חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Nokia X6 8GB נוקיה
מותג: Nokia
מערכת הפעלה: Symbian
נפח אחסון פנימי: 8GB
שנת הכרזה: 2009
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מעבד: ARM 11
מספר ליבות: ליבה אחת
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
יניביניב 18.05.13
ארתור 28.07.12
אדוארד 22.07.12
דנה 10.10.11
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia X6 8GB נוקיה

גד גניר | 22.07.2010
הטוב
  • מסך מגע קפאסיטיבי
  • מקלדת וירטואלית נוחה
  • רמקולים איכותיים מאוד
  • נגן מוזיקה מתקדם
  • Wi-Fi ו-Bluetooth A2DP
הרע
  • איכות בנייה בינונית
  • ממשק משעמם ופשוט
  • מצלמה מאכזבת
בשורה התחתונה

X6 מהווה שלב נוסף בתהליך ההתקדמות האיטית של מכשירי המגע של נוקיה. מסך המגע הקפאסיטיבי ששולב במכשיר משנה לטובה את התחושה בתפעול המכשיר ומשפר את נוחותו ביחס לדגמים קודמים, אבל איכות ההרכבה הירודה פוגעת ברושם הכללי שמותיר המכשיר.

כמכשיר מוזיקה ממלא
Nokia X6 את תפקידו נאמנה; לא בטוח שזה יספיק לו כדי להתחרות מול מכשירי המגע האחרים והמתקדמים בשוק.

הקדמה

Nokia X6 הוא טלפון סלולרי ממוקד מולטימדיה ומבוסס מסך מגע, שמהווה המשך ישיר ל- 5800 XpressMusic ונגזרותיו השונות. ה-X6 מציג שני שינויים מהותיים: ראשית, מסך המגע הוחלף מרזיסטיבי לקפאסיטיבי, מה שאמור להעניק תפקוד נוח יותר. שנית, נוקיה בחרה לשלב במכשיר זיכרון פנימי נדיב בנפח 8, 16 או 32GB לבחירת המשתמש, כאשר גרסת ה-32GB ממותגת במוצהר תחת סדרת XpressMusic, סדרת מכשירי המוזיקה של החברה. אין אפשרות להרחבת נפח האחסון באמצעות כרטיס זיכרון.

X6 מצויד במעבד ARM במהירות 434Mhz וב-128MB זיכרון RAM. הוא תומך ב-4 רשתות ה-GSM ובתקשורת נתונים ברשת HSDPA במהירות מקסימלית של 3.6Mbps. קישוריות האלחוט שלו כוללות Wi-Fi בתקן b/g ו-Bluetooth עם A2DP. בנוסף תמצאו במכשיר מקלט A-GPS, רדיו FM עם RDS, זוג רמקולים סטריאופוניים, חיבור 3.5 מ"מ ויציאת לטלויזיה. המצלמה הראשית של המכשיר היא ברזולוציית 5 מגה פיקסל, ובחלקו הקדמי ממוקמת מצלמה נוספת לשיחות וידאו.

מערכת ההפעלה במכשיר היא
S60 בגרסא 5, המבוססת על סימביאן 9.4

כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

בכל הקשור לשמע במכשיר, הן באיכות הצליל והן בעוצמתו, נוקיה עשתה כאן עבודה מצוינת. בשיחה דרך האפרכסת או ברמקולים החיצוניים שמענו את בן שיחנו היטב, גם במקומות רועשים. גם המיקרופון מוצלח ונשמענו מצוין על ידי הצד השני.

איכותם המעולה של הרמקולים הופכת את הצפייה בסרטונים או ההאזנה למוזיקה לחוויה נהדרת. הצליל איכותי מאוד ואינו צורם גם בעוצמה גבוהה. בשל העוצמה החזקה אין סיכוי לפספס שיחה גם במקומות רועשים.

Nokia X6


בשיחה דרך האפרכסת או ברמקולים החיצוניים שמענו את בן שיחנו היטב, גם במקומות רועשים. גם המיקרופון מוצלח ונשמענו מצוין על ידי הצד השני. איכותם המעולה של הרמקולים הופכת את הצפייה בסרטונים או ההאזנה למוזיקה לחוויה נהדרת

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Nokia X6 הוא מכשיר בתצורת בר בגודל בינוני. עוביו 1.35 סנטימטר, לא דק במיוחד, אבל חלקו האחורי מעוגל והוא אינו מורגש מדי בכיס המכנס. מבנה המכשיר צר וארוך והוא נוח מאוד לאחיזה בכף היד, הרבה יותר ממכשירי הסמארטפון הרחבים אליהם התרגלנו בשנים האחרונות. ביחס לקודמיו בסדרה, עיצוב ה-X6 מכובד ורציני יותר, עם קווים ישרים וחדים וגימור שחור ויוקרתי למראה – אם כי האחיזה במכשיר חושפת איכות הרכבה שאינה מצטיינת במיוחד.
 

Nokia X6


Nokia X6 הוא מכשיר בתצורת בר בגודל בינוני. הוא אינו דק במיוחד, אבל חלקו האחורי מעוגל והוא אינו מורגש מדי בכיס המכנס. מבנה המכשיר צר וארוך והוא נוח מאוד לאחיזה בכף היד. העיצוב מכובד ורציני, עם קווים ישרים וחדים וגימור יוקרתי למראה

המסך, בגודל 3.2 אינטש וברזולוציה של 360X640 פיקסלים, מסוגל להציג 16 מיליון צבעים. הוא מעניק תצוגה איכותית, חדה ובהירה מספיק כדי להתמודד באופן משביע רצון גם עם אור יום. מאידך, לנוחות האחיזה במכשיר יש מחיר: המסך צר, אולי צר מדי. לטעמנו, מכשיר המבוסס על מסך מגע חייב להיות בעל מסך רחב מספיק לתמרון (בייחוד במכשיר שמתיימר לשחרר אותנו מכבלי הסטיילוס).

X6 הוא המכשיר הראשון של נוקיה עם מסך מגע קפאסטיבי. להתרשמותנו המסך נוח יותר לשימוש באמצעות האצבעות ביחס למכשיריה הקודמים של החברה, אבל גילינו שקשה לדייק בלחיצה ויש לנסות ולגעת בדיוק במקום המבוקש.

מתחת למסך ממוקמים שלושה כפתורים שנראים כלחצני מגע, אך למעשה אינם כאלו (וטוב שכך). בחלקו העליון של המכשיר שוכנים כפתור ההפעלה והכיבוי, כניסת ה-
Micro USB לסנכרון עם המחשב וחיבור 3.5 מ"מ לאוזניות. בצידו הימני של המכשיר נמצא מתג קפיצי לשחרור ונעילת מסך המגע. אהבנו מאוד את המיקום שלו ואת האופן בו תיפקד. אין כאן חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון כך שצריך להסתדר עם נפח האחסון המובנה במכשיר. את כרטיס ה-SIM ניתן להכניס דרך צידו של המכשיר, אך לא ניתן לשלוף אותו עד שלא מוציאים את הסוללה ממקומה.

Nokia X6


המסך מעניק תצוגה איכותית, חדה ובהירה מספיק כדי להתמודד באופן משביע רצון גם עם אור יום, אך הוא מעט צר מדי. טכנולוגיית המגע המשופרת עושה אותו לנוח יותר לשימוש באמצעות האצבעות, אבל קצת קשה לדייק בלחיצה ויש לגעת בדיוק במקום המבוקש

מערכת ההפעלה S60 נותרה כפי שהכרנו אותה ב-5800, לטוב ולרע. מדובר בממשק פשוט יחסית שאינו מזכיר את מה שהורגלנו אליו ממכשירי מגע של יצרניות אחרות בכל הקשור לחוויית המשתמש. ב-Nokia X6 ניתן עדיין למצוא מעברים סתמיים וחסרי אנימציה בין התפריטים, ונראה כי הממשק עדיין לא מותאם במלואו למסכי מגע; לדוגמה, עדיין יש צורך ללחוץ פעמיים על שורה בתפריט על מנת להיכנס אליה. נתקלנו גם בתפריטים בהם היינו צריכים לבחור באופציה מסוימת שהתחבאה בין שורות אחרות בפונט קטן יותר, והדבר דרש דיוק רב בלחיצה - לא נוח בלשון המעטה. הגלילה מתבצעת בכיוון הנכון, כלומר – החלקת האצבע מלמטה למעלה חושפת את המשך העמוד; בנוסף ישנו פס גלילה בצד, שגולל את הרשימה בכיוון ההפוך – תבחרו מה נוח לכם.

נוקיה
X6 מצויד בחיישן קרבה שמכבה את המסך ברגע שמקרבים את המכשיר אל האוזן. החיישן עובד בדרך כלל (אם כי לעיתים רחוקות קרה שהמסך נותר פעיל ומקשים וירטואליים על המסך נלחצו לנו בטעות). בנוסף כולל המכשיר חיישן תנועה שמשנה את אוריינטציית התפריטים והממשק בהתאם לכיוון האחיזה במכשיר. סיבוב התצוגה מעט איטי ומתבצע בפשטות וללא אנימציה.

במסך הראשי של ה-
X6 ניתן לבחור בין כמה מצבים לבחירת המשתמש. מצב "המתנה פעילה" מאפשר צפייה ביישומים הפתוחים ברקע כמו נגן המוזיקה, ומציג ארבעה קישורים לאפליקציות לבחירה. ניתן לבחור במקום זאת במצב שמאפשר הצבת אנשי קשר מועדפים בחלקו העליון של המסך, ולמי שמעוניין במסך נקי ופשוט קיימת האפשרות לבחור במצב בסיסי.

באחיזה אנכית רגילה מופיעה מקלדת אלפא-נומרית רגילה ומקשיה רחבים ונוחים למדי. באחיזה רוחבית מופיעה מקלדת
QWERTY מלאה והיא נוחה מאוד לשימוש. שילוב המסך הקפאסיטיבי יחד עם מקשים גדולים יחסית  הופכים את ההקלדה ליעילה ונוחה, עם מעט מאוד טעויות אפילו למשתמש חדש.

מקלט ה-
GPS פעל כראוי לאורך הבדיקה. תוכנת Ovi Maps עדיין אינה כוללת מפות מפורטות מספיק של ישראל ולא ניתן לעשות בה שימוש, אך ניתן להתקין על המכשיר את תוכנת הניווט החינמית Waze.

ערכת המכשיר כוללת מטען ביתי, כבל וידאו, כבל
Micro USB קצרצר, אוזניות סטריאופוניות ודיסק עם תוכנת Ovi-Suite לסנכרון המכשיר עם המחשב.

טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ממשק המצלמה ב-X6 דומה מאוד לזו שפגשנו ב-5800 והוא מציע תכונות ואפשרויות דומות, אלא שכאן מדובר במצלמה ברזולוציה של 5 מגה פיקסל.המצלמה כוללת פוקוס-אוטומטי ומאפשרת שליטה על איזון הצבע הלבן, פיצוי חשיפה, סצנות צילום, מקרו ותכונות נוספות. מקש הצילום אינו מדויק מספיק ולעיתים נלחץ רק בהפעלת כוח רב –  מה שמרעיד את כל המכשיר וגורם לתמונה לצאת מטושטשת.

איכות התמונה הכללית ממוצעת ואינה מרשימה במיוחד. בתמונות שצילמנו בתוך הבית נתקלנו ברעש דיגיטלי המאופיין בנקודות כחולות באזורים כהים, וכשהפעלנו את הפלאש הוא עיוות את הצבעים ולא פתר את בעיית הרעש הדיגיטלי. באור יום המצב משתפר משמעותית: הצבעים ריאליסטיים יותר, התמונה חדה ומפורטת ובאופן כללי הביצועים מספקים.

צילום הוידיאו במכשיר מתבצע ברזולוציה של 640
X480 (VGA) ובקצב של 30 פריימים לשנייה. על מסך המכשיר הסרטונים נראו בסדר גמור; על מסכים גדולים יותר – פחות טוב ונתקלנו לעיתים קרובות במריחות.

Nokia X6


ממשק המצלמה עשיר, אך מקש הצילום הייעודי אינו מדויק. איכות התמונה ממוצעת: באור יום הצבעים ריאליסטיים והתמונה חדה ומפורטת למדי, אך בתוך הבית התמונות מלאות רעש דיגיטלי והפלאש אינו יעיל

כראוי לטלפון סלולרי מודרני, כולל ה-X6 נגן מוזיקה מתקדם ונוח מאוד. הנגן מקטלג את השירים לפי מבצע, אלבום, שם השיר ועוד. בנוסף מצאנו כאן איקלוזייר, וגם תוספת חדשה –  מנגנון ליצירת רשימות השמעה בהתאם למצב רוח, על ידי שליטה בארבע גלגלות שכל אחת מהן מתייחסת לפן אחר במוזיקה כמו קצב, מוזיקה שמחה או עצובה ועוד. ברוב המקרים פעלה הפונקציה הזאת היטב. הנגן תומך בפורמטים MP3, AAC, WAV ו-WMA.

הצפייה בוידיאו במכשיר מצוינת. הסרטים מוצגים על מלוא המסך וגם כאן הרמקולים הטובים תורמים רבות לחוויית הצפייה. אם מסך המכשיר אינו מספק אתכם, תמיד תוכלו לחבר את ה-
X6 לטלוויזיה באמצעות הכבל המצורף. קבצי הוידיאו בהם תומך ה-X6 הם WMV, MPEG4 ו-3GP.

ה-
X6 כולל רדיו FM עם RDS. ניתן להאזין לו אך ורק כאשר האוזניות מחוברות, דרך האוזניות עצמן או דרך הרמקולים. הקליטה ברדיו מעולה והוא מאפשר שמירת תחנות בזיכרון, סריקה אוטומטית או הזנה ידנית של תדר התחנה.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
פונקציה לתיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כדי למנוע שגיאות חשיפה כמו חשיפת-יתר או תמונה חשוכה. שימושית בעיקר בסצנות עם רמת ניגודיות גבוהה, כלומר הבדלים קיצוניים בין האזורים הבהירים לכהים.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ב-X6 נמצא את דפדפן ה-Mini Map המוכר של נוקיה. זהו דפדפן מהיר יחסית ונוח לשימוש. אמנם לא תמצאו כאן Multi-Touch, אך השליטה בהתקרבות והתרחקות מהדף נוחה, באמצעות הקשה כפולה על המסך. הדפדפן תומך בפלאש ומציג את הדפים במלואם. כצפוי, דפים הכוללים תוכן רב עולים לאט יותר והניווט בהם איטי יותר, אך באופן כללי חוויית הגלישה טובה למדי.

הגדרת הדוא"ל פשוטה יחסית, ומתבצעת בשלבים דרך ממשק
Wizard. הודעות הדואר מתקבלות עם הצרופות ומוצגות בצורה נוחה וברורה.

סנכרון המכשיר מתבצע דרך תוכנת הסנכרון החדשה של נוקיה, ה-
Ovi Suite. ממשק התוכנה אינטואיטיבי מאוד והוא מאפשר סנכרון של קובצי המולטימדיה, אנשי הקשר והיומן מול המחשב האישי.

Nokia X6 מגיע עם אפליקציית Facebook המותקנת מראש וכוללת אפשרויות לשינויי סטטוס, העלאת קבצי וידאו, תמונות ועוד. האפליקציה נוחה לשימוש אם כי הטקסט והלחצנים בה קטנים מדי ולעיתים אינם נוחים לנגיעה באצבע.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

X6 מגיע עם סוללת ליתיום-יון בהספק של 1320 mAh. לפי הצהרת היצרן היא תספיק ל-450 שעות המתנה, 6 שעות דיבור או 35 שעות האזנה למוזיקה.

אצלנו הסוללה שרדה במשך כיומיים וחצי בשימוש ממוצע שכלל כשעה וחצי של שיחות, האזנה למוזיקה, חיבור לאינטרנט אלחוטי, גלישה באינטרנט ועדכוני פייסבוק. זהו זמן סוללה מספק וראוי למכשיר-מגע.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

איכות הבנייה במכשיר אינה מהמשובחות. בעת אחיזה ב-X6 הרגשנו תזוזות קלות ורעשים של חלקי הפלסטיק. לא ניסינו להפיל אותו, אך איננו אופטימיים לגבי תוצאותיה של נפילה כזאת. עדשת המצלמה חשופה ואינה מוגנת כך שהיא עלולה להישרט ולהתכסות בטביעות אצבעות בקלות רבה.

המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות TIKcom

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply