חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Motorola Atrix 2 מוטורולה
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 8GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2011
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 2 ליבות
כרטיס זיכרון: Micro SD/T-Flash
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
itzik 20.11.13
ניר 02.03.13
יוסי כהן 28.12.12
ניסים 22.10.12
אופיר 13.07.12
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Motorola Atrix 2 מוטורולה

מאיר דויטש | 31.07.2012
הטוב
  • עיצוב נעים ונוח
  • איכות קול גבוהה באפרכסת וברמקול
  • מבנה יציב ואיכות חומרים טובה
  • צילום וידיאו 1080p איכותי
  • פעולה חלקה ומהירה
הרע
  • מגושם ביחס למתחרים
  • צילום סטילס באיכות בינונית
  • המסך כמעט ולא קריא בשמש
בשורה התחתונה

אל ה-Atrix 2 של מוטורולה יש להתייחס כסמארטפון ברמת ביניים. הוא בוודאי לא מכשיר דגל לאור המפרט שלו, אבל למעשה הוא אינו מפגר בצורה משמעותית אחרי מכשיר הדגל של המתחרים, והוא מספק בהחלט חווית שימוש טובה ומעלה. בעינינו מדובר בחלופה סולידית במחיר סביר, שמאפשרת שימושים מתקדמים ועבודה יומיומית מהנה, גם למשתמשים מתקדמים.

הקדמה

מוטורולה השיקה את ה-Atrix 2  בשלהי 2011. מדובר כמובן בדגם המשך ל-Atrix הראשון, אבל להבדיל מקודמו לא היה מדובר במכשיר עם בשורה מיוחדת והוא נועד בעיקר ליישר קו עם המתחרים מבית סמסונג וסוני אריקסון. כעת (יולי 2012) הוא הושק רשמית גם בישראל.

המכשיר כולל מסך 4.3 אינטש, שהפך להיות הגודל הנפוץ במכשירים הבכירים, ברזולוציית qHD (צפיפות פיקסלים של 256PPI); ערכת השבבים OMAP 4430 הכוללת מעבד כפול ליבה מסוג Arm Cortex-A9 במהירות 1GHz ומאיץ גרפי PowerVR SGX540, זיכרון RAM של 1GB, אחסון פנימי בנפח 8GB, מצלמת 8 מגה פיקסל עם יכולת צילום וידיאוHD 1080p  ומבזקLED  כפול, יציאת HDMI ועוד מגוון תכונות צפויות. המכשיר נאה למראה, למרות שאינו הדק או הקל בקטגוריה. הוא מצויד במערכת ההפעלה Android 2.3.6, שלדברי היבואן צפויה להתעדכן לגרסה 4 במהלך אוגוסט 2012.

לקחנו אותו לשבוע התנסות כהרגלנו בקודש, כדי לחרוץ את גורלו - לשבט או לחסד.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

מוטורולה, כחברה שנוסדה ובנתה את עצמה על יכולות הנדסיות, התגאתה תמיד באיכות השמע של השיחות במכשיריה. גם כאן, אטריקס 2 מצטיין עם איכות שמיעה מצוינת, קול צלול וברור וסינון רעשים טוב בעת השיחה. גם השותפים לשיחה נהנו מאיכות קול טובה מאוד. הרמקול החיצוני הבודד המצוי בגב המכשיר סיפק צליל חזק וצלול גם בעת השיחה ללא ידיים וגם בעת השימוש בו לניגון מוזיקה. בעת שהמכשיר היה מונח על השולחן, הרמקול נחסם מעט והצליל היה חלש יותר ומעומעם.

האוזניות המסופקות עם המכשיר לא מביאות בשורה מיוחדת מבחינת השימוש או איכות השמיעה, שהתגלתה כבינונית בלבד, אבל ניתן לחבר אוזניות טובות יותר לשקע הסטנדרטי. מבחינת חיבור ה-Bluetooth, הוא התבצע בקלות רבה לדיבורית הרכב שלנו ואיכות השמיעה, גם כאן, טובה מאוד.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מוטורולה אטריקס 2 הוא מכשיר נעים לעין וליד. הוא אולי אינו המכשיר הדק ביותר בשוק, עם 10 מ"מ עובי, או הקל ביותר – עם 147 גרם משקל כולל, אך הוא נראה מצוין, עם קצוות מעוגלים, גב מחוספס, מסגרת כסופה מסביב למסך, איכות בנייה טובה ופלסטיק שמרגיש איכותי ביד. המשקל לטעמנו סביר, ואינו מפריע בתפעול או בנשיאה בכיס. מערכת ההפעלה אינה העדכנית ביותר – עדיין גרסת Gingerbread, בעוד הדגמים העדכניים מגיעים כבר עם Ice Cream Sandwich, אך הדבר לא פוגם בתפעול מבחינת מהירות או מגוון יישומים, ובמוטורולה כאמור מבטיחים לעדכן את המכשיר לגרסה 4 במהלך השבועות הקרובים.

Motorola Atrix 2
אטריקס 2 הוא אינו המכשיר הדק ביותר בשוק, עם 10 מ"מ עובי ומשקל של 147 גרם, אך הוא נראה מצוין, עם קצוות מעוגלים, גב מחוספס ומסגרת כסופה מסביב למסך

המסך הגדול, מסוג TFT, מגיב היטב לכל מגע, ומספק חווית צפייה מצוינת ברוב המקרים. הבהירות שלו טובה מאוד וכן גם עושר הצבעים (תומך בעד 16 מיליון גוונים). בגודל של 4.3 אינטש ועם רזולוציה של 540X960 פיקסלים התמונות והסרטונים נראים חדים וברורים, אם כי רמת השחור אינה משתווה למסכי ה- AMOLED. בעת הצפייה בשמש יש ירידה ניכרת באיכות וקשה לקרוא מה מוצג על גבי המסך.

מבחינת תוכנות ותכונות מיוחדות, הרי שגם כאן אנו מוצאים שני יישומים מועילים שהכרנו כבר ב- Razr – האחד הוא שירות הסנכרון MotoCast שמאפשר לחבר את המכשיר לעד חמישה מחשבים ולגשת מרחוק אל קבצים הנמצאים עליהם. כמו כן, השירות מסנכרן אוטומטית קבצים הנמצאים על גבי המכשיר ומייתר את הצורך בסנכרון ידני. השירות השני הוא ה- Smart Actions – שירות שמאפשר לקבוע זמנים, מקומות או מאפייני שימוש בהם המכשיר ישנה תפקוד עצמאית; לדוגמה, בלילה בבית המכשיר יכול לעבור אוטומטית למצב שקט ולהפסיק לסנכרן תיבות דוא"ל, או בתרחיש אחר הוא יבצע חיבור אוטומטי לרשת האלחוטית במקום העבודה עם ההגעה לשם. השירות יעיל ולא מעיק, ומציע למשתמש להוסיף אפשרויות תפעול בצורה נוחה.

Motorola Atrix 2
המסך מספק חווית צפייה מצוינת ברוב המקרים. הבהירות טובה מאוד וכן גם עושר הצבעים. התמונות והסרטונים נראים חדים וברורים, אם כי בעת הצפייה בשמש קשה לקרוא מה מוצג על גביו

מתחת למסך ישנם ארבעה מקשי מגע - חיפוש, חזרה, בית ותפריט. מקשי המגע מגיבים מצוין ובניגוד למכשירים אחרים אותם הכרנו בעבר, קל מאוד לתפעל אותם. בצידו הימני של המכשיר אנו מוצאים את מקש המצלמה, המשמש לצילום אך לא למיקוד, ואת מקשי העוצמה. המקשים הללו אינם בולטים מספיק מתוך הגוף כדי לספק תפעול יעיל לטעמנו. בצד השמאלי אנו מוצאים את שקע ה- Micro-USB המשמש לסנכרון וטעינה, ושקע Micro-HDMI. שני החיבורים נוחים לגישה והם אינם מוגנים במכסים.

ערכת המכשיר כוללת מטען, כבל סנכרון וטעינה, כבל Micro-HDMI ואוזניות סטריאופוניות.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Motorola Atrix 2 כולל מצלמה משודרגת לעומת קודמו מהדור הראשון, ומתהדר גם בכפתור מצלמה ייעודי בצד המכשיר. לצערנו, הכפתור אינו מאפשר חצי לחיצה לקביעת המיקוד, וחבל שכך. מבחינת מהירות הפעולה, המצלמה הייתה זריזה לעלות אך היססה מעט לפני שביצעה את תהליך המיקוד האוטומטי (שניתן לראות אותו על המסך כאשר הריבוע במרכזו הפך לירוק) דבר שגרם לנו להיסוס ולהשהיה בצילום.

מבחינת איכות התמונות שהתקבלו, התוצאות היו מעורבות. הצילומים בתוך הבית נטו להיות חשוכים וצהובים מעט, ואילו הצילומים בחוץ סיפקו תוצאות טובות. גם השימוש במבזק נטה ליצור תמונות בהירות מדי. מבחינת צילומי הוידיאו, הרי שכאן התוצאות היו טובות מאוד עם צילום וידיאו 1080p שיצר סרטונים טובים, חדים ועשירים, ללא רעידות וקפיצות. ממשק התפעול של המצלמה בסיסי ומאפשר גישה מהירה לשינוי סצנות צילום, מעבר למצב מקרו או צילום פנורמה, שינוי ערכי החשיפה והפעלת תיוג גיאוגרפי.

הצגת התמונות והסרטונים מתבצעת מתוך תוכנת המצלמה או הגלריה בנוחות. מבחינת התמיכה בהצגה של סרטוני וידיאו יש לנו כאן תמיכה בסט סטנדרטי של פורמטי וידיאו, כולל DivX ו- Xvid אבל לא MKV. כאמור לעיל, המסך האיכותי מציג תמונות וסרטים בבהירות טובה מאוד ועם צבעים חיים, אך מאבד בהירות בשמש ישירה עד כדי קושי לראות את הכתוב עליו.

Motorola Atrix 2
המצלמה מפיקה תוצאות מעורבות. הצילומים בתוך הבית נטו להיות חשוכים וצהובים מעט, ואילו הצילומים בחוץ סיפקו תוצאות טובות. צילום הוידיאו לעומת זאת איכותי מאוד

נגן המוזיקה פשוט למדי ומשלב בתוכו גם את רדיו ה-FM  האינטגרלי במכשיר וכן גישה לפודקאסטים, כמו שכבר ראינו ב- Razr מבית מוטורולה.

נעילת אות ה- GPS המובנה במכשיר התבצעה במהירות, והניווט עם תוכנת Waze, בסיוע הרמקול החזק והמסך בהיר, היה נוח ויעיל.

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
תשדירי שמע או וידיאו עצמאיים בנושאים מגוונים המופצים ברשת האינטרנט, וזמינים להורדה חינמית. מקליטי הפודקאסטים, כמו הבלוגרים, מדברים על תחומי העניין שלהם (לעתים בשילוב ג'ינגלים, מעברונים ומוזיקה, ממש כמו משדר רדיו או טלוויזיה), מעלים את הקובץ לרשת האינטרנט והגולשים מוזמנים להוריד את הפודקאסט ולקבל עדכון אוטומטי דרך ה-RSS. 

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

כמכשיר חדיש יחסית, מצויד האטריקס 2 בכל טוב מבחינת מהירות גלישה. זה כולל, בין השאר, מהירות הורדת נתונים עד 21Mbps בעזרת רשתHSDPA  והעלאת נתונים ברשתות HSUPA עד 5.76Mbps. האינטרנט האלחוטי הוא כמובן בתקן n ויש תמיכה בפרוטוקול שיתוף התכניםDLNA . שמחנו גם לראות כאן את חיבור ה-HDMI המאפשר הקרנה של תכנים שונים על גבי מסכים תומכים. רק ה-Bluetooth מיושן קמעא, ומסתפק בגרסה 2.1.

הגלישה במכשיר טובה מאוד, כמצופה במכשיר אנדרואיד המצויד בדפדפן הסטנדרטי, וההתאמה לרוחב המסך של הטקסט, הגדלת התמונות והדפדוף בכללותו טובים מאוד. מצאנו את המכשיר אטי מעט במעבר מהצגה אנכית לאופקית וחזרה, אך לא במידה שהפריעה לנו לשימוש השוטף.

הממשק של מוטורולה, MotoBlur, הוסיף במהירות את החשבון הארגוני שלנו, כולל הדוא"ל ולוח השנה, והאינטגרציה שלו לתוך לוח השנה של המכשיר הייתה מצוינת. גם החיבור של חשבון ה- Gmail התבצע היטב כרגיל וככלל, כמכשיר להודעות התפקוד היה מצוין. אטריקס 2 כולל גרסה של Quick Office שמאפשרת עריכה של מסמכי Word ו- Excel.

חיבור המכשיר אל המחשב התבצע בקלילות בעזרת הכבל המצורף, והעברת קובצי המדיה תוך שימוש במכשיר כזיכרון חיצוני הייתה מהירה. למכשיר יש זיכרון פנימי של כ- 8GB (מתוכם כ- 6 היו זמינים לאחסון) וניתן להוסיף זיכרון בעזרת כרטיסי זיכרון מסוג Micro-SD עד 32GB.

Digital Living Network Alliance תקן המאפשר שיתוף והזרמה של תכנים בין התקנים שונים – למשל, בין המחשב האישי או הטלפון הסלולרי לבין מסך הטלוויזיה. העברת התכנים מתבצעת דרך הרשת החוטית או האלחוטית, בהתאם לסוג המכשיר והתמיכה שהוא מציע.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

בהשוואה לאטריקס הקודם, מוטורולה הקטינה את קיבולת הסוללה ל- 1785mAh בלבד לעומת 1930mAh בקודם. בחברה טוענים ליכולת שיחה של כמעט תשע שעות ויכולת שהיה במצב המתנה של עד 16 יום.

למרות ההפחתה בקיבולת, המכשיר לא חרג ממה שאנחנו מכירים בסמארטפונים של היום והצליח לשרוד יום שלם בשימוש הידוע לשמצה שלנו, שכולל סנכרון מתמיד של שני חשבונות דואר, שימוש מתון בשיחות וגלישה מזדמנת.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

מוטורולה אטריקס 2 מאופיין, כפי שציינו, במבנה מוצק ובפלסטיקה איכותית. המסך מוגן בזכוכית גורילה וככלל, אנו צופים לו חיים ארוכים ובטוחים. חרירי הטעינה והסנכרון אינם מוגנים במכסים, אבל אנחנו מעדיפים אותם כך (לפחות מבחינת נגישות ושימושיות יומיומית). המצלמה והמבזק בולטים מעט מהגוף, אך מוגנים בטבעות סביבם.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply