סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy W i8150 סמסונג
- מסך חד מאוד
- גודל קומפקטי יחסית
- ממשק TouchWiz 4.0
- מעבד מהיר
- עוצמה ואיכות שמע מצוינות באפרכסת
- לא צפוי עדכון לאנדרואיד 4 (ICS)
- מצלמת וידיאו בעלת ביצועים סבירים בלבד
- אין תמיכה מלאה בניגון סרטי HD
גלקסי W מספק חוויית שימוש די דומה לזו של הגלקסי אס 2, במחיר שהוא באופן משמעותי זול ממנו, כאשר הפשרות העיקריות (והמשמעותיות) באות לידי ביטוי בעיקר בגודל המסך ובאיכות המצלמה. כך שאם אתם מחפשים מכשיר אנדרואיד טוב, שיספק לכם חוויית שימוש מצוינת ביום יום ואף יפנק אתכם במסך חד מאוד יחסית לנורמה בשוק, הגלקסי W יכול להיות בחירה מעולה.
עבור מי שמריץ משחקים בעלי גרפיקה מורכבת, וידיאו HD וכמובן למי שעדכון לגרסת האנדרואיד החדשה ביותר מהווים תנאי הכרחי לקנייה עבורו, נאלץ להמליץ על מכשירים אחרים.
כמעט שנה לאחר שהוכרז, מגיע אלינו ה-Galaxy W, אחד מבניה הפחות מוכרים של משפחת הסמארטפונים מבוססי האנדרואיד של סמסונג. מטרתו העיקרית של המכשיר הזה היא להציג אלטרנטיבה זולה למכשירי הגלקסי היקרים יותר (בעיקר Galaxy S II), תוך התפשרות מינימלית בתחום החומרה.
Samsung Galaxy W הוא בעל מסך מגע בגודל 3.7 אינטש ורזולוציה של 480X800 פיקסלים, מעבד Snapdragonבעל ליבה אחת במהירות שעון של 1.4GHz ומאיץ גרפי Adreno 205, זיכרון עבודה בנפח 512MB, מצלמת 5 מגה פיקסל עם פלאש המסוגלת לצלם וידיאו ברזולוציה של עד 720p, קישוריות Wi-Fi ו-Bluetooth 3.0, רדיו FM עם RDS ועוד.
למכשיר זיכרון פנימי בנפח 1.7GB ואפשרות הרחבה באמצעות כרטיסי Micro-SD. מערכת ההפעלה היא Android 2.3.6.
איכות הקול ושמע
(15% מהציון הסופי)בשימוש באפרכסת, מספק ה- Samsung Galaxy W איכות ועוצמת שמע מצוינת, והצד השני בשיחה נשמע ברור וחזק. בשימוש ברמקול התמונה מעט מורכבת יותר – עוצמת הספיקר סבירה בלבד, ואינה מספיקה במקומות רועשים או לשיחה כאשר הטלפון על הברכיים במהלך נסיעה.
האוזניות המצורפות לערכה בסיסיות ביותר, ואיכות השמע שלהן בהתאם: צליל שטוח ונטול בסים. שימוש בספיקר לצורכי מוזיקה לא מניב תוצאות יוצאות דופן יחסית לסמארטפונים אחרים ברמתו; העוצמה דווקא משביעת רצון, אך האיכות לא מדהימה.
בשימוש באפרכסת, מספק ה- Galaxy W איכות ועוצמת שמע מצוינת, והצד השני בשיחה נשמע ברור וחזק. מנגד עוצמת הספיקר סבירה בלבד ואינה מספיקה במקומות רועשים
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)יצרניות מכשירי האנדרואיד הרגילו אותנו בשנים האחרונות לתפיסה לפיה מכשירים בעלי מסך בגודל שאינו עולה על 4 אינטש, הוא מכשיר "קטן", ולכן הוא גם צריך להיות זול מאוד, ולהשתייך לסגמנט ה-Mid או ה-Low. מצדו השני של הכביש נמצא ה-iPhone של אפל, שכבר 5 שנים מתהדר במסך בגודל קבוע של 3.5 אינטש.
