חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות SteelSeries Arctis GameBuds For Playstation
מותג: SteelSeries
טווח מחירים: 500 - 1000 ₪
חיבור למכשיר: Bluetooth
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
מצב שקיפות לסביבה: כולל מצב שקיפות
תאריך כניסה לאתר: 12/2024
ציון WiseBuy
8.7
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 859 ₪
מחיר סופי: 879 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות SteelSeries Arctis GameBuds For Playstation

לירן עבדי | 05.01.2025
הטוב
  • אפליקציה שימושית, קריטית לבעלי קונסולות
  • שני סוגי חיבורים אלחוטיים
  • תאימות למגוון פלטפורמות
  • אחיזה מצוינת באוזניים
  • סאונד מרחבי מצוין
הרע
  • לחיצה פיזית על מקשי האוזנייה עלולה להיות לא נעימה
  • ללא עמידות לפי תקן IP כלשהו
  • יכולות מיקרופון סבירות
בשורה התחתונה
נדמה שאוזניות True Wireless היא מקטגוריות האוזניות הבודדות שטרם קיבלו התייחסות נאותה מאגף הגיימינג ואולי מלבד כמה נציגויות לא משמעותיות שראינו בשנים האחרונות, קשה לומר שבוצעה בקטגוריה דריסת רגל אמיתית. ה-Arctis GameBuds של SteelSeries הרגישו כמו הסנונית המשמעותית הראשונה; הסאונד ההיקפי הפתיע מאוד, האפליקציה ותוכנת מחשב מאוד מפותחות וגם חיי הסוללה הספיקו לנו. ציפינו ליותר מצד איכות המיקרופונים וגם היינו שמחים לרמת אטימות IP כלשהי, שתי תכונות שיכולות לקבל התייחסות בגלגול הבא של האוזניות. עד אז, ה-GameBuds הן אוזניות TWS גיימינג מוצלחות מאוד, עם כמה סייגים קטנים.
הקדמה

ה-Arctis GameBuds הן אוזניות גיימינג TWS שמבטיחות להציע סאונד מרחבי ב-360 מעלות, ביטול רעשים אקטיבי (Active Noise Cancellation), קישוריות בתדר 2.4GHz ובבלוטות' וכן אפליקציה ייעודית עם מעל 100 תבניות האזנה עבור משחקים שונים. עוד האוזניות מציעות תאימות למגוון פלטפורמות, עד 10 שעות האזנה והקייס תומך גם בטעינה אלחוטית. האוזניות זמינות בצבע שחור ולבן.

איכות הצליל

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הדרייברים נעים בטווח התדרים 20-20,000Hz ועבור ביטול הרעשים שולבו ארבעה מיקרופונים. המקודד היחיד הנתמך הוא SBC ולצערנו אין שום זכר ל-aptX, שלא לדבר על LDAC. הוגן גם להוסיף שה-GameBuds לא מכוונות מבחינת שימוש להאזנה למוזיקה אלא גיימינג בעיקר, משמע שהדגש כאן הוא בעיקר על פירוט צליל ותחושת מרחביות – ועל כך ראוי לבחון את האוזניות.


SteelSeries Arctis GameBuds: סאונד היקפי אמיתי


לבדיקה גייסנו שני משחקים בעלי אופי שונה; הראשון הוא משחק הפעולה/הרפתקאות Horizon Forbidden West והשני הוא משחק ה-FPS התחרותי Call of Duty: Black Ops 6. לטובת שני הכותרים הפופולריים ניצלנו את כל העזרים שהיצרנית הציעה, בין אם זה ברמת האוזניות עצמן, באפליקציה ובתוכנת המחשב; הפעלנו ביטול רעשים אקטיבי, חיטטנו בתוכנת SteelSeries GG והגדרנו טווחים באקולייזר בהתבסס על preset התואם למשחק שלנו ואחר כך גם בדקנו את פירוט הסאונד דרך פיצ'ר ה-Sonar שהופך את הצליל למרחבי ב-360 מעלות, תכונה שגם מוכרת כ-Spatial Sound.

SteelSeries Arctis GameBuds: סאונד היקפי אמיתי

נתחיל מהתכונה המצטיינת שהחמיאה לשני המשחקים, איכות הסאונד המרחבי. נגדיל ונאמר שלהאזין עם ה-GameBuds ולא להשתמש ב-Spatial Sound המובנה היא חטא שמפספס את הפוטנציאל הגלום באוזניות שלפנינו. ב-Horizon Forbidden West ישנה חשיבות משמעותית לסאונד המופתי שמציע המשחק ואת חוויה האימרסיבית הכל-כך נחשקת השגנו עם הגדרה ידנית של כיווני האודיו ועוד כמה בדיקות על גבי סליידר ה-Tuning וה-Distance שהאדירו את תחושת הצלילים העוטפים מכל כיוון, בהרחקה וירטואלית של הרמקולים שגרמו לניפוח עולם המשחק.

SteelSeries Arctis GameBuds: סאונד היקפי אמיתי

SteelSeries Arctis GameBuds: סאונד היקפי אמיתי


במשחק הפעולה Black Ops 6 חיפשנו את אופי הצליל ההפוך; צמצמנו את מרחק הרמקולים מאיתנו והסטנו את הסליידר לכיוון ה-Performance כדי לקבל חוש כיוון קולי יותר מובהק כדי להבין טוב יותר מאיזה כיוון יורים עלינו – עניין קריטי במשחקי יריות ובמיוחד בעימותי אחד-על-אחד. צריך גם להוסיף שנדרשת כאן סבלנות למציאת הצליל שלכם; לנו למשל לא הספיק לבחור בתבנית הסאונד שהייתה מיועדת למשחק וביצענו עוד כמה שינויים בטווחים האקולייזר כדי להבחין טוב יותר בצעדי אויב, או למשל כשביקשנו להפחית את הצליל הגס שאפיין רעשי הפיצוצים.

איכות המיקרופון ושיחות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

באוזניות TWS כמו באוזניות TWS, יכולות המיקרופונים הן החוליה החלשה בסיפור. נתחיל מהחלק הטוב: בתוכנת SteelSeries GG ממש לא נתנו לנו להסתפק ביכולות הבסיס של המיקרופונים ובמעמד התוכנה המון תכונות שנועדו לשפר את מה שחברי הצוות שלכם ישמעו. קבענו Noise Gate עם Threshold בינוני כדי שלחישות שלנו לא יישמעו, הפחתנו ידנית את רעשי הרקע של המאווררים ורעשי ההקלקות של המקלדת המכנית ויש גם קומפרסור שהציע למסגר את טווח עוצמת הקול שלנו.


SteelSeries Arctis GameBuds: סאונד היקפי אמיתי


כל אלה עזרו להעשיר את הקול שלנו, אלא שעדיין קיבלנו מעת לעת הערות על הדיווחים שלנו במשחק. לפעמים נשמענו "מרוחקים", הערה ידועה לשמצה שמאפיינת אוזניות TWS. בפעמים אחרות עדכנו אותנו שהקול שלנו נשמע מעט "דחוס" או רדוד וחוסר פירוט, בטח לעומת אוזניות קשת עם זרוע מיקרופון שליוו אותנו לפני שעברנו ל-GameBuds. האקולייזר מצד התוכנה גם תורם במעט והשליטה על הטווחים ראויה להערכה, אבל בסופו של יום את יכולות המיקרופון הצלחנו לשפר רק עד גבול מסוים, עד שהיה "מספיק טוב" – ואנחנו מכירים כמה וכמה גיימרים שיבקשו יותר מזה.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-GameBuds לא יומרניות מדי באגף הנראות; שילובי שחור ולבן בולטים והיעדרם של אלמנטים צעקניים מדי לא חושפים שמדובר באוזניות המיועדות לגיימינג. הבנייה ברובה עשויה מפלסטיק, אם כי גימור המט לטעמנו מוסיף להן המון חן, שאולי לא מנקר עיניים כמו אוזניות זוהרות וצעקניות, אבל יש כאן איפוק שמאוד אהבנו, כזה שמאפשר להרכיב את ה-GameBuds במקום ציבורי מבלי להיראות בולט מדי בסביבה. מלבד האוזניות והקייס, בקופסה קיבלנו דונגל USB-C, כבל טעינה באורך 30 ס"מ ועוד שני זוגות של ראשי סיליקון בגדלים שונים, מלבד אלו שכבר שולבו באוזניות. לצערנו היצרנית לא מצהירה על אף רמת אטימות IP.


SteelSeries Arctis GameBuds: סאונד היקפי אמיתי


כל אוזניה שוקלת 5.3 גרם, כלומר הן קלות מאוד ובקושי מורגשות באוזן. הקייס שוקל 49 גרם וגם הוא לא דרמטי מדי, לא במשקל ולא במידותיו הקומפקטיות שמשתחלות בקלות לכיס המכנסיים מבלי שיבלטו מדי. מעל כל אוזניה שולב לחצן פיזי שהציע כמה שימושים; כך למשל באוזניה ימין לחיצה בודדת תפעיל/תעצור נגן, לחיצה כפולה תעביר שיר קדימה, לחיצה משולשת תחליף בין קישוריות בלוטות' או 2.4Ghz ובאוזניה שמאל לחיצה בודדת תחליף בין סוגי ביטול הרעשים, לחיצה כפולה תחזיר שיר אחורה ולחיצה בודדת ואז ממושכת תנמיך את הווליום. את ייעודי המקשים ניתן להחליף במעמד האפליקציה או תוכנת SteelSeries GG במחשב. אל הרכב השימושים השונים קל להתרגל בשוטף, אולי מלבד הלחיצה הפיזית על המקש, שגורמת לאוזניות להיתחב עמוק אל תעלת האוזן - וזה לא תמיד נעים.

