סקירת wisebuy - מחשב נייד Dynabook Satellite C660-2ML
- לא מתחמם
- ביצועים טובים לייעודו
- תצוגה טובה
- מקלדת מלאה עם משטח נומרי
- מאוררים רועשים
- משטח עכבר גרוע
- סט חיבורים מינימאלי
Toshiba C660-2ML אינו מחדש הרבה בקטגוריית מחשבי המיינסטרים, ומהרבה בחינות הוא אינו מאוד שונה ממחשבים דומים שיצאו לשוק לפניו. מעלתו המרכזית היא בעובדה שהוא כמעט אינו מתחמם. בנוסף, ניתן לציין לחיוב את איכות התצוגה. עם זאת, עיצובו ובנייתו רוויים כשלים הפוגמים בחוויית השימוש; המרכזי בהם הוא משטח העכבר, שיגרום לכם להתגעגע לעכבר חיצוני.
C660-2ML הוא מחשב מיינסטרים מסדרתSatellite הפופולארית של טושיבה. כמו במחשבים רבים בסדרה, מעטפת המחשב ואזור מנוחת הידיים עשויים פלסטיק, שלטעמנו נראה מעט זול. מעטפת הפלסטיק היא בעלת בעל חספוס גס שנוצר מבליטות קטנטנות בצורת גלים.
מפרט המחשב כלל מעבד Intel Core i3-2350M עם מהירות שעון של 2.3GHz, זיכרון בנפח 4GB, כרטיס גרפי NVidia GeForce 315M, כונן קשיח בנפח 640GB, מסך בגודל 15.6 אינטש, קישוריות Bluetooth ו- Wi-Fi, כונן אופטי המשמש גם כצורב DVD, מצלמת רשת ומיקרופון מובנים.
המחשב הגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium בגרסת 64 ביט.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)החומרה בה מצויד ה- Toshiba Satellite C660 אמנם אינה החזקה ביותר בשוק, אך היא מספיקה עבור שלל המשימות של המשתמש הממוצע. המעבד, Intel Core i3-2350M , משתייך לסדרת הדור השני של מעבדי אינטל, שהפכה זה מכבר לסטנדרט כמעט מחייב, אך הוא אינו מהמעבדים החזקים בסדרה. המאיץ הגרפי, NVidia GeForce 315M, הוא מאיץ ברמת כניסה. הוא אינו מיועד להרצת משחקים, אך יכול להתמודד עם חלק מהמשחקים הנפוצים כיום כשהם רצים ברמת פרטים נמוכה עד בינונית.
המחשב התמודד היטב עם שלל משימות שגרתיות שכללו עריכת מסמכים משרדיים, גלישה באינטרנט, האזנה למוזיקה ועריכת תמונות. לא חשנו בהפרעה כלשהי גם כאשר כל המשימות הללו התבצעו במקביל. גם צפייה בסרטי HD 720p ו- 1080p הייתה חלקה וללא הפרעות. כאשר היא התבצעה במקביל לעבודה שוטפת על המחשב, המעבר בין התוכנות השונות סבל לעיתים מהשתהות קלה של שבריר שנייה, אך לא נצפתה פגיעה משמעותית בחוויית השימוש.
בזמן עבודה משרדית-שגרתית על המחשב, כמעט שלא הורגשה התחממות. קולות המאווררים, לעומת זאת, נשמעו היטב. גם בעת עבודה מאומצת יותר, הצליחו המאווררים החזקים לשמר את טמפרטורת המחשב ולמנוע את התחממותו. נראה שאי-התחממותו של המחשב היא נקודת החוזק המרכזית ב- C660, ולא נגזים אם נאמר שזו תרומתו הייחודית (ואולי היחידה) לגזרת מחשבי המיינסטרים.
ציוניו של ה-C660 במבחנים השונים היו בינוניים, באופן לא מפתיע. במבחן הביצועים של PCMark05, קיבל המחשב את הציון 6399, ובמדד חוויית המשתמש של Windows, קיבל את הציון 4.9, וזאת בשל רכיב הגרפיקה.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)המחשב מצויד במסך מבריק בגודל 15.6 אינטש וברזולוציה של 1366x768. חדות התצוגה ואיכות הצבע גבוהות, ובשילוב עם המסך הגדול מספקות חוויית צפייה מעולה בעת צפייה בסרטים. בהירות המסך גם היא מספקת בהחלט. כמו כל המסכים המבריקים, המסך סובל מבעיה של השתקפויות, שבאה לידי ביטוי בעיקר בעת עבודה בחוץ. נציין שכמות ההשתקפויות סבירה בהחלט בהשוואה למסכים מבריקים אחרים.
זווית הצפייה הצדית סטנדרטית, ומאפשרת צפייה בזוג. זווית הצפייה העלית מעט צרה, אך לא במידה שמפריעה לצפייה. זווית פתיחת המסך המקסימאלית היא כ-140 מעלות. מדובר בזווית מספקת בהחלט, שמאפשרת לפצות על זווית הצפייה העלית הצרה ברוב מצבי העבודה.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)לפני שנפרט על האלמנטים השונים בסעיף זה, נקדים ונאמר שבעיצוב ובניית ה- C660 נעשו מספר בחירות תמוהות למדי (או אם תרצו, פשרות בעייתיות) שלטעמנו פוגמות באופן משמעותי בנוחות השימוש. למרות שבסקירת הקריטריונים השונים ניתן לראות שיש לו מעלות שונות, באופן כללי, ניתן לומר שזהו אחד המחשבים הפחות נוחים שנתקלנו בהם לאחרונה.
גודלו של המחשב סטנדרטי לקטגוריה, למרות שקיימים מחשבים בעלי מסך דומה ומידות נוחות יותר. היקפו 38.05x25.4 ס"מ, עוביו נע בין 2.8 ס"מ בחזית לבין 3.56 בגב ומשקלו ההתחלתי 2.54 ק"ג. כמקובל בקטגוריה, מדובר בממדים שאינם מאפשרים ניידות גבוהה במיוחד.
C660-2ML מצויד במקלדת מלאה עם משטח מקשים נומריים בצידה הימני. מקשי המקלדת שטוחים, גדולים ובעלי מרקם מחוספס קלות. האחיזה בהם נוחה, והם מגיבים היטב. עם זאת, הם רועשים יחסית, ומייצרים לעיתים תחושת פידבק זולה למדי שמזכירה מקלדות מימים עברו. מבחינת סידור המקשים על גבי המקלדת, חשנו שמקש ה-Enter המרכזי ומקש ה-Shift השמאלי מעט צרים מדי, והדבר דרש הסתגלות. מקשי ה-Page ממוקמים על גבי מקשים ייעודיים בשורה מעל למשטח הנומרי, ומדובר בסידור נוח למדי.
לא קיימים מקשי קיצור ייעודים מחוץ למקלדת. באמצעות לחיצה משולבת על מקש ה- Fn ועל מקשי ה- F ניתן לשלוט על בהירות המסך, מצב הקישוריות, מצב צריכת החשמל ומצב התצוגה בעת חיבור לצג חיצוני. כמו כן, ניתן לנטרל את משטח העכבר, לעבור למצב שינה ולנעול את המשתמש. לחיצה משולבת על מקש ה-Fn ועל מקשי המספרים 1-4 מאפשרת שליטה על עוצמת הסאונד ועל גודל התצוגה.
הפיאסקו המרכזי ב- C660-2ML הוא ללא ספק משטח העכבר, ואנו סבורים שמדובר באחד המשטחים הגרועים שקיימים כיום בשוק. גודלו אינו מספק, מרקמו מחוספס באופן גס ולא נעים למגע, ומידת הדיוק שלו מוטלת בספק. לזכותו יש לומר שהוא מופרד כראוי מסביבתו הן בהפרש גבהים קל והן בהבדל ניכר במרקם. המשטח תומך במולטי מגע הכולל שליטה על גודל התצוגה ומאפשר היפוך של התצוגה וגלילה באמצעות שתי אצבעות או באמצעות שני פסי גלילה (שאינם מסומנים). מקשי העכבר גם הם אינם מוצלחים במיוחד, ואנו מצאנו אותם כנוקשים ורועשים מדי.
הרמקולים ממוקמים מעל למקלדת, וגם הם מתקשים להשיב את הכבוד האבוד של ה- C660. בעוצמות סאונד נמוכות הם אמנם מצליחים להפיק צליל מעודן יחסית, אך בעת האזנה למוזיקה חלק מצלילי הרקע אינם בולטים מספיק (מה שגורם להרמוניה לאבד מעוצמתה) וצלילי באס כמעט ואינם מורגשים. בעוצמות החזקות יותר איכות הסאונד יורדת, וחלק מהצלילים נשמעים עמומים ומתכתיים. עוצמת הסאונד המקסימלית מספקת ותואמת את המקובל כיום.
מבחינת חיבורים, מצדו הימני של המחשב ממוקמים הכונן האופטי וחיבור USB. מצדו השמאלי ממוקם חיבורUSB נוסף וכן חיבור HDMI, חיבור VGA לצג חיצוני, חיבור LAN לרשת קווית, חיבור למיקרופון וחיבור לאוזניות. בקדמת המחשב ממוקם קורא כרטיסים SD/SDHC/SDXC/MMC. מיקומי החיבורים נוחים, אך מאכזב שמחשב בגודל כזה כולל רק שני חיבורי USB וגם הם מסוג 2.0 ולא 3.0 החדש והמהיר.
מצלמת הרשת במחשב היא ברזולוציית 0.3 מגה-פיקסל. היא מפיקה תמונה באיכות בינונית, שנראית מיושנת בהשוואה לאלטרנטיבות הקיימות כיום בשוק. התמונה מעט מפוקסלת, ובעת תנועת האובייקט המצולם נוצרת השהייה קלה. לשיחות וידיאו פשוטות היא עשויה להספיק, אך לא להרבה יותר מכך.
המחשב מגיע עם מגוון תוכנות מבית Nero, המאפשרות צריבת DVD, צפייה, יצירה ועריכה של קבצי מולטימדיה וכן גיבוי ושחזור מידע. גיבוי ושחזור מתאפשרים גם באמצעות תוכנה ייעודית מבית טושיבה. ,תוכנות נוספות של טושיבה שהותקנו על המחשב הן תוכנת הארגון Bulletin Board המאפשרת לנהל "לוח מודעות" ויומן אישי, והתוכנה Real Time שמאפשרת לעיין במסמכים, תמונות וקטעי וידיאו שנשמרו לאחרונה. כמו כן, מצויד המחשב בתוכנה Toshiba PC Diagnosis Tool המאפשרת לקבל מידע על המחשב וכן לבצע ניטור של תקלות בחומרה, ובתוכנהToshiba Tempro שמאפשרת לאתר הפרעות בביצועים ומספקת גישה לממשק אינטרנטי ידידותי דרכו ניתן להוריד עדכונים, שיפורים ושדרוגים לממשקי המחשב השונים.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)Toshiba Satellite C660-2ML מצויד בסוללת ליתיום-יון בעלת 6 תאים. לפי הצהרות החברה, צפויה הסוללה להחזיק מעמד לאורך 5 שעות לכל היותר.
בעת עבודה שגרתית שכללה גלישה באינטרנט אלחוטי במקביל לעבודה על שתי תוכנות משרדיות, שרדה הסוללה במשך שעתיים ו-45 דקות. יחסית לקטגוריית מחשבי המיינסטרים, מדובר בנתונים שגרתיים. עם זאת, יש לקחת בחשבון שמדובר בנתונים המחייבים הימצאות של מתח חשמלי זמין בסביבת העבודה, שכן עבודה מעט מאומצת יותר קיצרה משמעותית את חיי הסוללה.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)בכל הנוגע לאיכות החומרים ולעמידות המחשב היו לנו מספר ספקות. חלקי המעטפת השונים עשויים פלסטיק שאינו נראה איכותי במיוחד. יתרה מכך, כאשר מקישים קלות על המעטפת, נשמע צליל של חלקי פלסטיק רוטטים. מנגד, יש לציין שמעטפת הפלסטיק יחסית יציבה, ואינה מתכופפת בקלות בתגובה ללחיצות (לחיצות מעט חזקות יותר כן יגרמו לה להתכופף).
החיבורים בחלקו התחתון של המחשב חזקים ויציבים למדי. עם זאת, החיבורים של מסגרת המסך מעט רופפים, וניתן להפרידם באמצעות הציפורן. צרי המסך יציבים ועמידים בפני טלטלות קלות.
בהקשר לעמידות המחשב יש לציין את שתי התוכנות שנזכרו לעיל: Toshiba PC Diagnosis Tool ו- Toshiba Tempro שמאפשרות ניטור של תקלות בחומרת המחשב ובביצועיו.
אפשרויות האבטחה כוללת חריר קנסינגטון לנעילת המחשב באמצעות כבל תואם, תוכנה לזיהוי פרצופים ואת האפשרויות הסטנדרטיות להגנה באמצעות סיסמה, לגיבוי ולשחזור. בנוסף, המחשב מגיע עם גרסה ניסיונית ל-30 יום של תוכנת אנטי ווירוס מבית McAfee.