ועם התובנות האלה, מצאנו שגודל המסך של ה- Galaxy W משפיע על גודלו הכללי של המכשיר, שהוא קומפקטי יחסית; נוח מאוד להחליק אותו לכיס והוא לא כבד מדי, אך הוא עדיין גדול יותר ממכשירים בסגנון של ה- LG Optimus Net, Galaxy Gio ודומיהם. עוביו המכשיר 11.5 מ"מ ומשקלו 114.7 גרם. העיצוב שלו פשוט למדי – מסביב למסך ישנה מסגרת בצבע שחור מט, בצדו הימני ישנו כפתור כיבוי והדלקה ובצדו השמאלי כפתורי ווליום. חלקו העליון עשוי מפלסטיק אפור כהה בגימור מבריק ומאכלס חיבור אוזניות וחיבור Micro-USB מכוסה בדלת זעירה. מכסה הסוללה מחוספס, נראה קצת זול, אבל מתגלה כאיכותי למדי.
המכשיר קומפקטי יחסית, נוח מאוד להחליק אותו לכיס והוא לא כבד מדי. העיצוב שלו פשוט למדי – מסביב למסך ישנה מסגרת בצבע שחור מט, החלק העליון מבריק ומכסה הסוללה מחוספס
מדובר אמנם במכשיר זול משמעותית ממנו, אך עדיין ההשוואה ל-Galaxy S 2 מתבקשת כאן: ה- Galaxy W הוא בעל צפיפות פיקסלים גבוהה מזו של ה- S2, ופירוש הדבר הוא שהתמונה נראית מעט חדה יותר על המסך, אם כי העובדה שמדובר במסך S-LCD ולא AMOLED+ הופכת את התמונה לפחות חיה ומרשימה מבחינת צבעים וניגודיות. בהירות המסך מספקת, ומסוגלת להתמודד באופן סביר בהחלט עם אור יום.
התצוגה חדה מאוד, אם כי העובדה שמדובר במסך S-LCD ולא AMOLED הופכת את התמונה לפחות חיה ומרשימה מבחינת צבעים וניגודיות. בהירות המסך מספקת
מערך החומרה, המעבד וכרטיס המסך זהים לחלוטין לאלו של ה-Galaxy S Plus, גרסה משודרגת מעט של ה-Galaxy S הנודע. המעבד אמנם חד ליבתי, אך מהירות השעון שלו היא 1.4GHz, מה שמאפשר ברוב הזמן עבודה חלקה ומהירה, תגובה טובה למגע ופתיחה זריזה למדי של אפליקציות. הקרטועים היחידים בהם נתקלנו הם דווקא במשחק Temple Run, ריצודים מוזרים על גבי המסך ותגובות מאוחרות מפעם לפעם שגזרו על האצן שלנו גורל אכזרי של טביעה במים ירקרקים.
הממשק זהה לחלוטין לזה של ה-Galaxy S2, כלומר, הממשק העלי של סמסונג TouchWiz 4. יש כאן את כל מה שהיה בגרסת ה-Gingerbread של אחיו הגדול והפופולרי: תוכנת המייל, התפריטים, מסך הנעילה (בגרסה העדכנית שלו והנוחה שלו, שמאפשרת לפתוח את מסך הנעילה בהסטת אצבע קלה מכל מקום במסך), תפריט העדכונים הנגלל למעלה וכל הווידג'טים. אם נגענו בכך, גרסת האנדרואיד המותקנת על המכשיר היא גרסה 2.3.6, ואין לסמסונג תכניות לשדרג אותה לגרסת ICS. זהו חסרון מהותי בהתחשב בכך שכבר עכשיו חנות האפליקציות של גוגל מתחילה לכלול אפליקציות המותאמות לגרסה 4 ומעלה, מה שאומר שה-Galaxy W לא יוכל להריץ אותן, וחבל. אגב, עבור ההרפתקנים שביניכם, חיפשנו אפשרות להתקנת גרסאות לא רשמיות של ICS כמו CM9 ודומותיה, אך לא מצאנו כאלו בשלב זה.
נפח האחסון הפנימי עומד על 1.7GB. זה אמור להספיק לרוב האפליקציות שתזדקקו להן, אם כי אל תסמכו על נפח האחסון הזה גם למדיה, ועדיף שתרכשו כרטיס זיכרון חיצוני בעל נפח מכובד; המכשיר תומך בעד 32GB.
יישומי מולטימדיה
(15% מהציון הסופי)כפי שציינו, סמסונג גלקסי W חולק את אותו ממשק עם הגלקסי אס 2, והדבר אמור גם לגבי נגן המוזיקה. הנגן תומך בפורמטים MP3/WAV/AAC/Flac ומאפשר העברה של שירים קדימה ואחורה על ידי החלקת האצבע על המסך – נוח במיוחד בשעת נהיגה.
מצלמת המכשיר דומה מאוד בביצועיה לזו שפגשנו בגלקסי S הראשון: היא מציגה תמונות חדות ויפות באור יום, אך מתקשה מעט להתמקד בתנאי תאורה שאינם אופטימליים. נתקלנו בוורדרדות מסוימת בחלק מהתמונות, אם כי לא מדובר במשהו גורף או מורגש מדי. בצילום וידיאו התמונה נראתה סבירה, אבל בעת תנועה מהירה הורגשה פיקסליזציה של אזורים בעלי ניגודיות גבוהה.
המצלמה מציגה תמונות חדות ויפות באור יום, אך מתקשה מעט להתמקד בתנאי תאורה שאינם אופטימליים. בצילום וידיאו התמונה נראתה סבירה, אבל בעת תנועה מהירה הורגשה פיקסליזציה של אזורים בעלי ניגודיות גבוהה
בתחום ניגון קובצי הוידיאו נכונה לנו אכזבה. סרטוני MKV ברזולוציית 1080p כלל לא הצליחו להתנגן על המכשיר (היה סאונד, אך לא היתה תמונה). כאשר ירדנו לרזולוציית 720p הוידיאו היה מקרטע, וסרטון אחר, בפורמט MP4 שאוחסן על כרטיס הזיכרון כלל לא הצליח להתנגן במכשיר. לפחות בתחום סרטוני ה-DivX לא נתקלנו בבעיות כלשהן, אך ממכשיר בעל מפרט שכזה ציפינו לקצת יותר בתחום הזה, במיוחד לאור העובדה שרוב הקבצים האלו נוגנו בלי בעיה על הגלקסי אס הראשון.
ניווט באמצעות Waze עבד מעולה, הגענו בשלום למחוז חפצנו וגם שינויי מסלול התבצעו ללא שום בעיה. קליטת אותיות ה-GPS היתה מהירה וללא תקלות.
גלישה וסנכרון
(15% מהציון הסופי)Galaxy W אמנם אינו מספק את חוויית הגלישה המשובחת שמספקים אחיו הגדולים והיוקרתיים יותר לסדרה, אם כי אפשרות הגלישה באינטרנט הקיימת בו בהחלט אינה נמצאת שם כדי לצאת ידי חובה. הדפדפן המובנה של סמסונג עושה עבודה נפלאה בכל הקשור לטעינה מהירה של דפי אינטרנט הכוללים גם פלאש. כיווץ והגדלת הדף באמצעות צביטה מגיבים בצורה מצוינת ובאופן כללי, אין לגלקסי במה להתבייש בתחום זה.
סמסונג מאפשרת סנכרון לחשבון גוגל ולחשבון דואר ארגוני Exchange, אך גם לטוויטר, פייסבוק, לינקד-אין, ועוד, דרך ה-Social Hub, אפליקציה המרכזת את כל העדכונים והמידע המסונכרן משרותי אינטרנט עליהם אנו מנויים. האם זה יכול להחליף את האפליקציות הרגילות של פייסבוק וטוויטר? כנראה שלא, אך טוב שזה שם.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)סוללת ה-Galaxy W היא סוללה נשלפת בקיבולת של 1500mAh, שבמהלך ימי הבדיקה שלנו שכללו שימוש סטנדרטי משולב, סיפקה זמן שימוש סביר בלבד של כמעט יום עבודה מלא. זה מעט מאכזב בהתחשב בעובדה במפרט המכשיר לא מאוד תובעני והמסך אינו גדול במיוחד, אך בהחלט ניתן לחיות עם זה.
עמידות
(10% מהציון הסופי)החומרים מהם בנוי ה- Samsung Galaxy W מרגישים איכותיים ועמידים למדי. מכסה הסוללה האחורי שאמנם נראה זול, מתהדר בגימור מחוספס שלדעתנו יכול להסתיר שריטות בצורה מצוינת, וגם העובדה שהמסך לא מאוד גדול יחסית למכשירי אנדרואיד אחרים, מקטינה את ההסתברות לשברים. מצד שני, אין למסך זכוכית גורילה או זכוכית מחוסמת אחרת, וכדאי להצטייד במגן מסך.