SteelSeries Arctis GameBuds: סאונד היקפי אמיתי
SteelSeries Arctis GameBuds: סאונד היקפי אמיתי


צריך להחמיא לאחיזה של האוזניות באוזניים; בדקנו בשנים האחרונות עשרות אוזניות TWS נטולות "ידית" בקצה האוזנייה והאחיזה שלהן באוזניים נעה בין גרועה לסבירה. זה אומר שתנועות צוואר זריזות כמעט תמיד הביאו להשמטה של אחת האוזניות וללכת איתן במקביל להאזנה הייתה משימה כמעט בלתי אפשרית. ה-Arctis GameBuds רחוקות מאוד מחוסר הביטחון שעד כה אפיינו אוזניות TWS שנבדקו באוזניים שלנו; ראשי הסיליקון נתחבו לתעלת האוזן ו"נדבקו" שם במשך סשנים ארוכים, גם כשהסתובבנו איתן ברחבי הבית רק כדי לאתגר עוד קצת את האחיזה שלהן. נפלא.

SteelSeries Arctis GameBuds: סאונד היקפי אמיתי

יש לאוזניות גם WearSense, תכונה שמזהה את הסרת האוזניות מהאוזניים וגורמת לעצירה אוטומטית של האודיו – וזה עוד דווקא לא רע, אם כי שימו לב לשתי מגבלות טכניות; החיישן פועל רק כשהאוזניות מחוברות במצב בלוטות', ויש גם זמן המתנה של שניה-ושניה וחצי מהרגע שמסירים את האוזניות ועד שהנגן נעצר בפועל. פגשנו לא מעט אוזניות בלוטות' זולות בהרבה מה- GameBudsעם אותו חיישן, שהגיבו בזריזות מרשימה יותר ואין הצדקה ברורה לשיהוי המובחן של ה-WearSense, קצר ככל שיהיה.

SteelSeries Arctis GameBuds: סאונד היקפי אמיתי
SteelSeries Arctis GameBuds: סאונד היקפי אמיתי


התאימות של ה-GameBuds למגוון פלטפורמות הרשימה אותנו; מלבד החיבור הברור מאליו למחשב ול-PlayStation בגרסאות PS5-I PS4 ,PS4 Pro, יש גם תאימות ל-Switch של נינטנדו, מכשירי אנדרואיד, טאבלטים ומכשירי iPhone בעלי מחבר USB-C, קונסולות ניידות ואפילו Meta Quest 2/3 נתמכות על ידי האוזניות, אם כי חיבור הבלוטות' תומך בהאזנה בלבד. הדגם הספציפי שקיבלנו מיועד למחשב ולקונסולות PS, אלא שבמכונת המשחקים המפורסמת של סוני לא ניתן להתקין את התוכנה SteelSeries GG, עניין שמקטין משמעותית את היצע התכונות שמציעות האוזניות. החדשות הטובות הן שדרך האפליקציה ניתן לשייך ל-GameBuds מגוון תבניות סאונד המותאמות למשחקים ספציפיים, כאשר לרגע זה מציעה 208 כותרים מפורסמים.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

היצרנית מבטיחה שטעינה מלאה של האוזניות תספק כ-10 שעות האזנה בווליום 100%, בחיבור 2.4GHz וביטול רעשים כבוי. בקייס חיי סוללה לעוד 30 שעות, כך שביחד מדובר בכ-40 שעות האזנה. הקייס תומך בטעינה מהירה: 15 דקות טעינה יספקו 3 שעות האזנה, וכן בטעינה אלחוטית בתקן Qi הסטנדרטי. גם בתוכנת SteelSeries GG וגם באפליקציה ניתן לקבוע בתוך כמה דקות בהיעדר פעילות האוזניות ייכבו אוטומטית.


SteelSeries Arctis GameBuds: סאונד היקפי אמיתי


בדקנו קודם את חיי הסוללה לפי הצהרת היצרנית והתוצאה מאוד צמודה להבטחה; ה-GameBuds הציעו כמעט 10.5 שעות ניגון רצוף של פלייליסט שירים בספוטיפיי. למחרת ניגנו את אותו פלייליסט, הפעם עם ביטול רעשים פועל והאוזניות ניגנו כמעט 7 שעות ללא הפסקה. מדובר בירידה סבירה למדי שמעידה על חיי סוללה מצוינים, אם כי שימו לב שהמיקרופון כלל לא עבד למשך כל בדיקת ההאזנה שלנו, תכונה שמן הסתם תצמצם את חיי הסוללה.


SteelSeries Arctis GameBuds: סאונד היקפי אמיתי


בדקנו את ה-GameBuds גם במהלך גיימינג; שיחקנו עם האוזניות בתדר 2.4GHz ובווליום 70%, הפעלנו את ביטול הרעשים, שוחחנו לא מעט במיקרופון עם חברינו לצוות, ובתום שעה האוזניות איבדו 15% סוללה. כלומר אם נמשיך לשחק בתנאים דומים, סוללה מלאה צפויה לספק סביבות 6.5-7 שעות משחק ברציפות. לא נורא בכלל בהתחשב במציאות התובענית שהופעלה על האוזניות. החיסרון הברור מאליו הוא העובדה שבניגוד לאוזניות גיימינג בעיצוב אחר, כמו קשת למשל, את ה-GameBuds לא תוכלו להטעין תוך כדי משחק והן ייאלצו להישאר בקייס עד לסיום הטעינה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply