חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Nokia C7 נוקיה
מותג: Nokia
גודל מסך: 3.5 אינטש
מערכת הפעלה: Symbian
נפח אחסון פנימי: 8GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2010
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
ציון WiseBuy
8.7
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
גיא 10.09.13
נתנאל 06.09.12
מתן 24.08.12
שקד 24.06.12
שרון 19.04.12
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia C7 נוקיה

גד גניר | 21.12.2010
הטוב
  • מסך מגע איכותי גם באור יום
  • איכות שמע מצוינת בשיחות
  • איכות בנייה מעולה
  • זמן סוללה מצוין
  • תמיכה בקובצי DivX ו-XViD
הרע
  • מערכת הפעלה לא מספיק בשלה
  • איכות צילום בינונית
  • מגוון מצומצם של אפליקציות לרכישה
בשורה התחתונה

סמארטפון המגע החדש של נוקיה מתהדר בשלל פיצ'רים עדכניים, ממסך מגע קפסיטיבי משובח, דרך מצלמת 8 מגה פיקסל ומשדר FM ועד תמיכה בפורמטי וידיאו פופולריים. הוסיפו לכך את הגרסה החדשה והמשופרת של סימביאן, וארזו הכל בתוך מכשיר דק, אלגנטי וקל; לכאורה הייתם אמורים לקבל את הסמארטפון האולטימטיבי. בפועל, זהו אחד מהדגמים הטובים ביותר של נוקיה עד כה, ביחס למתחרים – זה כבר סיפור אחר.

אלה שכבר טעמו מהאייפון או ממכשירי אנדרואיד עלולים להרגיש שמדובר בירידת מדרגה, אבל מי שאוהב את מערכת ההפעלה סימביאן ומעוניין בסמארטפון דק ואלגנטי, ימצא ב-
C7 מכשיר מתקדם שמספק חוויית שימוש טובה משמעותית ממה שהכיר עד כה.

הקדמה

C7 הוא מכשיר ה-Symbian^3 הראשון מבית נוקיה שמגיע לישראל באופן רשמי. הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה הוותיקה אמורה להיות התשובה של נוקיה (לפחות באופן זמני, עד להשקת Meego) למערכות ההפעלה החדשות לסמארטפונים –  Windows Phone 7, iOS ו-Android.

המכשיר עצמו הוא טלפון-מגע בתצורת בר עם מפרט מרשים מאוד. הוא כולל מעבד
Arm11 במהירות 680MHZ עם מאיץ גרפי, זיכרון עבודה בנפח 256MB ו-1GB זיכרון ROM, שטח אחסון פנימי בנפח 8GB ואפשרות להרחבה באמצעות כרטיס Micro-SD עד לנפח של 32GB, מסך מגע בגודל 3.5 אינטש, חיישן תנועה, מצלמת 8 מגה פיקסל המסוגלת גם לצלם וידאו ברזולוציה של 720p, מקלט רדיו ומשדר FM ועוד. אם המפרט הזה נשמע לכם מוכר, לא טעיתם – הוא דומה מאוד למכשיר הדגל של נוקיה אותו בדקנו לאחרונה, ה-N8.

טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

כהרגלה, ממשיכה נוקיה לשמור על סטנדרט גבוה באחד הפרמטרים החשובים ביותר בטלפון סלולרי – איכות השמע. בשיחה באפרכסת איכות הצליל מעולה והעוצמה חזקה, וכך המצב גם ברמקול החיצוני. גם הצד השני לשיחה שמע אותנו ברור ונקי.

נוקיה בחרה משום מה לצרף לערכת ה-
C7 את האוזניות הבסיסיות והזכורות לרע מה- Nokia C5. אלו אוזניות באיכות נמוכה שרצוי לוותר על השימוש בהן ולהשתמש באוזניות סטנדרטיות אחרות, באמצעות חיבור 3.5 מ"מ סטנדרטי שנמצא בחלק העליון של המכשיר. החיבור לאוזניות Bluetooth קל ופשוט ואיכות החיבור מעולה, וכך היה גם כאשר חיברנו אל המכשיר אוזניות Bluetooth סטריאופוניות בפרופיל A2DP.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

לעומת העיצוב הפומפוזי של ה-N8, שמגיע בכמה צבעים זרחניים תמוהים, Nokia C7 הוא האח הרגוע במשפחה ושומר על הסגנון העיצובי הסולידי של שאר מכשירי הסדרה. חלקו הקדמי מאוכלס ברובו על ידי מסך מגע המוקף במסגרת ניקל מבריקה, וחלקו האחורי מורכב מפלסטיק איכותי ומכיסוי סוללה מתכתי הדומה לזה שראינו במכשירים אחרים מסדרה C. המכשיר צר יותר מסמארטפונים סטנדרטיים ומזכיר במידותיו את ה-Samsung Wave, אך הוא מעט כבד ממנו ומשקלו 130 גרם. ה-C7 דק (1.05 ס"מ), חלק ונטול בליטות מיותרות ואינו מפריע בכיס.

nokia C7


המכשיר שומר על הסגנון העיצובי הסולידי של נוקיה. חלקו הקדמי מאוכלס ברובו על ידי מסך מגע המוקף במסגרת ניקל מבריקה, וחלקו האחורי מורכב מפלסטיק איכותי ומכיסוי סוללה מתכתי. הוא דק, חלק ונטול בליטות מיותרות

בקדמת המכשיר, מתחת למסך, נמצאים מקשי החיוג וניתוק ומקש אמצעי המשמש למעבר לתפריט הראשי או למנהל המשימות, בלחיצה ארוכה. בצידו הימני של ה-Nokia C7 נמצא לחצן קפיצי המשמש לנעילה ופתיחה של המסך, פתרון נוח המוכר לנו ממכשירי מגע אחרים של נוקיה. עוד מימין תמצאו את מקשי כיוון העוצמה ומקש ייעודי להקלטות או לפקודות קוליות.

מסך ה-
AMOLED, בגודל 3.5 אינטש וברזולוציה של 360x640, הוא לא פחות ממשובח: הצבע השחור עמוק מאוד, הניגודיות גבוהה והתמונה צבעונית וחדה. להפתעתנו הוא תיפקד היטב גם באור יום וניתן היה להשתמש בו ללא קשיים מיוחדים גם בחוץ. חיישן התאורה מתפקד באופן לא אחיד. היו מצבים בהם התפעלנו ממהירות התגובה שלו וההתאמה המהירה לתנאי התאורה, והיו מקרים בהם המסך נראה היה כהה מדי ורק לאחר מספר שניות נזכר החיישן להתאים את עצמו לאור בסביבתו. מסך המגע הקפסיטיבי מגיב היטב למגע ואף מייצר פידבק בדמות רטט קל בכל נגיעה.

nokia C7


המסך לא פחות ממשובח: הצבע השחור עמוק מאוד, הניגודיות גבוהה והתמונה צבעונית וחדה. הוא תיפקד היטב גם באור יום וניתן היה להשתמש בו ללא קשיים מיוחדים גם בחוץ

מערכת ההפעלה Symbian^3 השאירה אצלנו טעם חמוץ-מתוק. ללא ספק מדובר בגרסה הטובה ביותר עד כה למערכת ההפעלה הותיקה הזו, בכל היבט: עיצוב, נוחות תפעול, שימוש בווידג'טים ומסכי בית דינמיים, תצוגת שיחה זורמת במסרונים ועוד. התאמת מערכת ההפעלה למסכי מגע שופרה כאן במידה ניכרת: כיווני הגלילה נכונים, המעבר בין מקלדות הגיוני וברור. סימביאן 3 יכולה להיות חוויה מתקנת עבור מי שחש אכזבה ממכשירי המגע הקודמים של נוקיה, כדוגמת ה-N97 ובני דורו. עם זאת, בהשוואה למערכות הפעלה אחרות סימביאן היא עדיין פחות אינטואיטיבית, וישנם פה ושם קצוות לא סגורים. האכזבות מגיעות בפרטים הקטנים; למשל, המעבר בין מסכי הבית השונים איטי ומתבצע רק לאחר החלקת האצבע על המסך (בניגוד לאייפון או לאנדרואיד, שם המעבר הוא מיידי), מעבר בין התמונות בגלריה לא תמיד עובד בצורה חלקה, ועדיין ישנם פקדים על המסך שנותרו קטנים מדי ולא נוחים ללחיצה (למשל, לחצן המעבר בין פרופילים).

המקלדת הוירטואלית ב-
C7 נוחה מאוד לשימוש: ניתן להשתמש בה במצב מאוזן כמקלדת QWERTY מלאה, או לחילופין, למי שרגיל למקשים אלפא נומריים, קיימת האפשרות הנוחה להקליד בצורה הקלאסית על לוח מקשים אלפא-נומרי. כך או כך היו לנו טעויות הקלדה מעטות בלבד, והמקלדת דרשה זמן מועט בלבד להסתגלות.

באופן כללי המכשיר מציג פעולה חלקה ותגובות מהירות למדי, והחל להראות סימני מצוקה רק לאחר פתיחת 4 יישומים במקביל. בניגוד למכשירי סימביאן בעבר לא נתקלנו כאן בתקיעות ואיתחולים, למעט פעם אחת במשך כל תקופת הבדיקה. אגב, ניהול ריבוי המשימות ב-
C7 נוח וברור מאוד: לחיצה ממשוכת על המקש המרכזי פותחת תפריט בו מוצגים כל היישומים הפתוחים וניתן לגשת אל כל אחד מהם, או לחילופין לסגור אותם בלחיצה על סימן איקס גדול שמופיע על אייקון היישום.

על מסכי הבית (שלושה במספר) תוכלו למקם ווידג'טים שונים לתפעול מהיר של תכונות נפוצות. ניתן לבחור בין מגוון מצומצם של ווידג'טים הקיימים במכשיר עצמו (עדכוני
RSS, שעון, תצוגת יומן, תיבות דוא"ל ועוד), וגם ניתן להוריד ווידג'טים נוספים מחנות האפליקציות של נוקיה, ה-OVI Store. החנות עדיין אינה מציעה את כמות האפליקציות של מערכות הפעלה אחרות, אך היא מסודרת בצורה נוחה וקל למצוא בה את מבוקשך.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

אחד ההבדלים המרכזיים בין C7 ל-N8 הוא במצלמה. אפשר להניח שנוקיה החליטה לשלב ב-C7 מצלמה באיכות נמוכה יותר מזו של ה-N8 על מנת שלא לפגוע במעמדו כמכשיר הדגל של החברה, או אולי כדי לשמור על המבנה הנקי והפשוט של המכשיר ולמנוע בליטות מיותרות. כך או כך, ההבדל בין מצלמות המכשירים ניכר גם להדיוטות.

בגבו של ה-
C7 שוכנת מצלמה בעלת רזולוציה של 8 מגה פיקסל שמתאפיינת, שימו לב, בפוקוס קבוע. פירושו של דבר הוא שאין כאן פוקוס אוטומטי – תכונה שבשנים האחרונות היא טריוויאלית לגמרי. המצלמה לא גרועה, אך התמונות שהיא מפיקה אינן איכותיות במיוחד. הן מתאפיינות בטשטוש קל, ובשל הויתור על פוקוס אוטומטי קשה מאוד לצלם איתה תמונות תקריב. לזכותה של המצלמה אפשר לזקוף את זיהוי הפנים ומנגנון התיוג הגיאוגרפי.

צילום הוידיאו לעומת זאת נראה מצוין. מדובר בוידיאו באיכות
HD, ברזולוציית 720p ובקצב של 25 פריימים בשניה. קיים כאן ייצוב תמונה דיגיטלי שלמרבה ההפתעה עושה עבודה יפה והסרטונים שצולמו במכשיר נראו חדים, עם רמת רעש דיגיטלי נמוכה ובגווני צבע יפים. חיבור ה-HDMI שנכלל ב-N8 אינו קיים ב-C7, ולכן אין אפשרות להקרין תכנים שצולמו באמצעות מצלמת הוידיאו על מסך הטלוויזיה ישירות מהמכשיר.

nokia C7


המצלמה בעלת רזולוציה של 8 מגה פיקסל ולא כוללת פוקוס אוטומטי. היא לא גרועה, אך התמונות שהיא מפיקה אינן איכותיות במיוחד. צילום הוידיאו לעומת זאת איכותי והסרטונים שצילמנו היו חדים, עם רמת רעש דיגיטלי נמוכה ובגווני צבע יפים

נגן המוזיקה השתדרג פלאים יחד עם מערכת ההפעלה, וכעת מאפשר אפילו את הדפדוף הנוח בין עטיפות האלבומים, באופן המוכר לנו מנגן המוזיקה של האייפון. תפעול הנגן הגיוני ופשוט. עם אוזניות איכותיות או בחיבור למערכת שמע חיצונית, איכות השמע המתקבלת מרשימה למדי ולא נתקלנו בהפרעות או בעיוותים. משדר ה-FM מתאים בעיקר לשימוש בתוך הרכב. אם בכוונתכם להזרים מוזיקה ממנו אל מערכת השמע בחדר השני –שכחו מזה, ודאגו לא להתרחק יותר מדי מהרדיו אליו אתם מעוניינים לשדר את המוזיקה.

נגן הוידיאו של ה-
Nokia C7 תומך בפורמטים הפופולאריים Divx ו-Xvid היישר מהקופסא, וזאת בניגוד למכשירים אחרים הדורשים התקנת אפליקציית צד שלישי שתאפשר ניגון פורמטים אלו. מקלט הרדיו תומך ב-RDS, הצגת מידע מהתחנה ומעקב אוטומטי אחר תדר חלופי. איכות הקליטה והשמע ברדיו מצוינות. גם מקלט ה-GPS עבד בצורה טובה מאוד, ננעל בזריזות על לוויינים ותוכנת Waze רצה עליו באופן חלק ורציף.  

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Nokia C7 מצויד בקישורית Wi-Fi בתקן b, g ו-n, וניתן גם לגלוש באינטרנט הסלולרי ברשת HSDPA. הדפדפן החדש מביא איתו בשורה של ממש למשתמשי סימביאן – זהו דפדפן מודרני ואיכותי התומך היטב במולטי מגע ומציג את הדפים השונים כראוי. התמיכה בפלאש נותרה כשהייתה ובהיבט ספציפי זה, חוויית הגלישה כאן מלאה ושלמה יותר מזו שבאייפון. עם זאת, הדפדפן בהחלט לא מושלם. טעינת הדפים לא מהירה כמו שהיינו רוצים, הניווט בתוכם אינו חלק לגמרי וחלק מהדפים שפתחנו לא הוצגו באופן מיטבי.

סנכרון המכשיר ל-
Exchange עבד באופן חלק, והיה קל וזריז מאוד להגדרה. לאחר שהגדרנו את סנכרון אנשי הקשר, היומן, המטלות והדואר האלקטרוני, הטיפול בהם דרך הממשק הייעודי היה נוח מאוד ומסודר בצורה הגיונית. ניתן להגדיר מספר תיבות דואר ולהציג על כל אחד משלושת מסכי הבית, באמצעות ווידג'ט מובנה, את כל תיבות הדואר שהגדרנו.

תוכנת
OVI Suite בגרסתה האחרונה היא תוכנת סנכרון בשלה, בוגרת ויעילה. ניתן באמצעותה לנהל את קבצי המדיה, חשבונות מייל, אנשי קשר ועוד וגם לעדכן את כרסת המכשיר במידה וקיימים עדכונים עבורו, והכל עטוף בעיצוב רענן ופשוט לתפעול.

מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.
יישומון, אפליקציה קטנה ולרוב ניתנת לבחירה ולהתאמה אישית שנמצאת בחלק מהטלפונים הסלולריים (בעיקר בעלי מסך מגע).בעזרת הווידג'טים הזמינים במכשיר יכול המשתמש לסדר את המסך הראשי כך שיכיל גישה ליישומים השימושיים והחשובים ביותר עבורו.חלק מהווידג'טים מקושרים לרשת האינטרנט ומוסרים מידע בזמן אמיתי כמו מזג אוויר, עדכוני RSS וכדומה.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

סוללת הליתיום-יון במכשיר היא בקיבולת של 1200mAh והיא אמורה להספיק לכ-650 שעות המתנה או 5 שעות דיבור. בניגוד למצב ב-N8, הסוללה ניתנת לפירוק והחלפה.

בשימוש סביר החזיקה סוללת ה-
C7 כיומיים מלאים. מדובר בהישג מרשים מאוד בעולם של סמארטפונים שמרביתם מסוגלים לרוב מעמד עד הערב בלבד. בנוסף, כאשר הסוללה מתקרבת לסופה מציע המכשיר לעבור למצב חסכון בסוללה שמשנה הגדרות כמו בהירות המסך, חיבור לקישוריות ועוד, על מנת לסחוט מממנה עוד זמן שימוש יקר.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

גם ב-C7 נשמר הסטנדרט הידוע של נוקיה בכל הקשור לאיכות בנייה. המכשיר בנוי היטב, אין בו חלקים נעים והחומרים ממנו הוא עשוי איכותיים מאוד. מנגנון פתיחת מכסה הסוללה אמין וחזק, ומכסה הסוללה העשוי מתכת נראה אף הוא עמיד. המסך עצמו מבריק מאוד ורגיש לטביעות אצבעות, אך ניתן לנגבן בקלות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply