סקירת wisebuy - מדיח כלים LG DBC435TSL
- תכניות ניקוי נוספות זמינות דרך אפליקציה
- פתיחת דלת אוטומטית בסוף העבודה
- פשוט וקל לתפעול
- ביצועים מצוינים
- לא כולל סלסלת סכו"ם, הסידור במדף העליון מעט מטריח
- בנייה פלסטיקית במדפים שעלולה להרגיש רעועה
- פאנל בקרה באנגלית בלבד
ה-DBC435TSL הוא מדיח כלים אינטגרלי מבית LG המבטיח כלים נקיים בעזרת טכנולוגיית הקיטור TrueSteam שמסייעת לחטא ולהסיר לכלוך קשה וניקוי מכמה כיוונים בעזרת טכנולוגיית QuadWash. כן המדיח נתמך על ידי אפליקציה ובעל יעילות אנרגיה דרגה B.
נוחות השימוש
(60% מהציון הסופי)נפתח בזה שה-DBC435TSL הוא מדיח אינטגרלי, כך שאולי מיותר לציין זאת, אבל אם תבקשו לשלב אותו במטבח קיים ומעוצב, תצטרכו להצטייד בנגר שיבצע את עבודת ההתאמה לדלת המדיח שתתאים לאופי המטבח. מידות המדיח סטנדרטיות וברוחב של 59.8 ס"מ המדיח שלפנינו אמור להשתחל בדיוק לנישה הספציפית שהוקצתה לו.
ביצועים
(40% מהציון הסופי)למדיח יעילות אנרגיה דרגה B וצריכת חשמל שנעה בין 1600-1800W. ב-LG מנופפים בכמה טכנולוגיות שטיפה שאמורות להעיד על ביצועי ניקיון יעילים. אחד מהם הוא ה-TrueSteam, שמבטיחה לנקות את הכלים בקיטור, כלומר שטיפת אדים מקדימה ומקיפה בכל חלל המדיח שמתיימרת לשחרר אוכל קשיח ודביק. יתר הניקיון מבוצע על ידי טכנולוגיית QuadWash, בעזרת ארבע זרועות מתיזות מים. אחת מהתכונות הבולטות בעניין זה היא היכולת להגדיר את עוצמת המים עבור המדפים העליונים והתחתונים בנפרד, כך שאם למשל הכנסנו כוסות יין עדינות העשויות זכוכית מלמעלה ולמטה הוכנסו סירים, נוכל לבקש עוצמת מים שונה עבור כל מפלס בנפרד.
עוברים לתכניות הזמינות במדיח ונתמקד באלו שאנחנו בעיקר השתמשנו בהם במהלך תקופת הסקירה:
Auto – כשמו, אידיאלי לרוב המצבים; בטווח טמפ' שבין 65-70 מעלות, סומכים על המדיח שיזהה את כמות הלכלוך והוא בהתאם ממטב את השטיפה כדי להגיע לתוצאות אידיאליות. רק קחו בחשבון שזמן השטיפה משתנה בהתאם לכמות הלכלוך שזוהתה.
Intensive – שטיפה בטמפ' 75 מעלות. השתמשנו בו עבור מקרים קשים, כמו סכו"ם וקערות שהתקשו בהן חלקי פסטה וכן כלי אפייה שלא הספקנו לשטוף מיד ובכך הספיקו לצבור כתמים עקשניים.
Eco – המצב החסכוני בטמפ' 50 מעלות שמספק את צריכת האנרגיה והמים היעילים ביותר. ששירתו אותנו עבור כלים מלוכלכים בצורה סבירה, כלומר לא כתמים שלא הצלחנו לגרד אלא בעיקר צלחות וכוסות שהשתמשנו בהן במהלך יום שגרתי.
במצב Delicate השוטף בטמפ' 55 מעלות השתמשנו פעם בודדת, אחרי שאירחנו כמות אורחים גדולה והצטברו בכיור הרבה כוסות יין שבריריות וכלי הגשה מזכוכית דקה ופחדנו שתכניות אגרסיביות יותר יפגעו בכלים, בין אם זה מעוצמת השטיפה או מהטמפ' הגבוהה.
בסך הכל התרשמנו לטובה והמדיח ברוב מוחץ של המקרים ביצע עבודה מוצלחת; הכלים יצאו מהמדיח נקיים, נוצצים ומבריקים. חשוב לציין שהיו כמה מקרים בודדים שדרשו "טיפול ידני" שלנו, כדי לשפשף למשל קטע קטן של רוטב עגבניות שהתקשה על מחבת או לגרד חתיכת בצל עקשנית שסירבה לרדת מכף הגשה – אבל בסך הכל לא היה מדובר בתופעה שחזרה על עצמה יותר מדי פעמים, מספיק כדי שתעיד על מגמה בעייתית, בכל אופן.
כן היו לעיתים מקרים של כוס או שתיים שסיימו עם פס עכור. לרוב מדובר במשקע אבנית, תופעה שקרוב לוודאי הייתה משפיעה על כל מדיח שהיה נבדק מאחר ובדרך כלל זו אשמת מים קשים שמכילים כמות גבוהה של מינרלים מומסים, שבתגובה עם טמפ' גבוהה וסבון יוצרים אבנית. מצד שני, אם כך הדבר, היינו אמורים לראות את התגובה על יותר כלים ולא על כוס זכוכית בודדת בכל פעם. לכאן או לכאן, זה לא משהו שחזר על עצמו יותר מדי, אבל כן שמנו לב שכמעט בכל הדחה כוס זכוכית אחת קיבלה את האפקט העכור.