סקירת wisebuy - כרטיס מסך NVIDIA GeForce RTX3070
- ביצועים מעולים ביחס למחיר המקורי
- פיזור חום אפקטיבי ושקט
- מבנה קומפקטי
- שקע חשמל ייעודי במיקום לא נוח
- מחיר מופקע נכון לעכשיו
- אפשרויות OC מוגבלות
- ללא יציאת USB C
הבשורה האמיתית של סדרת ה-RTX3070 היא התמורה הגבוהה מאוד ביחס למחיר. לראשונה דגם בכיר ויקר מוחלף על ידי דגם ברמת כניסה שמחירו משמעותית נמוך יותר והוא מכיל טכנולוגיה חדשה יותר. אך המחסור הכרוני במלאי לצד הביקוש העצום הכפילו את מחירו כך שכיום הוא נמכר באותו מחיר כמו מקבילו מהשנה שעברה ה-2080 Super.
אם אתם סבלניים, תוכלו לקבל חומרה מעולה במחיר חסר תקדים, אך גם תבקשו לרכוש את הכרטיס הזה עכשיו, עדיין תקבלו תמורה גבוהה יותר מאשר כרטיס מהדור הקודם שמחירו דומה.
ה-RTX 3070 Founders Edition הוא כרטיס מסך מסדרת ה-3000 החדשה מתוצרת Nvidia. הכרטיס, שאינו משווק רשמית בישראל, מיוצר עבור Nvidia על ידי אחת השותפות שלה והוא נמכר דרך אתר החברה ולרוב בכמות מוגבלת. היסטורית מעולם לא הייתה סיבה טכנית שבגללה מהדורת ה-FE הייתה מוצלחת יותר מהדגמים המיוצרים על ידי חברות כמו Asus, Evga, MSI ו-Gigabyte, מכיוון שלרוב הקירור, החיבורים ואפשרויות ה-OC נחותות יותר.
אך מהדורת ה-FE היא תמיד הראשונה שיוצאת לשוק והשנה במיוחד נהייה קשה עד בלתי אפשרי למצוא כרטיס מסך כלשהו מסדרת ה-3000 במחירו המקורי. Nvidia שברה את השוק שהיא עצמה המרוויחה העיקרית ממנו, ולראשונה סיפקה מעבדים לכרטיסי מסך עם כוח עיבוד כפול ולעיתים משולש לעומת הדור הקודם, בחצי מהמחיר. התקדים יצר מצב שבו כרטיסים מסדרת ה-2000 שעדיין נמכרים במחירים גבוהים מהרגיל בגלל הביקוש הגבוה, איבדו בן רגע את הכדאיות הכלכלית שלהם ובתיאוריה חצי משווי השוק שלהם כיד שנייה. אך חוסר היצע וניהול כושל של תהליך המכירה, הוביל לכך שספסרים המפעילים בוטים קנו את כל המלאי הקיים במחיר המקורי, ומיד הציעו למכירה מחדש באיביי במחירים מופקעים וגם בינואר 2020 עדיין ה-RTX 3070 FE שמחירו הרשמי הוא באזור ה-1,900 שקל, נמכר ב-3,500 שקל.
ל-RTX 3070 FE יש 3 חיבורי DisplayPort 1.4a ושקע אחד של HDMI 2.1. הוא מכיל 8 גיגה VRAM מסוג GDDR6 והוא מותאם לחריץ PCI Express Gen 4, אך מסוגל לפעול גם עם חריץ מהדור השלישי.
מחשב הבדיקה אינו חדש והוא בהחלט הפחית את הביצועים המקסימליים של כרטיס המסך, אך לטעמנו הוא מייצג חתך של רוכשים שכלל אינו מיוצג - אלו שאין להם את התקציב ל-i9 דור עשירי או Ryzen 9. המפרט הוא intel i7 7700K, לוח אם Asus Z270H, זיכרון 32Gb Ram וספק כוח 620W.
ביצועים ומבחנים
(50% מהציון הסופי)


















התקנה, ניהול ובקרה
(50% מהציון הסופי)ל-Nvidia שני כלים שונים המאפשרים לשלוט באפשרויות הטכניות של כרטיס המסך. ה-Nvidia Control Panel מאפשר להגדיר את עומק הצבע ואף להתאים אותו אישית ואף להגדיר שהתצוגה תתייחס למספר מסכים כמסך אחד רציף. אך החלק הרלוונטי עבורנו הוא ב-Manage 3D Settings. זוהי הלשונית שבה ניתן להפעיל, לבטל או לשנות את התכונות הגרפיות בכללי או לכל תוכנה ומשחק בנפרד. כל פונקציה שכזו יכולה לשנות את הביצועים בצורה דרמטית וזה עוד לפני שפתחתם את אינסוף אפשרויות הגרפיקה המובנות במשחקים עצמם.

בנוסף, תוכנת GeForce Experience מאפשרת לנהל פרופילים גרפיים המותאמים לחומרה הנוכחית במחשב, כדי להבטיח את הביצועים הטובים ביותר. בנוסף, התוכנה מאפשרת להקליט ולשדר ישירות מהמשחק ללא צורך בתוכנה חיצונית נוספת כמו OBS. השידור עצמו מאוד מוגבל באפשרויות שלו, אך פונקציית ההקלטה שימושית ביותר.

מגוון הקצבים והאיכויות המשתנה הזה, רק מחזק את ההרגשה שלנו שבכל הקשור להגדרות הגרפיקה במחשב יש מעין דרישה מהמשתמש להיות טכנאי הבקיא בכל המונחים והשימושים השונים. שכן מעבר לכל מה שכבר ציינו, יש גם את ההגדרות הכלליות של התצוגה דרך הממשק של ה-Windows ואת אופציית ה-HDR ואת הגדרות הבהירות וה-Tone Mapping שלה, שאותן משנים דרך המשחק - אם בכלל קיימת הגדרה שכזו.
בחמש השנים האחרונות ענף הגיימינג ובפרט השידורים החיים ששחקנים מבצעים, צמח דרמטית וכבר בסדרת ה-2000 ראינו מקודד ומפענח וידאו ייעודי בתוך כרטיס המסך, מה שמאפשר לבצע שידור חי בלי לחנוק את ביצועי המשחק שאותו משדרים. כעת ה-3070 מגיע עם מקודד וידאו ייעודי של Nvidia מהדור ה-7 ומפענח דור חמישי.