סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Poco F5 256GB 12GB RAM שיאומי
- מסך AMOLED עם 120Hz
- ביצועים של מכשיר דגל
- מצלמה ראשית מעולה, צילום וידיאו ב-4K
- קורא אצבע מדויק ומהיר
- טעינה מהירה 67W
- NFC, עינית IR, שקע אוזניות
- תמיכה בדור 5 וב-WiFi 6
- בהירות המסך לא מרשימה
- ללא Always On Display
- ללא טעינה אלחוטית
- עיצוב חסר השראה
אם נסתכן בלהישמע כמו תקליט שבור, המוצרים של Xiaomi ושל תת-המותג POCO מצטיינים כמעט תמיד בערך גבוה ביחס לתמורה, וזה נכון גם ל-F5. החברה בחרה בתבונה באיזה רכיבים להשקיע ועל מה ניתן לוותר, והתוצאה היא מכשיר לא יקר מדי שמספק חוויית שימוש גבוהה בכל הפרמטרים החשובים. יש לו מסך מוצלח, סוללה שמחזיקה יום שלם ומעלה עם טעינה מהירה, ביצועים גבוהים של מכשיר דגל, מנוע רטט של הביוקר ומצלמה ראשית מצוינת.
הפשרות כמובן קיימות, אבל הן סבירות ולא מפריעות מדי אפילו למשתמשים יחסית מתקדמים: המצלמות המשניות לא מרשימות במיוחד, אבל לפחות יש זום דיגיטלי מוצלח; אין טעינה אלחוטית או תצוגה פעילה תמיד, והעיצוב כנראה לא יזכה בפרסים כלשהם.
בסך הכל, לחובבי המותג POCO שחיכו למכשיר ה-High-mid range הבא, ולמי שמחפשים טלפון מהיר, נוח לשימוש ועם מצלמה וסוללה טובות במחיר שפוי, POCO F5 הוא בחירה טובה מאוד.
סדרת F של המותג POCO מציעה באופן מסורתי סמארטפונים מדרג בינוני-גבוה, שמתיימרים לספק מפרט חזק ומחיר תחרותי. קצת פחות משנה אחרי ה-F4, משיקה החברה (מבית Xiaomi) את POCO F5 ואת אחיו הבכיר F5 Pro.
עוד לפני שצפינו בהכרזה החגיגית, היה לנו ברור שה-F5 נועד לספק ביצועים גבוהים, ממש כמו הדגם הראשון בסדרה ש"שבר את השוק" בתחום הזה לראשונה. הוא מצויד במעבד Snapdragon 7+ Gen 2 העוצמתי והחדש מבית קוואלקום, יחד עם זיכרון RAM LPDDR5 בנפח נדיב של 8 או 12GB ואחסון UFS 3.1 מהיר בנפח 256GB. עוד במפרט: מצלמה ראשית בת 64 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי לצד שתי מצלמות נוספות, מסך AMOLED עם קצב ריענון 120Hz, סוללת 5000mAh עם טעינה מהירה בהספק 67 וואט ומערכת הפעלה MIUI 14 מבוססת אנדרואיד 13 העדכנית.
המכשיר זמין בצבעים שחור, לבן וכחול.
המוצר נמסר לסקירה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. הוא זמין לרכישה ב-379 דולר (כ-1400 ₪) לגרסת 8GB RAM. גרסת F5 Pro נמכרת במחיר של החל מ-1980 ₪.
איכות הקול והשמע
(15% מהציון הסופי)POCO F5 מגיע עם מערך של שני רמקולים, אחד בתחתית ואחד בראש המכשיר (לא משולב באפרכסת אלא בגריל ייעודי בחלק העליון). הרמקול העליון חלש יותר מהתחתון ומשמש יותר ככוח-עזר. הווליום ששני הרמקולים מפיקים ביחד חזק מאוד, אבל איכות הצליל בינונית בלבד, עם הדגשה של תדרי האמצע ופחות מדי עומק ובאס, מה שמייצר סאונד מעט צורמני בעוצמה המרבית. בסך הכל הרמקולים עושים את העבודה היטב להשמעת הצלצולים וההתראות, ויחד עם מערך מיקרופונים יעיל גם שיחות ללא ידיים התבצעו באיכות טובה. כך גם שיחות טלפון באפרכסת.
להאזנה למוזיקה, אולי תבחרו לעבור לאוזניות. כאן מציע המכשיר גם שקע אוזניות חוטי רגיל, וגם חיבור Bluetooth 5.3 שתומך במקודד LDHC וגם aptX Adaptive האיכותיים. איכות הצליל היתה מצוינת, החיבור מהיר מאוד ולא הבחנו בבעיות סנכרון בין האודיו לוידיאו בצפייה בסרטוני טיקטוק.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)ה-POCO F5 הוא מכשיר לא קטן אבל גם לא גדול מדי, עם מסך בגודל 6.67 אינטש, וניכר שהחברה מתאמצת בשנים האחרונות לצמצם את הממדים ולייצר מכשירים נוחים יותר לאחיזה. ואכן המכשיר דק מהצפוי (7.9 מ"מ) והמשקל שלו, 181 גרם, סביר לגמרי לגודל. העיצוב הוא החלק שבו המכשיר לא מצליח להרשים: הוא מציג מסגרת מתכתית ישרה, גב מבריק (ככל הנראה מפלסטיק) עם גימור פסים אלכסוניים שצריך להתאמץ כדי לראות, ובמקום אלמנט מצלמה מעוצב יש רק שלוש עדשות שסביבן מסגרת מחורצת עדינה, ישירות על גב המכשיר. אין כאן שום אלמנט בולט או ייחודי להיאחז בו, והמראה הכללי קצת משעמם. בחזית לעומת זאת המכשיר מצטיין בזכות שולים דקים מאוד סביב המסך וגם יחסית אחידים, ללא "סנטר" עבה בתחתית. המגרעת למצלמת הסלפי קטנה וממוקמת במרכז המסך, ובאופן כללי החזית נותנת את הכבוד למסך עצמו, ללא הסחות דעת מיותרות, כמו שצריך.
בגזרת המסך יש מעט מאוד פשרות. זהו מסך FullHD+ מסוג AMOLED שתומך בקצב ריענון תצוגה של 120Hz, ב-HDR ובתקן Dolby Vision. הוא מצטיין בצבעים מדויקים ועשירים, ניגודיות מושלמת, חדות טובה וזוויות צפייה מעולות, וקצב הריענון הגבוה מקנה תנועה חלקלקה ונעימה לעין של הגלילה בתפריטים והאנימציות השונות. החיסרון היחיד בעינינו במסך הזה הוא הבהירות המוגבלת שלו - 500 ניט בלבד במצב רגיל, או עד 1000 ניט במצב בהירות אוטומטית, שמספיקה אמנם בתוך הבית אבל קצת מקשה על הנראות בשמש ישירה. חיסרון נוסף שלא קשור לאיכות המסך אלא להחלטה של החברה הוא חוסר התמיכה ב-Always On Display - המכשיר מגביל את התצוגה ל-10 שניות בלבד.
כמו בכל מכשירי המותג בשנים האחרונות, גם ל-POCO F5 יש קורא טביעות אצבע מצוין שמשולב בכפתור ההדלקה בצד המסך. הוא מהיר כברק, מדויק ולא מפספס כמעט אף פעם; ואם זה לא מספיק לכם, ניתן להוסיף גם זיהוי פנים עם המצלמה הקדמית כאמצעי נוסף לשחרור הנעילה. מעל כפתור ההדלקה ממוקמים לחצני הווליום, בתחתית יש את שקע הטעינה מסוג USB-C ואת מגירת ה-SIM שיכולה לקבל שני כרטיסי SIM בו זמנית אבל לא כרטיס זיכרון, ובראש המכשיר ממוקם שקע 3.5 מ"מ לאוזניות.
עוד אלמנט שמזכיר לנו שמדובר במכשיר מדרג גבוה יחסית הוא מנוע הרטט, שהחברה מכנה X-axis linear vibration motor; הוא מייצר משוב תחושתי מדויק ואיכותי בהקלדה, לחיצה על פקדים וירטואליים וכדומה, וזה הבדל גדול בחווית השימוש בהשוואה למנועי רטט זולים ופשוטים שמשולבים במכשירים זולים יותר.
מערכת ההפעלה של POCO היא MIUI 14 שמבוססת על אנדרואיד 13 העדכנית, והיא מוכרת לכל מי שהשתמש במכשיר של שיאומי או של POCO בשנים האחרונות. היא נוחה לשימוש ומציעה מגוון רחב של פיצ'רים ואפשרויות התאמה אישית, כאשר החיסרון המרכזי שלה הוא העומס של יישומים מיותרים ומשחקים (שניתן למחוק) וכן הנטייה להציג פרסומות מדי פעם במקומות ספציפיים (שגם אותם ניתן לנטרל). במכשיר שלנו נתקלנו בבעיה נוספת, קצת יותר רצינית: המכשיר סירב לשמור את Google Pay כאמצעי התשלומים במגע, ובכל כמה שעות החליף את ברירת המחדל למשהו שנקרא SIM Wallet שלא ברור לנו מהו, ובפועל גרם לכך שלא נוכל להשתמש בתשלום ללא מגע עם ה-NFC (נציגי החברה עדכנו אותנו שבסוף מאי צפוי לצאת עדכון גרסה שיפתור את הנושא) עדכון: הבעיה אכן נפתרה עם עדכון גרסה.
בתחום הביצועים ה-POCO F5 בהחלט עומד בהבטחות של החברה, והוא מתגלה כמפלצת ביצועים רצינית. הוא מצויד במעבד Snapdragon 7+ מהדור השני, באחסון UFS 3.1 מהיר בנפח 256GB ובזיכרון RAM בנפח של 8GB או 12GB כפי שאנחנו קיבלנו אותו לסקירה. להפתעתנו, מבחני הביצועים השונים מעניקים למכשיר ניקוד גבוה יותר מזה שקיבלנו מכשירים שבדקנו לפני שנה עם מעבד הדגל Snapdragon 8 Gen 1. לדוגמה, במבחן של Geekbench קיבל ה-POCO F5 ציון של 1570 נקודות לליבה בודדת, ו-4040 נקודות לריבוי ליבות; לשם השוואה, Samsung Galaxy S22 Plus עם סנאפדרגון 8 מהדור הראשון קיבל ציונים של 1207 ו-3386 בהתאמה.
גם במבחן השימוש היומיומי ה-POCO F5 מספק חווית שימוש של מכשיר דגל לכל דבר, עם זמני טעינה מהירים של יישומים, פעולה חלקה וזריזה, קידוד מהיר מאוד של וידיאו לאחר עריכה ולשמחתנו כל זאת גם ללא התחממות של המכשיר בשימוש ממושך בזכות טכנולוגיית LiquidCool 2.0, ומבלי לזלול סוללה - נפרט על כך בהמשך.
צילום והקלטה
(30% מהציון הסופי)POCO F5 מצויד במערך של שלוש מצלמות אחוריות: מצלמה ראשית ברזולוציית 64 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי ואלקטרוני, צמצם f/1/8 וזום דיגיטלי עד x10; מצלמת 8 מגה פיקסל אולטרה רחבה, ומצלמת מקרו בת 2 מגה פיקסל.
המצלמה הראשית בהחלט ברמה של מכשירי דגל, ומייצרת תמונות נפלאות, חדות ועשירות בפרטים, עם צבעים טובים ונאמנים למקור וטווח דינמי רחב. איכות התמונה הגבוהה נשמרת גם בצילומים בתוך הבית ואפילו בחושך. אותה מצלמה ראשית מסוגלת גם לצלם בוידיאו ברזולוציית 4K, אם כי היא מוגבלת לקצב של 30 פריימים לשנייה בלבד (בעוד שמכשירי דגל יקרים יותר מאפשרים כבר קצב של 60 פריימים בשניה). גם איכות הוידיאו מצוינת בזכות חדות מרשימה, ומייצב התמונה האופטי והדיגיטלי עושים עבודה מרשימה מאוד - כאשר צילמנו תוך כדי הליכה, הוידיאו נשאר יציב מאוד ותנועות היד שלנו נוטרלו כמעט לחלוטין.
המצלמה האולטרה רחבה קצת פחות מרשימה בתחום החדות והפירוט, אבל מספקת תמונות ראויות בהחלט, ולשמחתנו הצבעים שלה כמעט זהים למצלמה הראשית. מצלמת המקרו גרועה עם רזולוציה נמוכה מדי ותוצאות בהתאם, ולא שווה להרחיב עליה מילים. מה שכן, שמחנו לראות שלמרות שאין למכשיר הזה עדשת זום ייעודית, בזכות החיישן הגדול הוא מסוגל לצלם תמונות טובות מאוד בזום x2, כאשר רק במבט מדוקדק בעומק התמונה ניתן לזהות ירידה מסוימת בפירוט, אבל באופן כללי התוצאות מעולות עבור זום דיגיטלי.
מצלמת הסלפי, בת 16 מגה פיקסל, מרשימה גם היא עם תמונות חדות ומוצלחות בכל הפרמטרים כולל בטווח הדינמי, מה שמאפשר לקבל תמונות שבהן גם הפנים חשופות כראוי וגם הרקע מאחורה עם כל הצבעים והפירוט המקוריים ולא "נשרף" והופך לבהיר מדי. הוידיאו במצלמת הסלפי מוגבל ל-1080p בקצב של 60 פריימים לשנייה.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)ל-POCO F5 יש סוללה בקיבולת מכובדת של 5000mAh, וזה מרשים לאור העובי הדק והמשקל הקל יחסית של המכשיר.
היו לנו קצת חששות בנוגע לחיי הסוללה כיוון שהמעבד כאן עוצמתי מאוד והמסך תומך בקצב ריענון גבוה מה שבדרך כלל גורם לזלילה מוגברת של הסוללה. לשמחתנו, המעבד מתגלה כחסכוני למדי וכנראה שגם אופטימיזציות של מערכת הפעלה מסיעות להשיג חיי סוללה טובים. בשימוש רגיל שלנו הצלחנו לקבל ימי עבודה מלאים ועם רזרבה של לפחות חצי יום נוסף, כאשר מקסימום שעות מסך שקיבלנו היה סביב 6 שעות בבהירות מסך של כ-70-80 אחוז. אפשר לסמוך על המכשיר הזה שהסוללה תחזיק מעמד עד השעות הקטנות של הלילה גם בשימוש מאומץ, וזה בדיוק מה שאנחנו רוצים.
הטעינה ב-POCO F5 היא חוטית בלבד, עם כבל USB-C. הוא תומך בהספק טעינה של 67 וואט, שזה קצב מכובד גם אם פחות מרשים מהספק של 120 וואט שיש במכשירים אחרים של המותג. טעינה מלאה של הסוללה אורכת בסביבות 50 דקות.
עמידות
(10% מהציון הסופי)איכות הבנייה של ה-POCO F5 טובה מאוד. הגב שלו עשוי ככל הנראה פלסטיק, אבל כזה שמרגיש ונראה איכותי ויציב (וגם פחות מועד להישבר וזול יותר לתקן); המסך מוגן בזכוכית גורילה מדור 5 ויש למכשיר תקן עמידות חלקי במים ואבק, IP53, מה שאומר שהוא מסוגל להתמודד עם נתזי מים וגשם.
המוצר נמסר לסקירה באדיבות חנות המותג הרשמית ב-AliExpress. הוא זמין לרכישה ב-379 דולר (כ-1400 ₪) לגרסת 8GB RAM. גרסת F5 Pro נמכרת במחיר של החל מ-1980 ₪.