חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Nokia E52 נוקיה
מותג: Nokia
גודל מסך: 2.4 אינטש
מערכת הפעלה: Symbian
שנת הכרזה: 2009
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מעבד: ARM 11
מספר ליבות: ליבה אחת
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
אנונימית 15.03.13
אנונימי 15.03.12
אביק 28.06.11
Alex 28.06.11
עמוס 04.12.10
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia E52 נוקיה

מאיר דויטש | 17.01.2010
הטוב
  • תפקוד מהיר גם בריבוי משימות
  • מסך בהיר וחד
  • לוח מקשים ספרתי נוח מאוד
  • גלישת אינטרנט מהירה ותמיכה בפלאש
  • קומפקטי, דק וקל
  • Wi-Fi, GPS ומצפן דיגיטלי
  • חיישן תנועה
  • שקע 3.5 מ"מ סטנדרטי לאוזניות
  • משך פעולת סוללה טוב מאוד
הרע
  • איכות נמוכה של צילום סטילס ווידיאו
  • מסך מעט קטן לגלישה
  • עוצמת רמקול לא מספקת
  • מקשי חיוג וניתוק לא נוחים
בשורה התחתונה

Nokia E52 הוא מכשיר עסקי ענייני ונטול פוזה, המאכלס באריזה דקה וקלה מגוון של תכונות מתקדמות, מהירות פעולה טובה, ממשק מוכר ונוח וביצועי סוללה טובים. המכשיר אמנם אינו מחדש הרבה, אבל עונה על הציפיות ממכשיר עסקי ומתפקד היטב.

המכשיר יתאים למשתמשים עסקיים, שאינם זקוקים למקלדת מלאה או למסך מגע.

הקדמה

E52 מצטרף לסדרת E של נוקיה, המציעה שורה ארוכה ומכובדת של מכשירים עסקיים. החברה מציגה אותו כמכשיר מעשי שמסייע למשתמש להישאר מאורגן ומחובר לרשת בכל מקום.

E52 הוא מכשיר דור 3.5 בתצורת בר, בעל מראה מתכתי וענייני ומפרט מרשים של תכונות עסקיות. המפרט כולל טלפוניה בדור 3.5, מהירות הורדה של עד 10.2 Mbps, מעבד במהירות 600Mhz וזיכרון פנימי של 60MB, מסך בגודל של 2.4 אינטש, מצלמה עם פוקוס קבוע של 3.2 מגה פיקסל, קישורית Wi-Fi, חיישן תנועה, GPS ותמיכה בכרטיסי זיכרון עד 16GB.

המכשיר מריץ את מערכת ההפעלה סימביאן בגרסה 3.2.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Nokia E52 מספק איכות שמע טובה וצליל משובח בשיחות לשני הצדדים, הן בשימוש רגיל באפרכסת והן באוזניה. כאשר משתמשים ברמקול מתקבל צליל צלול, אך נמוך משמעותית ממה שהורגלנו ממכשירי נוקיה מקבילים. גם ההאזנה למוזיקה ברמקול מפיקה צליל ברור אך חלש. יתכן שהאשמה היא במבנה הדקיק של המכשיר שאינו מצליח ליצור תיבת תהודה טובה.

בשימוש באוזניית
Bluetooth קיבלנו איכות שמע טובה ואפס התנתקויות. האוזניות המצורפות פשוטות אך פועלות היטב, וכוללות מקש בודד לקבלת או דחיית שיחה אך ללא כפתורי עוצמה.

Nokia E52
איכות השמע טובה בשיחות לשני הצדדים, הן בשימוש רגיל באפרכסת והן באוזניה. הרמקול מספק צליל צלול, אך נמוך משמעותית מהמקובל. גם ההאזנה למוזיקה ברמקול מפיקה צליל ברור אך חלש

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

Nokia E52 הוא מכשיר דק וקל, במיוחד בהתחשב במגוון תכונותיו. עוביו 9.9 מ"מ בלבד ומשקלו 98 גרם כולל הסוללה. הוא קל ונוח לנשיאה ואחיזה, בין היתר הודות לחספוס הקל בחלקו האחורי, והוא ויושב בכיס בנוחות.

Nokia E52
זהו מכשיר דק וקל, במיוחד בהתחשב במגוון תכונותיו. הוא נוח לנשיאה ואחיזה, בין היתר הודות לחספוס הקל בחלקו האחורי, והוא ויושב בכיס בנוחות

המסך, בגודל 2.4 אינטש וברזולוציה של 240X320 מוצב לאורך – בשונה ממה שהכרנו במכשיר ה- E71 למשל, מה שהופך אותו לפחות נוח בגלישה באינטרנט. המסך תומך ב-16 מיליון צבעים ועושה עבודה טובה מאוד בהצגת דפי אינטרנט, תמונות ווידיאו, ואף נשאר ברור וקריא למדי בשמש ישירה. בעזרת חיישן התנועה, המסך עובר במהירות למצב אופקי ובחזרה עם הטיית המכשיר, אך לא מעט פעמים קרה שהמכשיר נתקע על מצב אנכי או קפא למשך מספר שניות במעבר בין המצב האנכי לאופקי – מטריד מעט.

Nokia E52


המסך מוצב לאורך, מה שהופך אותו לפחות נוח בגלישה באינטרנט. הוא עושה עבודה טובה מאוד בהצגת דפי אינטרנט, תמונות ווידיאו, ואף נשאר ברור וקריא למדי בשמש ישירה

לוח המקשים הספרתי של ה- Nokia E52הוא מהטובים שראינו במכשירי החברה האחרונים. המקשים גדולים, מופרדים היטב ובעלי לחיצה קלה ותגובה טובה. מעל מקשי הספרות נמצאים מקשי קבלת ודחיית השיחה שלטעמנו שקועים מדי, במיוחד יחסית לשני מקשי היישומים שמעליהם, מה שגרם לנו להפיק מהם תגובה רק לאחר תשומת לב מיוחדת ולחיצות מוטעות רבות. מעל מקשי השיחה נמצאים 2 מקשים פיזיים שנלחצים משני צדדיהם ומאכלסים 2 זוגות מקשים ייעודיים: האחד לגישה למסך הבית וליומן, והשני לתיבת ההודעות ולמחיקה. המקשים בולטים ונוחים לשימוש. מעליהם נמצאים מקשי ה-Soft Keys, ובמרכזה של עדת המקשים הזאת נמצא מקש ניווט בולט ונוח.

Nokia E52
לוח המקשים הספרתי הוא מהטובים שראינו לאחרונה: המקשים גדולים, מופרדים היטב ובעלי לחיצה קלה ותגובה טובה. מקשי קבלת ודחיית השיחה שקועים מדי, מה שעלול לגרום בתחילה ללחיצות מוטעות רבות. מקש הניווט בולט ונוח

בדופן הימנית של המכשיר נמצא מקש המצלמה המפעיל את תוכנת הצילום ומשמש גם לצילום עצמו (זהו אינו מקש דו-שלבי מאחר ואין תמיכה במיקוד אוטומטי). לצד מקש במצלמה נמצאים שני מקשים לכיוון העוצמה ומקש הפעלת הפקודות הקוליות. החיפוש הקולי, אגב, רחוק מלהשביע רצון והמכשיר התקשה בהבנת השמות שחיפשנו קולית, גם לאחר ניסיונותינו לסגל לעצמנו מבטא אנגלי נאות.

הממשק המוכר של מערכת ההפעלה סימביאן מתפקד כאן היטב, עם מגוון אפשרויות להתאמת קיצורי הדרך ליישומים וסוגי ההתראות המתקבלות, וכן עם האפשרות להגדיר שני מצבי מסך בית – לעבודה ולבית, השונים בעיצובם. המעבד החזק נותן את אותותיו: המעבר בין היישומים מהיר, ואין בעיה להפעיל חמישה או שישה יישומים במקביל.

בצידו השמאלי של ה-E52 נמצא שקע Micro-USB דו-תכליתי, המשמש גם לסנכרון בעזרת כבל הנתונים וגם לטעינה (המתאפשרת גם בחיבור הכבל למחשב). בחלק העליון של המכשיר נמצאים מקש הכיבוי וההפעלה המאפשר גם מעבר בין פרופילים, וכן שקע 3.5 מ"מ לאוזניות – מיקום הגיוני ונוח.

ערכת המכשיר כוללת כבל סנכרון למחשב, מטען, מתאם למטעני נוקיה ישנים יותר, אוזניות סטריאופוניות וכרטיס זיכרון בנפח
1GB.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.

יישומי מולטימדיה

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

Nokia E52 מצויד במצלמת 3.2 מגה פיקסל בסיסית וללא מיקוד אוטומטי – צעד אחורה מרוב המצלמות בטלפונים סלולריים מהשנה האחרונה. בצד המכשיר יש מקש ייעודי להפעלת המצלמה, שמזניק אותה  לפעולה במהירות טובה של פחות מ-2 שניות. פרק זמן דומה לוקח למצלמה לעבור בין צילום לצילום. המצלמה מציעה את הממשק המוכר עם מגוון אפשרויות צילום – איזון לובן, פיצוי חשיפה, קביעת ISO, חדות וניגודיות ופרמטרים נוספים.

במבט כללי, איכות התמונות סבירה – הצבעים ריאליסטיים והניגודיות טובה, אך במבט בוחן גילינו שהחדות נמוכה (כנראה בשל ניקוי הרעש הדיגיטלי שמטשטש גם את הפרטים) ושאובייקטים בתמונה סובלים ממראה מלאכותי. הפלאש, מסוג
LED, אינו מסייע הרבה לאיכות התמונה, גם בצילום מקרוב, ומעניק לתמונות גוון צהבהב.

גם תחום צילום הוידיאו אינו מושקע. המכשיר מספק צילום וידיאו ברזולוציית
VGA ובקצב של 15 פריימים בשנייה, והתוצאה – סרטונים קטנים, מקרטעים ומרוחים ובאיכות כללית נמוכה.

Nokia E52
המכשיר מצויד במצלמת 3.2 מגה פיקסל בסיסית וללא מיקוד אוטומטי. במבט כללי איכות התמונות סבירה, אך במבט בוחן ניתן לראות שהחדות נמוכה ושאובייקטים בתמונה סובלים ממראה מלאכותי. הפלאש אינו מסייע הרבה לאיכות התמונה, גם בצילום מקרוב, ומעניק לתמונות גוון צהבהב

נוקיה E52 כולל את נגן המוזיקה המוכר ממכשירי החברה האחרים, התומך במגוון של סוגי קבצים כולל הפורמטים הנפוצים MP3, AAC, WMA. הנגן תומך ברשימות השמעה, ממיין את השירים אוטומטית לפי אמן, סוג, אלבום ומלחין ומאפשר גם חיפוש קל לפי מילה או חלק ממנה. למכשיר אין מקשים ייעודיים להפעלת נגן המוזיקה, הנגן כולל גם איקולייזר עם חמישה מצבים קבועים מראש ואפשרות להתאמה אישית, ותכונות הרחבת סטריאו והדגשת הבס. כניסת האוזניות הסטנדרטית (3.5 מ"מ), שלשמחתנו הולכת ונעשית נפוצה במכשירי נוקיה האחרונים, מאפשרת שימוש באוזניות איכותיות יותר מהבינוניות שסופקו עם המכשיר.

נגן הוידיאו במכשיר הוא ה-
Real Player המאפשר נגינה של קבצי WMV, RV, MP4, 3GP, אך אינו תומך בקבצי DivX או XviD (אם כי תוכלו להשיג תמיכה כזו באמצעות נגנים חינמיים הניתנים להורדה). חוויית הצפייה טובה וקובצי הוידיאו מופעלים אוטומטית לרוחב המסך.

הרדיו ב-
E52 עושה עבודה מצוינת, עם אפשרות לשמירת 50 תחנות, RDS, סריקה ושמירה אוטומטית של תחנות וכן יכולת השמעה של הרדיו דרך הרמקול (רק כאשר האוזניות מחוברות, כמובן). איכות הקליטה של שידורי הרדיו טובה.

מקלט ה-
GPS במכשיר ננעל על אות לוויין במהירות טובה – תוך כ-10 שניות. הניווט במכשיר מהיר, אך הרמקול החלש פוגם ביעילות הניווט ומקשה על שמיעת ההוראות הקוליות. למכשיר יש גם מצפן דיגיטלי, שיאפשר לכם להתמצא בשטח בעת ניווט רגלי.

פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
פונקציה לתיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כדי למנוע שגיאות חשיפה כמו חשיפת-יתר או תמונה חשוכה. שימושית בעיקר בסצנות עם רמת ניגודיות גבוהה, כלומר הבדלים קיצוניים בין האזורים הבהירים לכהים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

בתחום החיבורים, Nokia E52 מציע את כל האפשרויות וברמה הגבוהה ביותר: רשת דור שלישי מהירה ביותר – עד 10.2Mbps, אינטרנט אלחוטי, Bluetooth ו-USB 2.0.

הדפדפן הסטנדרטי של נוקיה עושה עבודה טובה מאוד בהתאמה של דפי אינטרנט רגילים לגלישה בטלפון, וכמובן גם בדפי
WAP הבנויים לגלישה סלולרית. תכונת Mini-map מופעלת אוטומטית עם גלילת העמוד ומאפשרת להגיע בנוחות ובמהירות לאזורים בעמוד האינטרנט בעזרת מפה מוקטנת של כלל העמוד. ניתן לשלוט על מידת הזום, אך נדרשות מספר הקשות כדי לעשות זאת. הדפדפן תומך בפלאש ועבד היטב ברוב האתרים שניסינו, ובמיוחד ב-YouTube, שבו הצלחנו לנגן סרטים ישירות, ללא צורך ביישום ייעודי. ישנו סרגל קיצורים העולה עם לחיצה על מקש הספרה 1 ומציע גישה מהירה לתפריטים השכיחים. למרות הגלישה הטובה בסך הכול, מובן שמסך גדול יותר מ-2.4 אינטש היה משפר את חוויית הגלישה.

הגדרת הדואר האלקטרוני זריזה וקלה, באמצעות הזנת כתובת הדואר האלקטרוני של ספק האינטרנט או דואר הרשת ושאיבה של נתוני החשבון הנדרשים ישירות מהאינטרנט. גם בתחום של דוא"ל ארגוני מספק המכשיר ממשק אינטגרטיבי ל-
Exchange ויכולת מהירה להגדרה ועבודה קלה ונוחה.

סנכרון המכשיר עם המחשב האישי נעשה כרגיל דרך תוכנת ה-
PC Suite שפועלת היטב, ושמחנו לגלות שהעברת קבצים מהמכשיר למחשב וממנו מתבצעת במהירות גבוהה (בחיבור כבל הנתונים). גם החיבור בעזרת קישורית ה-Bluetooth היה מהיר וקל וסנכרון אנשי הקשר והיומן עבד מצוין.

כמו במכשירים עסקיים בסדרה זו, גם בנוקיה
E52 מצאנו תמיכה טובה במשרד הנייד: אפשרות ליצירה, צפייה ועריכה של מסמכי Office מסוג Word, Excel ו- PowerPoint, צפייה בקבצי PDF ואפילו תמיכה בקובצי Office 2007.

כינוי לקבוצת תקני סלולר מתקדמים – כגון WCDMA האירופאי, 1xEV-DO האמריקאי  או TD-SCDMA הסיני המאפשרים מהירויות תקשורת גבוהות יותר מהדור השני – 384kbps  ברשת UMTS.החידוש בדור השלישי הוא במהירות העברת הנתונים הקרובה לזו המסופקת כיום בבית וכן ביכולות השידור של וידיאו ומוזיקה ובשיחת וידיאו (ב- UMTS בלבד).

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

בנוקיה עשו מאמץ והצליחו לדחוס לאריזה הדקיקה את הסוללה המוכרת מהאחים הבכירים בסדרה, עם הספק מכובד של 1500mAh. הצהרת היצרן עומדת על עד 18 יום המתנה, שמונה שעות דיבור וארבעים שעות האזנה למוזיקה.

במציאות, הסוללה סיפקה לנו יומיים של שימוש אינטנסיבי במכשיר – נתון מרשים בהתחשב בפרופיל השימוש התובעני שלנו, שכלל כשעתיים של ניווט
GPS ביום, שימוש תכוף ב- Wi-Fi, גלישה מרובה בדור שלישי ועוד. בשימוש חסכוני יותר יחזיק המכשיר מעמד עוד יום או יומיים.

כינוי לקבוצת תקני סלולר מתקדמים – כגון WCDMA האירופאי, 1xEV-DO האמריקאי  או TD-SCDMA הסיני המאפשרים מהירויות תקשורת גבוהות יותר מהדור השני – 384kbps  ברשת UMTS.החידוש בדור השלישי הוא במהירות העברת הנתונים הקרובה לזו המסופקת כיום בבית וכן ביכולות השידור של וידיאו ומוזיקה ובשיחת וידיאו (ב- UMTS בלבד).

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נוקיה E52 ארוז היטב באריזה מתכתית כסופה. המסך, לוח המקשים והמקשים הצדיים בנויים היטב ומעניקים תחושה של עמידות ואיכות. עם זאת, מנגנון מכסה הסוללה נתן לנו הרגשה מעורערת מעט ותהינו אם יחזיק מעמד לאורך זמן.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply