמוצלחים ביותר ב-LG G2: אם לא נוח לכם להשתמש בלחצן ההפעלה והכיבוי האחורי – אתם יכולים להתעלם ממנו לגמרי, ולהדליק את המסך באמצעות נקישה כפולה על המסך. זה עובד כמו קסם, וזה נוח באופן שקשה לתאר. אמנם צריך לנקוש במסך בקצב מסוים (ואחרי למעלה משבוע, עדיין פספסנו מדי פעם והצטרכנו להקיש בשנית), אבל ברוב המקרים זה עובד מיד. במיוחד נהנינו מהתכונה הזו כאשר המכשיר היה מוצב על הסטנד ברכב. תוך כדי נהיגה לא נוח ולא בטיחותי לגשש באמצעות אחר כפתורים פיזיים, ולכן נקישה כפולה קלה על המכשיר, שמעוררת ומכבה אותו באופן מיידי, עשתה לנו חיים קלים במיוחד. ניתן גם לכבות את המסך בנגיעה כפולה, כאשר התנאי היחיד הוא שאתם מקישים על מקום ריק כלשהו במסך הבית. חשוב לציין שאם תבחרו להחליף Launcher, לא תוכלו לכבות את המסך בלחיצה כפולה (אבל ההפעלה בנגיעה כפולה תמשיך לעבוד כרגיל).
בגב המכשיר, מתחת לעדשת המצלמה, נמצאים שלושה לחצנים זה מעל זה: לחצן הווליום העליון, לחצן ההפעלה והכיבוי ולחצן הווליום התחתון. מדובר בסידור שיש להתרגל אליו
המסך, מסוג IPS+ ובצפיפות פיקסלים של 424ppi, מרהיב ביופיו. בגודל של 5.2 אינטש וברזולוציית 1920x1080, הוא מעניק חוויית צפייה נהדרת בכל תוכן שהוא – טקסטים, תמונות, סרטים וסתם הממשקים השונים. בהירות המסך טובה מאוד והוא נותר שמיש גם בשמש ישירה. מיותר לציין שעקב הרזולוציה הגבוהה, חדותו של המסך מושלמת, וגם במבט מאומץ לא תצליחו לזהות פיקסלים; התצוגה חלקה ואחידה לחלוטין. דיוק הצבע שלו אמנם לא מושלם – הצבעים מעט רוויים יותר מהנדרש, והלבן שלו חמים מעט יחסית למסכי LCD אחרים – אבל גם כך (ואולי בגלל הקליברציה הנועזת מעט של LG) הוא נראה נפלא. גם במסך מגע הוא מתפקד מצוין ומגיב היטב ובקלילות.
הממשק של LG זהה כמעט לזה שכבר תיארנו בהרחבה במכשירים קודמים, כגון ה- Optimus G Pro, אבל חשוב לנו להתעכב על נקודה אחת: LG מעניקה בידי המשתמש אפשרויות קסטומיזציה כה רבות, שכמותן ראינו רק בצורת Mods של מפתחים ברומים מבושלים – וכמעט אף פעם לא בגרסאות רשמיות של יצרניות. להלן רשימה חלקית של אלמנטים שתוכלו להגדיר אישית לפי טעמכם: טפט עבור מגירת היישומים, אנימציית כיבוי המסך (למשל אפקט עמעום או אפקט טלוויזיית CRT), אנימציית פתיחת מסך הנעילה (5 אפקטים מדליקים), עיצוב מראה ההודעות באפליקציית ה-SMS שבה ניתן להגדיר עיצוב שונה לכל שיחה בנפרד, סידור ורקע לחצני ה-Nav-Bar (בחירה מתוך כמה אפשרויות מובנות מראש), בחירה אלו מתגים יופיעו בווילון ההתראות ובאיזה סדר, בחירה אלו התראות ידליקו את נורית החיווי הקדמית ואת הנורית סביב לחצן ההפעלה, אנימציות המעבר בין מסכי הבית, סדר הלשוניות בחייגן, גודל האייקונים במגירת האפליקציות ויש עוד הרבה. שאפו ל-LG.
המסך מרהיב ביופיו. בגודל של 5.2 אינטש וברזולוציית 1920x1080, הוא מעניק חוויית צפייה נהדרת בכל תוכן שהוא – טקסטים, תמונות, סרטים וסתם הממשקים השונים. בהירות המסך טובה מאוד והוא נותר שמיש גם בשמש ישירה
LG G2 הוא אחד הסמארטפונים הראשונים בשוק שמצוידים במעבד Snapdragon 800, שמציג מהירות שעון כמעט מופרכת של 2.26GHz, וכמובן בזיכרון RAM של 2GB. בהתאמה, ביצועיו מעולים בכל קנה מידה. במהלך כל ימי השימוש בו המכשיר סיפק עבודה זריזה מאוד וכמעט נטולת גמגומים; לא הצלחנו לגרום לו לקרטע גם בשימוש התובעני ביותר. בשימוש ממושך מאוד הוא מתחמם מעט בחלקו האחורי, אך הדבר נסלח לאור גודל המסך ועצמת העיבוד הנדרשת. עם זאת, נציין שתי נקודות: ראשית, בהשוואה ראש בראש ל-Galaxy S4, לא ניכר פער לטובת ה-LG במהירות טעינת אפליקציות זהות – לעיתים אפילו ניצח הסמסונג בכמה מילי-שניות; עם זאת בטעינת עמודי אינטרנט ניצח ה- G2 פעם אחר פעם וסיים לטעון את העמוד כמה שניות לפני ה-S4. הערה שנייה היא שכמה פעמים קרה שהמצלמה קפאה לכמה וכמה שניות כאשר בזמן שעמדנו לצלם המכשיר קיבל הודעת דואר חדשה. יש לקוות שמדובר בבאג קטן שיתוקן בעדכון גרסה.
בין התכונות המדליקות שכולל ה-G2 נמנה את השלט הרחוק, שלמד בקלילות 2 טלוויזיות שלנו ואת הרסיבר; את תכונת ה-Miracsat שמאפשרת לשקף את התצוגה באופן אלחוטי למסך תואם; את האפשרות להסיט את האפליקציה ב-3 אצבעות, שם היא תישמר בזיכרון וניתן יהיה לחזור אליה בשנית; ובעיקר את הכבוד שמכשיר רוחש לך: אם אתה משתמש במכשיר ונמצא באפליקציה כלשהי, ומתקבלת שיחה – במקום שמסך השיחה ישתלט לגמרי על המסך, מופיעה חלונית קטנה בחלקו העליון שמאפשרת לך לבחור לענות לשיחה, לנתק אותה או להתעלם ממנה כליל ולהמשך לעבוד.
פיצ'ר אדיר נוסף מצאנו בתפריט ההגדרות; שמו "תיקון יחס מסך" ובו ניתן לבחור אפליקציות שלא מוצגות היטב עקב אי-התאמה של הרזולוציה שלהן ל-Full HD. בדקנו זאת על האפליקציה של zap השוואת מחירים, ואכן היא נפתחה מעתה והלאה כאילו היא רצה על מסך ברזולוציה הטבעית שלה – כך שהכל הופיע בגודל ובמקום הנכון. גאוני.
מולטימדיה וגלישה
(30% מהציון הסופי)LG G2 מצויד במצלמת 13 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ופלאש LED. המצלמה מתהדרת בתכונות מתקדמות כגון מייצב תמונה אופטי (OIS), 9 נקודות מיקוד ומצבי צילום מתקדמים כגון HDR, צילום יופי וכדומה.
מהירות הצילום די טובה, אבל לא הרגשנו שהמצלמה מהירה כברק, כמו שציפינו ממכשיר דגל עוצמתי שכזה; לעיתים לא רחוקות הייתה השהייה קלה בין הלחיצה לבין הצילום בפועל. עם זאת, מבחן התוצאה מרשים מאוד. ברוב תנאי התאורה הסבירים, המצלמה הפיקה תמונות חדות, מפורטות למשעי, בעלות צבעים נהדרים וריאליסטיות מאוד. פה ושם ניכרו בעיות של חשיפה לא מדויקת, שגרמו לעצמים בהירים להישרף (בעיקר בסצנות עם ניגודיות גבוהה), אבל לא מדובר בעינינו בבעיה גורפת. צילום בתאורה חלשה ללא פלאש הפיק תמונות בעלות פירוט לקוי מאוד בשל ניקוי הרעשים האגרסיבי – מה שהשתפר מאוד כשהשתמשנו בפלאש.
בדף הפייסבוק שלנו תמצאו גלריה עם תמונות הדגמה שצילמנו עם המכשיר.
צילום הוידיאו ב- G2 מתאפשר ברזולוציה של 1080p ובקצב פריימים מרשים של 60fps או 30fps לבחירתכם. לכאורה, איכות הוידיאו הייתה אמורה להרקיע שחקים, אבל בפועל מעט התאכזבנו. הסרטונים שצילמנו אמנם התהדרו בחדות נאה ובצבעוניות נהדרת, אבל נראה שהעדשה מבצעת כל העת תיקוני מיקוד זעירים, שפוגעים מאוד בתוצאה הסופית. בנוסף הבחנו לא פעם בבעיות חשיפה שלוקח למצלמה זמן לתקן. נציין לטובה את קצב הפריימים הגבוה, שגורם לסרטון להיראות כמעט מסחרר מרוב שהתנועה חלקה ונטולת ריצודים.
נגן המוזיקה מעוצב מאוד, נוח ופשוט לשימוש. הוא כולל כמה תבניות צליל מובנות וכן איקולייזר ידני. בנוסף ניתן לחפש בלחיצת כפתור את השיר המתנגן ב-YouTube, וכן להזרים מוזיקה מאחסון הענן שלכם (בשלב זה רק מ-DropBox). נגן הוידיאו הפתיע אותנו לטובה בכך שאפשר לא רק מעקב אחר אובייקט מצולם וכן "זום אודיו" (שאמור שהגביר דינמית את עוצמת השמע באזור שבו התמקדנו), אלא גם בכך שניתן לצרף כתובית מקובץ חיצוני, להגדיר את גודלה, צבעה ואת הפונט שלה, וכן להגדיר את מהירות הרצת הסרטון.
הגלישה באינטרנט עם דפדפן הסטוק או עם Chrome זריזה ומהנה מאוד. המכשיר תומך בגלישה סלולרית בקצב של עד 42Mbps (וגם ב-LTE שאינו זמין בארץ), וכן ב-Wi-Fi בתקנים b/g/n/ac. לא הרגשנו בשום מצב באיטיות או בקליטה שאינה מיטבית. גם ה-GPS ננעל על אות לוויין תוך שניות ספורות ונותר יציב לכל אורך הנסיעה.
אהבנו מאוד את תוכנת הדואר המובנה, שבתוכה הגדרנו את חשבון ה-Exchange הארגוני. להבדיל מחלק מהמתחרות, בתוכנה הזו ניתן להגדיל או להקטין את תוכן המכתב בזום בצביטה, וכן לקבוע שכל התמונות המופיעות במיילים יוצגו אוטומטית. בנוסף ישנו אפקט קולי חביב המחווה על כך שהמייל נשלח בהצלחה.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)LG G2 מצויד בסוללת ליתיום-פולימר מובנית (שאינה ניתנת לשליפה, למרבה הצער), בקיבולת גבוהה של 3000mAh.
במבחני השימושים שלנו לאורך למעלה משבוע, הציגה הסוללה פעם אחר פעם תוצאות מעולות: בימים של שימוש מזדמן ומתון היא הספיקה ללא פחות מיומיים, ובימים של שימוש כבד, שכלל צילום של תמונות רבות, גלישה וניווט, הצלחנו להגיע לשעה 21:00 בערב לפני שהסוללה נגמרה. עם חיי סוללה כאלה, כלל לא היינו מוטרדים מכך שלא ניתן להחליף עצמאית את הסוללה.
עמידות
(10% מהציון הסופי)LG G2 מורכב ובנוי בהקפדה רבה, ומשדר איכות בנייה מצוינת. הפלסטיקה מאחור קשיחה ואיכותית למגע, והזכוכית הקדמית היא מסוג Gorilla Glass 2 כך שהיא עמידה ברמה טובה לשריטות. שמחנו לגלות שבניגוד למרבית הסמארטפונים, עדשת המצלמה כאן אינה בולטת מעל לפני השטח, כך שקטנים סיכוייה להישרט. בנוסף העדשה מצופה בזכוכית Sapphire Crystal שאמורה לדחות לכלוך וטביעות אצבע.