סקירת wisebuy - מקרן קול / סאונד-בר Sonos Arc Ultra
- מאפשר להבין את הנאמר בקלות גם בווליום נמוך
- צליל היקפי משכנע
- עיצוב נאה ביותר
- הפעלת מוזיקה באטמוס עדיין מסובכת
- שליטה דלה בהגדרות הסאונד
ה-Arc Ultra מסוגל למלא סלון סטנדרטי בצליל מרשים ומפורט בכוחות עצמו והוא בולט לטובה במיוחד ביכולת שלו להפיק קולות אנושיים, כך שגם התוכנית המדובבת האיומה ביותר, עדיין ניתנת להבנה בעוצמה נעימה. חווית הסראונד טובה אך היא דורשת שמבנה הסלון יהיה מאוד ספציפי, אחרת הצליל לא יחזור כראוי מהתקרה והקירות.
הסייען הקולי המובנה של סונוס עובד היטב אך הוא מוגבל לענייני מוזיקה ועדיין אי אפשר להגדיר את העוזרת של גוגל בצורה פשוטה. עם זאת, האפליקציה של סונוס השתפרה משמעותית לעומת שנה שעברה, אך היא ממשיכה להיות מסורבלת עם תתי תפריטים מפותלים ומעט מדי הגדרות הנחשבות סטנדרטיות.
לטעמנו, עבור אלו שרוצים סאונד בר איכותי מאוד שהוא גם נגן מוזיקה עצמאי עם עיצוב נאה וסאונד ברור וחד, ה-Arc Ultra הוא בחירה מצוינת.
ה-Sonos Arc Ultra הוא מקרן הקול המתקדם ביותר של חברת Sonos והוא מתיימר להציע חוויית שמע קולנועית מרשימה במיוחד. האולטרה מהווה שדרוג נאה לדגם ה-Arc המקורי, עם שיפורים בתחום החומרה אך גם בתוכנה.
ל-Arc Ultra יש ארכיטקטורה אקוסטית חדשה הכוללת כולל 14 דרייברים (רמקולים) לעומת 11 בדגם הקודם. למרות שסונוס מציינת שהרמקול מעבד תוכן בדולבי אטמוס ב-9.1.4 - כלומר תשעה ערוצי סראונד, ערוץ סאב אחד וארבעה ערוצי גובה, לאולטרה יש רק שני טוויטרים הפונים כלפי מעלה, כך שערוצי הגובה לא מופקים במלואם. סונוס מציינת שלאולטרה יש 15 מגברים נפרדים, שבעה טוויטרים, שישה מיד וופרים ו-וופר אחד. החברה לא מפרטת מה תפקידו של המגבר ה-15.
ניתן לשלוט ב-Arc Ultra דרך אפליקציית Sonos, שלט הטלוויזיה (IR או דרך HDMI), כפתורי המגע המובנים בו או פקודות קוליות באנגלית.
האולטרה תומך ב-WiFi 6, Apple AirPlay 2, ב-Spotify Connect ולראשונה בסדרת ה-Arc - ב-Bluetooth 5.3. ניתן להזרים מוזיקה מכל השירותים הפופולריים כמו Apple Music, Tidal, Spotify וגם פחות מוצלחים כמו Youtube Music או Sonos Radio. הרמקול תומך בפורמטים רבים של דולבי, הבולטים מביניהם הם Dolby Atmos, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus ו-Dolby Multichannel PCM. בנוסף, האולטרה תומך בפונקציית Audio Swap המאפשרת מעבר מיידי בין הרמקול לאוזניות Ace של החברה.
איכות הצליל
(60% מהציון הסופי)אחת התכונות המוצלחות ב-Arc Ultra היא פונקציה בשם Speech Enhancement שקיימת בגרסה בסיסית יותר גם בסאונדברים אחרים של החברה. תכונה זו שניתן להפעיל בשלוש רמות, מאפשרת להדגיש את תחום התדרים של הקול האנושי אך להבדיל מדגמים אחרים, באולטרה היא לא מסרסת את הסאונד וגורמת לו להישמע אנמי, אלא רק מנקה את התדרים סביב קולות הדוברים. לטעמנו זו תכונה שנוטים להתעלם ממנה, אך לה יש משקל משמעותי בהשפעה על חווית השימוש. כן נציין שגם כשהתכונה כבויה, ה-Arc Ultra איפשר לנו להבין את הנאמר גם בתוכנית המדובבת עם המיקס הגרוע ביותר.
המיתוס של דולבי אטמוס
עיצוב ונוחות השימוש
(40% מהציון הסופי)אחת התכונות המוצלחות של סונוס היא היכולת של הרמקולים לשמש כנגן עצמאי מחובר לאינטרנט, כך שאין צורך בהזרמה ממכשיר אחר שחייב להישאר בטווח שלו. זאת בנוסף ליכולת של כל רמקול לעבוד במקביל או בנפרד לשאר הרמקולים בבית, במידה וקיימים. תכונת נוספת מאפשרת להגדיר רמקולים מסוימים כסראונד אך סונוס מחייבת להשתמש בשני רמקולים זהים כדי שזה יעבוד, שזה הגיוני מבחינת פרופיל הסאונד ותזמון הקול, אך זה גם מונע ייעוד מחדש ברמקול שכבר יש לכם.
מוזיקה ב-Dolby Atmos
נכון לעכשיו, השירות היחידי שדרכו אפשר להאזין למוזיקה ב-Dolby Atmos הוא Apple Music, זאת למרות שסונוס תומכת ב-Tidal שגם בו יש מוזיקה באטמוס. בנוסף, יש להפעיל את המוזיקה דרך האפליקציה של סונוס שלמרות שהיא עברה מקצה שיפורים משמעותי בשנה האחרונה, הניווט, מציאת המוזיקה ולמעשה כל פעולה שהיא לא ללחוץ על פליי אינה נוחה או אינטואיטיבית.
למעשה אחד האתגרים היה לאתר מוזיקה בדולבי אטמוס ולייצר איזושהי רשימת השמעה ספציפית עם מוזיקה שתומכת בפורמט. דרך האפליקציה של סונוס לא ניתן לייצר או להוסיף מוזיקה לפלייליסט של אפל מיוזיק, אבל כן ניתן להוסיף למועדפים של סונוס. העניין הוא שזו לא רשימת השמעה ספציפית שאפשר לשלוף ולהחליף, אלא רשימה אחת ענקית של דברים שאהבתם מה שיוצר רצף מאוד אקראי.
אם תנסו לגשת לרשימות ההשמעה שאפל יצרה דרך האפליקציה של סונוס, תקבלו מסך ריק לגמרי. האלטרנטיבה ההגיונית היא להפעיל את המוזיקה ישירות מאפל מיוזיק, אך כברירת מחדל ומה שנראה כמו האופציה היחידה, המוזיקה תופעל דרך AirPlay שאינו תומך באטמוס אלא רק בסטריאו.
חווית ההאזנה למוזיקה באטמוס הייתה מרהיבה ביותר, אך היא בלטה לטובה בעיקר במוזיקה שהופקה מראש לאטמוס ולא כשזו שעברה עיבוד מחדש. יחד עם זאת, היות וזה לקח יותר משלוש פסקאות רק לתאר איך אפשר ואי אפשר לנסות לשמוע מוזיקה באטמוס, אפשר להבין שמדובר בטכנולוגיה שממשיכה לדרוש יותר מדי פעולות ידניות.
קושי נוסף שנתקלנו בו היה להפעיל תכני וידאו שתומכים באטמוס, אך זו הייתה יותר בעיה של הטלוויזיה של LG מאשר הרמקול עצמו. בסופו של דבר נאלצנו להעביר את הקבצים לכונן חיצוני, לחבר אותו לאקסבוקס ושם דרך KODI רק הצלחנו להפעיל את הדוגמאות הרשמיות של דולבי, בנוסף לסרטי קולנוע. עם זאת, תכנים בנטפליקס התומכים באטמוס כן עבדו, אך מדובר ברוחב פס משמעותית נמוך יותר ממה שזמין דרך סרט שמקורו בבלו ריי - משהו שאפשר להבחין בו במערכת ברמה הזאת.
ה-Arc Ultra מחייה תכונה שהייתה נפוצה פעם במערכות עם דולבי פרו לוג'יק, בהן התבצעה חלוקה בין הרמקולים לפי תדרים כדי ליצור אפקט של סראונד. התהליך ב-Arc Ultra אמנם מתבצע ברמה שאינה ברת השוואה, אך לא ניתן לכבות אותה כך שסדרות מופת כמו "ראבל והבנאים" המשודרת בסלקום TV במה שאפשר לתאר כאולי סטריאו, זכתה לעיבוד רב ערוצי שאיש לא ביקש. אם מישהו יודע איפה הכפתור שמכבה את זה, דברו איתנו.