חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
מדיח כלים Bosch SMS2HAI12E
3,890 - 2,515 ₪
מדיח כלים Bosch SMV4HAX40E
3,890 - 2,396 ₪
מדיח כלים Bosch SMV4ECX26E
4,899 - 2,687 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור מדיח כלים

עודכן לאחרונה: 10/08/2022


מדיח הכלים חוסך זמן וטרחה, יכולת הניקוי שלו טובה יותר משטיפת כלים ידנית הודות לטמפרטורות עבודה גבוהות שיד אנושית אינה סובלת, ואפילו צריכת המים שלו נמוכה משמעותית מאשר בשטיפה רגילה.

מקום פנוי במטבח - מתחת או מעל השיש, יחד עם תקציב סביר יקנו לכם מדיח טוב ומספק, שככל שתטיבו להתאים אותו לצרכים שלכם כך תפיקו ממנו יותר. יש מדיחים שניתן לשלב בין ארונות המטבח, כאלו הניתן לשלב על השיש עצמו, יש רחבים, צרים ובעלי קיבולות שונות.


תכניות ההפעלה הבסיסיות שקיימות בכל המדיחים מתאימות לרוב השימושים הנפוצים, וניתן למצוא תכניות ייחודיות לכל צורך ניקוי שאפשר להעלות על הדעת. מדיחים מסוימים חסכוניים ויעילים מאחרים, יש מדיחים רועשים וכאלה שכמעט לא תרגישו שהם עובדים.

המדריך של WiseBuy יסייע לכם לבחור את מדיח הכלים המתאים, לפי השיקולים הבאים:

איך לבחור מדיח כלים
1
התאמת המדיח למקומו

קיימים שלושה סוגים עיקריים של מדיחי כלים: אינטגרלי וחצי ואינטגרלי, המיועדים להשתלב בגומחה בין ארונות המטבח, ומדיח רגיל  שמוצב במקום פנוי ונוח לגישה. שלושת הסוגים מוצעים בשתי מידות רוחב עיקריות – רחב וצר. בהתחשב בכך שברוב המקרים המדיח ממוקם במרכז הבית, כדאי להתייחס ברצינות גם לנושא הרעש שהוא מפיק.

 

  • סוג המדיח: הבחירה בסוג המדיח תלויה בשיקולים אסתטיים, במקום הפנוי במטבח וכן במחיר המדיח.

  • אינטגרלי מלא – המדיח מוכנס לתוך גומחה בין ארונות המטבח. פאנל הפיקוד במדיח אינטגרלי מלא נמצא בדופן העליונה של דלת המדיח (בשפת הדלת), וכשהדלת סגורה הפאנל סמוי ואין גישה אליו. ניתן להרכיב על גבי דלת מדיח כזה פלטת עץ הזהה לדלת הארון ובכך להסתיר אותו לגמרי ולשוות לארונות המטבח מראה אחיד. לחלופין, ניתן לבחור תמורת תשלום נוסף דלת בגימור נירוסטה.   חסרונו של מדיח אינטגרלי מלא הוא שלא ניתן לעקוב אחר התקדמות התכנית או לתפעלו כל עוד הדלת סגורה. מדיח כזה הוא היקר משלושת הסוגים.

  • אינטגרלי חלקי נקרא גם חצי אינטגרלי. עיקרון ההתקנה דומה למדיח אינטגרלי מלא, כולל האופציה להרכבת לוח עץ, אלא שפאנל הפיקוד נמצא בחזית העליונה של המדיח ונותר גלוי. היתרון בפאנל גלוי הוא שניתן לעקוב בנוחות אחר מצב הפעולה של המדיח, ולא צריך לפתוח את הדלת כדי לתפעל אותו.

 

איך לבחור מדיח כלים


  • מדיח רגיל נקרא גם מדיח עומד או ניצב. המדיח עומד כיחידה עצמאית במקום מתאים במטבח, בסמוך לתשתית מים וחשמל. הגימור של המדיח מלא מכל צדדיו, בדרך כלל בצבע לבן. מדיח רגיל הוא לרוב פחות יקר ממדיח אינטגרלי. כדאי לדעת כי אין כל מניעה להתקין מדיח כלים רגיל בנישה בין ארונות המטבח, כל עוד אין כוונה לצפות את המדיח בחומר הזהה לזה של ארונות המטבח.

  • מידות: שתי מידות הרוחב המקובלות במדיחים הן 60 ס"מ למדיח המוגדר כרחב,
    ו-45 ס"מ למדיח צר. מדיח רחב הוא בעל קיבולת של עד 12 מערכות כלים, והקיבולת המרבית של מדיח צר היא לרוב 8 מערכות כלים. מידת הגובה הנפוצה במדיחים היא 85 ס"מ, המתאימה להצבה מתחת לשיש. במדיח אינטגרלי מלא או חלקי ניתן לשנות את הגובה במספר סנטימטרים כדי להתאימו לגומחה. מידת העומק במדיחים נעה בין 57 ל-60 ס"מ. המידות ברוב המדיחים סטנדרטיות, אך עשויות להיות מעט שונות בכמה מהדגמים, לכן קחו את המידות המדויקות של המקום המיועד וזכרו להקצות מקום לצנרת המים.


איך לבחור מדיח כלים

 

  • רעש המדיח: בשל מיקומו המרכזי של המדיח בבית רצוי שהוא יהיה שקט, כך תוכלו גם להפעילו בלילה. עוצמת הרעש נמדדת בדציבלים (dB) ונעה בטווחים עיקריים שבין 45 ל-58 דציבל. עוצמת רעש של 50dB נחשבת שקטה, ומי שמעונין במדיח שקט במיוחד ומוכן לשלם את המחיר, יכול למצוא גם מדיחים ברמת רעש הנמוכה מ-40dB.
קיבולת המדיח נמדדת לפי מספר מערכות הכלים שהוא מסוגל להכיל. מערכת כלים אחת כוללת שלוש צלחות לפי מנות (גדולה, בינונית וקטנה) סכו"ם וכוס.
2
התאמת המדיח לצורכי הניקוי

המדיח צריך להכיל את כל הכלים בנוחות ולכלול את תכניות ההפעלה והטמפרטורה המתאימות, כך שכל הכלים יזכו לניקוי אופטימלי. בהנחה שאין מגבלת מקום במטבח, למשפחה ממוצעת יתאים בדרך כלל מדיח רחב בעל קיבולת גדולה.

 

  • קיבולת: קיבולת המדיח נמדדת לפי מספר מערכות הכלים שהוא מסוגל להכיל. מערכת כלים אחת כוללת שלוש צלחות לפי מנות, סכו"ם וכוס. הרוב הגדול של המדיחים הרחבים הוא בקיבולת של 13 מערכות כלים (יש מדיחים בעלי קיבולת גדולה יותר) והמדיחים הצרים הם בדרך כלל בעלי קיבולת של 8 מערכות כלים. חשוב לבחור בקיבולת שתתאים לגודל המשפחה, לסוג הכלים ולתדירות השימוש. כל עוד לא מדובר בזוג או במשפחה קטנה שממעטת בבישול, מומלץ לבחור מדיח רחב בעל קיבולת גדולה. מדיח צר יתקשה להכיל סירים גדולים או מספםר סירים בעת ובעונה אחת. קיבולת קטנה מדי תאלץ אתכם להפעיל את המדיח מספר גדול יותר של פעמים או להשאיר כלים בחוץ, או תגרום לכם לצופף את הכלים באופן שיפגום ביעילות הניקוי.

 

  • תכניות ההפעלה: התכניות במדיח מותאמות לרמות לכלוך שונות ולכלים מסוגים שונים. מספר התכניות וסוגיהן משתנה בין המדיחים, אך כמעט בכל הדגמים יש לפחות 4 תכניות בסיסיות שמתאימות לרוב צורכי הניקוי. ניתן למצוא מדיחים עם 10 תכניות ואף יותר המותאמות לצרכים ייחודיים, אם כי בדרך כלל 4-5 תכניות הפעלה יספיקו, ואין טעם להשקיע במדיח עתיר תכניות שברובן לא תשתמשו. 

 

במדיחים מסוימים ניתן להפעיל שתי תכניות שונות במקביל, אחת בסלסילה העליונה ואחת בתחתונה. וכך לדוגמה, אם ארוחת הערב שלכם כוללת דרך קבע גביעי יין או כלים עדינים אחרים, יתאים לכם מדיח עם תכנית עדינה בסלסילה העליונה ותכנית רגילה בתחתונה.


איך לבחור מדיח כלים

 

שתי התכניות הבסיסיות שקיימות בכל המדיחים הן תכנית רגילה ותכנית אינטנסיבית המיועדות לרמות לכלוך ולסוגי כלים נפוצים. זמן הפעולה המצוין בתיאור התכניות הבאות הוא זמן ממוצע בלבד. במידה שהנתון הזה חשוב לכם בדקו כל מדיח לגופו. להלן תכניות ההפעלה הנפוצות:

 

  • תכנית רגילהמחזור שטיפה יום יומי המיועד לניקוי כלים ברמת לכלוך רגילה ונמשך כ-100 דקות. הטמפרטורה המרבית בהדחה רגילה היא לרוב 65 מעלות ובדגמים מסוימים 55 מעלות.

 

  • תכנית אינטנסיבית נקראת גם תכנית ארוכה, תכנית מוגברת והדחה כבדה. מיועדת לניקוי כלי הגשה וכלי בישול כמו סירים, מחבתות ותבניות ברמת לכלוך רגילה וגבוהה, בטמפרטורה מרבית שבין 65 ל-70 מעלות. מחזור הדחה אינטנסיבי נמשך כ-130 דקות. תכנית אינטנסיבית בטמפרטורה של 70 מעלות ויותר מוגדרת תכנית היגיינית ומיועדת לניקוי כלי בישול עם לכלוך יבש ועיקש במיוחד ומתאימה גם לניקוי בקבוקים לתינוק.

 

  • קדם הדחה נקראת גם קדם שטיפה, שטיפה מוקדמת, הדחה מוקדמת והשרייה. שטיפה קצרה במים קרים של כלים המיועדים להדחה במועד מאוחר יותר.

 

  • תכנית קצרהשטיפה בטמפרטורה מרבית של 35-45 מעלות למשך כחצי שעה, מיועדת לכלים עם לכלוך קל שטרם התייבש.

איך לבחור מדיח כלים


  • תכנית עדינה   נקראת גם כלים עדינים וזכוכית. מיועדת לניקוי כלים עדינים כמו כוסות, גביעי יין וכלי קריסטל ברמת לכלוך קלה. מחזור ההדחה נמשך כשעה בטמפרטורה מרבית של 40 מעלות בלחץ מים נמוך.

 

  • תכנית חסכונית תכנית הדומה לתכנית רגילה אך ארוכה יותר ובטמפרטורה מרבית של 55-50 מעלות. התכנית מיועדת לניקוי כלים ברמת לכלוך בינונית כאשר החיסכון מתבטא בעיקר בצריכת החשמל של גוף החימום ובחיסכון קטן במים.


  • תכנית חצי כמות מיועדת לכמות קטנה של כלים, בדרך כלל על סלסילה אחת של המדיח. חשוב לבדוק איזו סלסילה. הסלסילה העליונה מוגבלת יותר בגובה הכלים שהיא יכולה להכיל, ולכן לא תתאים לסירים ולכלים גבוהים. בחלק מהדגמים התכנית זמינה עבור שתי הסלסילות.

 

  • תכנית אוטומטית 65-55 מעלות  מיועדת לכלים ברמת לכלוך בינונית-גבוהה. התכנית נשלטת על ידי חיישן שמודד את רמת הלכלוך במים ובהתאם קובע את משך המחזור, הטמפרטורה וכמות המים. חסרונו העיקרי של חיישן הלכלוך יכול להתבטא בחוסר דיוק שגורם לבזבוז אנרגיה. עוד על חיישן הלכלוך בפרק צריכת חשמל ומים.

מדיח ברוחב של 60 ס"מ בעל קיבולת של 12מערכות כלים ויותר.
קיבולת המדיח נמדדת לפי מספר מערכות הכלים שהוא מסוגל להכיל. מערכת כלים אחת כוללת שלוש צלחות לפי מנות (גדולה, בינונית וקטנה) סכו"ם וכוס.
מדיח ברוחב של 45 ס"מ בעל קיבולת של 8 מערכות כלים.
תכניות ההפעלה במדיח מותאמות לרמות לכלוך שונות ולכלים מסוגים שונים. מספר התכניות וסוגיהן משתנה בין המדיחים, אך כמעט בכל הדגמים יש לפחות 3 תכניות בסיסיות שמתאימות לרוב צורכי הניקוי.   שתי התכניות הבסיסיות שקיימות בכל המדיחים הן תכנית רגילה ותכנית אינטנסיבית המיועדות לרמות לכלוך ולסוגי כלים נפוצים. זמן הפעולה המצוין בתיאור התכניות הבאות הוא זמן ממוצע בלבד. במידה שהנתון הזה חשוב לכם בדקו כל מדיח לגופו. להלן תכניות ההפעלה הנפוצות:   תכנית רגילה: מחזור שטיפה יום יומי המיועד לניקוי כלים ברמת לכלוך רגילה ונמשך כ-100 דקות. הטמפרטורה המרבית בהדחה רגילה היא לרוב 65 מעלות ובדגמים מסוימים 55 מעלות.   תכנית אינטנסיבית: נקראת גם תכנית ארוכה, תכנית מוגברת והדחה כבדה. מיועדת לניקוי כלי הגשה וכלי בישול כמו סירים, מחבתות ותבניות ברמת לכלוך רגילה וגבוהה, בטמפרטורה מרבית שבין 65 ל-70 מעלות. מחזור הדחה אינטנסיבי נמשך כ-130 דקות. תכנית אינטנסיבית בטמפרטורה של 70 מעלות ויותר מוגדרת תכנית היגיינית ומיועדת לניקוי כלי בישול עם לכלוך יבש ועיקש במיוחד ומתאימה גם לניקוי בקבוקים לתינוק.   קדם הדחה: נקראת גם קדם שטיפה, שטיפה מוקדמת, הדחה מוקדמת והשרייה. שטיפה קצרה במים קרים של כלים המיועדים להדחה במועד מאוחר יותר.   תכנית קצרה: שטיפה בטמפרטורה מרבית של 35-45 מעלות למשך כחצי שעה, מיועדת לכלים עם לכלוך קל שטרם התייבש.   תכנית עדינה: נקראת גם כלים עדינים וזכוכית. מיועדת לניקוי כלים עדינים כמו כוסות, גביעי יין וכלי קריסטל ברמת לכלוך קלה. מחזור ההדחה נמשך כשעה בטמפרטורה מרבית של 40 מעלות בלחץ מים נמוך.   תכנית חסכונית: תכנית הדומה לתכנית רגילה אך ארוכה יותר ובטמפרטורה מרבית של 55-50 מעלות. התכנית מיועדת לניקוי כלים ברמת לכלוך בינונית כאשר החיסכון מתבטא בעיקר בצריכת החשמל של גוף החימום ובחיסכון קטן במים.   תכנית חצי כמות: מיועדת לכמות קטנה של כלים, בדרך כלל על סלסילה אחת של המדיח. חשוב לבדוק איזו סלסילה. הסלסילה העליונה מוגבלת יותר בגובה הכלים שהיא יכולה להכיל, ולכן לא תתאים לסירים ולכלים גבוהים. בחלק מהדגמים התכנית זמינה עבור שתי הסלסילות.   תכנית אוטומטית 65-55 מעלות: מיועדת לכלים ברמת לכלוך בינונית-גבוהה. התכנית נשלטת על ידי חיישן שמודד את רמת הלכלוך במים ובהתאם קובע את משך המחזור, הטמפרטורה וכמות המים.
הטמפרטורה הגבוהה ביותר הזמינה במדיח. ככל שהמים חמים יותר כך גדלה יכולתו של המדיח לנקות את הכלים מלכלוך קשה. הטמפרטורות המרביות הנפוצה במדיחים הן 65 ו-70 מעלות צלסיוס. טמפרטורה של 65 מעלות מספיקה לניקוי כלים ברמת לכלוך גבוהה. טמפרטורה גבוהה יותר נועדה לניקוי כלי בישול שדבק בהם לכלוך עיקש ולהדחה היגיינית.
הטמפרטורה הגבוהה ביותר הזמינה במדיח. ככל שהמים חמים יותר כך גדלה יכולתו של המדיח לנקות את הכלים מלכלוך קשה. הטמפרטורות המרביות הנפוצה במדיחים הן 65 ו-70 מעלות צלסיוס. טמפרטורה של 65 מעלות מספיקה לניקוי כלים ברמת לכלוך גבוהה. טמפרטורה גבוהה יותר נועדה לניקוי כלי בישול שדבק בהם לכלוך עיקש ולהדחה היגיינית.
מיועדת לכמות קטנה של כלים, בדרך כלל על סלסילה אחת של המדיח. חשוב לבדוק איזו סלסילה. הסלסילה העליונה מוגבלת יותר בגובה הכלים שהיא יכולה להכיל, ולכן לא תתאים לסירים ולכלים גבוהים. בחלק מהדגמים התכנית זמינה עבור שתי הסלסילות.
3
איכות הניקוי והייבוש

רוב המדיחים מנקים ביעילות כלים ברמת לכלוך רגילה, אך יש מדיחים שמתמודדים ביתר יעילות עם לכלוך קשה. איכות הניקוי של המדיח מושפעת בין היתר מהטמפרטורה המרבית הקיימת בו, מרמת סינון המים ומסוג מערכת ההתזה. בכל המדיחים מתבצע תהליך ייבוש בתום ההדחה באחת מארבע שיטות, וברוב המדיחים מופיע דירוג איכות הניקוי והייבוש בתווית האנרגיה.


איך לבחור מדיח כלים


טמפרטורה מרבית: ככל שהמים חמים יותר כך גדלה יכולתו של המדיח לנקות את הכלים מלכלוך קשה. הטמפרטורות המרביות הנפוצה במדיחים הן 65 ו-70 מעלות צלסיוס. טמפרטורה של 65 מעלות מספיקה לניקוי כלים ברמת לכלוך גבוהה. טמפרטורה גבוהה יותר נועדה לניקוי כלי בישול שדבק בהם לכלוך עיקש ולהדחה היגיינית. אם יש לכם סיבה טובה לחשוב שחלק מהכלים שלכם מחייבים טמפרטורה גבוהה יותר, למשל כלי בישול עם שומן יבש וקשה, מזון שרוף ושאריות אחרות עקשניות במיוחד, תמצאו מדיחים עם טמפרטורה של 75 מעלות. קחו בחשבון שטמפרטורה כזאת מעלה את צריכת החשמל וקיימת בדגמים ספורים בלבד, לכן  שיקלו היטב אם היא נחוצה לכם.

 

מערכת התזת מים: מערכת ההתזה במדיח מורכבת משתי זרועות ההתזה הממוקמות אחת מתחת לכל סלסילה. זרוע התזה בצורת S, שקיימת בחלק מהדגמים, מפזרת את המים ביעילות גבוהה יותר מזרוע רגילה.

סינון המים: מי השטיפה במדיח זורמים במערכת סגורה. בכל מדיח מותקן מסנן בסיסי שמסנן את המים החוזרים מלכלוך. יש מדיחים עם שניים ושלושה מסננים או מסנן תלת שכבתי הכולל מסנן מיקרו לסינון ברמה גבוהה יותר של המים.
 

שיטת הייבוש: בתום תהליך ההדחה מתבצע ייבוש של הכלים באחת מארבע שיטות. השיטה הבסיסית ביותר היא התייבשות הכלים מהחום השיורי שלהם, תהליך שיכול להימשך זמן רב עד שהאדים מתפוגגים והכלים מתייבשים. זאת כמובן בתנאי שמחזור השטיפה האחרון היה בטמפרטורה גבוהה. בדגמים רבים מצטרף מאוורר לתהליך הייבוש העצמי ומקצר את משך הייבוש. בשיטת ייבוש טורבו אקטיבי המאוורר פועל בשילוב גוף חימום, ובכך מאפשר ייבוש כלים שנשטפו במים קרים וכן מאיץ את מהירות הייבוש ומונע היווצרות כתמים על גבי הכלים. שיטה נוספת שקיימת בחלק קטן של המדיחים משלבת טורבו ומעבה (קונדנסור). בשיטה זו הייבוש מהיר מאוד, אין אדים שיתפזרו במטבח כשפותחים את המדיח, והכלים מוכנים לאחסנה בסמוך לסיום פעולת המדיח.


איך לבחור מדיח כלים

 

דירוג איכות הניקוי והייבוש: בדגמים האירופאים מופיע דירוג איכות הניקוי והייבוש של המדיח בתווית האנרגיה שמוצמדת אליו, מדירוג A האיכותי ביותר ועד G. הדירוג נקבע על פי תקן אירופאי אחיד המחייב את כל המדיחים המיוצרים באירופה. 

בדגמים האירופאים מופיע דירוג איכות הניקוי והייבוש של המדיח בתווית האנרגיה שמוצמדת אליו, מדירוג A האיכותי ביותר ועד G. הדירוג נקבע על פי תקן אירופאי אחיד המחייב את כל המדיחים המיוצרים באירופה.
4
נוחות התפעול והשימוש

כמכשיר שנועד להקל על החיים ולחסוך בזמן ובמאמץ חשוב למצוא מדיח שיתאים לכלים ולהרגלים שלכם ושיהיה נוח לשימוש ולתפעול. בדקו את הסלסילות ואת אפשרויות האחסון שקיימות בהן ובחנו את לוח הפיקוד. בדגמים מסוימים תמצאו מסנן עם ניקוי עצמי שיחסוך מכם את הצורך לנקותו.

אפשרויות סידור הכלים: כל המדיחים כוללים סלסילה תחתונה וסלסילה עליונה המיועדות לקלוט כלים מסוגים שונים. כמעט בכל המדיחים ניתן לשנות את גובה הסלסילה העליונה כדי לפנות מקום לפריטים גבוהים כמו סירים וקערות. הגובה המרבי משתנה בין המדיחים השונים, לכן בחרו בגובה כזה שיתאים לכלים הגבוהים ביותר שלכם. בדגמים מסוימים ניתן לשנות את גובה הסלסילה מבלי לשלוף אותה כשהיא עמוסה בכלים. מחיצות מתקפלות (מחזיקי הצלחות) מאפשרות הגדלת החלל לכלים רחבים. סלסילת סכו”ם קיימת בכל מדיח, אבל סלסילה נשלפת שניתן לשנות את מיקומה מעניקה יותר גמישות בסידור הסלסילה הגדולה. יש כאלה המורכבות מכמה חלקים לפי סוגי סכו"ם שונים וכאלה עם מכסה שמונע נפילת כלים קטנים. אפשרויות אחסון נוספות כוללות מתקן לכוסות ולספלים, מתקן לכוסות יין והתקנים ועזרים אחרים המיועדים לכלים ספציפיים כגון בקבוקים ואגרטלים.


איך לבחור מדיח כלים

 

לוח הפיקוד: לוח הפיקוד כולל את כפתורי ההפעלה, אמצעי החיווי, הבקרה והשליטה של המדיח. לוח הפיקוד יכול להיות מכני, אלקטרו-מכני (שילוב של מכני ודיגיטלי/אלקטרוני) או דיגיטלי מלא. לוח הפיקוד הבסיסי ביותר כולל בורר תכניות בצורת חוגה, בחלק מהמדיחים התכניות מופעלות באמצעות לחצנים ובמדיחים יקרים יותר ניתן למצוא לוח פיקוד דיגיטלי עם כפתורי מגע.

 

כשמתגברים על אתגר ההיכרות הראשונית של לוח הפיקוד הדיגיטלי, השימוש בו עשוי להיות נוח ולהעניק יותר גמישות בהפעלה ובבקרה, כולל הפעלה אוטומטית ובקרה מלאה באמצעות צג דיגיטלי. אך לנוחות יש מחיר: לוח פיקוד דיגיטלי רגיש יותר לתקלות, חלקן יקרות לתיקון.

 

   חיווי ותצוגה –  בלוח פיקוד דיגיטלי מלא מופיע כל המידע האפשרי על גבי צג ונוריות, בלוחות פיקוד פשוטים יותר סוגי החיוויים משתנים בהתאם לדגם ונעים בין נורית-שתיים ועד צג דיגיטלי עם מידע נוסף, כמו טמפרטורת המים, משך הזמן שנותר לסיום הפעולה ועוד.

בכל מדיח מותקן מכל למילוי מלח. בשל חשיבותו של המלח לריכוך המים ולפעולה איכותית של המדיח כדאי שתהיה לפחות נורית לחיווי בחוסר מלח. במדיחים רבים קיימת גם נורית המתריעה על חוסר בחומר הברקה, החיוני למניעת היווצרות כתמים על גבי הכלים.


איך לבחור מדיח כלים

 

טיימר להפעלה עתידית: חלק מהדגמים מצוידים בטיימר להפעלה עתידית של המדיח. משך ההשהיה נע בין 30 דקות ל-24 שעות, תלוי בדגם. שימו לב: לא לבלבל בין הטיימר הזה, שקיים רק בחלק מהמדיחים, לבין הטיימר ששולט על משך פעולת התכניות ומוזכר לעתים במפרטים.

 

מסנן: בכל מדיח קיים מסנן אחד או יותר שנועד לסנן שאריות מזון ולכלוך. המסנן מחייב ניקוי קבוע, אחרת הלכלוך המצטבר יגרום לסתימה ולצבירת ריחות רעים במדיח. רצוי שהמסנן יהיה קל ופשוט לפירוק ולהרכבה או שניתן לבחור במדיח המצויד במסנן עם ניקוי עצמי שחוסך את הצורך לנקות אותו ידנית.

5
צריכת חשמל ומים

המודעות הגוברת לאיכות הסביבה ולשימור מקורות המים בעולם, הובילה להפחתה ניכרת בצריכת המים של המדיחים. כיום המדיחים חסכוניים ויעילים יותר,  אך עדיין קיימים פערים שיכולים להגיע לעשרות אחוזים בין המדיחים השונים. מדיחים רבים כוללים תכונות שיכולות לשפר את יעילות צריכת המים והחשמל של המדיח.

 

יעילות הצריכה: צריכת חשמל של כ-1 קווט"ש (קילו ואט לשעה) נחשבת חסכונית. צריכת מים של עד 18 ליטר לתכנית הדחה רגילה נחשבת חסכונית, אך דגמים רבים מסתפקים בפחות ויש כאלה הצורכים 14 ואף 10 ליטרים בלבד. יעילות צריכת החשמל והמים של המדיח מופיעה על גבי תווית האנרגיה ומדורגת בין דרגה A החסכונית ביותר לדרגה G.

 

תכונות לחיסכון באנרגיה: בכל מדיח קיימת פונקציה אחת או יותר התורמת לחיסכון באנרגיה.


איך לבחור מדיח כלים


חצי כמות – תכנית המיועדת להדחה של כמות קטנה של כלים תוך חיסכון בחשמל ובמים. התכנית יכולה להיות שימושית, אבל כדאי לדעת שהרבה יותר חסכוני להפעיל מדיח בקיבולת מלאה מאשר פעמיים חצי כמות. לכן תכנית כזאת מתאימה יותר למצבים מזדמנים ופחות לשימוש יומיומי.

 

לחצן תכנית מהירה  מיועד לקצר את משך התכנית שנבחרה כאשר רמת הלכלוך של הכלים אינה גבוהה. נעשה באמצעות הגדלת לחץ המים והורדת הטמפרטורה ועשוי לחסוך כ-20-25 אחוז מצריכת המים והחשמל.

 

חיישן לכלוך  יותר ויתר מדיחים כיום מצוידים בחיישן שדוגם את רמת הלכלוך במים ומפעיל אוטומטית את המדיח בהתאם. אחד היתרונות המוצהרים של חיישן הלכלוך הוא חסכון בזמן ובאנרגיה הודות לניהול מדויק יותר של המשאבים (מים, טמפרטורה, משך הפעולה). חיישן כזה מעניק נוחות בשימוש ויכול למנוע בזבוז הנובע מקביעת תכנית לא מתאימה על ידי המשתמש. עם זאת, כדאי לדעת שהחיישן לא תמיד מדייק באבחנותיו ועלול להביא דווקא לתוצאה הפוכה, כלומר לבזבוז משאבים. החיישן אומד את מידת עכירות (או צלילות) המים, בדרך כלל באמצעות עינית אופטית המשגרת קרן אור לתוך המים. ואולם, לא כל עכירות היא בהכרח לכלוך, או לפחות לא כזה המצדיק את כל תוספת המים, הטמפרטורה ומשך הפעולה הנוספים. 
 

6
בטיחות ועמידות

במדיח קיימת סכנת הצפה או דליפה כתוצאה מסתימה או מבלאי בצנרת. רצוי לבחור במדיח המצויד באמצעי בטיחות מתאימים, בעיקר אם הוא מותקן בתוך גומחה. אם המדיח נגיש לילדים כדאי לשקול אמצעי נעילה.  בנוסף תצטרכו להחליט בין גוף חימום גלוי לסמוי ועל סוג הציפוי של הסלסילות.

 

ניתוק אספקת מים: מנגנון בטיחות המותקן על צינור כניסת המים שמפסיק את זרימת המים למדיח במקרה של דליפה בצינור.

 

מניעת הצפה: מנגנון המונע הצפה במדיח במקרה של עליית מפלס המים כתוצאה מסתימה או מדליפה מתחת למדיח.

 

נעילת דלת: מנגנון הנועל את הדלת בפני ילדים ואינו מאפשר פתיחה לא מורשית שלה.


איך לבחור מדיח כלים

 

נעילת לוח הפיקוד: מנגנון אלקטרוני המונע שינוי בתכנית במהלך פעולת המדיח.

 

גוף חימום: בכל מדיח מותקן גוף חימום שמביא את המים לטמפרטורה הרצויה. ברוב המדיחים גוף החימום סמוי ומותקן מתחת לרצפת המדיח. ביתר המדיחים גוף החימום מותקן על רצפת המדיח כשהוא גלוי ובא במגע ישיר עם המים. גוף חימום גלוי מגביל את אפשרות השימוש בכלי פלסטיק בסלסילה התחתונה, עלול להוות סכנה לכוויה או להתיך כלי פלסטיק שאיתרע מזלו ונפל עליו. 

 

ציפוי הסלסילות: הציפוי הנפוץ ביותר עשוי פלסטיק. ציפוי איכותי ובעל עמידות גבוהה יותר הוא ניילון קשיח.

7
אחריות

אחריות מלאה על מדיח כלים היא בדרך כלל לשנה ויש יבואנים שמעניקים אחריות לשלוש שנים. ניתן להאריך את תקופת האחריות תמורת תשלום נוסף, אך חשוב מאוד לבדוק מה היא מכסה – אילו חלקים, סוגי תקלות ועבודת טכנאי כלולים בה. 

 

לפרטים מלאים אודות תקנות הגנת הצרכן לשירות ואחריות לאחר המכירה של מוצרי חשמל, לחצו כאן.

8
מחיר

הגורמים המשפיעים על מחיר המדיח הם סוג המדיח, קיבולת המדיח, סוג לוח הפיקוד, עוצמת הרעש, שיטת הייבוש, מספר תכניות ההפעלה ותכונות מיוחדות הקיימות במדיחים השונים.


איך לבחור מדיח כלים

 

טווח המחירים העיקרי למדיח רחב בקיבולת של 13 כלים נע בין 1,300 ל-6,000 שקל, ולמדיח צר בקיבולת של 9 מערכות כלים, בין 1,500 ל-4,500 שקל. ציפוי נירוסטה יוסיף למחיר 600-300 שקל.

כדאי לבצע השוואת מחירים לפני קניית מדיח כלים.

המדריכים הבאים עשויים לעניין אתכם:
מילון מונחי מדיחי כלים
איך לבחור מכונת כביסה
איך לבחור מייבש כביסה
איך לבחור שואב אבק

יש שלושה סוגים עיקריים של מדיחי כלים: אינטגרלי מלא, אינטגרלי חלקי (או חצי אינטגרלי) ומדיח רגיל (או ניצב). הבחירה בסוג המדיח תלויה בשיקולים אסתטיים, במקום הפנוי במטבח וכן במחיר המדיח.   אינטגרלי מלא: המדיח מוכנס לתוך גומחה בין ארונות המטבח. פאנל הפיקוד במדיח אינטגרלי מלא נמצא בדופן העליונה של דלת המדיח (בשפת הדלת), וכשהדלת סגורה הפאנל סמוי ואין גישה אליו. ניתן להרכיב על גבי דלת המדיח פלטת עץ הזהה לדלת הארון ובכך להסתיר אותו לגמרי ולשוות לארונות המטבח מראה אחיד. לחלופין, ניתן לבחור תמורת תשלום נוסף דלת בגימור נירוסטהחסרונו של מדיח אינטגרלי מלא הוא שלא ניתן לעקוב אחר התקדמות התכנית או לתפעלו כל עוד הדלת סגורה. מדיח כזה הוא היקר משלושת הסוגים. מדיח אינטגרלי מלא אינטגרלי חלקי: נקרא גם חצי אינטגרלי. עיקרון ההתקנה דומה למדיח אינטגרלי מלא, כולל האופציה להרכבת לוח עץ, אלא שפאנל הפיקוד נמצא בחזית העליונה של המדיח ונותר גלוי. היתרון בפאנל גלוי הוא שניתן לעקוב בנוחות אחר מצב הפעולה של המדיח, ולא צריך לפתוח את הדלת כדי לתפעל אותו.  מדיח אינטגרלי חלקי מדיח רגיל: נקרא גם מדיח עומד או ניצב. המדיח עומד כיחידה עצמאית במקום מתאים במטבח, בסמוך לתשתית מים וחשמל. הגימור של המדיח מלא מכל צדדיו, בדרך כלל בצבע לבן. מדיח רגיל הוא לרוב פחות יקר ממדיח אינטגרלי. בעיקרון, ניתן להתקין גם מדיח רגיל בגומחה בארון.מדיח רגיל
קיבולת המדיח נמדדת לפי מספר מערכות הכלים שהוא מסוגל להכיל. מערכת כלים אחת כוללת שלוש צלחות לפי מנות (גדולה, בינונית וקטנה) סכו"ם וכוס.
לוח הפיקוד כולל את כפתורי ההפעלה, אמצעי החיווי, הבקרה והשליטה של המדיח. לוח הפיקוד יכול להיות מכני, אלקטרו-מכני (שילוב של מכני ודיגיטלי/אלקטרוני) או דיגיטלי מלא. לוח הפיקוד הבסיסי ביותר כולל בורר תכניות בצורת חוגה, בחלק מהמדיחים התכניות מופעלות באמצעות לחצנים ובמדיחים יקרים יותר ניתן למצוא לוח פיקוד דיגיטלי עם כפתורי מגע.
עוצמת הרעש של המדיח נמדדת בדציבלים (dB) ונעה בטווחים עיקריים שבין 45 ל-58 דציבל עוצמת רעש של 50dB נחשבת שקטה ויש מדיחים שקטים במיוחד ברמת רעש הנמוכה מ-40dB, אך הם יקרים יותר.
בתום תהליך ההדחה מתבצע ייבוש של הכלים באחת מארבע שיטות. השיטה הבסיסית ביותר היא התייבשות הכלים מהחום השיורי שלהם, תהליך שיכול להימשך זמן רב עד שהאדים מתפוגגים והכלים מתייבשים. זאת כמובן בתנאי שמחזור השטיפה האחרון היה בטמפרטורה גבוהה.בדגמים רבים מצטרף מאוורר לתהליך הייבוש העצמי ומקצר את משך הייבוש. בשיטת ייבוש טורבו אקטיבי המאוורר פועל בשילוב גוף חימום, ובכך מאפשר ייבוש כלים שנשטפו במים קרים וכן מאיץ את מהירות הייבוש ומונע היווצרות כתמים על גבי הכלים.שיטה נוספת שקיימת בחלק קטן של המדיחים משלבת טורבו ומעבה (קונדנסור). בשיטה זו הייבוש מהיר מאוד, אין אדים שיתפזרו במטבח כשפותחים את המדיח, והכלים מוכנים לאחסנה בסמוך לסיום פעולת המדיח. בדגמים רבים דירוג יעילות הייבוש מופיע בתווית האנרגיה המוצמדת למדיח.
בתום תהליך ההדחה מתבצע ייבוש של הכלים באחת מארבע שיטות. השיטה הבסיסית ביותר היא התייבשות הכלים מהחום השיורי שלהם, תהליך שיכול להימשך זמן רב עד שהאדים מתפוגגים והכלים מתייבשים. זאת כמובן בתנאי שמחזור השטיפה האחרון היה בטמפרטורה גבוהה.בדגמים רבים מצטרף מאוורר לתהליך הייבוש העצמי ומקצר את משך הייבוש. בשיטת ייבוש טורבו אקטיבי המאוורר פועל בשילוב גוף חימום, ובכך מאפשר ייבוש כלים שנשטפו במים קרים וכן מאיץ את מהירות הייבוש ומונע היווצרות כתמים על גבי הכלים.שיטה נוספת שקיימת בחלק קטן של המדיחים משלבת טורבו ומעבה (קונדנסור). בשיטה זו הייבוש מהיר מאוד, אין אדים שיתפזרו במטבח כשפותחים את המדיח, והכלים מוכנים לאחסנה בסמוך לסיום פעולת המדיח. בדגמים רבים דירוג יעילות הייבוש מופיע בתווית האנרגיה המוצמדת למדיח.
מדיח ברוחב של 45 ס"מ בעל קיבולת של 8 מערכות כלים.

המוצרים המבוקשים בקטגוריית מדיחי כלים

מותג:Bosch,
מבנה כללי:רחב,
התאמה למטבח:רגיל,
החל מ- 2,515 ₪
מתוך 34 חנויות
מותג:Bosch,
מבנה כללי:רחב,
התאמה למטבח:אינטגרלי...,
החל מ- 2,396 ₪
מתוך 30 חנויות
מותג:Bosch,
מבנה כללי:רחב,
התאמה למטבח:אינטגרלי...,
החל מ- 2,687 ₪
מתוך 31 חנויות
מותג:Bosch,
מבנה כללי:רחב,
התאמה למטבח:רגיל,
החל מ- 3,107 ₪
מתוך 32 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי מדיחי כלים
לכל המונחים>>