סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Motorola Defy Plus מוטורולה
- עמידות מצוינת
- נגן מוזיקה מתקדם
- זמן סוללה נאה
- איכות ועוצמת שמע מצוינות
- תנועה לא חלקה ב-Launcher המובנה
- חוסר יציבות של אפליקציות מסוימות
- צילום סטילס בינוני
- צילום וידאו ברזולוציית VGA בלבד
Motorola Defy+ נשאר המכשיר שתוכלו לשלוף מהכיס ולטבול אותו בכוס מים ללא חשש מול עיניהם המשתאות של חבריכם. הסעיף היחיד שהיינו אמורים להבחין בו בשינוי משמעותי, המעבד, לא בולט, ולמעשה דווקא בסעיף נוחות השימוש מאבד המכשיר נקודות, בנושאי יציבות, מהירות המערכת והאופן הלא החלק מספיק שבו המכשיר מתפקד.
לפיכך, הדפיי פלוס יתאים בעיקר למי שנוטה להפיל באופן קבוע את המכשיר שלו על המדרכה, לשלוליות או על תלוליות של חול. אנשים אלו ייאלצו להתפשר על תנועה לא מאוד חלקה של המכשיר ואיטיות מסוימת, שאולי תתוקן בגרסאות תוכנה עתידיות.
מוטורולה Defy הראשון שהושק בתחילת 2011 התרכז בעיקר בעמידות, ופחות במפרט הטכני היבש במונחים של מעבד וזיכרון. ובכל זאת, הוא זכה להצלחה לא מבוטלת, ומוטורולה לא יכולה היתה להתעלם מכך. בדיוק מסיבה זו היא השיקה לאחרונה את Defy , גרסה עדכנית שהשינוי המרכזי בה הוא מעבר למעבד חד-ליבתי מעט חזק יותר (מהירות של 1GHz לעומת 800MHz ב-Defy המקורי), וגרסת אנדרואיד חדשה יותר, 2.3.6, כאשר נכון לכתיבת שורות אלו לא ברור אם המכשיר יזכה לקבל עדכון לגרסה 4 - Ice Cream Sandwich.
פרט לכך הכל כאן די דומה: זיכרון עבודה בנפח 512MB ונפח אחסון פנימי של 2GB, עם אפשרות הרחבה לעד 32GB באמצעות כרטיס Micro-SD, מסך מולטי-מגע בגודל 3.7 אינטש, מצלמת 5 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי ותאורת לד, קישוריות Bluetooth 2.1 עם תמיכה ב-A2DP, Wi-Fi בתקן b, g, ו-n, תמיכה ב-DLNA, GPS, רדיו FM ועוד.
איכות הקול ושמע
(15% מהציון הסופי)את מבחן איכות הקול והשמע עבר מוטורולה דפיי פלוס כמו קודמו בצורה משכנעת מאוד. השמע באפרכסת איכותי וחזק, ואפילו חזק מאוד. עד כדי כך חזק שאנשים אחרים בחדר ציינו בפנינו לעיתים שהם שומעים את הצד השני בשיחה – תופעה שניתן להתגבר עליה בקלות על ידי הנמכת הווליום; אל חשש, גם בעוצמה נמוכה מזו המקסימלית הווליום גבוה דיו. את איכות השמע המצוינת אנחנו זוקפים לטובתו של מיקרופון נפרד המיועד לביטול רעשי רקע, שעושה את עבודתו בצורה מעולה.
הרמקול החיצוני חזק באופן מספק, גם בעת נסיעה ברכב, אך הצליל מעט מתכתי. התחושה היתה זהה גם בהשמעת מוזיקה, וגם כאן השמע היה אמנם נטול בס, אבל בעוצמה ובאיכות משביעת רצון. באוזניות הצליל נשמע מצוין ועוצמתי, הן באוזניות רגילות והן בחיבור אוזניות Bluetooth סטריאופוניות דרך פרוטוקול A2DP.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)השינוי החיצוני היחיד הנראה לעין במוטורולה Defy+ לעומת קודמו, הוא צבעם השונה של כפתורי הווליום, הדלקה ושחרור מכסה הסוללה, שהם כסופים כעת במקום שחורים. פרט לכך, נשאר ה-Defy זהה לקודמו.
פרט לצבעם השונה של כפתורי הווליום, נשאר ה-Defy זהה במראהו לקודמו. משקלו 118 גרם והוא נוח מאוד לאחיזה
חזית המכשיר כוללת את ארבעת מקשי המגע הסטנדרטיים של מערכת ההפעלה אנדרואיד (לפחות עד למערכת ההפעלה ICS): חיפוש, חזרה, חזרה למסך הבית ותפריט. חלקו האחורי של המכשיר נראה משוריין למדי, במיוחד בשל מכסה הסוללה בגימור דמוי-גומי, שנתפס במקומו באמצעות מנגנון נעילה גס ובולט. בחלקו העליון של מכסה הסוללה ניתן למצוא את עדשת המצלמה, ונורת לד המשמשת כפלאש לסוללה. בתחתית המכשיר ובצדדיו נמצאים ברגים כסופים קטנים שמחזקים את שלדת המכשיר ומעניקים לה חוסן נוסף, ועל הדרך גורמים למכשיר להראות קשוח ומאסיבי יותר. המכשיר עצמו קל למדי (118 גרם) ומחליק לכיס בנוחות, הרבה בזכות המסך שגודלו טוב – 3.7 אינטש. עם זאת, בהשוואה לאייפון למשל (3.5 אינטש), המסך צר וארוך יותר במספר מילימטרים, הבדל שמתברר כמשמעותי כאשר מנסים להקליד על המקלדת הווירטואלית.
בתחתית המכשיר ובצדדיו נמצאים ברגים כסופים קטנים שמחזקים את שלדת המכשיר ומעניקים לה חוסן נוסף, ועל הדרך גורמים למכשיר להראות קשוח ומאסיבי יותר
המקלדת הווירטואלית, אגב, היא זו המקורית של מוטורולה שאיתה היו לנו שתי בעיות עיקריות: האחת, מקשי האותיות צרים וארוכים, מה שהופך את ההקלדה באמצעותן לפחות נוחה. הבעיה השנייה שהציקה אפילו יותר היא העובדה שמעבר בין שפות באמצעות לחיצה על כפתור החלפת השפה לוקחת קצת פחות משתי שניות, זמן שנראה כמו נצח כאשר כותבים SMS או מייל.
המסך ב- Defy מוצלח מאוד: החדות מעולה, הודות לרזולוציה של 480854X פיקסלים – רמת דחיסות פיקסלים גבוהה יחסית למסך בממדים אלו (265ppi). גם הגוונים נראים מצוין, ועוצמת התאורה שלו חזקה מספיק כדי לאפשר תפעול באור יום בצורה סבירה. בניגוד ל-Defy הראשון, מצאנו כאן אפשרות כיוון עוצמת תאורה אוטומטית בהתאם לתנאי התאורה.
המסך מוצלח מאוד: החדות מעולה, הודות לדחיסות פיקסלים גבוהה יחסית; הגוונים נראים מצוין, ועוצמת התאורה שלו חזקה מספיק כדי לאפשר תפעול באור יום בצורה סבירה
הגיור של המכשיר לעברית טוב ברוב המקרים, אם כי נתקלנו פה ושם בטעויות או אי דיוקים. כך לדוגמה הפיצ'ר (השימושי באמת) שמציג בחייגן, מעל לרשימת אנשי הקשר, את האנשים אליהם התקשרנו הכי הרבה, זוכה לכותרת המעט עילגת "סבירות גבוהה ביותר". בנוסף, במגירת האפליקציות ישנה אפשרות לסנן את הרשימה לפי "כל היישומים", "ירדו" (אפליקציות שהורדנו) או הטעות הכי מביכה "יומן שיחות" שזוהי כנראה התנגשות עם תרגום המלה Recent מאפליקציית החייגן, מה שלמעשה אמור להציג לנו את רשימת האפליקציות בהן עשינו שימוש לאחרונה. בנוסף, יש כאן פיצ'ר נחמד להוספת קטגוריה, אם כי בניגוד ל-Launcher המובנה של LG, למשל, החלוקה לא נעשית במסך הראשי של מגירת האפליקציות עם כותרות, אלא צריך לבחור את הסינון (בלחיצה על כפתור קטן למדי), ואז מופיעות בפנינו רק האפליקציות שקשורות לסינון זה.
ה-Launcher המובנה כאן, הוא ה-MotoBlur בגרסה דומה לזו שיש ב-Razr שבדקנו לאחרונה. מבחינה ויזואלית, לטעמנו, הוא לא מרשים במיוחד, אך הוא כולל מגוון ווידג'טים חביבים, ותוספות שיש שימצאו בהן שימוש, כמו האפשרות למחוק התראות ספציפיות מה-Status Bar (בדומה לפונקציונאליות הקיימת ב-ICS), ואפילו אפקט הכיבוי המדליק בסגנון טלוויזיות ה-CRT העתיקות מצא את דרכו לכאן.
ובכל זאת, בניגוד לציפיות, המכשיר רחוק מלעבוד בצורה חלקה. המעבד אמנם שודרג, ומערכת ההפעלה כאן היא ג'ינג'רברד בגרסה הכי מתקדמת שלה (2.3.6), ובכל זאת, נתקלנו בתקלות מביכות של חוסר יציבות ושל קריסת אפליקציות במקרה הטוב או היתקעות כללית של המכשיר שניתן להיחלץ ממנה רק על ידי שליפת הסוללה. כמו כן, התנועה במסכי הבית אינה חלקה, אפילו כשהם אינם מאוכלסים בכבדות בווידג'טים. לפחות את הבעיה הספציפית הזאת ניתן לפתור על ידי התקנת Launcher חלופי מהמרקט כמו ADW או Launcher Pro, בהם התנועה חלקה בהרבה. לזכותו של ממשק ה-Blur נציין שהווידג'טים הייחודיים שלו זמינים לשימוש גם כשמפעילים Launcher חלופי.
ממשק MotoBlur אינו לא מרשים במיוחד מבחינה ויזואלית, אך הוא כולל מגוון ווידג'טים חביבים ותוספות שימושיות
יישומי מולטימדיה
(15% מהציון הסופי)מוטורולה Defy+ מצויד במצלמת 5 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי. התמונות שצילמנו באמצעותה היו סבירות בלבד, ואופייניות באיכותן למצלמה סטנדרטית של טלפון סלולרי. בהתמקדות מקרוב ניתן להבחין בגרעון ובעיבוד יתר, כמו גם בחלביות מסוימת של התמונה. המצלמה מצוידת בפלאש לד מובנה שאמור לפעול באופן אוטומטי, אך בפועל היא לא עושה זאת בצורה חכמה מספיק, ופעמים רבות הוא לא נכנס לפעולה כשרצינו, ולחילופין, "שרף" עצמים בצילום קרוב.
גם בתחום הוידיאו לא מציגה המצלמה ביצועים טובים במיוחד. סרטוני הוידיאו מצולמים ברזולוציית VGA בלבד, התמונה לא חדה במיוחד וגם השמע אינו מלהיב באיכותו. הסרטים נשמרים בסיומת 3GP, פורמט שחשבנו שכבר נעלם מעולם הסמארטפונים.
מצלמת המכשיר מפיקה תמונות סבירות בלבד, ואופייניות באיכותן למצלמה סטנדרטית של טלפון סלולרי. צילום הוידיאו מאכזב עוד יותר, ברזולוציית VGA בלבד
נגן המוזיקה כאן נשאר הנגן המעולה שזכינו להכיר ב-Defy המקורי. הוא יודע לחפש תמונת אלבום או אמן ברשת, ואף להציג את מילות השיר דרך שירות TuneWiki. בשירים בהם הצליח למצוא את מילות השיר, יודע הנגן להדגיש את המשפט המתאים בהתאם למיקום הנכון בשיר, כמו בקריוקי, כך שניתן ממש לעקוב ולשיר יחד עם המוזיקה. עוד בנגן, וכחלק משירות TuneWiki, ניתן לחפש ידנית מילים לשירים, לצפות על גבי מפת העולם היכן עוד אנשים מאזינים בדיוק לאותו שיר שאתה מאזין לו ברגע זה. בנוסף, ניתן למצוא בתוך הנגן את אפליקציית זיהוי השירים של Sound Hound. חלק מהשירים ששמותיהם בעברית לא זוהו והוצגו כמעוינים עם סימני שאלה בתוכם, אך הרוב הוצג כראוי.
התמיכה בפורמטים במכשיר סטנדרטית: הוא יודע לנגן קובצי אודיו בפורמטים MP3 WAV, WMA ו-AAC, וקובצי וידיאו בפורמטים MP4/WMV/H.263/H.264. יש לציין שלמרות שבמפרט לא מצאנו התייחסות לכך, אנחנו הצלחנו לנגן קובצי AVI בקידוד XviD ו-DivX ללא כל בעיה.
יחד עם הדפיי פלוס מגיעות שתי אפליקציות מעניינות שלא נכללו ב-Defy המקורי: Zinio, אפליקציה לקריאת מגזינים מרחבי העולם, ו-Cardio Trainer, תוכנה לניהול יומן אימון אישי, דומה ל-Endomondo, שמאפשרת קריאת נתונים ממד דופק תומך Bluetooth (שכמובן לא נכלל בערכת המכשיר), מעקב אחר שריפת קלוריות ועוד.
גלישה וסנכרון
(15% מהציון הסופי)הדפדפן המובנה סטנדרטי ותומך גם ב-Flash. הדפים עולים במהירות יפה וניתן לגלול, להגדיל ולהקטין אותם (באמצעות מולטי מגע כמובן, או באמצעות הקשה כפולה על המסך) גם לפני שסיימו להיטען במלואם. יש לציין שפעולות הזום וההתרחקות שביצענו בדפדפן היו חלקות מאוד.
ה-Defy תומך ברשתות סלולר HSDPA בדור 3.5, ומאפשר גלישה דרכן בקצב הורדה של 7.2Mbps, או דרך קישורית ה-Wi-Fi. ניתן לשתף את חיבור האינטרנט הסלולרי של המכשיר יחד עם מכשירים אחרים ולהשתמש בו כראוטר אלחוטי, כחלק מהאפשרויות המובנות בגרסה 2.3 של אנדרואיד. שמחנו למצוא אפליקציה ייעודית הקיימת במכשיר, המאפשרת קביעה של משך הזמן בו תישאר פונקציה זו פעילה גם כשלא נעשה שימוש בחיבור לאינטרנט.
המכשיר מאפשר סנכרון דרך הרשת למגוון שירותים דרך MotoBlur. בראש ובראשונה, כמו כל מכשיר אנדרואיד, השירות הבסיסי אליו הוא מסתנכרן הוא כמובן שירותי גוגל: Gmail, Google Docs ועוד. בנוסף, קיים כאן סנכרון מצוין ל-Exchange, המאפשר קבלת מיילים וסנכרון אנשי הקשר ולוח השנה הארגוניים שלכם. כמו כן תוכלו למצוא אפשרות סנכרון ל-Twitter, Picasa שירות המייל של Yahoo, LinkedIn, Last.FM, ו-PhotoBucket. שירות MotoBlur חוסך את הצורך להקליד מחדש את כל הסיסמאות לשירותים השונים. במילים אחרות, במידה ואתם מגיעים למכשיר הזה לאחר שהיה ברשותכם מכשיר מוטורולה אחר עם MotoBlur, לא תצטרכו להקיש את שמות המשתמש והסיסמא שלכם לכל שירות בנפרד, אלא רק את שם המשתמש והסיסמא שלכם ל-MotoBlur.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)בכל הפרסומים בחו"ל, מדברים על כך שה - Defy+מצויד בסוללה בקיבולת של 1700mAh. אנחנו לא רוצים להיות קטנוניים, אך ביחידה אותה קיבלנו לבדיקה היתה סוללה שנכתב עליה בבירור שקיבולתה היא 1650mAh. כך או כך, הסוללה מציגה יופי של ביצועים, והחזיקה לנו מעמד כמעט יומיים בשימוש סביר, או יום מלא בשימוש אינטנסיבי יותר.
עמידות
(10% מהציון הסופי)כמו קודמו, Defy+ הוא מכשיר עמיד ביותר, והיחיד בשוק שקיבל את תקן IP67, שמשמעו עמידות מלאה בפני אבק וחול ועמידות לטבילה במים בעומק של עד מטר אחד. מניסיוננו, התקן הזה ניתן למכשיר לגמרי בצדק, וכמו קודמו הוא עמד במבחן האולטימטיבי: בילוי של יום שלם בתוך הכיס הקדמי של הג'ינס שלנו, יחד עם צרור מפתחות משוננים במיוחד. זכוכית ה-Gorilla Glass שלו נשארה נקייה לחלוטין משריטות כמו גם שאר גוף המכשיר.