חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Sony Xperia Z סוני
גודל מסך: 5 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2013
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 4 ליבות
ציון WiseBuy
9.2
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
עידו שלא בטיסה 19.01.16
Yuri 26.12.14
אלף 20.12.14
ברק 11.09.14
ישראל 07.08.14
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Xperia Z סוני

עידו אשפיז | 18.04.2013
הטוב
  • בנייה ואיכות חומרים מעולים
  • מסך Full HD גדול ואיכותי
  • אפשרות להרחבת האחסון הפנימי
  • עמידות במים ואבק
הרע
  • מצלמה פושרת
  • חיי סוללה לא יציבים
בשורה התחתונה

אין הרבה דברים שליליים לומר על המכשיר הזה, כיאה למכשיר דגל של יצרנית גדולה. הוא לא מושלם, אבל הוא בהחלט מכשיר מצוין. המסך שלו גדול ומרשים, הוא בעל כוח עיבוד רציני ועמידות בפני נזקי מים ואבק. אלו תכונות שיעשו אותו מתאים למשתמש צעיר ואגרסיבי כמו גם למשתמש עסקי שזקוק ליכולות משרדיות בדרכים. הגודל שלו עלול להרתיע את המשתמש הממוצע, וגם המחיר שלו בשלב זה בלתי מבוטל. יתאים מאוד לבעלי כיסים עמוקים, תרתי משמע.

הקדמה

סדרת Xperia, שהתחילה את ימיה עוד בתקופת Sony Ericsson, צברה כמות רבה ומבלבלת של דגמים בשנתיים האחרונות. אפשר למנות בסדרה הזו למעלה מ-20 מכשירים, ומתחילות להיגמר לסוני האותיות באנגלית לשמות המכשירים. Xperia Z, שהושק בינואר 2013, הוא מכשיר הדגל הנוכחי של סוני, כאשר לצידו עומד ה-ZL, שכמעט זהה במפרט שלו ל-Z, פרט לעמידות במים ואבק.

המפרט של המכשיר כולל מסך בגודל 5 אינטש ברזולוציה חברת תקדים של Full HD 1920x1080, שמניבה צפיפות פיקסלים של 441ppi; מעבד מרובע ליבות במהירות1.5 GHz  מסוגQualcomm APQ8064 MDM9215M, זיכרון RAM בנפח נדיב של 2GB, זיכרון אחסון פנימי בנפח 16GB, אפשרות להרחבת זיכרון באמצעות Micro-SD עד לנפח של 64GB, מצלמת 13 מגה-פיקסל אחורית, מצלמת 2 מגה פיקסל קדמית, Bluetooth 4.0, NFC ועוד.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

איכות השיחה בדגם הזה של סוני טובה מאוד. שני הצדדים שומעים היטב את השיחה, אם כי אפשר היה להגביר במעט את עוצמת השמע במכשיר. פעמים ספורות מצאנו עצמנו נאלצים לצאת מחדר לא רועש במיוחד כדי לנהל שיחה כראוי. יש סיכוי שהבעיה היא לא העצמה אלא הגודל של הרמקול העליון. הוא זעיר, ובתוך מכשיר כל כך גדול הוא "הולך לאיבוד" וקשה למשתמש לדעת אם הטלפון ממורכז על האוזן או לא. מעבר לכך, אחרי התרגלות קצרה לגודל המכשיר הוא מרגיש בסדר בזמן שיחה, והחדות היחסית של הפינות שלו לא ממש הורגשה. רגישות המיקרופון טובה דיה כדי להעביר את הצלילים מבלי לאסוף רעשי רקע מיותרים.

הספיקר ממוקם בתחתית הפאה הימנית של המכשיר. הוא די חזק ושומעים דרכו טוב. שיחה דרך הספיקר בחדר שקט עוברת בקלות כמו שיחה דרך האפרכסת, והצד השני לא הבחין בהבדל כלל. באזורים מעט רועשים נהיה קצת יותר קשה לנהל שיחה כזו – אך עדיין אפשרי.

סט האזניות שמגיע עם המכשיר עושה עבודה טובה למדי. מדובר באזניות In ear סיליקוניות שאוטמות היטב מרעשי הסביבה, וגם המיקרופון שלהן די טוב. פחות אהבנו שהן מחוברות דרך חוטים באורכים שונים, כאשר אחד החוטים כמעט כפול באורכו מהאחר – מה שיוצר סרבול כשמשתמשים רק באזנייה אחת.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

נכון לכתיבת שורות אלו, Sony Xperia Z הוא אחד הסמארטפונים המרשימים ביותר בשוק כיום מבחינת המפרט שלהם. הרכיב הבולט והחשוב ביותר הוא ללא ספק המסך. מדובר במסך בגודל 5 אינטש, ברזולוציה פנטסטית של 1080p, ושילוב הנתונים נותן צפיפות פיקסלים של 441. גודל המכשיר נגזר מגודל המסך: 139x71 מ"מ. הגובה והרוחב לא קטנים כלל, אך המכשיר דק להפליא ועוביו 7.9 ס"מ בלבד. במשקל של 146 גרם הוא לא הקל שבחבורה, אך מרגיש בהחלט דומה למתחרים בקטגוריה.

המכשיר מעוצב בצורה די דומה ליתר מכשיריה של סוני – מרובע ככל האפשר. אמנם הפינות לא חדות כבעבר, אך המכשיר מרובע מאוד, ובשילוב עם גודלו הבלתי מבוטל הוא הופך למכשיר ללא נוח במיוחד לאחיזה ממושכת.

Sony Xperia Z
המכשיר מעוצב בצורה די דומה ליתר מכשיריה של סוני – מרובע ככל האפשר. הוא דק מאוד – רק 7.9 ס"מ, ומשקלו סביר, 146 גרם

המסך כשלעצמו בהחלט טוב מאוד. התמונה חדה להפליא ובבהירות המקסימלית הוא מהנה לצפייה. יחד עם זאת, יש לנו מספר סייגים ביחס לתצוגה: ראשית, המסך מגיע עם מדבקת הגנה ישירות מבית סוני. יש מי שייהנה מכך שהמסך מוגן מן הרגע הראשון – אך אנו חושדים שהמדבקה הזו אחראית לסייג השני שלנו: הצבעים במסך. במבט ניצב אל המסך – הצבעים רוויים מדי, והסגול במיוחד. צללים אפורים נראים סגלגלים, וגם חלק מהכחולים עוברים כסגולים מדי. כשמסתכלים על המסך מזווית הגדולה מ-45 מעלות, הוא נראה דהוי מאוד ואפילו מעט מסנוור. מי שנוהג להניח את הטלפון ולצפות בו בסרטים יאלץ למצוא דרך להיות תמיד בניצב למכשיר. מי שירגיש שפרופיל הצבע לא מתאים לו, יכול תמיד לעשות מאמץ קטן ולמצוא דרך לתקן את פרופילי הצבע שיתאימו לטעמו. אנדרואיד, בכל זאת.

גב המכשיר עשוי זכוכית חסינה גם הוא, אם כי לזו יש תחושה וצליל פלסטיקיים למדי. התוצאה היא גב עמיד למדי, אך לא כזה שתורם לתחושת יוקרה מהמכשיר. מסגרת המכשיר בולטת כחצי מ"מ מעל החזית והגב של המכשיר, ובכך מונעת ממנו להישען ישירות על המסך או הגב.

Sony Xperia Z
גב המכשיר עשוי פלסטיק פשוט יותר למגע, כזה שמרגיש ונשמע קצת פחות אלגנטי – אך עמיד בהחלט. מסגרת המכשיר בולטת כחצי מ"מ מעל החזית והגב, ובכך מונעת מהמכשיר להישען ישירות על המסך או הגב

אחת התכונות החשובות במכשיר, לצד ההתקדמות הטכנולוגית הגדולה, היא עמידותו יוצאת הדופן בקטגוריה. להצהרת החברה, Xperia Z אטום לאבק ומים (עד עומק של מטר). לא העזנו לטבול אותו לחלוטין– אך בזרימה קלה של מי ברז הוא עמד די בקלות, ולפי ההצהרות של סוני, גם אם הוא ייפול לכם לתוך המים (וייצא בזמן) הוא אינו עתיד להינזק כלל. מדובר בתכונה מבורכת שהיינו שמחים למצוא במכשירי דגל נוספים.

כפתורי התפעול של הטלפון מצויים שניהם במרכז הפאה הימנית. העליון הוא כפתור ההפעלה, והוא עגול וגדול ונראה מעט זר לשאר המכשיר מבחינה עיצובית. מצד שני, הממדים שלו הופכים אותו לנוח מאוד ללחיצה. תחתיו נמצא מתג השליטה בווליום. מיקום הכפתורים במרכז הגוף הופך את השימוש בזרועות אחיזה ברכב לבעייתי למדי בזרועות גנריות, כך שהמכשיר דורש זרוע ייעודית.

Sony Xperia Z
כפתורי התפעול של הטלפון מצויים שניהם במרכז הפאה הימנית. העליון הוא כפתור ההפעלה, והוא עגול וגדול ונראה מעט זר לשאר המכשיר מבחינה עיצובית

Sony Xperia Z מגיע עם גרסת אנדרואיד 4.2.1, שהיא כמעט הכי עדכנית שיש כרגע. כמו כל החברות, סוני מלבישה ממשק משלה על המערכת המקורית. הממשק של סוני מצוין ומוסיף שלל פיצ'רים קטנים אך יעילים, וזאת מבלי לגרוע ממהירות הפעולה של המכשיר. בין היתר יש כאן מצב Stamina שמיועד לעזור לחסוך בחיי סוללה ככל האפשר. אפשרות נוספת היא הפעלת מצב שיודע להפעיל אוטומטית את ה-Wi-Fi כשהוא נמצא ליד רשת מוכרת. אלו לא תכונות מהפכניות, אך הגיע הזמן שהיצרניות יוסיפו למערכת דברים שהם מעבר לממשק שונה ויזואלית. סמסונג התחילה בקו הזה, וסוני ממשיכה. עוד תכונות ייעודיות לסוני, שכבר פגשנו במכשירים קודמים בסדרה, הם ווידג'טים שונים לתמונות ומוזיקה, ווידג'ט המרכז פעילות רשתות חברתיות ובעיקר סדרת הודעות כמעט מטרידה שמזכירה, בכל פעם שאביזר מתנתק מהמכשיר, לסגור את הפתחים כמו שצריך.

שתי נקודות שהרגשנו שחשוב לציין: המכשיר הזה מצטרף למכשיר הדגל הקודם, Xperia S בפרויקט הפיתוח של סוני. המשמעות – סוני משתפת כל מפתח שמעוניין בכך בהבאת ממשק אנדרואיד נקי (ונילה) למכשירים האלה. כלומר, המכשירים האלה יכולים לקבל עדכוני מערכת מאוד מהר ולאורך תקופה ארוכה מהנהוג; למעשה, כל עוד יש מפתחים שעוסקים בזה. הנקודה השניה שחשוב לנו לציין היא שבאחד מהפורום הבולטים בארץ בנושא אנדרואיד יש נציגות של סוני ישראל בצורה אקטיבית מאוד. אין עוד יצרניות כאלה, שלוקחות חלק פעיל בצורה כזו בקהילת המשתמשים. כל הכבוד.

ביצועי המכשיר הם ללא דופי. לא נתקלנו ולו ברמז של השתהות מהמכשיר. הגלילה חלקה להפליא והאנימציות הקטנות שבאות עם הממשק של סוני נראות מצוין במכשיר הזה. גם גלילה בתוך ווידג'טים (מעבר בין תמונות, למשל), שנוטה להיות אטית יותר, פעלה בצורה מצוינת. גם משחקים כמו Real racing 3 שדורשים משאבים רבים מהטלפון פעלו בצורה מוצלחת ובלי בעיות כלל. כמובן שכשמעמיסים על המכשיר הרבה מטלות הוא מתחיל להתחמם, אך לא בצורה קריטית, והרגשנו מכשירים חמים ממנו.

Sony Xperia Z
המסך כשלעצמו בהחלט טוב מאוד. התמונה חדה להפליא ובבהירות המקסימלית הוא מהנה לצפייה. יחד עם זאת, הצבעים רוויים מדי וזוויות הצפייה פושרות

באריזה המכשיר נמצאים כבל Micro-USB ומטען שמתחבר לכבל הזה, אזניות, אטמי סיליקון רזרביים, תגי NFC וספרות הפעלה. חשוב לציין שהמכשיר תומך בהוצאת אות וידיאו דרך ה-USB, בקישורית MHL, ובעזרת מתאם מתאים (שלא מצורף) ניתן לחבר את המכשיר למכשירי טלוויזיה ולצפות בתכנים באיכות HD על גבי המסך הגדול.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

סוני ציידה את האקספריה Z במצלמת 13.1 מגה פיקסל, אך כפי שידוע היטב – הקשר בין מספר המגה פיקסלים לאיכות די רופף. איכות הצילום פה טובה, אך לא מצטיינת. יש מצבי צילום אוטומטיים חכמים, HDR וכיוצא בזה, אך בסופו של דבר המצלמה לא הפילה אותנו מהרגליים.

זה מתחיל בעובדה שלוקח למצלמה שניות ארוכות לעלות. לפעמים שתי שניות, ויצא לנו לחכות גם ארבע שניות עד שמסך המצלמה עלה. אחרי שהיא נטענת, המצלמה דווקא זריזה מאוד וקצב הרענון בה מעולה. אין השהיה בין מה שקורה במציאות למה שרואים על המסך כלל. גם קצב הצילום מרשים מאוד ואפשר לדחוס שני צילומים בשנייה.

בתאורה טובה, התוצאות טובות יחסית. הצבעים נאים וחיים (אם כי מעט רוויים מדי) והחדות הכללית בסדר. רמת הפירוט נמוכה למדי אך התוצאות בהחלט יכולות לשמש לשיתוף בכל מדיה חברתית, או פיתוח בגודל קטן. לא היינו מנסים לעשות משהו מעבר לכך עם התמונות האלה. כמובן שעל מסך הטלפון התמונות נראות מעולה, אך לא זה המבחן של המצלמה.

בתאורה ביתית ומטה התוצאות צונחות משמעותית. ה-
HDR בתוך הבית הופך את התמונות לדהויות ונטולות חיים. מעבר לכך הן גם סובלות מרעשי רקע רבים. צילום בלי HDR מפיק תוצאה סבירה יותר אם כי שם מתגלה שאיזון הלובן גם לוקה בחסר והתמונות צהבהבות. אין למצלמה יכולת של ממש להתמודד עם תאורה אחורית, במיוחד במקרים בהם התאורה הכללית נמוכה. בסדרת תמונות שצולמה בחצר, בערב, קיבלנו סדרת תמונות של הבזקי ענק שמעלימים את רוב הפרטים בצילום בגלל תאורת הגינה.

צילום הוידאו מתאפשר ברזולוציה של עד 1080p. וכמו בצילום סטילס, גם כאן האיכות טובה אך לא מצוינת. בתאורה טובה הסרטונים לגמרי לא רעים, הצבעים שלהם יפים ובזכות קצב רענון מוצלח (30 פריימים בשנייה) הסרטים נעים בצורה חלקה יחסית. בתאורה ביתית הסיפור מעט אחר. רמת הפירוט נמוכה והצבועים דהויים משמעותית.. למרות ההבטחה של סוני ל-HDR גם בצילומי הוידאו – בפועל זה לא ממש תורם לאיכות, ואולי קצת להיפך.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם ה- Xperia Z. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.

Sony Xperia Z


Sony Xperia Z


Sony Xperia Z


Sony Xperia Z


Sony Xperia Z


ל-
 Sony Xperia Zנגן מוזיקה מובנה חביב שמנגן היטב פורמטים נפוצים כמו MP3 או WMA. קבצי FLAC הוא זיהה אך לא ניגן. אם אתם אוהבים לשמוע מוזיקה דרך הספיקר ולהרגיז את הסביבה שלכם – זה המכשיר בשבילכם. הספיקר פה חזק למדי ונשמע יחסית טוב.

נגינת סרטים או מוזיקה נעשית גם היא בקלילות. גם קבצי 720p או 1080P אינם מרשימים את המעבד מרובע הליבות, שמריץ אותם בקלילות. האפליקציה המובנית אמנם לא זיהתה את הקבצים הללו – אך יש מגוון גדול מאוד של אפליקציות בחנות של גוגל שעושות זאת היטב ובחינם.

ה-GPS של המכשיר מצוין. הנעילה על אותות לוויין זריזה מאוד וכל עוד המכשיר בחוץ אין ניתוקים כלל. יתר על כן, לפעמים הצלחנו לקבל אות גם בתוך מבנים.

סוני ציידה את המכשיר ביכולות NFC ואף הגדילה לעשות והוסיפה שני תגים מוגדרים מראש ומדבקה לערכה. המכשיר מצויד באפליקציה מבית סוני לזיהוי התגים, והשימוש בהם נוח מאוד. הצמדה רגעית – והמכשיר מדלג בין פרופילים. ניתן לשנות את ההגדרות של כל תג ולבחור לבד איזה סדרת פעולות הוא יניע.

מכשיר כולל רדיו FM מובנה שניתן להפעיל בזמן שהאזניות מחוברות. הרדיו מוצלח וקליטתו טובה למדי. סוני הגדילה לעשות והוסיפה לו אנימציות רקע בסגנון ווינדוס מדיה פלייר, רק יפה יותר. גימיק חביב בהחלט שהחזיק אותנו מהופנטים לכמה דקות.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

Sony Xperia Z תומך בהורדת נתונים דרך הרשת הסלולרית (HSDPA) במהירות של עד 42 Mbps, והעלאת נתונים במהירות של 5.76 דרך רשת HSUPA. הוא תומך גם ב-LTE (שלא זמין בארץ). מעבר לכך ישנה תמיכה בתדרי Wi-Fi בתקן a/b/g/n, וקצת התאכזבנו שלא כללו כאן את תקן ac שמתחיל לבצבץ פה ושם. בנוסף לכך יש תמיכה ב-DLNA וב-Wi-Fi direct, וכן Bluetooth מדור רביעי.

הסנכרון עם העולם החיצון מתבצע בקלות ומהירות, כמו בכל מכשיר אנדרואיד אחר. חשבון הגוגל מוכנס והכל נוחת במקום. אנשי קשר, יומן, מטלות – הכל בקלות וביעילות. חווית הגלישה טובה מאוד וזריזה ביותר. דפים שלמים נפתחים במהירות רבה, ומבחינה זו היינו מרוצים מאוד. הדפדפן המובנה בגרסה זו של אנדרואיד הוא Chrome, שעל אף מהירותו הרבה הוא צרכן סוללה לא קטן – לכן העדפנו מתחרים. כולם זריזים בערך באותה מידה והגלישה במכשיר עם מסך בכזה גודל כיפית מאוד.

העברת קבצים אל המכשיר וממנו קלה מאוד, ואינה דורשת ממשקי ביניים. חיבור הכבל למכשיר מציג את המכשיר על גבי המחשב וניתן בקלות להעתיק אל 16GB הפנימיים או לכרטיס הזיכרון כל קובץ שתרצו.

Digital Living Network Alliance תקן המאפשר שיתוף והזרמה של תכנים בין התקנים שונים – למשל, בין המחשב האישי או הטלפון הסלולרי לבין מסך הטלוויזיה. העברת התכנים מתבצעת דרך הרשת החוטית או האלחוטית, בהתאם לסוג המכשיר והתמיכה שהוא מציע.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

צריכת הסוללה של המכשיר הזה די משונה; לפעמים נדמה שהיא תלויה במצב הרוח שלו. נתקלנו בכל המקרים איתו: במקרה אחד, לאחר 13 שעות בשימוש סביר (שיחות, הודעות, חצי שעת ניווט ושעתיים וחצי של מסך דולק, בלי מוזיקה או רדיו) המכשיר נשאר עם 10% מעצמת סוללת ה- 2330mAh שלו, וזה ללא שהפעלנו  המצב הייעודי של סוני לחיסכון בסוללה. אגב, הפעלת המצב הייעודי לחיסכון בסוללה מכבה את הגלישה הסלולרית יחד עם המסך. לטעמנו זה קצת חוטא למטרה, כיוון שכך כל ההתרעות מתקבלות רק כשנוגעים בטלפון. גם ההשפעה של המצב הזה לא היתה אקוטית לדעתנו ורוב הזמן עבדנו עם המכשיר במצב רגיל.

במקרה אחר, גם ללא מצב החיסכון בסוללה, המכשיר פרק את הסוללה תוך 6-7 שעות כמעט ללא מגע. התחושה היא שבשימוש זהיר אפשר להפיק ממנו יום עבודה סביר, אבל צריך להיות עם האצבע על הדופק, לנסות לגלות איזה אפליקציה עושה שימוש מרבי בסוללה, ולעצור אותה. יש לקוות ששינויי גרסה עתידיים ישפרו את מצב הסוללה.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

סוני אקספריה Z מעניק תחושה עמידה מאוד. אולי זה בגלל שהגב עשוי פלסטיק דמוי זכוכית ולא זכוכית ממש, ואולי הדבר נובע ממימדיו. הזכוכית הקדמית אמורה להיות מקבילה לזכוכית גורילה, רק מבית סוני. חשוב לציין שמבחני ריסוק ושריטות שונים שבוצעו מלמדים שיש לסוני עוד דבר או שניים ללמוד על זכוכיות מגן, ושכנראה שהזכוכית הזו נחותה מהגורילה.

עם זאת, סוני תקפו את נושא העמידות מזירה אחרת: הם אטמו את המכשיר למים (עד לעומק מטר) ולאבק. האטימות של המכשיר נובעת מכך שפתחי הסים, אזניות, מטען וכרטיס הזיכרון כולם תחת מכסים. לצד כל חיבור נמצאת מדבקה לבנה קטנה, ואם חדרו מים דרך המכסים המדבקה הופכת אדומה. המכסים עצמם נשלפים בקלות יחסית, אך לא בקלות רבה מדי. כל עוד המכשיר חדש לא נראה שיש סכנה שהם יפתחו מעצמם. יחד עם זאת, לאורך זמן, יש סיכוי שהמכסים ישחקו (בעיקר אלו של האזניות והטעינה). חיבור נוסף במכשיר שאינו מכוסה הוא צמד מגעים חשופים המיועדים לתחנת עגינה, שאינו כלולה באריזת המכשיר.

אהבנו מאוד את החשיבות שסוני נתנה לעניין העמידות במכשיר הזה. גם אם ההגנה הזו לא תהא מושלמת לאורך זמן – היא מקנה תחושת ביטחון חשובה למי שמוציא סכומים גדולים על מכשירים כאלה. כן ירבו.

Sony Xperia Z
סוני תקפו את נושא העמידות מזירה אחרת: הם אטמו את המכשיר למים (עד לעומק מטר) ולאבק. האטימות של המכשיר נובעת מכך שפתחי הסים, אזניות, מטען וכרטיס הזיכרון כולם תחת מכסים

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply