חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אוזניות Jabra Elite 8 Active
יצרן: JABRA
טווח מחירים: 500 - 1000 ₪
חיבור למכשיר: True Wireless
עיצוב האוזניות: אוזניות In Ear
סוג האוזניות: אוזניות אלחוטיות
ביטול רעשים: ביטול רעשים
מצב שקיפות לסביבה: כולל מצב שקיפות
תאריך כניסה לאתר: 9/2023
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
a0527186426 21.03.24
David 30.11.23
nati.shalom555 08.11.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - אוזניות Jabra Elite 8 Active

לירן עבדי | 31.10.2023
הטוב
  • הקייס תומך בטעינה אלחוטית
  • טעינה מהירה: שעת האזנה בתמורה ל-5 דקות טעינה
  • זמן המתנה (latency) נמוך
  • צימוד לשני מכשירים וחיישן שמזהה הסרת אוזניות
  • חיי סוללה מצוינים
  • קייס תומך בטעינה אלחוטית
הרע
  • נטול מקודדי aptX או LDAC
  • יציבות חלקית באוזן באימונים אינטנסטיביים
  • אפליקציה לא מהודקת
בשורה התחתונה
מחפשים אוזניות TWS עמידות? ה-Elite 8 Active אמורות לענות על דרישתכם. איכות הסאונד מצוינת, ה-ANC יעיל ברוב הזמן וחיי הסוללה התגלו כנדיבים אפילו יותר מהבטחת היצרנית. היציבות באוזן זה כבר עניין סובייקטיבי אבל אותנו הם שירתו נהדר בזמן אימוני כוח סטטיים. מה עוד במארז? צימוד לשני מכשירים במקביל, חיישן זריז שזיהה מתי הסרנו את האוזניות, אפקט היקפי שהתקשה להרשים, אבל גם קייס קליל, נוח לנשיאה שתומך בטעינה אלחוטית. ב-Jabra שוב מוכיחים שקטגוריית אוזניות TWS ספורטיביות היא הפורטה שלהם.
Elite 8 Active
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 688 ₪
מחיר סופי: 689 ₪
מחיר סופי: 689 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-22 חנויות>>
הקדמה

ה-Elite 8 Active מבית Jabra הן אוזניות True Wireless שמבטיחות לעמוד בתנאים קיצוניים ואפילו מתיימרות להיות "האוזניות הכי עמידות בעולם", בזכות בדיקות טיפול תרמי, הלם, אבק ומים עד עומק 1.5 מטר. עוד האוזניות מבטיחות אחיזת ShakeGrip יציבה באוזן, מסנן רעשים ANC אדפטיבי, איכות שמע הכוללת סאונד מרחבי בתמיכת Dolby Audio, הבטחה ל-8 שעות סוללה עם ביטול רעשים ועוד 24 שעות בקייס הטעינה וכן תמיכה באפליקציה ייעודית. האוזניות זמינות בצבעי שחור, כחול כהה וקרמל.

איכות הצליל

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

דרייברים בקוטר 6 מ"מ תומכים בטווח התדרים 20Hz - 20,000Hz השכיח והמקודדים הנתמכים כאן הם SBC ו-AAC הסטנדרטיים בלבד. במילים אחרות, אין כאן אף מקודד פרימיום, כמו למשל מסדרת aptX או LDAC וחבל. בכל הנוגע לאיכות הסאונד, התקשינו להבחין באיזו חתימת סאונד מובהקת של Jabra ולומר את האמת, לא הרגשנו גם שהזדקקנו לה מדי. הסאונד מצוין, כל סוגי הטווחים לא מפספסים ואין כאן העדפה מלאכותית לכיוון הגבוהים או הבסים. ביצענו כמה אימוני כוח סטטיים עם האוזניות והגשת הסאונד מלאה, מאוזנת ולא פחות חשוב, אנרגטית, כזו שתורמת לאווירת האימון. במילים אחרות, בכל הנוגע לטיב הצליל, בדומה לאוזניות אחרות של Jabra שהגיעו לידנו, גם ה-Elite 8 Active ממשיכות להציג סטנדרט של איכות סאונד גבוהה עם פשרות מינימליות, כזה שיתאים להאזנה שגרתית של כל תוכן בידורי, מפלייליסט אהוב בספוטיפיי ועד לצפייה בתכניות בנטפליקס - וכמובן שגם במהלך אימונים.


