סקירת wisebuy - כרטיס מסך Asus Rog Strix GeForce RTX 4080 16GB GDDR6X OC Edition אסוס
- ביצועי גיימינג עילאיים, קצב פריימים שיספק שחקנים תחרותיים
- גיימינג ב-4K עד 120fps
- תמיכה ב-HDMI 2.1
- תאורת RGB
- צריכת חשמל גבוהה, מחייב ספק כוח עוצמתי
- תובע מארז ענק
נפתח באמת המרה: ה-RTX 4080 הוא לא הרכיב שאיתו תשפרו את ביצועי המחשב הנוכחי שלכם. כלומר, תוכלו לנסות - אבל מיד תגלו שהוספה שלו לסט אפ קיים תדרוש מכם להחליף מארז, ספק כוח לאחד עם הספק יותר רציני, כנראה שגם זיכרון RAM בתדר גבוה יותר וכמעט בטוח שגם מעבד כדי שיהיה תואם ביכולותיו - אחרת היווצרות צוואר בקבוק מצד ה-CPU הוא עניין של זמן.
ה-GeForce RTX 4080, או בשמו הארוך עד כדי כאב, Strix GeForce RTX 4080 16GB GDDR6X OC Edition הוא כרטיס מסך גיימינג מבית ASUS שכולל זיכרון VRAM בנפח 16GB, מהירות מעבד מובטחת של 2625MHz ועד 2655MHz ב-overclock, יעילות חשמל מוגברת ומאווררי Axial-Tech שאמורים לספק זרימת אוויר יעילה.
ביצועים ומבחנים
(50% מהציון הסופי)- מארז: ASUS ROG Hyperion GR701
- לוח אם: ASUS ROG Maximus Z790 Apex Encore
- מעבד: Intel Core i9-14900KS
- קירור למעבד: ASUS ROG RYUJIN III 360 ARGB
- כרטיס מסך: ASUS ROG Strix GeForce RTX 4080 16GB OC Edition
- כונן: Western Digital Blue SN580
- זיכרון ראם: Corsair Vengeance 2x16GB DDR5 6000MHz CL36
- ספק כוח מודולרי: ASUS ROG STRIX ATX 850W Gold Aura Edition
התקנה, ניהול ובקרה
(50% מהציון הסופי)כרטיס המסך בגרסת ה-ROG Strix משדר אווירת גיימינג איפה שרק אפשר: לוגואים כסופים ומשתקפים, לוגו ROG מוטבע מעל גריל, מאווררים עם מדבקות הולוגרמה במרכזם וגווני כחול/אדום שמאפיינים את מותג הגיימינג - ולנו משום מה בעיקר הזכירו מעבר צבעים מיושן של שנות ה-80. לנראות אין משמעות רבה מדי מן הסתם, גם לא לחובבי הסט אפ המנקר והמשוויץ, בטח כשהמאווררים פונים כלפי מטה.

הבדיחה האינטרנטית על זה שבשנים האחרונות "PC מורכב מכרטיס מסך וקצת מחשב מסביב" נכונה וה-RTX 4080 מגושם בכל קנה מידה אפשרי שהתרגלנו להכיר, בטח ובטח לעומת שאר החומרה באותו מארז. רוחבו 36 ס"מ, אורכו כמעט 15 ס"מ וגובהו 7 ס"מ, מעין מזגן נייד אם תרצו. חיבורו מתאים לסלוט 3.5 והוא מגיע עם זיכרון בנפח 16GB מסוג GDDR6X. לפי היצרנית, עבור כרטיס המסך מומלץ ספק כוח בהספק 750W.

לכרטיס המסך חיבור PCIe סטנדרטי שמתחבר לספק הכוח ועוד שני מחברי 4 פינים בצד עבור התקנת מאווררי PWM, תוספת אופציונלית בלבד אם תבקשו לחזק את האיוורור. בבדיקה שלנו העדפנו לסמוך על שלושת המאווררים המובנים בכרטיס, לצד יתר המאווררים המובנים במארז. מבחינת מחברי וידאו, יש כאן צמד יציאות HDMI בגרסה 2.1a ועוד 3 יציאות DisplayPort בגרסת 1.4a. כלומר תמיכה ברזולוציה של עד 4K ב-120Hz או 8K ב-60Hz. אם תפחיתו ל-1080p תהנו מתדר 240Hz העדיף למשחקים יותר מהירים.
מלבד כרטיס המסך קיבלנו בקופסה גם מתאם PCIe זוויתי 16 פינים ממנו יוצאים שלושה מחברי 8 פינים. מעבר לזה שדבקה בו תדמית מפוקפקת הנוגעת לסכנת התקלחות, הוא גם סובל מבעיית כיפוף קשה, שאילצה אותנו להשתמש במתאם יותר אלסטי. יש גם עניין מצד המארז שנדרש להיות גדול בהתאם; אם כרטיס המסך שלכם ממש נצמד לפאה הרחבה-יותר של המארז, זכרו שחיבור המתאם דורש עוד כמה ס"מ ויהיו מארזים שלא יאפשרו לסגור את הדלת הצדית שלהם לאחר ההתקנה.

יש עוד עניין הנוגע לכרטיס ולמארז: מפאת משקלם הרב, הכרטיסים הגרפיים החדשים דורשים לשלב במארז "תומך כרטיס מסך" (GPU Holder או GPU Support Bracket). כשמו, מדובר בסטנד מוארך שתומך בצידו השני בכרטיס המסך, זה שאינו מותקן בחיבור ה-PCIe. ייעודו לספק תמיכה סימטרית במשקל הכרטיס, אחרת יווצר כיפוף קל בצד הכרטיס שלאורך חודשים עלול להזיק לו וללוח האם. למזלנו, במארז ה-ROG Hyperion GR701 כבר חיכו לנו מעין מדפים מובנים וייעודיים לנושא - אבל שימו לב שבקופסה של ה-RTX 4080 לא מסופק תומך שכזה, מה שאומר שתאלצו לרכוש אותו בנפרד. לא מדובר בהוצאה גבוהה מדי (50-100 ש"ח), בטח לא לעומת כמה שהשקעתם בכרטיס המסך - אבל היא הכרחית.
מדובר בכרטיס מסך המיועד לגיימינג ואי אפשר בלי תאורת RGB מחייבת והשליטה בה נעשית דרך תוכנת Armoury Crate שהתקנו במחשב. ניתן כמובן לסנכרן את התאורה עם חומרה נוספת מבית Asus, שמירה לפרופילים והתאמה אישית עם Aura Creator למי שממש רוצה להיכנס בעובי הקורה. אנחנו הסתפקנו באפקטים המובנים, בין אם זה Rainbow הצבעוני או Strobing המהדהד. ניתן כמובן גם לבחור גוונים מועדפים ולקבוע את רמת הבהירות של התאורה - או פשוט לכבות אותה לגמרי.