חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Motorola Atrix 4G מוטורולה
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2011
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מספר ליבות: 2 ליבות
מהירות מעבד: 1000 MHz
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Nathan 08.07.12
אייל 23.06.12
אודי 14.06.12
חנן 01.05.12
Davide 26.04.12
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Motorola Atrix 4G מוטורולה

הטוב
  • פעולה זריזה
  • מסך איכותי ורזולוציה גבוהה
  • מזהה טביעת אצבע
  • מצלמה איכותית
  • תמיכה עשירה באביזרים נלווים
  • סוללה עם קיבולת גבוהה
הרע
  • גרסת אנדרואיד 2.2 בלבד
  • ממשק MotoBlur נראה מיושן מעט
  • ניגודיות וצבעי המסך אינם אופטימליים
  • תמיכה מוגבלת מאוד בפורמטי וידיאו
בשורה התחתונה

אטריקס הוא אחד המכשירים המסקרנים ביותר שאפשר להשיג היום. הוא חזק במיוחד, עם חומרה עשירה וממשק יוצא דופן להתקנים חיצוניים, שהופכים אותו מעוד טלפון למרכז תקשורת אישי קטן ועוצמתי. מהתרשמותנו, מדובר בעיקר בפוטנציאל – גרסת 2.2 של אנדרואיד לוקחת אותו קצת אחורה, והאביזר דמוי המחשב נחמד אבל דורש עוד עבודה כדי שיהווה פתרון שלם.

בפני עצמו, Atrix הרשים אותנו מאוד כסמארטפון כמעט בכל החזיתות, והוא מהווה אופציה מצוינת למי שרוצה אנדרואיד חזק במיוחד עם יכולות מולטימדיה גבוהות.

הקדמה

מוטורולה היתה הראשונה להכריז על מכשיר אנדרואיד עם מעבד כפול ליבה – ה-Atrix, ובעקבותיה מיהרו חברות נוספות להציג מכשירים מתחרים (כמו ה- LG Optimus 2X, למשל). אבל מוטורולה לא מתייחסת אל ילד הפלא החדש שלה כאל עוד סמארטפון; מבחינתה זהו רכיב תקשורת מרכזי שמהווה גם כלי עבודה ומרכז בידורי – הכל כלול. עם סט אביזרים יוצא דופן שכולל תחנת עגינה, שלט, ממשק ייעודי לחיבור לטלוויזיה ואפילו מעין מחשב נייד קטן שאליו מתחבר הטלפון, אטריקס מתיימר לספק פתרון תקשורת שלם ולייתר את הצורך במחשב, בחבילת גלישה נפרדת לבית ואפילו בנגן מדיה לסלון.

מפרט המכשיר עוצמתי מאוד. הוא כולל מעבד Arm A9 כפול ליבה במהירות 1Ghz, שאליו משודכים מאיץ גרפי ULP Geforce וערכת השבבים Tegra2 של Nvidia; זיכרון עבודה בנפח 1GB ונפח אחסון פנימי של 16GB (עם אפשרות להרחבה לעד 32GB עם כרטיס Micro-SD), מסך בגודל 4 אינטש ברזולוציית qHD, מצלמה ראשית ברזולוציית 5 מגה פיקסל ווידיאו HD 720p, מצלמה קדמית ברזולוציית 1.3 מגה פיקסל, תמיכה בנגינת וידיאו ברזולוציית Full HD, יציאת Mini HDMI, קישוריות Wi-Fi, Bluetooth 2.1 ו-GPS, מזהה טביעות אצבע ביומטרי ועוד.

Motorola Atrix טרם הגיע באופן רשמי לישראל, אך אנחנו זכינו להתנסות בו, באדיבות היבואן הרשמי "מוטורולה מוביליטי" בגרסה לא-סופית. לפניכם סקירה ראשונית; ייתכן ועד מועד השקתו באחת הרשתות הסלולריות יהיו שינויים קלים בגרסת התוכנה של המכשיר, וכמובן שתתווסף תמיכה מלאה בעברית.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

לא הופתענו לגלות שהמכשיר מתפקד מצוין כטלפון – למוטורולה יש קבלות בתחום. איכות השמע באפרכסת מצוינת והעוצמה חזקה מאוד; גם מהצד השני דווח שנשמענו היטב. הספיקר שבגב המכשיר, בחלקו התחתון, עוצמתי מאוד, ואפילו העדפנו להנמיך מעט את השמע כדי שלא יהיה צורמני. בן שיחנו אמר ששמע אותנו בווליום חלש למדי, אבל שלא נשמעו רעשי רקע ושאיכות הצליל טובה.

בנגינת מוזיקה דרך הספיקר, איכות הצליל בינונית-טובה והעוצמה גבוהה מאוד.

נוחות השימוש

(45% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מהחזית, Motorola Atrix נראה כמו עוד כמה עשרות מכשירי מגע מסוגו. רוב הנדל"ן נתפס על ידי מסך מגע גדול עם מסגרת דקה סביבו, ותחתיו נמצאים מקשי המגע הרגילים, ארבעה במספר. מאחור יש מכסה סוללה מפלסטיק עם דגם מדורג כסוף, שמעדן מעט את הרושם התעשייתי. צדי המכשיר עגלגלים והוא נוח בהחלט לאחיזה. במימדיו הוא מזכיר מאוד את ה-Incredible S של HTC, עם עובי של 11 מ"מ ומשקל של 135 גרם.

Motorola Atrix
מהחזית, אטריקס נראה כמו עוד כמה עשרות מכשירי מגע מסוגו. מאחור יש מכסה סוללה מפלסטיק עם דגם מדורג כסוף, שמעדן מעט את הרושם התעשייתי. צדי המכשיר עגלגלים והוא נוח לאחיזה

גודל המסך, 4 אינטש, כבר כמעט שגרתי בנוף האנדרואידים, והוא מגיע בטכנולוגיית TFT הוותיקה. הוא תומך ב-16 מיליון צבעים, אבל היתרון הבולט שלו הוא הרזולוציה: 540x960, לעומת 400X800 אצל מרבית המתחרים. היינו שמחים אם זה היה מסך OLED, אבל גם כך אין יותר מדי מה להתלונן: המסך חד להפליא בזכות צפיפות הפיקסלים הגבוהה, הוא בהיר מאוד ונעים לצפייה. הבחנו שביצועיו מחוץ לבית פושרים, ודיוק הצבע שלו אינו מהטובים בקטגוריה; למשל, הצבע הכתום במקומות שונים באתר WiseBuy הופיעו באטריקס כצבע חום. מילא. כדאי לדעת שכמו במקרה של HTC Sensation, שהמסך שלו הוא ברזולוציה דומה, חלק מהאפליקציות אינן מותאמות למסך ומוצגות רק על חלק ממנו.

מימין המכשיר תמצאו זוג מקשי עוצמה נוחים, משמאל – שני שקעים, האחד Micro-USB לטעינה וסנכרון והשני Mini HDMI, ובראש המכשיר יש שקע אוזניות סטנדרטי ואת מקש ההפעלה. מדובר במקש גדול ושקוע שנמצא בשיפוע באחורי המכשיר, והוא משמש לא רק כלחצן רגיל אלא גם כקורא טביעת אצבע: אם יש לכם מידע רגיש במכשיר, תוכלו להגדירו שרק האצבע שלכם תוכל לפתוח את הנעילה. מעבר ליתרון האבטחתי, מצאנו שמיקום המקש ונוחות הלחיצה עליו אינם טובים במיוחד.

Motorola Atrix
היתרון הבולט של המסך הוא הרזולוציה שלו. הוא חד להפליא, בהיר ונעים לצפייה. עם זאת ביצועיו מחוץ לבית פושרים, ודיוק הצבע שלו אינו מהטובים בקטגוריה

מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד בגרסה 2.2. למרבה הצער, במוטורולה נשמעו ספקניים לגבי אפשרות השדרוג ל-2.3, ולאור המצב עם המיילסטון הראשון, נראה שהסיכוי לשדרוג רשמי אינו גבוה במיוחד; במוטורולה מסבירים שזו החלטה בלעדית של המפעילות הסלולריות. כך או כך, המערכת הנוכחית פועלת היטב, במהירות גבוהה (מעבד כפול ליבה, זוכרים?) וללא תקלות. ממשק MotoBlur העילי חביב בהחלט ומוסיף כמה פיצ'רים כמו ווידג'טים שימושיים במסכי הבית, תמיכה במחיקת המכשיר מרחוק במקרה של גניבה וכדומה. לא אהבנו במיוחד את ה-Launcher, ובעיקר לא את ה-Dock התחתון שמשתנה בכל גלילה של מסכי הבית למחוון התמצאות במסכים – בעיקר משום שעד שהמחוון ייעלם ויחזרו המקשים המקוריים חולפת שנייה יקרה.

עוד תוספות נחמדות לממשק הבסיסי שמוטורולה הטמיעה במכשיר היו מנהל דאטה עם מידע וגרף על צריכת חבילת הגלישה, אפליקציית Phone Portal המעניקה גישה קלה למכשיר מהמחשב דרך ה-Wi-Fi, מנהל משימות, אזור מאוחד להודעות, גרסת התנסות של QuickOffice, שיתוף קבצים באמצעות Media Share או DLNA ועוד. אהבנו.

גולת הכותרת של האטריקס היא כמובן החיבוריות שלו להתקנים פריפריאליים, שמוטורולה ייצרה בעצמה עבורו. ראשית, באמצעות תחנת עגינה או ישירות לחיבור ה-HDMI שלו הוא מסוגל להתחבר למסך חיצוני ולעבוד למצב מדיה ייעודי. על המסך מוצג תפריט מעוצב ושיקי, שיאפשר לכם להציג את הסרטים, התמונות וקובצי המוזיקה שלכם ישירות על המסך הגדול – באיכות HD מלאה. שלט אלחוטי קטן מסייע לשלוט במכשיר מהספה.

Motorola Atrix

באמצעות תחנת עגינה ניתן לחבר את המכשיר למסך חיצוני. על המסך מוצג תפריט שמאפשר להציג את הסרטים, התמונות וקובצי המוזיקה ישירות על המסך הגדול – באיכות
HD מלאה

מה שמעניין יותר הוא ה-LapDock – מעין נטבוק דקיק של מוטורולה, שבאחוריו נמצאת תחנת עגינה אינטגרלית ל-Atrix. מדובר במכשיר עם מסך בגודל 11 אינטש, משטח עכבר, מקלדת ורמקולים – אך הוא חסר מוח ואינו פועל לבדו; רק כשתחברו את האטריקס למקומו הוא יחל לפעול ויהפוך למעין מחשב קטן. ממשק ייעודי, כנראה מבוסס לינוקס, מופיע על המסך ומאפשר לתפעל את המכשיר באמצעות ה"מחשב", וגם להפעיל תוכנות ייעודיות נפרדות – כמו הדפדפן Firefox בגרסה מלאה. התפעלנו מאוד ממשקלו הקליל של אביזר ה-LapDock, מחדות המסך ומנוחות המקלדת, אך קצת פחות ממהירות העבודה – העכבר נע קצת לאט מדי, וישנן השהיות ניכרות בהפעלת יישומים. קחו גם בחשבון שלא ניתן להתקין עליו תוכנות משלכם, ותאלצו להסתפק במה שמוטורולה הקצתה לכם. לסיכומו של דבר לא מדובר במחשב אמיתי, אלא בדרך נוחה יותר לגלוש באינטרנט ולנהל את תיבת הדואר שלכם, בעיקר, באמצעות מסוף מקלדת-מסך אמיתיים במקום בטלפון הקטן. מוטורולה מצהירה שהאביזר יודע להטעין את הטלפון מעודו מחובר, ומסוגל לפעול עד 10 שעות עבודה.

Motorola Atrix
את אטריקס תוכלו לחבר למעין מחשב דקיק בגודל 11 אינטש, השואב את כוחו מהמכשיר. באמצעותו ניתן לצפות בתמונות ווידיאו, לגלוש ולנהל מיילים בנוחות עם מקלדת, עכבר ומסך

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.
Digital Living Network Alliance תקן המאפשר שיתוף והזרמה של תכנים בין התקנים שונים – למשל, בין המחשב האישי או הטלפון הסלולרי לבין מסך הטלוויזיה. העברת התכנים מתבצעת דרך הרשת החוטית או האלחוטית, בהתאם לסוג המכשיר והתמיכה שהוא מציע.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

מוטורולה אטריקס מגיע עם חבילת מולטימדיה סטנדרטית בשביל סמארטפון כיום – מצלמת 5 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי ופלאש, וצילום וידיאו ברזולוציית HD 720p. על הנייר, המכשיר מסוגל לצלם גם ב-Full HD, אך התכונה אינה זמינה כרגע וכנראה שתופעל בעתיד.

תוכנת המצלמה נוחה להפליא, וכוללת אפקטים שונים ושלל הגדרות. כשהצצנו בתמונות על מסך המחשב, נהנינו לראות שהן טובות מאוד בשביל מצלמה סלולרית. הן היו חדות למדי (אם כי לא כמו בגלקסי S2 למשל), הגוונים היו ריאליסטיים ונאים, החשיפות נכונות ורמת הרעש נמוכה. בתוך הבית קיבלנו תמונות טובות מהממוצע, והפלאש יאפשר לכם להשיג אי-אלו תמונות גם בחושך.

צילום הוידיאו גם הוא טוב, והיתרונות של צילום הסטילס מתבטאים גם כאן – במיוחד הצבעים החיים והתוססים והפירוט הרחב יחסית. הסרטונים נשמרים בסיומת 3GP ובפורמט MPEG-4.

Motorola Atrix
ממשק המצלמה נוח, ותוצאות הצילום טובות : התמונות חדות למדי, הגוונים ריאליסטיים ונאים ורמת הרעש נמוכה. בתוך הבית קיבלנו תמונות טובות מהממוצע, והפלאש מאפשר להשיג אי-אלו תמונות גם בחושך

נגן המוזיקה המתקדם של מוטורולה, שפגשנו כבר ב- Defy, נמצא גם כאן. מלבד האפשרות לקטלג את המוזיקה, להכין רשימות השמעה ולהפעיל אפקטים שונים לסאונד, תוכלו גם לקבל שירותי רשת מקוונים שונים כמו חיפוש מילים לשירים, חיפוש אמנים פופולאריים לפי העדפותיכם וכדומה. נגן המוזיקה תומך בפורמטי האודיו MP3/WAV/WMA/AAC.

נגן הוידיאו מאפשר לנגן קובצי וידיאו ברזולוציית
1080p. כשלוקחים בחשבון את החיבוריות הנהדרת של המכשיר להתקנים חיצוניים, כמו טלוויזיה או ה-LapDock, זה נשמע נהדר ולכאורה מאפשר להשתמש במכשיר כמעין סטרימר זעיר. למרבה הצער, התמיכה בפורמטי וידיאו מוגבלת מאוד: לא הצלחנו בשום אופן לנגן קובצי MKV או אפילו קובצי MP4 סטנדרטיים שהיו ברשותנו, עם קידוד AVC. הפורמט היחיד שהסכים המכשיר לנגן (למעט קובצי AVI רגילים) היה קונטיינר MP4 עם קידוד XViD. במקרה זה אכן היתה תמיכה יפה ב-Full HD, אבל הצורך לבצע המרה לכל סרטון מאכזבת. באופן רשמי,  פורמטי הוידיאו הנתמכים הם MP4, H.263, H.264, WMV, Xvid, DivX.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

מסך המגע הגדול והחד, התמיכה ברשתות HSDPA מהירות (עד 14.4Mbps) וב-Wi-Fi b/g/n והדפדפן המוצלח של אנדרואיד חוברים כאן כדי לספק חוויית גלישה מצוינת. העמודים השונים נטענים במהירות ובמוצגים במדויק, וכמובן ישנה תמיכה מלאה בפלאש, בדיוק כפי שהתרגלנו ממכשירי האנדרואיד המתקדמים לאחרונה.

הטיפול בדואר האלקטרוני מתבצע כאן ביעילות, עם תמיכה בסנכרון לשירותי גוגל השונים וכן אפשרות הגדרה של חשבונות Exchange ארגוניים. אפליקציה מובנית מאחדת לכם את כל אזור ההודעות בצורה יעילה, כך שתוכלו לקרוא את הדואר, הודעות Facebook, ציוצים בטוויטר, הודעות SMS וכדומה תחת ממשק אחיד ונוח.

 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

Motorola Atrix משאיר רושם של מכשיר מסיבי ועמיד. מכסה הסוללה עשוי אמנם פלסטיק שגרתי, אך חלקי המכשיר מורכבים היטב והוא נראה כזה שישרוד מכות אקראיות ללא פינוק יתר. כדאי גם לזכור את ציפוי המסך מסוג Gorilla Glass, שעמיד בפני שריטות וחבלות יותר ממסכים רגילים.

לא יצא לנו לבדוק לעומק את ביצועי הסוללה, אך נזכיר רק שאטריקס מצויד בסוללת ליתיום-יון בקיבולת גבוהה מהרגיל של 1950mAh, ומוטורולה מצהירה על 350 שעות המתנה או 9 שעות שיחה. סביר להניח שהמעבד כפול הליבה צורך קצת יותר אנרגיה מאשר במכשירים רגילים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply