סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Motorola RAZR XT910 מוטורולה
- איכות בנייה ועמידות מעולה
- עובי דקיק במיוחד
- מהירות פעולה מצוינת, במיוחד בהפעלת המצלמה
- מסך ענק בעל צבעים נפלאים
- איכות סאונד טובה מאוד
- תוספות תוכנה מועילות
- מצלמה ממוצעת לרמתה
- חדות המסך לא מרשימה בהצגת טקסטים
- לא ניתן להחליף סוללה
- ממדי רוחב ואורך מעט גדולים מהקטגוריה
למי שמעוניין במכשיר אנדרואיד מתקדם, עם עיצוב ייחודי ואיכות בניה מעולה, ה- Razr של מוטורולה הוא ללא ספק בחירה מצוינת. המכשיר מהיר, מגיב היטב ומציע מכל טוב מבחינת חומרה ותוכנה. למי שמדקדק באיכות הצגת הטקסט על המסך וחייב מצלמה מעולה, המכשיר יתאים מעט פחות. ללא ספק, מוטורולה מגיעה כאן לשיאים חדשים מבחינתה והמכשיר מתחרה על תואר האנדרואיד המוביל של שנת 2011.
מוטורולה שולחת אל הזירה הצפופה של מכשירי אנדרואיד מתקדמים את ה- Razr, סמארטפון חדש שנשען על מסורת של מכשירים דקים מתוצרתה. כזכור, סדרת Razr המקורית הציגה טלפונים סלולריים דקים ומעוצבים שבלטו בנוף המכשירים וזכו להצלחה מסחררת. מאז הספיקה החברה כמעט להיעלם משוק הסלולריים, אך לאחרונה היא חזרה לשוק במהלך מרשים, תוך חיברה למערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל והשקה של סדרת Droid, או מיילסטון – שהחזירו אותה אל המפה.
Motorola Razr XT910 הוא מכשיר המצויד בכל טוב, מהחומרה המתקדמת ביותר כיום. הוא כולל מעבד כפול-ליבה במהירות של 1.2GHz, זיכרון עבודה מכובד של 1GB ונפח אחסון למשתמש של 16GB, מסך Super-AMOLED Advanced בגודל 4.3 אינטש וברזולוציה של 540x960, מצלמת 8 מגה פיקסל עם צילום וידיאו Full HD, חיבור Micro-HDMI ותמיכה ברשתות סלולר ואלחוט מתקדמות.
כל הטוב הזה ארוז בגוף דקיק בעובי של 7.1 מ"מ – שיא חדש בעולם האנדרואיד (שנשבר לא מכבר על ידי מכשיר של Sharp, המיועד לשווקי המזרח-הרחוק בלבד). מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 2.3.5 ומוטורולה התחייבה לשדרג לגרסת ICS, כלומר אנדרואיד 4.0 בעתיד. ללא ספק, מבחינת חומרה מדובר במכשיר מתקדם ביותר. האם מדובר במלך חדש בנוף האנדרואידים?
איכות הקול ושמע
(15% מהציון הסופי)כמיטב המסורת של חברת התקשורת האמריקאית, מהנדסי מוטורולה יצרו את ה-Razr תוך הקפדה על איכות שיחה מעולה, צליל חזק וברור בשני צדי השיחה ויכולת סינון רעשים טובה בסביבה רועשת. גם הרמקול האחורי לא אכזב וסיפק צליל חזק וברור בעת השיחה וסאונד עוצמתי, גם אם מעט מתכתי, בעת השמעת המוזיקה.
האוזניות הסטנדרטיות פשוטות למדי, אך בעלות אטמי סיליקון לאוזניים ומספקות צליל טוב מאוד. חיבור ה-Bluetooth הוא מהדור הרביעי, כולל כמובן תמיכה בסטריאו אך גם בשידור תוך שימוש ברמות זרם נמוכות, התורם להארכת חיי הסוללה. החיבור לדיבורית ברכב היה מהיר וסיפק צליל איכותי וברור.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)מבחינת הממדים, כמו שכבר ציינו, מדובר במכשיר דק מאד – 7.1 מ"מ בלבד לאורך רובו, אך בחלקו העליון, המכיל את הרמקול ואת המצלמה, הוא עבה יותר. עם זאת, המכשיר דק ומרשים, עם פינות קטומות מעט, והגב המחוספס קלות, העשוי מקבלר, נעים למגע ונוח לאחיזה. מבחינת המימדים האחרים, מדובר במכשיר גדול, גם יחסית למכשירים בעלי מסך בגודל דומה. הגלקסי S II, לדוגמה, קצר ממנו בכחמישה מ"מ וצר ממנו בכמעט שלושה מ"מ. עם זאת, הדקות והמשקל הסביר מאד – 127 גרם, הופכים אותו לנוח לאחיזה וכמובן שגם לנשיאה בכיס המכנס. ממה שבדקנו, גם אנשים בעלי ידיים קטנות יחסית לא הרגישו שלא בנוח עם המכשיר ביד. אנחנו נהנינו למשוך תשומת לב בעזרת המכשיר הגדול והדק בהנחתו על השולחן במקומות ציבוריים.
המכשיר דק ומרשים, עם פינות קטומות מעט, והגב המחוספס קלות נעים למגע ונוח לאחיזה. מבחינת אורך וגובה מדובר במכשיר גדול, גם יחסית למכשירים בעלי מסך בגודל דומה, אם כי הוא עדיין נוח בכף היד
המבנה פשוט, עם ארבעה מקשי מגע בתחתית המסך – חיפוש, חזרה, בית ותפריט, הנפרשים בנוחות לרוחבו. בצדו הימני נמצא כפתור הנעילה/כיבוי/הדלקה שבולט מעט ונוח ללחיצה, ומתחתיו מקשי העוצמה שכמעט ואינם בולטים, דבר המקשה על לחיצה ושימוש בהם. אין כפתור ייעודי להפעלת המצלמה. בצדו השמאלי התחתון של המסך נמצא חריר רחב ומוגן במכסה, שכולל בתוכו את חריצי כרטיס ה- Micro-SIM וה- Micro-SD. בדומה למוצרי אפל, אין אפשרות לפתוח את מכסה הסוללה ולהחליפה. בראש המכשיר נמצאים שקע האוזנייה הסטנדרטי בקוטר 3.5 מ"מ, שקע הטעינה והסנכרון מסוג Micro-USB וכניסת Micro-HDMI. אנחנו מעדיפים את כניסת הטעינה שלנו בתחתית המכשיר, לטובת הטעינה ברכב.
המסך הוא בגודל 4.3 אינטש וברזולוציית qHD, המניבה צפיפות הפיקסלים טובה יחסית (256 פיקסלים לאינטש). ובכל זאת, בהצגת טקסטים (ובעיקר בגלישה) ניתן לראות שחדות האותיות אינה טובה כמו זו שבמסכים מתקדמים יותר (המכשיר מצויד במסך Super Amoled Advanced ולא במסך Super Amoled Plus). הדבר ניכר מעט במרווחים שנראים בין הפיקסלים שבאותיות המוצגות. המסך גם מעט בהיר פחות. עם זאת, בצפייה בשמש ישירה המסך הפגין רמת נראות גבוהה. רק כדי להבהיר – מדובר במסך גדול, ברור וחד וסרטוני וידיאו, אתרים ותמונות נראים עליו נפלא בזכות הניגודיות המעולה והצבעים התוססים שמפיקים מסכים מסוג זה.
המסך הוא בגודל 4.3 אינטש וברזולוציית qHD. סרטוני וידיאו ותמונות נראים עליו נפלא בזכות הניגודיות המעולה והצבעים התוססים, אך בהצגת טקסטים ניתן לראות שחדות האותיות אינה אופטימלית
מבחינת מערכת ההפעלה, יש כאן את הגרסה העדכנית של אנדרואיד – 2.3.5 והיא עובדת בצורה חלקה, ללא השהיות. מילה טובה למהנדסי מוטורולה על ההתאמה הטובה לעברית, כולל כותרות הודעות הדואר האלקטרוני וכלל התפריטים שמתורגמים היטב.
מעבר למערכת של גוגל, יש לנו כאן כמה תוספות מבית מוטורולה, חלקן מועילות וחלקן מיותרות בעינינו. מבחינת ווידג'טים, מוטורולה כללה כאן כאלה המאגדים את ההודעות מכל הרשתות החברתיות, כל חשבונות הדואר וגם גישה לאנשי קשר מועדפים – כולם בסדר, אך לא מספקים ערך מוסף מיוחד. מבחינת דברים יותר מועילים, יש לנו כאן את שירות ה- MotoCast, שמאפשר גישה מרחוק לקובצי המחשב. מה שנדרש הוא התקנה של תוכנה במחשב (אפשר עד חמישה מחשבים מחוברים) שמתבצעת בקלות ברגע שמחברים לראשונה את המכשיר למחשב בכבל USB. לאחר התקנת התוכנה ורישום מהיר לשירות, אפשר לגשת מרחוק לקבצים של כל מחשב שמחובר לאינטרנט בצורה מאובטחת. הדבר שימושי אם רוצים לשמוע מוזיקה שמאוחסנת במחשב, לגשת לסרטון וידיאו או לקובץ מסוג אחר. מה שנחסך מאיתנו זה סנכרון של המחשב לטלפון ושטח חסון על גבי המכשיר. בפועל התוכנה עובדת יפה, אם כי לוקח מספר שניות עד אשר השיר או הוידיאו נטען ומתחיל לנגן.
יישום נוסף ומועיל הוא Smart Actions – יכולת של המכשיר לשנות תפקוד לפי זמן או מצב. למה הכוונה? ניתן למשל לקבוע שבשעות הלילה, אם המכשיר לא מחובר למקור מתח, הוא יפסיק לסנכרן נתונים עם הרשת כדי לחסוך בחשמל. דוגמה אחרת: בחיבור של האוזניות אל המכשיר ניתן להפעיל אוטומטית את יישום המוזיקה. היישום מפתיע ומאתר בעצמו מצבים נפוצים, כגון הגעה לעבודה, שם הוא מציע להתחבר לרשת האלחוטית המקומית. זהו בהחלט יישום נוח לשימוש וחוסך התקנה של יישומים ייעודיים, חלקם בתשלום.
מסך הנעילה של המכשיר מאפשר, בנוסף ליכולת הרגילה למעבר למצב רטט או צלצול, גם פתיחת המכשיר ישירות במצב מצלמה – בהחלט נוח. מוטורולה גם עוזרת לנו לארגן את היישומים על ידי יכולת מהירה לקבץ את היישומים לפי כל נושא שנחפוץ בו – קל ונוח ליצור תיקיות של יישומים.
מבחינת מהירות התגובה של המכשיר, מדובר במכשיר זריז המגיב במהירות לכל פקודה. היישומים עולים במהירות נאה ואין שום בעיה להפעיל מספר רב של יישומים בעת ובעונה אחת. המעבד מבית טקסס אינסטרומנטס, בעל ליבה כפולה הפועל במהירות של 1.2GHz, עושה את העבודה היטב. אין כמעט השהיה בפעולה ובהשוואה מול הגלקסי S II מדובר במהירות דומה.
ערכת המכשיר כוללת מטען, כבל סנכרון וטעינה, כבל Micro-HDMI ואוזניות סטריאופוניות.
זהו מכשיר דק מאד – 7.1 מ"מ בלבד ברובו, אך בחלקו העליון הוא עבה יותר. משקלו סביר מאוד, 127 גרם
יישומי מולטימדיה
(15% מהציון הסופי)המצלמה ב- Motorola Razr היא באיכות של 8 מגה פיקסל ומתלווה לה מבזקLED בודד. הממשק פשוט וכולל שליטה מהירה על מעבר בין מצלמה קדמית לאחורית ובין צילום סטילס לוידיאו. בנוסף, ניתן לעבור בין מצבי סצינה שונים, צילום פנורמה ועוד. בסך הכל הממשק נוח וברור. מבחינת מהירות הפעולה, המצלמה מהירה כברק בהפעלה הראשונית וכן במעבר בין תמונה לתמונה, אך משתהה מעט בהתמקדות על העצם המצולם.
המצלמה היא באיכות של 8 מגה פיקסל עם צילום וידיאו Full HD ומתלווה לה מבזקLED בודד. המצלמה מהירה כברק בהפעלה הראשונית וכן במעבר בין תמונה לתמונה, אך משתהה מעט בהתמקדות על העצם המצולם
התמונות המתקבלות חדות למדי, אך אינן יוצאות דופן בנוף המצלמות ברמה זו. רמת הפירוט מעט נמוכה מזו המתקבלת בסמסונג גלקסי S II, והצבעים בתמונות נראו מעט מלאכותיים.
צילום הוידיאו של המכשיר הוא ברמת HD מלאה – 1080p, כאשר מהירות הצילום היא של 30 תמונות בשניה. סרטוני הוידיאו היו חדים ובעלי רמת פירוט גבוהה, והמצלמה התמודדה היטב עם שינוי מצבי תאורה וצילום בתנועה.
לפניכם מספר תמונות המחשה שצולמו עם ה- Motorola Razr XT910. לחצו על התמונות להגדלה.
נגן המוזיקה תומך במגוון רחב של פורמטים ומאחד בממשק נוח אחד את ספריית המוזיקה, רדיו אינטרנטי (אין רדיוFM במכשיר), פודקאסטים ומכשירים המקושרים אל הטלפון בעזרת פרוטוקול DLNA. הנגן כולל גם גישה מהירה לביוגרפיה של המוזיקאי, תמונות ועוד. איכות ההאזנה למוזיקה, כמו שכבר אמרנו, טובה מאוד גם בשמיעה ברמקול וגם באוזניות הפשוטות למראה המגיעות עם המכשיר.
נגן הוידיאו הוא בעל ממשק בסיסי, בלי התאמות רבות, ומאפשר רק הפעלה ועצירה של הוידיאו המוצג, אך תומך בכל סוג של קובץ שניתן לחשוב עליו, כולל המתקדמים ביותר כגון MKV ברמתHD של 1080p אם כי היו מעט בעיות בהשמעת הקול של קבצי MKV.
ה-GPS הוא מהזריזים שחווינו, עם נעילה מהירה על אות הלוויין בעת הפעלת תוכנות הניווט השונות. המסך הגדול והרמקול החזק והברור סייעו לנו רבות בשימוש במכשיר לניווט.
גלישה וסנכרון
(15% מהציון הסופי)מבחינת רשתות וקישוריות, מוטורולה רייזר תומך בארבע תדרי דור שלישי ומהירות הורדה של עד 14.4Mbps – מהיר, אך יש מהירים ממנו (לא שזה רלוונטי במיוחד בארץ). התמיכה ברשתות אלחוטיות כוללת כמובן גם את תקן n המתקדם וגם DLNA , וה-Bluetooth הוא מהדור הרביעי, דבר שאמור לשפר את צריכת הזרם של המכשיר. יש גם יישום מבית מוטורולה שמקל את ההדפסה דרך מדפסות אלחוטיות.
מבחינת חווית הגלישה, אין לנו טענות. הדפדפן בעל הממשק הבסיסי הציג היטב דפים מכל הסוגים ותמך היטב גם בפלאש, תוך שימוש בהקשה על המסך וכן בצביטה כדי לקבל את מידת הקירוב הדרושה לנו. הדפים נטענו במהירות והוצגו היטב על גבי המסך הגדול. כפי שציינו, חדות המסך בהצגת טקסט אינה מעולה, והדבר ניכר בעיקר בעת גלישה באתרים המציגים טקסטים רבים.
אין מה להכביר מילים על נושא החיבור לחשבונות דואר אלקטרוני – המכשיר מבצע את תפקידו נאמנה, כמו כל מכשיר אנדרואידי מצוי, והכל זורם. בנוסף לתמיכה הרגילה המכשיר מתהדר גם ב- Quickoffice לעריכת קבצי Office שונים. כמו שכבר הזכרנו, הסנכרון של הקבצים מתבצע ביעילות רבה; היישום MotoCast מייתר את הצורך להעביר בפועל קבצים המכבידים אל המכשיר ומאפשר גישה נוחה אל המחשב מכל מקום.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)חסרון בולט של המכשיר הוא חוסר היכולת להחליף את הסוללה על ידי המשתמש. מוטורולה פיצתה על כך באמצעות שימוש בסוללה בקיבולת גבוהה – 1780mAh. לטענת היצרן נקבל מהסוללה הזאת למעלה מתשע שעות שיחה ולמעלה מ-12 ימי המתנה.
בעולם האמיתי, אנחנו השגנו מהמכשיר כמעט יום עבודה שלם, אבל צריך לזכור את פרופיל השימוש המעט אכזרי שלנו – כשעתיים ניווט ביום, סנכרון רציף של שני חשבונות דוא"ל, עדכוני פייסבוק לרוב וחיבור Bluetooth ברכב של שעתיים. בהסתמך על מה שראינו וחווינו, בשימוש נורמטיבי יותר ניתן להשתמש במכשיר כיום וחצי בין טעינה לטעינה – סביר בהחלט למכשיר ברמה הזאת.
עמידות
(10% מהציון הסופי)ללא ספק, Motorola Razr אחד המכשירים המרשימים ביותר מבחינת ההשקעה באיכות החומרים ובנייה שראינו מאז ומתמיד. ניתן לציין במיוחד את גב המכשיר העשוי מקבלר – חומר שעד היום פגשנו רק בשרותנו הצבאי כמרכיב באפודי המגן אותם לבשנו. מדובר בחומר עמיד ביותר הן מבחינת חוזקו והן מבחינת העמידות בטמפרטורות גבוהות. בנוסף לכך, הזכוכית של המסך היא זכוכית גורילה עמידה. מוטורולה גם מכתירה את המכשיר כבעל עמידות לנתזים (Splash) וטוענת שגם הרכיבים הפנימיים מצופים בחומר דוחה רטיבות. אנחנו התרשמנו מהלכידות הרבה של הרכיבים שמתאפשרת, בין השאר, עקב כך שאין לו מכסה הניתן להסרה. המכסה המגן על חרירי הכרטיסים מהודק היטב, עד כדי כך שהתקשנו להסירו. לעומת זאת, אין כיסוי מגן לחרירי הטעינה והסנכרון או לחריר האוזניות.
גב המכשיר עשוי מקבלר – חומר עמיד ביותר הן מבחינת חוזקו והן מבחינת העמידות בטמפרטורות גבוהות. זכוכית המסך היא זכוכית גורילה עמידה. המכשיר גם בעל עמידות לנתזי נוזלים