Jabra Elite 8 Active: מתאים לאימון ולמשרד


למי שמעדיף לשחק עם הטווחים בעצמו, בנמצא אקולייזר שזמין רק דרך האפליקציה; ניתן להגדיר עד 5 סולמות ויש גם presets ייעודיים כמו Neutral, Speech, Bass Boost ועוד כמה. למי שמעדיף לעבוד עם רעשי רקע מלאכותיים, זמינים לא מעט מהם גם כן באפליקציה, כמו רעש לבן ורעש ורוד, צלילי מפל, גשמים, ציפורים וכו'. נחמד.

Jabra Elite 8 Active: מתאים לאימון ולמשרד


ומה לגבי הסאונד המרחבי המובטח? טכנולוגיית Dolby Audio אחראית על נושא זה והיומרה ל-Spatial Sound מתגלה כטוב-חלקית בלבד. אם ננסה לאפיין את האפקט, ה-Vocals נוטים "להתרחק" מהמאזין ונוסף להם מעין מימד חדש ודק יותר, במקביל לירידה קלה של עוצמת הסאונד הכללי וניסיון להוסיף רבדים לשאר הטווחים. לצערנו זה לא נשמע היקפי אלא יותר "רצון להישמע היקפי" - ומדובר הבדל גדול. במבחן התוצאה מצאנו את עצמנו מעדיפים לכבות את ה-Dolby Audio פשוט כי הרגיש לנו שאנחנו מקבלים צליל מעומעם מזה שהתכוון אליו המשורר ובשורה התחתונה, האפקט פחות קלע לטעמנו האישי.

Jabra Elite 8 Active: מתאים לאימון ולמשרד

עוברים לביטול הרעשים המובנה וב-Elite 8 Active מובטח מסנן רעשים אקטיבי (ANC) שהוא גם אדפטיבי, כלומר מסוגל לאבחן את עוצמת רעשי הרקע באותו רגע ולהגביר את עוצמת הסינון בהתאם. בכל הנוגע לביצועי ה-ANC, הוא התגלה כמצוין אך לא מושלם. הוא כן הצליח להשתיק דרמטית רעשים סביביים כמו מפוח עלים שהופעל מתחת לבנין, שיפוצים מדירה סמוכה וצפירות של מכוניות שהגיחו מהחלון, אבל שמנו לב שהוא פחות יעיל בטווחים הגבוהים; כשמישהו למשל רוקן כלים ממדיח בחדר סמוך, כל רעשי החיכוך המתכתיים נשמעו היטב ולא הושפעו משמעותית מטכנולוגיית ביטול הרעשים, בניגוד לצלילים יותר "עבים" וגסים באופיים. כשחזרנו למשרד ה-Elite 8 Active הרשימו אותנו יותר; שיחות בין קולגות בסמוך אלינו צומצמו היטב והקשות מקלדות בלתי פוסקות כמעט נעלמו כליל.

Jabra Elite 8 Active: מתאים לאימון ולמשרד


מצב HearThrough משלים את משימתו כנדרש; הוא מאפשר להאזין למוזיקה ובמקביל לא להתנתק לחלוטין מהסביבה. החיסרון המובן מאליו הוא מן הסתם להאזין למוזיקה לצד עוד רעשי רקע, אבל הוגן להאמין שמי שמשתמש במצב הזה ממילא מחפש לא "להתעלם" לגמרי מסוביבו. באשר לאטימות האוזניות, היא התגלתה כיעילה למדי. כבר כשמכניסים את ה-Elite 8 Active לאוזניים מרגישים תחושת ואקום רצויה; לא הדוקה מדי בתוך תעלת האוזן אך גם לא כזו שמכניסה רעשים לא רצויים מבחוץ בעוצמתם המלאה אלא מעין גרסה מרוככת שלהם. האטימות החיצונית גם מצוינת; בעוצמת ווליום מקסימלית לא מבחינים בצלילים שזולגים החוצה.

איכות המיקרופון ושיחות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10
6 מיקרופונים מסוג MEMS שולבו באוזניות והיצרנית מבטיחה שהם מסוגלים להבחין בין רעשי הרקע וקולות הדיבור שלנו כך שגם אם נשוחח ברקע רעשני, המערכת תדע לחדד את קולנו בזמן שצלילי הסביבה יופחתו. הביצועים סבירים בלבד ואוזניות ה-TWS של Jabra מנציחות את אחת הבעיות המוכרות לעייפה בקטגוריה; קולינו נשמע מרחוק מהמיקרופון, כאילו שוחחנו דרך ספיקר הסמארטפון - ועל שיחות בחדרים סגורים אין מה לדבר ואפקט הד ניכר מאוד. אל המסקנה הזו הגענו אחרי שהאזנו לקטע מוקלט שלנו וכן אחרי שבועיים של שיחות במשרד - וכל המשוחחים בצד השני חזרו על אותה הערה.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

אוזניות ה-Elite 8 Active לא מתיימרות לשבור את הקו העיצובי שמאפיין אוזניות TWS מבית Jabra - הן קטנות במיוחד, שוקלות כ-5 גרם ליחידה כך שדי קל "לשכוח" אותן באוזניים, חלקן הפנימי עשוי פלסטיק, החיצוני עטוף גומי נוקשה בגימור מט והן נתחבות לתעלת האוזן בקלות, במעין תנועה סיבובית שגורמת להן להשתקע שם ולהיות יציבות במקומן. מלבד האוזניות והקייס, בקופסת המוצר קיבלנו גם שלושה זוגות ראשי סיליקון בגדלים שונים, זוג ראשים שכבר הולבש באוזניות וכבל טעינה USB-C.


Jabra Elite 8 Active: מתאים לאימון ולמשרד


באגף התכונות המיוחדות של האוזניות תמצאו תמיכה ב-Multipoint, כלומר ניתן לצמד את האוזניות לשני מכשירים שונים, פיצ'ר מבוקש עבור מי שעובד עם סמארטפון ולפטופ במקביל, למשל. בפועל זה עובד מעולה: בזמן שיוטיוב נוגן, קיבלנו במפתיע שיחה בסמארפון. הנגן של יוטיוב נעצר אוטומטית ועברנו לקבל את השיחה ישירות מאותן אוזניות. עוד פיצ'ר מבוקש הוא חיישן שמזהה את הסרת האוזניות והחזרתן לאוזניים, מה שהביא לעצירה אוטומטית של הנגן ברגע שנתנו לאוזניים שלנו הפסקה. ברגע שהאוזניות חזרו לאוזננו, השיר המשיך להתנגן בדיוק מאותה נקודה. יעיל. רק שימו לב שאת האוזניות צריך למקם היטב ועמוק באוזן, אחרת החיישן לא מזהה את האקט של החזרת האוזניות לאוזניים. עניין נוסף ובעייתי למי שפחות מתלהב מחיישן הזיהוי: לא מצאנו אפשרות לבטל את הפיצ'ר באפליקציה.

Jabra Elite 8 Active: מתאים לאימון ולמשרד

ראוי גם לדבר על העמידות, מתכונת הדגל בה מנופפות ה- Elite 8 Active. יחידות האוזניות מצוידות בעמידות בתקן IP68, כלומר הן אטומות בפני כניסת אבק ובאשר למים, גם בעומק של עד 1.5 מטר הן לא אמורות להינזק. קייס הטעינה גם עמיד יחסית לעומת רוב הקייסים של האוזניות מתחרות: הוא צויד בתקן IP54, כלומר יש כאן הגנה בפני אבק איך אינו אטום לחלוטין והוא גם אמור להתמודד מול השפרצת מים, כלומר גשם, אבל בהחלט שלא ישרוד טבילה מלאה במים. כאילו זה לא מספיק, האוזניות גם מנופפות בתקן הצבאי MIL-STD-810h, שאמור גם להגדיר אותן כעמידות בפני טמפ' גבוהות ונמוכות במיוחד, רמות לחות שונות ועוד כמה תנאים סביבתיים קיצוניים.

עוברים לצימוד הראשוני. בזכות תכונת Fast Pair של גוגל, האוזניות זוהו על ידי הסמארטפון שלנו ברגע שהוצאו מהקייס ומשם עוד כמה שניות בודדות לצימוד מוצלח. בדרך קיבלנו עדכון firmware שארך עוד כמה דקות - ויצאנו לדרך. על גבי יחידות האוזניות שולבו מקשים פיזיים, מהסוג שדוחף את האוזניה אל תוך תעלת האוזן בכל פעם שלוחצים עליו. לא נעים במיוחד אבל גילינו שגם ללחצני מגע יש חסרונות משלהם. באפליקציית +Jabra Sound ניתן להתאים מחדש את כל הפקודות אבל בברירת המחדל חיכה לנו layout די מוכר בקטגוריית ה-TWS: לחיצה בודדת על אוזניה ימין מפעילה/עוצרת את הנגן, לחיצה כפולה מעבירה שיר קדימה ולחיצה משולשת מעבירה שיר אחורה. באוזניה שמאל, קליק בודד מעביר בין מצבי ANC ו-HearThrough ולחיצה כפולה מפעילה את העזר הקולי המובנה במכשיר. הכל עובד כשורה מלבד זמן המתנה קטנטן אך מורגש, כלומר מהרגע שלוחצים על המקש ועד שהוא משפיע על הנגן בסמארטפון עוברות 1.5-2 שניות וכבר פגשנו תגובתיות יותר חטופה באוזניות מתחרות.

Jabra Elite 8 Active: מתאים לאימון ולמשרד


האוזניות מצוידות בבלוטות' בגרסה 5.3 וכמו שאפשר לצפות, טווח הקליטה עמד על 10 מטר כשבדקנו את האוזניות בבית - במרחק מרוחק מזה מתחילים להבחין בגמגומי תקשורת מובנים מאליהם. כנראה שבאזור פתוח תוכלו ליהנות מטווח קליטה טיפה יותר נדיב. באשר ל-latency, הופתענו לגלות זמני המתנה סופר-נמוכים ומאוד נוח לצפות עם ה-Elite 8 Active בתכנים ואפילו הצלחנו לשחק איתן, כאשר הפער הטיפוסי בצימוד אלחוטי מבוסס בלוטות' אינו מובחן בעין במקרה שלפנינו. מרשים, בטח כשהאוזניות שלפנינו לא פונות לקהל הגיימרים.

Jabra Elite 8 Active: מתאים לאימון ולמשרד

נקנח באפליקציית +Jabra Sound. העזר לסמארטפון מאפשר את הפעלת ה-Spatial Sound, מעבר מהיר בין ANC ל-HearThrough, כאמור הגדרה מחודשת של ייעודי המקשים, לשלוט על האקולייזר ולבחור בין צלילי טבע שינוגנו ברקע. יש גם את תכונת Spotify Tap לגישה מהירה לשירות האודיו הפופולרי ו-Find My Jabra שמאתר את האוזניות בהתבסס על ה-GPS המובנה במכשיר שלנו. הכל באפליקציה מגיב ועובד כנדרש - רק כשהיא מצליחה לאתר את האוזניות. לצערנו +Jabra Sound לא משויפת ברמה הטכנית, לפחות הגרסה אותה בדקנו, ונתקלנו בלא מעט מסכי אי-זיהוי או סתם חלונות ריקים או "תקועים". לרוב אתחול של האפליקציה פתר את העניין, אבל זה לא באמת פתרון ראוי עבור אוזניות כה מתקדמות.

משך פעולת הסוללה

(25% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ב-Jabra מבטיחים עד 8 שעות האזנה כשה-ANC פועל ועד 14 שעות האזנה כשהוא כבוי. בקייס מובטחים עוד 24 שעות האזנה עם ANC פועל ועוד 42 שעות האזנה כש-ANC כבוי. הקייס תומך בטעינה אלחוטית ומשך טעינה מלאה שלו אורך כ-3 שעות. יש גם פיצ'ר טעינה מהירה בקייס עצמו: כ-5 דקות טעינה יספקו לאוזניות שעת האזנה. האוזניות גם כוללות Sleep mode ובברירת המחדל האוזניות ייכבו בתום 30 דקות ללא פעילות, ערך שניתן לשנות באפליקציה, מ-15 דקות ועד שעתיים או לחלופין, כיבוי מלא של התכונה.


חיי הסוללה בפועל התגלו כמצוינים וההבטחות של Jabra היו צנועות; בעוצמת ווליום 50% כמעט חילצנו 9 וחצי שעות של ניגון מוזיקה עם ANC פועל, רגע לפני שה-Elite 8 Active אותתו על אחוזי סוללה אחרונים. מדובר בתוצאה מצוינת, שאף אמורה להרשים יותר אילו היינו מוותרים על ה-ANC, פיצ'ר שלרוב גובה חיי סוללה יקרים.


Jabra Elite 8 Active: מתאים לאימון ולמשרד


משקל קייס הטעינה כ-46 גרם, כלומר קל יחסית וצורתו שמתבטאת בעיקר לרוחב מאפשרת להכניס אותו לכיס סטנדרטי מבלי שיבלוט מדי. הוא כולל צמד נורות LED לחיווי סטטוס הסוללה הן של הקייס והן של אוזניות, מחבר ה-USB-C מסתתר בתחתית ואם זה משנה לכם, לא ניתן להעמיד את הקייס אלא רק להשכיבו. יש עוד עניין קטן עם הקייס: גימור הפלסטיק מתעד כל נגיעה קטנה בו, גם אם היד שלכם כלל לא שמנונית והרבה זמן לא ראינו מלכודת טביעות אצבע כל כך יעילה. קייס ה-Elite 8 Active גם תומך בטעינה אלחוטית בתקן Qi שמן הסתם לא תספק את אותה מהירות טעינה כמו חיבור כבל, אבל תמיד נחמד שיש אפשרות טעינה נוספת.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply