חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung Galaxy S4 Active I9295 16GB סמסונג
מותג: Samsung
גודל מסך: 5 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2013
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
ציון WiseBuy
9.2
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Dor 14.07.14
רון 26.05.14
רינת 30.03.14
Nadir 25.02.14
צהבהב זה צבע 19.01.14
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S4 Active I9295 16GB סמסונג

ליאון אברבוך | 10.10.2013
הטוב
  • מעבד מהיר
  • מסך בהיר וקריא בשמש
  • מצלמה נהדרת
  • סאונד איכותי
  • ביצועים גבוהים
הרע
  • אין אחריות על נזקי מים
  • עיוות קל בסאונד של הספיקר בווליום גבוה
בשורה התחתונה

Samsung Galaxy S4 Active מפגין ביצועים מרשימים ומציע פתרון לאנשי שטח או סתם משתמשים שרוצים לקחת את הטלפון שלהם לים בלי לחשוש יתר על המידה. היתרון העיקרי לטעמנו הוא דווקא מסך ה-TFT המצוין, שמאפשר עבודה ושימוש בטלפון גם בתנאי אור שלרוב כמעט בלתי אפשרי לעבוד בהם עם טלפון בעל מסך AMOLED. מעבר לכך, חוויית השימוש זהה לחלוטין ל-S4 הרגיל שכבר בדקנו בזמנו, ובסך הכל מדובר על מכשיר איכותי, עוצמתי ואמין, שייתן מענה לכל מי שזקוק למכשיר כזה.

התמיהה העיקרית היא בנושא האחריות שאינה מכסה נזקי מים, אבק או לחות שכן הטלפון הוא על פניו "אינו חסין מפני נזקים אלו". מחד, ישנו טלפון ייעודי שקיבל גם תקן, מאידך, היצרן מתחמק מלתת אחריות למכשיר. קצת מרגיז, הרבה לא ברור ומשאיר לא מעט סימני שאלה בנוגע לכדאיות הרכישה של מכשיר כזה על פני הדגם
S4 הרגיל.

הקדמה

האם יותר מדי אפשרויות בחירה בנושא מסוים הן חיוניות ורצויות, או שמא מדובר בטקטיקה מבלבלת ולא רצויה? אם נשאל את הפסיכולוג הידוע בארי שוורץ, הרי שלטענתו מיעוט בחירות, בדיוק כמו שקורה עם ה-iPhone על גרסאותיו המועטות, יהיה המצב הרצוי. אם נשאל את חברת סמסונג, שהוציאה לא פחות מ-8 גרסאות שונות לטלפון הגלקסי S4 שלה – היא כנראה תגחך קלות.

Samsung Galaxy S4 Active
שידוע גם בשם i9295, הוא עוד גרסה של ה-S4 שהפעם מיועד לאנשי שטח ואקסטרים ובאה לתת מענה לכל אותם הרפתקנים נועזים שזקוקים לטלפון עמיד למים ואבק. המכשיר מצויד בתקן IP67 המכובד, אך בו בזמן נזקי מים אינם מכוסים באחריות.

המפרט הטכני של הטלפון כמעט זהה לזה של הדגם הראשי,
S4 I9500. הוא כולל מעבד מרובע ליבות במהירות 1.9 GHz של חברת Qualcomm מדגם Krait 300 (חלק מערכת השבבים Snapdragon 600), זיכרון פנימי של 16GB, זיכרון RAM בנפח 2GB, מסך TFT בגודל 5 אינטש ברזולוציה של  1080x1920 פיקסלים וצפיפות של 441ppi vמכוסה בזכוכית Gorilla Glass 2 של חברת Corning, תמיכה מלאה בתדרי LTE, מצלמה ראשית ברזולוציית 8 מגה פיקסל ומצלמה קדמית ברזולוציית 2 מגה פיקסל, וכן תמיכה מלאה בקישוריות הנפוצות היום (Bluetooth, GPS, NFC, MHL ואף עינית IR). המכשיר מריץ את מערכת הפעלה Android 4.2.2 עם ממשק ה-TouchWiz המוכר של סמסונג.

לקחנו את ה-
S4 Active לסיבוב, וניסינו להשוות פרמטרים שונים למכשיר הדגל (i9500) שנמצא אצלנו בשימוש מאז השקתו. התוצאות לפניכם.

כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

איכות הקול של המכשיר באופן כללי מצוינת. בשיחות שביצענו נשמענו ללא רבב וללא רעשי רקע, כמו שכבר התרגלנו עם ה-S4 הרגיל. איכות השמע באפרכסת טובה מאוד גם כן. שיחות דרך הספיקר עברו בהצלחה, אך עוצמת השמע המקסימלית דרך הספיקר מעט חלשה. צלצול הטלפון לעומת זאת חזק ועוצמתי ונשמע היטב.

גם בתחום ההאזנה למוזיקה דרך אוזניות לא נרשמה הפתעה וה-
S4 Active הצליח להפיק סאונד איכותי ועשיר אפילו בנגן המוזיקה המובנה. הספיקר עשה עבודה טובה גם כן, אך בעוצמת שמע מקסימלית היה עיוות קל בסאונד, שבא לידי ביטוי בסגנונות מוזיקה מסוימים. כמו באחיו הבכור, גם המכשיר הזה תומך באפשרות של שליטה על נגן המוזיקה דרך השלט המובנה של האוזניות המעולות המצורפות.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הנדסת האנוש של ה-S4 Active מעניינת, שכן מדובר על מכשיר שאמור להיות עמיד במים ואבק. באופן כללי, המכשיר מעט גדול מאחיו הבכור וממדיו עומדים על 13.9 ס"מ אורך, 7.1 ס"מ רוחב ועובי של 9.1 מ"מ. הוא מגיע בצבע אפור או בשני צבעים מטאליים נועזים: כחול-טורקיז וכתום. הרפתקני בהחלט.

Samsung Galaxy S4 Active
המכשיר מעט גדול מאחיו הבכור וממדיו עומדים על 13.9 ס"מ אורך, 7.1 ס"מ רוחב ועובי של 9.1 מ"מ. הוא מגיע בצבע אפור או בשני צבעים מטאליים נועזים: כחול-טורקיז וכתום

הייחוד של המכשיר הוא בכפתורי השליטה הפיזיים בתחתית המסך, בעוד שבמכשיר הדגל, הכפתורים מלבד כפתור הבית הם למעשה לחצני מגע. לקח לנו קצת זמן להתרגל ללחוץ פיזית על כפתורים כדי לשלוט על הטלפון, אחרי כמעט שנתיים שמרבית הכפתורים סמארטפונים השונים הם וירטואליים, אך בסוף התרגלנו לעניין ואף מצאנו זאת כסוג של יתרון: כל לחיצה הייתה מורגשת מאוד אך מהירות התגובה של הטלפון נותרה גבוהה.

גם סידור השקעים והמקשים האחרים נותר מוכר. בפאנל הימני נמצא כפתור הכיבוי ובפאנל השמאלי כפורי ווליום; בפאנל התחתון אנו מוצאים את כניסת ה-USB כשהיא מאחורי מכסה שנועד למנוע חדירת מים. מוזר לגלות ששקע האוזניות אינו מגיע עם כיסוי כלשהו. המכשיר נוח להחזקה ביד ומרגיש סולידי.

Samsung Galaxy S4 Active
הייחוד של המכשיר הוא בכפתורי השליטה הפיזיים בתחתית המסך, בעוד שברוב המכשירים כיום הכפתורים מלבד כפתור הבית הם בדרך כלל לחצני מגע

ביצועי המכשיר נהדרים. כיוון שמדובר במעבד בעל 4 ליבות במהירות 1.9 GHz, הציפיות שלנו לעבודה מהירה לא התבדו. אפליקציות רצו חלק וללא תקיעות, סרטים נוגנו ללא תקלות והגלישה הייתה חלקה ומהירה. הטלפון מצויד בכל האפליקציות שכבר התוודענו אליהן עם ההשקה של ה-S4 בתחילת 2013: Smart stay, smart scroll, IR ועוד פיצ'רים מבוססי חיישני תנועה. שאר האפליקציות שהגיעו מובנות בטלפון זהות לחלוטין לאלו שנמצאות ב-S4 הרגיל ומצאנו אותן נוחות באותה מידה לשימוש (כתיבה הודעות, גלישה, תפעול כללי).

ה-S4 Active התמודד יפה מאוד עם ריבוי המשימות שהעברנו אותו ובהחלט עמד בציפיות שלנו. פתחנו עוד ועוד אפליקציות על המכשיר בו זמנית, כולל גלישה וניגון מוזיקה בנגן – ולא נתקלנו בשום האטה או אפילו קרוב לזה. הדבר היחידי שמעט הפריע לנו הוא ההתחממות של הטלפון בזמן העבודה, אך זה קורה בכל טלפון חכם בימינו.

זיכרון המכשיר הפנימי עומד על 16GB כאשר למשתמש נותרים כ-11.5GB פנויים לשימוש. במידת הצורך, ניתן להרחיב את הזיכרון באמצעות כרטיס Micro-SD ובעיננו זהו יתרון חשוב שמאפשר למשתמש שלא להזדקק יתר על המידה לשירותי ענן.

המסך הוא בהחלט אחד הפיצ'רים הכי מוצלחים מבחינתו של המכשיר הזה. בעוד שסדרת ה-S4 זכתה למסכי Super AMOLED, ה-S4 Active מיוצר דווקא עם מסך TFT. ההיגיון בדבר ברור מאליו: סמסונג יצאו מנקודת הנחה שקהל היעד של המכשיר הוא אנשי שטח, ואלו זקוקים למסך שייראה היטב באור שמש, בניגוד למסכי ה-AMOLED שדוהים משמעותית מול מקורות אור חזקים. ובכן, מדובר בהחלטה נבונה: בתנאי אור רגילים ובחוץ המסך נראה טוב מתמיד. בנוסף, בעוד שמסכי AMOLED מציגים צבעים רוויים וחיים בתנאי אור רגילים, מסך ה-TFT הפגין ביצועים יוצאי דופן דווקא בחוץ. גם בבהירות לא מקסימלית ניתן לראות היטב את המסך, ובבהירות מקסימלית ניתן להשתמש בטלפון גם עם משקפי שמש. הטקסטים נראו טבעיים יותר וקיבלנו הרגשה (או אולי אפקט פלסיבו) שהעיניים גם התאמצו פחות בצפייה במסך, דבר שבא לידי ביטוי במיוחד בחוץ. סמסונג הצליחו לייצר מסך נפלא שמותאם היטב לתנאי שטח. גם בצפייה בסרטוני HD המסך לא אכזב ולא הרגשנו הבדל משמעותי בחוויית הצפייה במכשיר לבין צפייה במסך של ה-S4 הרגיל. רגישות המסך מצוינת גם כן, דבר שהוסיף לחוויית השימוש הכללית שלנו.

Samsung Galaxy S4 Active
בעוד שסדרת ה-
S4 זכתה למסכי AMOLED, ה-S4 Active מיוצר דווקא עם מסך TFT שמעניק לו בהירות גבוהה וקריאות משופרת בשמש

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

אחד ההבדלים העיקריים במפרט הטכני של ה-S4 Active לבין זה של ה-S4 הרגיל הוא באיכות המצלמה. בעוד שה-S4 הרגיל נהנה ממצלמת 13MP, המצלמה של מכשיר ה-Active היא ברזולוציית 8MP בלבד. לא ברור מה גרם לסמסונג לשלב כאן מצלמה נחותה משל האח הגדול, אך בפועל הופתענו מהתוצאות.

בתנאי אור ויום המצלמה של ה-
S4 Active מניבה תוצאות מעולות. התמונות חדות, עם איזון חשיפה טוב ולא מגורענות. בתנאי אור פחות אופטימליים, התמונות יוצאות בין סבירות לרועשות, תלוי ברמת התאורה. צילומי מקרו יוצאים לרוב באיכות טובה, אם כי לעתים המצלמה עשויה להתקשות בהתמקדות על האובייקט ובמקום היא מתמקדת על אובייקט אחר שנמצא בסביבה. פעולת המצלמה מהירה מאוד, יותר מזו שבדגם הרגיל, וכאן בא לידי ביטוי כוחו של המעבד – שמהיר יותר מהמעבד בעל ה-8 ליבות שנמצא בדגם i9500 ועושה, נכון להיום, שימוש רק ב-4 ליבות בכל פעם ולא בכל ה-8. ניתן כמובן גם לצלם וידיאו באיכות 1080p במהירות 30 פריימים לשנייה והתוצאה היא וידיאו חד וברור באיכות מעולה.

המצלמה הקדמית מצליחה גם היא להפיק תמונות טובות. התרשמנו במיוחד מהמצלמה הזו שבאה לידי ביטוי בעיקר בשיחות
VoIP ווידיאו צ'טים, ומאוד נהנינו מהתוצאה הסופית.

בתחום הוידיאו לא הופתענו יתר על המידה וחווינו חוויית צפייה מעולה. המכשיר תומך בכל פורמטי וידיאו הנפוצים כיום (
MP4, DivX, XviD, WMV, H.264, H.263)  והשילוב של מסך מצוין ואיכותי תרמו מאוד להנאה שלנו מביצועי המולטימדיה של המכשיר.

Samsung Galaxy S4 Active
בתנאי אור ויום המצלמה של ה-S4 Active מניבה תוצאות מעולות. התמונות חדות, עם איזון חשיפה טוב ולא מגורענות. בתנאי אור פחות אופטימליים, התמונות יוצאות בין סבירות לרועשות

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

כמכשיר התומך בכל התדרים של הרשתות הסלולאריות בישראל, חיש מהר התחברנו לרשת בצורה אוטומטית. המכשיר מגיע עם תמיכה מובנית גם ברשתות LTE עתידיות שאולי יוקמו בישראל ואלו יזניקו את מהירות הגלישה קדימה. המכשיר תומך במהירות הורדה של42 Mbps  ומהירות העלאה של 5.76 Mbps. בפועל, הגלישה הייתה במהירות מספקת ולא נתקלנו בבעיות כלשהן. הדפדפן המובנה עשה לרוב עבודה טובה, וחוץ מהלאג הידוע של סמסונג בדפדפן שגורם לתקיעות קלות בזמן גלילת עמודי אינטרנט – הכל עבד כיאות, גם תחת ריבוי משימות.

ה-
GPS של המכשיר פעל ללא רבב, דבר שהוא משמעותי לכל אותם הרפתקני שטח שהם קהל היעד של הטלפון הזה. הנעילה על לוויינים הייתה מהירה ואפליקציות כמו Waze או Moovit עבדו היטב וללא בעיות.

כמו כל סמארטפון מודרני, גם ה-
S4 Active הגיע עם מספר רב של קישוריות מובנות בתוכו. ה-Wi-Fi תומך בכל התדרים העדכניים (a/b/g/n/ac), ישנו Bluetooth מגרסה 4.0 ושבב NFC מובנה. יציאת ה-USB במכשיר משמש בנוסף להעברת מידע וטעינה גם כיציאת MHL לטלוויזיה.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

סמסונג ידועה כיצרנית של מכשירים בעלי משך פעולת סוללה טובים מאוד במכשיריה האחרונים. המכשיר מגיע עם אותה הסוללה של ה-S4 הרגיל בנפח 2600mAh, ועצם היותה סוללה נשלפת מהווה כבר יתרון מובהק.

ואכן, גם ה-
S4 Active מספק ביצועי סוללה טובים. בשימוש אינטנסיבי שכלל כמה שעות של גלישה באינטרנט (Wi-Fi וגם גלישה סלולרית), צפייה בסרטוני YouTube, שיחות והודעות טקסט – הגענו בסוף היום לאזור ה-20% סוללה. בשימוש סלחני יותר ופחות תובעני, הצלחנו די בקלות לסגור את היום עם 40% שנותרו בסוללה ואף יותר מכך. בשימוש קל וחסכוני ניתן לסחוט מהמכשיר כיומיים של עבודה. ניתן בהחלט להרגיש את השיפור שסמסונג מטמיעה במכשיריה בתחום הסוללה משנה לשנה ואנו מקווים שמגמה זו תמשך.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

עיקר העניין סביב ה-S4 Active הוא כמובן בנושא עמידותו, שמבדלת אותו משאר מכשירי הסדרה. מדובר במכשיר שקיבל את תקןIP67  המכובד (עמידות למים ואבק; עמידות למים עד עומק של מטר לאורך 30 דקות). מבנה המכשיר שונה מזה של ה-S4 הרגיל: חוץ משלושה כפתורים פיזיים בחזית המכשיר, גב המכשיר בנוי בצורה שונה מעט כאשר בארבעת הקצוות יש מעין ברגים שמחברים בין חלקי המסגרת השונים. מכסה הסוללה בצדו הפנימי מכוסה בגומי על מנת למנוע חדירת מים וגם פתח ה-USB כאמור מכוסה בסוגר נשלף. מבנה זה בהחלט מעיד על מכשיר שנועד להיות עמיד במצבי קיצון לטווח הארוך.

ואחרי כל זה, הדבר התמוה העיקרי הוא בנושא האחריות. האחריות על מכשיר שאמור להיות נגד מים ואבק – אינה כוללת נזקי מים ו/או אבק. בעינינו יש פה סתירה לוגית אלמנטרית: כיצד יכול להיות שמכשיר שאמור להיות נגד מים – לא מכוסה באחריות נגד מים? מצד אחד סמסונג טוענת שהמכשיר עבר בדיקות שונות ונמצא עמיד למים ואף קיבל תקן רשמי על כך, מאידך, היבואן טוען ש"המכשיר אינו חסין בפני מים". אז מה בדיוק הולך פה? הפרדוקס לא ברור וכנראה שאם למישהו יש כוונות להיות הרפתקן ולהשתמש במכשיר בסביבה ייעודית שכולל מים ואבק – רצוי שישכח מאחריות אם יקרה הגרוע מכל.

Samsung Galaxy S4 Active
מבנה המכשיר שונה מזה של ה-S4 הרגיל: חוץ משלושה כפתורים פיזיים בחזית המכשיר, גב המכשיר בנוי בצורה שונה מעט כאשר בארבעת הקצוות יש מעין ברגים שמחברים בין חלקי המסגרת השונים

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply